ما در این مقاله سعی داریم شما را با شرایط کاشت مو آشنا کنیم. ریزش مو یکی از معضلاتی است که بیشتر مردم با آن رو به رو هستند که ریزش مو بین 50 تا 100 تار مو به صورت روزانه طبیعی است. بسیاری از افراد از این بابت رنج می برند و باعث آزار آن ها می شود اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی می توان برای همیشه با ریزش مو خداحافظی کرد و با روش های جدید و تقویتی کاشت مو آن را رفع کرد. برای آشنا شدن با شرایط کاشت مو با ما همراه باشید.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو یک نوع جراحی است که این عمل ریشه های مو را از یک قسمت بدن که در مقابل ریزش ارثی مقاوم است و به قسمتی که موها در حال ریزش است پیوند زده می شود. این روش یکی از موثرترین روش ترمیم و بازیابی موهای از دست رفته است که در آن مو طبیعی به قسمت در حال ریزش پیوند زده می شود.
در یک پیاز مو 1 تا 4 تار مو رشد می کند. امروزه روش های جدیدی استفاده می شود که در آن پیاز مو بدون هیچ تغییری انتقال پیدا می کند. کاشت مو برای قسمت هایی از بدن مثل سر، ریش، ابرو، مژه و قسمت هایی که دچار اسکار است انجام می شود. فولیکول های کاشته شده در قسمت در حال ریزش تا آخر عمر شخص باقی می ماند. در یک جلسه کاشت مو که معمولا یک روز طول می کشد 1500 تا 3000 گرافت مو پیوند زده می شود.
عمل جراحی کاشت مو به صورت سرپایی انجام می شود و در ناحیه ای که قرار است مو پیوند زده شود بی حسی تزریق می شود و بیمار دردی را احساس نمی کند و فقط امکان دارد بعد از عمل احساس درد کند که طبیعی است. بعد از عمل نیازی به استراحت نیست و فرد می تواند فردای روز عمل کارهایش را انجام دهد. بین 3 تا 5 ماه بعد از عمل موهای کاشته شده رشد می کند. درصد موفقیت عمل کاشت مو 98 درصد است که به تخصص پزشک بستگی دارد.
سن مناسب برای کاشت
آقایان 18 تا 25 ساله به جز موارد خاص با نظر پزشک کاندید مناسبی برای کاشت مو نمی باشد زیرا با بررسی میزان ریزش موی فعلی آن ها پیش بینی گسترش یافتن طاسی در آینده امکان پذیر نمی باشد. اگر در یک فرد جوان با موی کم پشت ناحیه پیشانی با یک جلسه پیوند مو به درخواست خود افراد خط رویش موی جدید که پرتر و پایین تر از خط طبیعی است ایجاد شود این عمل فرد را راضی می کند اما این رضایت موقتی است.
دلیل این اتفاق این است که در آینده با پیشرفت طبیعی ریزش مو در پشت خط جدید میزان طاسی تا حدی گسترش یافته که موهای باقی مانده در پشت سر سر به حدی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی در پشت سر به حدی نیست که بتواند پوشش قابل قبولی را تا خط رویش جدید او ایجاد کند. این افراد بهتر است از داروهای ضد ریزش مو PRP و مزوتراپی استفاده کنند و در سال های بعدی مراجعه کنند.
چه موهایی در سر برای کاشت مو استفاده می شود ؟
در کاشت مو با توجه به نوع روش پیوند موهای افراد از پشت سر یا ناحیه ای از بدن برداشته می شود و با استفاده از میکروسکوپ و لوپ های مخصوص فولیکول های آن به صورت تک تک جدا می شود و با ظرافتی که جدا شدند در ناحیه گیرنده با ایجاد برش هایی در حد یک میلی متر پیوند زده می شود. بدن به این موها واکنشی نشان نمی دهد و حسن پیوند مو طبیعی همین است.
عضو پیوندی از بدن خود فرد تهیه می شود احتیاج به نگهداری و مراقبت های درمانی ندارد. اگر پزشک با تجربه باشد با ظرافت این موها را بر می دارد که یک خط باریک می ماند. وقتی موهای کاشته می شود بعد از 4 تا 6 ماه می ریزد و بعد از آن موها رشد می کند و این امر طبیعی است.
انواع روش کاشت
طاسی یکی از مواردی است که بیشتر افراد در سن پایین برای عمل اقدام به ان می کنند. کاشت مو روش های متفاوتی دارد که در ادامه با انواع روش های کاشت مو آشنا می شوید :
کاشت مو به روش پانچ :
موها به صورت دسته ای برداشته شده و در ناحیه مورد نیاز با استفاده از ایجاد سوراخ هایی در پوست سر کاشته می شود. این روش به دلیل ایجاد نمای مصنوعی کاربرد ندارد.
کاشت مو به روش FUT :
این روش یکی از انواع روش های کاشت مو است. برداشت مو با یک نوار کوچک از ناحیه پشت سر که تحت بی حسی موضعی انجام شده حاوی 1500 تا 2500 گرافت که حاوی 7000 تا 9000 تار مو می باشد و محل عمل به ظرافت ترمیم شده و چون خط برداشت در مسیر رویش موها بوده محل ترمیم مشاهده نمی شود. توسط تیم جراحی زیر میکروسکوپ گرافت های فولیکول های مو به صورت واحد دو سه تایی جدا و آماده برای کاشت می شود.
در این روش نیاز به تراشیدن کل موهای سر افراد نیست و ناحیه ای که برای برداشت و کاشت لازم است کوتاه می شود و فولیکول های آماده شده تک تک و خیلی منظم طبق طرحی که از قبل تعیین شده کاشته می شود. از دیگر ویژگی های این روش سرعت عمل پیوند در 3 تا 5 ساعت می باشد. روش FUT مطمئن ترین و قطعی ترین روش کاشت مو در دنیا بوده و تا 97 درصد استفاده کنندگان از این روش به نتیجه دلخواه رسیدند.
کاشت مو به روش FIT :
با پانچ از ناحیه بانک مو که از پشت سر و بالای گوش انتخاب می شود عمل برداشت انجام شده به وسیله پانچ یا SLIT پیوند داده می شود. بسته به نیاز شخص از هر 3 تا 5 واحد فولیکولی موجود در بانک مو یکی خارج می شود و از بعضی جهت روش کاشت مو FIT مثل روش FUT است که یعنی با به وجود آوردن شکاف های ریز این گرافت ها کاشته می شود و این روش در افرادی توصیه می شود که ناحیه کاشت مو محدود و کوچکی دارند و یا کاشت مو در قسمت های محدودی مانند ابرو، صورت و محل زخم های قدیمی باشد.
این روش نسبت به روش های FIT و FUT روشی به روز تر و جدیدتر محسوب می شود. در کاشت مو به این روش همه مراحل کاشت مو در یک جلسه انجام می شود و در روش های FUT و FIT حداقل نیاز به چند جلسه متوالی یا پشت سر هم برای کاشت داریم. یکی از ویژگی های کاشت مو به این روش این است که همه مراحل برداشت گرافت از ناحیه دهنده و کاشت در ناحیه گیرنده با دستگاه های همه اتوماتیک و زیر نظر متخصصین انجام می شود. این مسئله در کاشت مو به روش FIT و FUT مراحل برداشت و کاشت مو توسط انسان صورت می گیرد و همه مراحل آن توسط تکنسین ها انجام می شود.
از دیگر مزایای این روش تعبیه محفظه ای داخل دستگاه است که همه گرافت ها که توسط دستگاه برداشته شده در ان محفظه نگهداری شده که این اتفاق بدون دخالت دست انجام می شود. در این روش امکان رعایت اصول بهداشتی بیشتر از روش های دیگر است. مهم ترین مزایا این روش تراکم بالای کاشت است که نسبت به روش های دیگر حاصل می شود. دوران نقاهت بعد از انجام کاشت مو یکی از اصلی ترین مشکلات در روش های دیگر محسوب می شود.
این مورد باعث می شود بیمار در محل کار و یا جوامع مختلف دچار مشکل شود در حالی که در کاشت مو به روش SUT عاملی به اسم دوران نقاهت وجود ندارد و افراد بعد از این عمل به زندگی عادی ادامه می دهد. خط رویش مو در این روش طبیعی است که باعث می شود تا خط جلو موها به شکل عروسکی و یک دست ترسیم نشود و به شکل خطی نامنظم و طبیعی دیده می شود.
کاشت مو به روش HRT :
یکی از انواع روش های کاشت مو کاشت مو به این روش است. کاشت مو یک روش تخصصی است که برای بعضی از بیماران صورت نمی گیرد. دلیل آن نبودن بانک مو بیمار است. امکان دارد بیمار رضایت زیادی از موهای باقی مانده خود نداشته باشد. در نتیجه ترجیح می دهد به جای این که پزشک از گرافت موهای باقی مانده او استفاده کند و روش دیگری را استفاده می کند. برای این دسته از بیماران این روش توصیه می شود.
در این روش نیاز به بانک مو بیمار نیست زیرا پزشک بانک مو 100 درصد طبیعی که با جنس و رنگ مو بیمار شباهت زیادی دارد را به او معرفی می کند. روش HRT با روش های دیگر متفاوت است که در آن نیازی به برداشت مو و زخم هایی که برای دریافت گرافت ایجاد می شود نخواهد بود.
شرایط کاشت مو
برای کاشت مو باید شرایطی داشته باشید که بتوانید از این روش استفاده کنید و نتیجه مناسبی بگیرید. در ادامه با شرایط کاشت مو آشنا می شوید :
رنگ مو :
یکی از شرایط کاشت مو رنگ موهای شما است. هر چه تفاوت رنگ مو با رنگ پوست سر کمتر باشد، کاندیدای کاشت مو بهتر است و با کاشت مو می توانید قسمت های خالی سر خود را به خوبی بپوشانید. افرادی که رنگ مو آن ها نزدیک به رنگ پوستشان است نیاز به کاشت حجم کمتری از مو دارند. اگر رنگ مو روشن باشد نتیجه بهتری کسب می کنید.
بانک مو :
در درمان ریزش مو به روش کاشت مو، موها از قسمت های پشت سر و اطراف گوش در فرد مراجعه کننده به مناطقی که طاسی دارند یا پایین کمر منتقل می شود. افرادی که مایل به کاشت مو هستند باید برای اهدای مو روی سر خود مو داشته باشند. موهای پشت و کنارههای گوش برای دادن به مناطق طاس انتخاب میشوند و به آن بانک مو میگویند.
بسیاری از کاشت مو برای بیمارانی که بانک موی خوبی ندارند قابل اجرا نیست. در برخی از روش های کاشت مو می توان از موهای بدن استفاده کرد اما میزان موفقیت آن ها در برابر موهای سر بسیار کم است زیرا موهای بدن از نظر ساختار، جنس، رنگ بسیار متفاوت از موهای سر هستند.
شکل و ضخامت تار مو :
ضخامت مو نقش مهمی در انتخاب بهترین کاندیدها برای کاشت مو دارد. ضخامت تار مو حتی از حجم مو مهمتر است. طاسی و نازک شدن سر در افرادی که موهای نازکی دارند بیشتر دیده می شود. هر چه مو ضخیم تر باشد، طاسی کمتر دیده می شود. شکل هر یک از تارهای موی شما بسیار مهم است. هر چه موهای شما فرتر باشد، کاشت موی بیشتری می تواند نواحی خالی سر شما را بپوشاند.
انعطاف پذیری پوست سر :
هر چقدر پوست سر شما شل تر یا نرم تر باشد، جراح راحت تر فولیکول های مو را در نواحی طاس قرار می دهد. اگر پوست سر شما بسیار پرتنش است، امکان دارد کاشت مو برای شما مناسب نباشد زیرا میزان موفقیت کاشت مو بسیار پایین است.
متخصص باید توجه داشته باشد که اندازه ناحیه اهدا کننده فولیکول می تواند تاثیر بسزایی در ضعف یا انعطاف پذیری پوست سر داشته باشد. هر چقدر ناحیه اهداکننده فولیکول بزرگتر باشد، درصد شلی پوست سر بعد از کاشت مو بیشتر می شود. اگر چند ماه پس از کاشت مو، پوست سر سفت شد، باید لطافت لازم را بازیابی کرد.
بیماری پوستی :
اگر از بیماری های پوستی مانند آلوپسی رنج می برید، کاندیدای مناسبی برای کاشت مو نیستید. مردانی که از آلوپسی پراکنده رنج میبرند، نباید کاشت مو انجام دهند، زیرا چنین بیمارانی فولیکولهای مو اهداکننده ناسالمی دارند. بیمار مبتلا به بیماریهای پوستی با کاشت مو به نتایج خوبی نمیرسد و فقط وقت و هزینهاش را هدر می دهد. قبل از انجام کاشت مو باید با پزشک خود مشورت کنید تا متوجه شوید که برای کاشت مو مناسب هستید یا خیر.
سلامت بدن :
قبل از هر عمل کاشت مو، بیمار باید در سلامت کامل باشد تا عمل جراحی موفقیت آمیز باشد. سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. افرادی که بیماری خاصی دارند و علاقه زیادی به کاشت مو دارند ابتدا باید تحت درمان قرار گیرند زیرا این بیماری احتمال بروز عوارض و مشکلات بعد از کاشت مو را بیشتر می کند.
اگر به بیماری مزمن یا جدی مانند دیابت مبتلا هستید یا از داروهایی مانند رقیقی کننده های خون استفاده میکنید که بر نتایج کاشت مو تأثیر میگذارد، با متخصص خود مشورت کنید تا برنامه درمانی خاصی برای شما ترتیب دهد.
مصرف همزمان برخی داروها با سایر داروها برای سلامتی افراد مضر است و باید از مصرف آن ها خودداری کرد. گاهی اوقات مصرف این داروها باعث تداخل دارویی می شود. تداخلات دارویی یکی از خطرناک ترین عوامل در ایجاد عوارض است که عدم توجه به آن می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد.
نتیجه کاشت مو :
در هفته دوم یا سوم بعد از کاشت امکان دارد رشد کمی داشته باشید و اما این موها بعد از یک ماه می ریزند و جای نگرانی نیست. این نشانه بسیار خوبی است و ثابت می کند که موهای کاشته شده در شرایط خوبی هستند. بعد از ریزش اولیه مو که تا 3 ماه طول می کشد، رشد دوباره مو شروع می شود. در این مرحله مو دائمی است و کم کم نتیجه اصلی مشاهده می شود.
بعد از گذشت 9 ماه از کاشت مو، تعداد زیادی گرافت رشد می کند و موها یکنواخت می شوند. بعد از 1 سال موها صاف می شوند و کسی متوجه نمی شود که یک روز موهای خود را از دست دادید. کاشت مو نتیجه طولانی مدتی دارد، به ویژه اگر توسط یک پزشک با تجربه صورت بگیرد و افراد طبق گفته پزشک عمل کنند. از آنجایی که فولیکول ها از نواحی مقاوم در برابر ریزش برداشته می شوند، نتایج مناسبی از این روش مشاهده می کنید.
ریزش مو به چه دلیل اتفاق می افتد؟
ریزش مو از جمله مشکلات رایج میان انسان ها می باشد که به دلایل متعددی ممکن است اتفاق بیفتد. این مشکل می تواند زودگذر یا همیشگی باشد و در همه موارد استرس و ناراحتی شخص را می افزاید. در هر صورت، زمانی که دلیل عمده این مشکل را بدانید، می توانید آن را با روش های مناسب متعدد به راحتی برطرف کنید. در ادامه به بررسی علل ریزش مو و ارائه راهکارها می پردازیم.
عوامل ژنتیکی
یکی از دلایل عمده ریزش مو، ارث و ژنتیک می باشد. در برخی خانواده ها، انسان ها به علت به ارث بردن برخی از ژن ها در برابر خطر ریزش مو و رشد کم هستند. اگر والدین تان از ریزش مو رنج می بردند، به احتمال زیاد شما نیز دچار ریزش مو شده اید. تنها راه همیشگی برای ترمیم موهای از دست رفته در این گونه مواقع، کاشت مو است.
تغذیه بد
رژیم غذایی نامناسب نیز می تواند منجر به ریزش مو شود. برای داشتن موهای سالم می بایست غذاهایی بخورید که دارای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی لازم جهت داشتن موهای سالم اند. در صورتی که غذاهایی که پروتئین، ویتامین های B و C، آهن و روی دارند را کمتر میل کنید، در معرض خطر ریزش مو قرار می گیرد.
استفاده از مواد شیمیایی
در صورتی که شما از شامپوهای شیمیایی و لوازم آرایشی استفاده می کنید، ممکن است ریزش مو را تجربه کنید. بعضی از این لوازم دارای مواد شیمیایی نامناسبی اند که سبب تضعیف و ریزش مو می شوند. جهت پیشگیری از ریزش مو، بهترین کار این است که از شامپوها و محصولات آرایشی حاوی مواد طبیعی استفاده کنید.
استفاده از داروهای خاص
بعضی از داروهای شیمیایی می توانند منجر به ریزش مو شوند. داروهایی که جهت درمان بیماری های قلبی، فشار خون بالا و بیماری های روحی و روانی مورد استفاده قرار می گیرند، جزو این داروها می باشند. بهترین کار این است که جهت متوقف کردن مصرف این داروها، با دکتر متخصص خود مشورت کنید تا بتوانید مناسب ترین راه کار را جهت درمان این عارضه و پیشگیری از ریزش مو بیابید.
فشار روحی
استرس همچنین می تواند باعث ریزش مو شود. استرس سبب بیشتر شدن میزان هورمون های استروژن و آدرنالین در بدن می گردد که می تواند منجر به تضعیف ریشه و ریزش مو گردد. جهت کاهش استرس، بهترین کار این است که ورزش های روانشناختی، یوگا و ماساژ روی بدن خود انجام دهید.
بیماری های پوستی
بعضی از بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و سبوره ممکن است باعث ریزش مو گردند. در این مواقع، درست ترین کار این است که با دکتر متخصص تان مشورت کنید تا بتوانید مناسب ترین راه کار را جهت درمان این عارضه و پیشگیری از ریزش مو پیدا کنید.
تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی می تواند سبب افزایش ریزش مو گردد. در دوران بارداری، قاعدگی و یائسگی، میزان هورمون های بدن دستخوش تغییرات می شود که می تواند منجر به ریزش مو شود. برای کمتر شدن میزان این مشکل، بهترین کار این است که با دکتر متخصص تان مشورت کنید تا بتوانید مناسب ترین راه کار را جهت پیشگیری از ریزش مو بیابید.
کلام آخر
قبل از انجام کاشت مو از افراد با تجربه کمک بخواهید و سعی کنید بهترین کلینیک کاشت مو و بهترین پزشک را برای عمل کاشت مو انتخاب کنید. قبل از انجام کاشت مو با شرایط کاشت مو آشنا شوید و درباره آن اطلاعات لازم را کسب کنید. ممنون از اینکه تا آخر مقاله شرایط کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.