عوارض کربوکسی تراپی زیر چشم

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض کربوکسی تراپی زیر چشم آشنا کنیم. کربوکسی تراپی با استفاده از گاز کربن دی اکسید یکی از روش های جوان سازی پوست است که امروزه محبوبیت زیادی پیدا کرده است. کربوکسی تراپی می تواند به بهتر شدن انعطاف پذیری، بیشتر شدن خون رسانی، تحریک کلاژن سازی، از بین رفتن چین و چروک ها کمک کند. در ادامه برای َآشنا شدن با کربوکسی تراپی زیر چشم با ما همراه باشید.

کربوکسی تراپی چیست ؟

شاید برای شما سوال باشد که کربوکسی تراپی چیست ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در 30 سالگی، سطح اکسیژن در پوست کم می شود و در 40 سالگی به طور قابل توجهی کمتر می شود. هنگامی که پوست اطراف چشم اکسیژن کافی دریافت نمی کند، بیشتر در معرض چین و چروک و تیرگی است. وجود گاز CO2 در هر بافتی باعث بیشتر شدن جریان خون، تشکیل مویرگ های جدید و بیشتر شدن بازسازی و تولید بیشتر رشته های کلاژن و الاستین در همان ناحیه می شود.

تزریق دی اکسید کربن به زیر پوست ابتدا سلول های چربی را تجزیه می کند و باعث آسیب فشاری و ضربه می شود. بیشتر شدن جریان خون از طریق رگ ها باعث بیشتر شدن اکسیژن در ناحیه و دفع بهتر چربی می شود که برای سلول های چربی سمی هستند و کشنده است و آن ها را از بین می برد. به خاطر وجود گاز CO2 در بدن دو اتفاق می افتد، یکی بیشتر شدن غلظت گاز در جریان خون که باعث گشاد شدن شریان ها و بیشتر شدن جریان خون می شود و دیگری اتفاقی به نام اثر BOHR است که در ریه ها اتفاق می افتد. CO2 در یک طرف غشای سلولی و هموگلوبین این گاز را با اکسیژن مبادله می کنند.

در ناحیه تزریق دی اکسید کربن، وجود گاز CO2 باعث تشکیل عروق خونی کوچک و اکسیژن بیشتر می شود که در بافت چربی باعث تجزیه چربی ها در اثر اکسیده شدن می شود. بیشتر شدن فشار بافت به خاطر وجود CO2 باعث به وجود آمدن یک سری فعالیت ها به صورت آبشاری شده است که باعث تجزیه چربی می شود. بیشتر شدن جریان خون و تشکیل مویرگ های جدید باعث تولید سلول ها و الیاف کلاژن و الاستین و در آخر جوان سازی پوست در ناحیه تزریق می شود.

کربوکسی تراپی چیست ؟

تاریخچه کربوکسی تراپی :

کربوکسی تراپی یا درمان با دی اکسید کربن روش جدیدی در پزشکی نیست. این روش در دهه 1930 در فرانسه ابداع شد. فرانسوی ها کشف کرده بودند که حمام کردن یا شنا کردن در آب با محتوای دی اکسید کربن بالا زخم ها و ضایعات پوستی را سریع تر بهبود می بخشد. در دهه 1950 جراحان قلب از کربوکسی تراپی برای درمان بیماری های عروقی در اثر مشکلات جریان خون به بافت ها یا جمع شدن چربی در شریان ها استفاده کردند.

در سال 1995 کربوکسی تراپی وارد روش های زیبایی و جوان سازی پوست شد و به سرعت به یکی از بیشترین  روش ها در این زمینه تبدیل شد. کاربردهای اصلی این روش در گذشته شامل حذف چربی موضعی و جوان سازی پوست بود. کربوکسی تراپی برای بهتر شدن انعطاف پذیری یا الاستیسیته، بهتر شدن جریان خون در بافت پوست، از بین بردن چین و چروک و بیشتر شدن تولید کلاژن استفاده شده است.

کربوکسی تراپی چگونه کار می کند ؟

کربوکسی تراپی را می توان نوعی مزوتراپی در نظر گرفت. در این روش گاز دی اکسید کربن به لایه های زیرین پوست تزریق می شود. دی اکسید کربن به بافت ها نفوذ می کند و به طور موضعی در ناحیه درمان آزاد می شود. بدن شروع به فعال کردن مکانیسم های جبرانی با بیشتر شدن میزان دی اکسید کربن می کند.

دی اکسید کربن توسط سلول های بدن ما در طول فرآیند تولید انرژی تولید می شود. سلول ها از انرژی و گاز اکسیژن برای تولید انرژی و دی اکسید کربن در فرآیند تنفس سلولی استفاده می کنند. به همین خاطر است که بدن ما به اکسیژن نیاز دارد و دی اکسید کربنی را که تولید می کند آزاد می کند.

کربوکسی تراپی چه کاربردهایی دارد ؟

کربوکسی تراپی کاربردهای زیادی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :

  • از بین رفتن تیرگی و چروک‌های دور چشم
  • بهتر شدن انعطاف پذیری و درمان شل شدگی و افتادگی پوست
  • تاثیر گذار در درمان ریزش مو
  • از بین رفتن آثار پیر پوستی و جوان سازی پوست
  • از بین رفتن جای زخم و آثار آکنه
  • کم شدن سلولیت و چربی‌های موضعی
  • بهتر شدن نتیجه لیپوساکشن
  • جوان سازی قسمت های متفاوت بدن مثل گردن، دلکته و پشت دست
  • درمان استرچ مارک یا ترک‌های پوستی در اثر حاملگی یا چاقی
  • از بین رفتن چین و چروک‌های صورت

زمان مناسب برای شروع کربوکسی تراپی :

با بیشتر شدن سن خاصیت ارتجاعی پوست به میزان قابل توجهی کم می شود و پوست دچار افتادگی می شود. تغییرات مربوط به آسیب نور خورشید دیده می شود و یکی از اولین نشانه های پیری صورت، رشد چین و چروک های پنجه کلاغی در 30 سالگی، خطوط چانه و فک در 40 سالگی و پف زیر چشم در 50 سالگی است. در گذشته هیچ جایگزینی برای جراحی لیفت صورت و چشم یا بلفاروپلاستی وجود نداشت.

درمان هر دو ناحیه بدون جراحی بسیار دشوار بود. امروزه با ابداع دستگاه‌های جدید مثل کربوکسی تراپی، لیزر و لایت های سفت کننده پوست هر بیمار در سن 30 سالگی و بالاتر می‌تواند عمل سفت کردن و لیفت فک، چانه و اطراف چشم را انجام دهد و هر چه سن بیمار جوان‌تر باشد نتیجه بهتری کسب می کند و بیشتر افراد شاهد بهتر شدن رنگ، درخشندگی و بافت پوست هستند. اگر 30 ساله ها روش های پیشگیرانه غیرتهاجمی مثل کربوکسی تراپی را انتخاب کنند، روند جدیدی به وجود می آید که باعث پیری بسیار متفاوت از نسل های قدیمی می شود.

دلایل گودی و سیاهی زیر چشم چیست ؟

شاید بعضی از افراد گمان کنند که گودی و سیاهی زیر چشم به خاطر بیشتر شدن سن است. در ادامه با علت گودی و سیاهی زیر چشم آشنا می شوید :

  • مالیدن بیش از اندازه چشم و خراشیدن آن
  • آلرژی
  • کمبود ویتامین های سی و ایی
  • خستگی
  • قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض آفتاب
  • اختلالات رنگدانه ای
  • ورم آلرژیک مخاط بینی و وراثت
  • اگزما یا التهاب پوستی
  • پوست نازک دور چشم و از بین رفتن چربی و کلاژن پوست
  • خواب ناکافی و استرس مداوم
  • استفاده سیگار و یا هر نوع دخانیات دیگر

کربوکسی تراپی چه کاربردهایی دارد ؟

برای آشنا شدن با هزینه کربوکسی تراپی به سایت مربوطه مراجعه کنید.

اهمیت درمان با کربوکسی تراپی زیر چشم

امروزه روش های زیادی برای جوان سازی و زیبایی پوست وجود دارد که افراد بیشتر ترجیح می دهند از روش های غیر جراحی استفاده کنند. کربوکسی دور چشم یک روش سرپایی است که بیمار می تواند مدت کوتاهی بعد از آن فعالیت های روزمره خود را انجام دهد. این درمان نسبت به بقیه روش ها زمان درمان زیادی دارد اما عوارض جانبی کمتری دارد. دی اکسید کربن برای بدن مضر نیست و از طریق مویرگ های بدن جمع آوری و دفع می شود.

کربوکسی زیر چشم یک روش مطمئن و کاملا موثر است. این روش بدون محدودیت برای هر ناحیه ای قابل استفاده است و حتی با تزریق و ورود آن به رگ ها مشکلی برای بیمار ایجاد نمی شود و در نتیجه نسبت به روش های دیگر ایمن تر است. یکی از مهم ترین دلایل سیاهی زیر پلک کم شدن اکسیژن در زیر چشم است که باعث سیاهی زیر چشم می شود. با استفاده از درمان کربوکسی تراپی زیر چشم می توانید سیاهی و گودی زیر چشم را از بین ببرید و پوستی جوان و شاداب داشته باشید.

کربوکسی تراپی چگونه باعث از بین رفتن گودی و سیاهی زیر چشم می شود ؟

هنگامی که دی اکسید کربن از طریق پزشک به زیر لایه پوست اطراف چشم شما تزریق می شود به مغز پیام می دهد که کبودی و کمبود اکسیژن در اطراف چشم وجود دارد و جریان خون و تغذیه در ناحیه اطراف چشم آغاز می شود. بعد از تکرار این عمل گودی و سیاهی زیر چشم بعد از مدتی از بین می رود و به همین دلیل از بین رفتن سیاهی و گودی زیر چشم با کربوکسی تراپی روش موثرتر و طبیعی تری نسبت به درمان، مواد شیمیایی و تزریق ژل است.

احساس طول درمان در کربوکسی تراپی :

روند درمان کاملا بدون درد است و حتی نیازی به بیهوشی ندارد. اگر آستانه درد شما بسیار پایین است می توان از کرم های بی حس کننده برای حل این مشکل استفاده کرد. در هنگام کربوکسی تراپی زیر چشم احساس می کنید که چشمانتان پف کرده است درست مثل احساسی که قبل از گریه کردن دارید. این احساس عجیب در عرض 5 تا 10 دقیقه از بین می رود.

درمان ترک های پوستی بدون درد است زیرا پوست ترک خورده توانایی های حسی ندارد. امکان دارد فشار یا خارش خفیفی احساس کنید که بین 5 تا 10 دقیقه بعد از تزریق از بین می رود. درمان اسکار و جای زخم بدون درد است زیرا بافت زخم بیشتر از اعصاب بدون درد تشکیل شده است.

کربوکسی تراپی برای درمان سلولیت و چربی موضعی در دست، شکم و پا شرایط خود را دارد. در این مواقع گاز بیشتری به بافت چربی هدف تزریق می شود و در واقع آن ها را باد می شود. امکان دارد فشار خفیفی را در ناحیه تحت درمان احساس کنید برای مثال در مورد دست، هنگامی که می خواهید فشار خون خود را اندازه گیری کنید همین احساس را خواهید داشت. با بیشتر شدن جریان خون در این ناحیه، ناحیه تحت درمان تا 24 ساعت آینده گرم خواهد می شود و احساس سوزن سوزن شدن خفیفی دارید.

کروکسی تراپی برای سلولیت و تجمع ناخواسته چربی چه طور عمل می کند ؟

هنگامی که دی اکسید کربن با روش های خاصی تزریق می شود برای سلول های چربی سمی است. هنگامی که در ذخایر چربی CO2 به اسید کربنیک تبدیل می شود که سلول های چربی را حل کرده و چربی را آزاد می کند. سلول های چربی شکننده هستند و بدن آن ها را حذف می کند. بیشتر شدن تخلیه لنفاوی در ناحیه تحت درمان باعث بهتر شدن متابولیسم و ​​دفع چربی آزاد در ناحیه مورد نظر می شود. کربوکسی تراپی هنگامی که همراه با LPG Endermologie و سلولوی لیپوساکشن استفاده شود می تواند نتیجه قابل توجهی داشته باشد.

تاثیرات کربوکسی تراپی در بدن :

کربوکسی تراپی به ناحیه تزریق بستگی دارد. در این روش از یک کپسول حاوی دی اکسید کربن استفاده می شود که دارای یک لوله پلاستیکی است و به تنظیم کننده جریان گاز متصل است. در این صورت پزشک از این دستگاه استفاده می کند و با توجه به تجربه خود گازی را که وارد بدن شما می شود به طور دقیق کنترل می کند. گاز به وسیله دستگاهی و با عبور از لوله استریل شده به فیلتر می رسد. عملکرد این فیلتر حذف کلیه ناخالصی ها و جلوگیری از ورود آن ها به بدن است. پزشک گاز را با استفاده از یک سوزن ریز به آن ناحیه تزریق می کند. کل روش تزریق بدون درد است و بیشتر پزشکان با تجربه از داروهای بی حس کننده استفاده نمی کنند اما در صورت لزوم از کرم های بی حس کننده استفاده می کنند.

عوارض کربوکسی تراپی زیر چشم

کربوکسی تراپی یک عوارض محتمل دارد که آن‌ هم کبود شدن ناحیه تزریق است. این عوارض هیچگاه برای ناحیه زیر چشم اتفاق نمی افتد. کبودی هنگامی زیاد است که دست‌ها و پاها تحت کربوکسی تراپی قرار می‌گیرند. بقیه عوارض کربوکسی تراپی بسیار خفیف هستند و اگر اتفاق بیفتند تا چند ساعت بعد از جلسه درمانی از بین می روند. درد خفیف در ناحیه تزریق، احساس عجیب در زیر پوست از عوارض کربوکسی تراپی زیر  چشم هستند.

مراقبت های بعد از کربوکسی تراپی :

برای این که نتیجه مناسبی از کربوکسی تراپی بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید که در ادامه به ان می پردازیم :

  • تا 24 ساعت بعد از انجام کربوکسی تراپی از رفتن به حمام و استحمام با آب سرد و شنا پرهیز کنید.
  • بعد از این که کربوکسی تراپی انجام شد تا چند ساعت اولیه بعد از عمل باید از نفوذ آب و رطوبت به بدن جلوگیری کنید.
  • سعی کنید بعد از کربوکسی تراپی برای معاینه به کلینیک مراجعه کنید.
  • بعد از کربوکسی تراپی امکان دارد تورم به وجود بیاید که جای نگرانی نیست زیرا بعد از 48 ساعت از بین می رود.
  • کرم هایی ترمیمی تجویز شده توسط پزشک را در اسرع وقت استفاده کنید.
  • از انجام فعالیت های ورزشی سنگین بعد از کربوکسی تراپی تا جایی که امکان دارد پرهیز کنید.
  • تا 1 ماه از قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب و برنزه کردن اجتناب کنید.

بهترین زمان کربوکسی تراپی

با افزایش سن، قابلیت کشسانی پوست به میزان زیادی افت می‌کند و جاذبه نیز به طور مداوم پوست صورت را به پایین می‌کشد. تغییرات مرتبط با آسیب نور خورشید نیز سبب می‌شوند این افتادگی و پیری پوست قابل رویت‌تر باشد و یکی از علائم پیری پوست صورت، ایجاد خطوط پنجه کلاغی در دهه سی زندگی است که البته باید غبغب و افتادگی پوست فک پایین در دهه چهل زندگی و پف پای چشم در دهه پنجاه عمر را نیز به آن اضافه کنید.

در گذشته جایگزینی برای جراحی لیفت صورت و لیفت پلک یا جراحی پلک وجود نداشت و واقعا فقط یک انتخاب داشتید: یا علائم پیری را تحمل کنید یا عمل لیفت و تزریق ژل و فیلر انجام دهید. هم ناحیه‌ی اطراف چشم و هم قسمت فک پایین و غبغب، نواحی سختی از جهت درمان با روش‌های غیرجراحی هستند. اما امروزه با کمک ابزار‌های جدید و پیشرفته مانند کربوکسی تراپی و لیزر‌های سفت کننده‌ی پوست، هر کسی در دهه سی یا بالاتر زندگی خود می‌تواند کاندید جوان سازی پوست و سفت کردن آن در نواحی اطراف چشم و فک باشد و البته هر چه فرد جوان‌تر باشد، نتیجه‌ی کربوکسی تراپی بهتر خواهد بود.

تقریبا هشت دهم افراد بعد از دو جلسه‌ی اول کربوکسی تراپی شاهد بهبود‌های قابل توجهی از جهت قابلیت کشسانی پوست در اطراف چشم ها هستند. خیلی از این افراد حتی بهبود‌هایی در رنگ پوست، بافت و درخشندگی آن می‌بینند. اگر یک فرد سی ساله، اقدامی پیشگیرانه و غیر تهاجمی مانند کربوکسی تراپی برای حفظ جوانی پوست خود انجام دهد، روند پیری پوست او بسیار متفاوت با کسی خواهد بود که هیچ اقدامی نکرده است.

عوارض کربوکسی تراپی زیر چشم

اقدامات مهم قبل از کربوکسی تراپی زیر چشم

پیش از صورت گرفتن روش کربوکسی تراپی دور چشم، امکان دارد که دکتر متخصص تان عضی اقدامات و تست های مخصوص را برای شما تجویز نماید. این موارد امکان دارد که مطابق با شرایط شما و نیازهای مخصوص بدن شما تعیین گردد. در هر شرایطی، شما می توانید که اقدامات ذکر شده در متن زیر را در نظر بگیرید:

رعایت توصیه ها و نکات بهداشتی: پیش از انجام دادن روش کربوکسی تراپی دور چشم، درست ترین کار این است که ناحیه پیرامون چشم هایتان را به خوبی تمیز کنید. شما می بایست از استفاده از هر گونه لوازم آرایش در اطراف چشم تان پرهیز کنید. پوست شما می بایست تمیز و عاری از هر نوع چربی و آرایش باشد.

الکل مصرف نکنید: شما باید تقریبا از یک روز پیش از انجام دادن کربوکسی تراپی، از مصرف الکل اجتناب نمایید. الکل ممکن است جزو یکی از عوامل ضد عفونی کننده جراحی باشد و موجب کمتر شدن میزان احتمال عفونت گردد.

انجام آزمایشات قبل از کربوکسی تراپی: بعضی مواقع، دکتر متخصص ممکن است از شما درخواست کند تا پیش از انجام دادن کربوکسی تراپی، بعضی آزمایشات و تست های به خصوصی را انجام دهید. این نوع تست ها امکان دارد که شامل آزمایشات خون، تست حساسیت و آزمایشات تشخیصی دیگر باشد. در صورتی که دکتر متخصص تان این آزمایشات را تجویز کرده است، قطعا می بایست آن ها را پیش از کربوکسی تراپی زیر چشم انجام دهید و نتایج را به دکترتان گزارش دهید.

چه کسانی نباید کربوکسی تراپی زیر چشم انجام دهند؟

برخی مواقع این امکان وجود دارد که کربوسی تراپی زیر چشم برای بعضی از اشخاص گزینه مناسبی نباشد. در ادامه کاندیدای نامناسب کربوکسی تراپی را برای شما ذکر خواهیم کرد :

  • کسانی که به بیماری های قلب و عروق مبتلا می باشند : کسانی که دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند، می بایست از انجام دادن کربوکسی تراپی اجتناب نمایند. این اشخاص امکان دارد که در معرض خطر زیادی قرار بگیرند، چون کربوکسی تراپی ممکن است که باعث افزایش فشار خون شود و موجب ایجاد مشکلات قلبی گردد.
  • افرادی که دارای مشکلات تنفسی و انعقاد خون هستند: کسانی که دارای مشکلات تنفسی از جمله آسم، برونشیت یا انفارکتوس هستند، می بایست از انجام دادن روش کربوکسی تراپی خودداری کنند. در ضمن کسانی که مشکلات انعقاد خون دارند و در برابر خطر به وجود آمدن خون ریزی یا لخته خون می باشند، نباید این کار را انجام دهند.
  • اشخاصی که اخیرا آمبولی ریه داشته اند: اشخاصی که اخیرا دچار آمبولی ریه (خونرسانی ناکافی به ریه) شده اند، نمی توانند گزینه خوبی برای روش کربوکسی تراپی باشند. این روش امکان دارد که سبب بیشتر شدن میزان فشار خون در ریه گردد و به دلیل وارد شدن آسیب قبلی ریه، مشکلات بدتری برایشان رخ دهد.
  • بیمارانی که بافت پیوندی و عفونت های مرتبط با پوست داشته اند: بیمارانی که بافت پیوندی در ناحیه تحت درمان انجام داده اند یا دچار عفونت پوستی در آن قسمت شده اند، نمی توانند کربوکسی تراپی انجام دهند. این روش امکان دارد که سبب بدتر شدن میزان عفونت یا تحریک زیاد پوست شود.
  • زنانی که دوران بارداری را می گذرانند: درست ترین کار این است که زنان در دوران بارداری از انجام دادن روش کربوکسی تراپی خودداری کنند. این کار امکان دارد برای جنین خطراتی به همراه داشته باشد. از این رو بهتر است با دکتر خود مشورت کنند.

کلام آخر

قبل از انجام کربوکسی تراپی از افراد با تجربه کمک بگیرید و با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

3.2/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *