معایب کاشت مو به روش FIT

ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با طریقه کاشت مو آشنا کنیم. ریزش مو یکی از مشکلاتی است که امکان دارد بیشتر افراد به آن درگیر باشند و به دلایل مختلفی دچار ریزش مو شده باشند و از این بابت رنج ببرند و به دنبال راهی برای پرپشت تر کردن موهای خود باشند. یکی از این راه و روش ها کاشت مو است که با این روش می توان موهایی طبیعی و پرپشت داشت. بیشتر افراد در زندگی دچار ریزش شدند و برای درمان آن از روش های خانگی، محلول ها، قرص ها و شامپوهایی استفاده می کنند که امکان دارد نتیجه مناسبی از این روش ها نگیرند و این روش ها هزینه های زیادی برای آن ها داشته باشد. برای این که نتیجه دائمی و مناسبی بگیرید بهتر است از کاشت مو استفاده کنید. در ادامه برای آشنا شدن با طریقه کاشت مو با ما همراه باشید.

کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود ؟

کاشت مو طبیعی یک فعالیت زیبایی است که شامل انتقال فولیکول‌های مو از نقطه‌ای روی سر یا بدن به قسمت‌های جلویی و میانی سر در افراد می‌شود. ناحیه ای که فولیکول ها از آن برداشته می شوند بانک مو و نواحی بدون مو که فولیکول ها در آن قرار دارند، ناحیه گیرنده نامیده می شوند. کاشت مو بسته به تعداد موهای کاشته شده می تواند 4 تا 8 ساعت در روز و در بعضی موارد دو روز طول بکشد. بیشتر افرادی که می خواهند کاشت مو انجام دهند هنگام جراحی هوشیار هستند و فقط بیهوشی روی پوست سر آن ها انجام می شود.

جراحی با برداشتن موهای سالم توسط متخصص پوست شروع می شود. برای عادی سازی کاشت مو، متخصص پوست می تواند به دو روش عمل کند. در روش اول، پزشک یک نوار از پوست سر را با موهای سالم برش می دهد و در روش دوم، موها را از هر مو به طور جداگانه جدا می کند. زمان روش دوم طولانی تر است اما از ایجاد کرم های نواری روی پوست سر جلوگیری می کند. قبل از انجام کاشت تکنسین ها موهای برداشته شده و پزشک پوست سر را برای عمل آماده می کنند. بعد از کاشت کامل موها، پوست سر بانداژ می شود.

کاشت مو چیست و چگونه انجام می شود ؟

چه افرادی برای کاشت مو مناسب هستند ؟

افرادی که ریزش مو آن ها در طی یک دوره پنج ساله به طور قابل توجهی بهبود یافته است، می توانند از پیوند مو بهره مند شوند. در کاشت مو دو موارد اهمیت زیادی دارد. اول این که فرد در ناحیه اهدایی، فولیکول های کافی و سالم داشته باشد اصطلاحا بانک موی کافی داشته باشد. دوم این که الگوی ریزش مو متوقف شده باشد. در ادامه با کاندیدای مناسب برای کاشت مو آشنا می شوید :

  • اگر قسمتی از موهای خود را به خاطر آسیب های وارده به پوست سر از دست داده باشید برای کاشت مو مناسب هستید.
  • ریزش مو به خاطر استفاده از دارو، استرس یا درمان های پزشکی نباشد.
  • از نظر جسمانی در سلامت کامل باشید و انتظارات واقع بینانه ای از نتیجه جراحی داشته باشید، کاندیدای مناسبی برای کاشت مو هستید.
  • درمان های غیر جراحی کمکی به از بین رفتن ریزش مو نکرده باشند.
  • اگر از کچلی یا نازک شدن موهای خود رنج می برید می توانید از این روش استفاده کنید.

طریقه کاشت مو

کاشت مو طریقه مختلفی دارد که در ادامه به طریقه کاشت مو می پردازیم :

مشاوره رایگان :

اولین قدم تماس با کلینیک و تعیین وقت مشاوره است. مشاوره تلفنی هم امکان پذیر است. افراد به تمام سوالاتی که در طول مشاوره به ذهن می رسد پاسخ خواهند داد. مثلاً به شما توضیح می دهند که تا چند هفته قبل از کاشت، الکل یا تنباکو مصرف نکنید. شما نباید مکمل یا آسپرین مصرف کنید. در روز کاشت کافئین نخورید. قبل از کاشت دوش بگیرید و لباس راحتی بپوشید.

طریقه کاشت مو

بررسی مو سر و انتخاب روش مناسب :

بعد از تصمیم به کاشت، پزشک موها و پوست سر شما را  بررسی می کند. سر به هیچ وجه نباید دارای شوره، جوش و تاول باشد، در غیر این صورت باید درمان شود. بسته به نوع طاسی، نوع مو و میزان تراکم مورد نیاز، بهترین روش کاشت توسط پزشک انتخاب می شود. عکس های سر امکان دارد مورد نیاز باشد. پزشک تمام تلاش خود را می کند تا نتیجه کاشت مو را تضمین کند.

انجام آزمایشات قبل از جراحی :

قبل از کاشت، بیمار باید آزمایشات مربوط به انعقاد خون، ویروس ایدز، هپاتیت را انجام دهد. نتیجه این آزمایشات تاثیر زیادی بر تصمیم کاشت مو دارد.

تجویز دارو توسط پزشک :

دارویی خاصی برای استفاده قبل از عمل تجویز نمی‌شود مگر این که افراد شرایط یا بیماری خاصی داشته باشد و نیاز داشته باشد قبل از عمل داروی خاصی استفاده کنند.

آماده سازی بیمار برای جراحی :

لباس و تمام وسایل لازم برای اتاق عمل در روز عمل در اختیار افراد قرار می گیرد. افراد باید لباس خودشان را بپوشند. فشار خون قبل و بعد از کاشت کنترل می شود. در روز عمل ابتدا خط رویش مو روی سر کشیده می شود تا تارها در جای مناسب کاشته شوند. قبل از عمل یک وعده غذایی سبک میل کنید.

برداشت و معاینه فولیکول های مو :

بسته به جدیدترین روش کاشت مو انتخاب شده، تعداد مورد نیاز گرافت از بانک مو برداشته می شود. سپس مو مورد آزمایش قرار می گیرد و بهترین فولیکول ها برای کاشت انتخاب می شوند. این فولیکول ها در یک ظرف حاوی مایع قرار می گیرند تا آماده کاشت شوند زیرا زمان کاشت طولانی است.

کاشت مو :

موهای انتخاب شده در یک جعبه مشخص که به صورت موضعی بی حس شده است کاشته می شود. زمان کاشت طولانی است و بین 5 تا 7 ساعت طول می کشد. نیازی به نگرانی در مورد درد نیست زیرا هیچ دردی احساس نخواهد شد.

بررسی وضعیت افراد بعد از جراحی :

در هنگام عمل برای جلوگیری از افت فشار، سرم قندی به بیمار متصل می شود. بسته به وضعیت بیمار، امکان دارد یک آرام بخش تجویز شود. زیرا برخی افراد دچار استرس و حملات پانیک می شوند.اگر لازم باشد فشار خون و ضربان قلب بین کاشت بررسی می شود.

بررسی وضعیت افراد بعد از جراحی :

کاشت مو طبیعی بهتر است یا مصنوعی ؟

کاشت موی مصنوعی که توسط شرکت های داخل پوست سر تولید می شود، کاشت موی مصنوعی نامیده می شود. اگر می خواهید برای درمان ریزش مو خود به کاشت مو مصنوعی روی بیاورید، باید بدانید که این نوع کاشت مو، درمان دائمی ریزش مو و طاسی را ارائه نمی دهد و از طرفی موهای خود را در پوست سر فرو کنید. باعث عفونت، آلرژی شدید و حتی سرطان پوست می شود. انتقال گرافت ها از یک قسمت بدن به قسمت دیگر را کاشت مو طبیعی می گویند. این روش دائمی است و نیازی به ترمیم ندارد. عوارض و مضرات آن در مقایسه با کاشت مو مصنوعی به میزان قابل توجهی کم می شود.

تفاوت کاشت مو در زنان و مردان :

ناحیه اهدا روی سر مردان به قسمت های کوچکی در پشت و کناره های سر محدود می شود. بیشتر مردان موهای خود را در ناحیه اهدایی کوتاه نگه می دارند، بنابراین روش هایی مثل برش نواری FUT امکان دارد گزینه مناسبی برای آن ها نباشد.

زنانی که طاسی با الگوی مردانه ندارند، ناحیه اهدایی بزرگتری دارند زیرا موهای بالای سر و بالای سر در خطر ریزش مو نیستند. برای زنان مهم نیست که جای زخم از ناحیه اهداکننده باشد. زنان به ندرت موهای خود را کوتاه می کنند. می توان از روش حذف مو نواری برای آن ها استفاده کرد و در نتیجه تعداد کاشت مو را به حداکثر رساند و هزینه کاشت مو را کم کرد.

سن مناسب برای کاشت مو چه سنی است ؟

دو سوم مردان در طول زندگی طاسی را تجربه کردند. طاسی یا ریزش مو می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. اما برای مردانی که در اوایل دهه بیست زندگی خود هستند، می تواند نگران کننده باشد. طاسی با الگوی مردانه می تواند ژنتیکی یا حتی به دلیل تغییرات هورمونی باشد. تحقیقات نشان داده است که تا سن 35 سالگی، دو سوم مردان مقداری ریزش مو را تجربه می کنند که این افزایش به 85 درصد از مردان در سن 50 سالگی می رسد.

بیماران بین 25 تا 50 سال به طور کلی مناسب ترین گزینه برای جراحی کاشت مو در نظر گرفته می شوند. اما هنوز نمی توان گروه سنی خاصی را برای این عمل تعیین کرد. در سنین پایین تر، الگوی رشد مو و ریزش مو نامنظم است و امکان دارد نتیجه عمل در این سنین رضایت بخش و ماندگار نباشد.

مراقبت های بعد از کاشت مو

مراقبت های بعد از کاشت مو یکی از مهم ترین مرحله های کاشت مو است که افرا برای این که نتیجه مناسبی از جراحی بگیرند باید ان را به درستی انجام دهند. مراقبت مناسب بعد از کاشت می تواند به بهبودی سریع شما کمک کند. در ادامه با مراقبت های بعد از کاشت مو آشنا می شوید :

مراقبت های بعد از کاشت مو

  • بعد از کاشت مو سعی کنید رژیم غذایی مقوی و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی داشته باشید تا به زودی بهتر شوید.
  • از استعمال دخانیات و استفاده از مشروبات الکلی باید برای یک هفته پرهیز شود.
  • استراحت بعد از جراحی اهمیت زیادی دارد. سعی کنید 1 هفته در منزل بمانید و از انجام فعالیت های شدید بدنی پرهیز کنید.
  • هنگام خوابیدن حتما یک یا دو بالشت زیر سر خود قرار دهید تا فشاری به بخیه ها و گرافت ها وارد نشود و تا جایی که می توانید سر را بالا نگه دارید.
  • تا جایی که امکان دارد از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید باید پرهیز شود.
  • بعد از کاشت امکان دار  تا چند روز ناحیه درمان متورم یا قرمز باشد که این اتفاق طبیعی است که با گذاشتن یخ می تواند به کم شدن آن ها کمک کرد. از قرار دادن مستقیم یخ روی پوست خودداری کنید و کمپرس را برای 20 دقیقه روی پیشانی قرار دهید.
  • از شستن موها، خاراندن یا دستکاری فولیکول برای 2 تا 3 روز خودداری کنید.
  • از مصرف داروهای رقیق کننده خون که باعث بیشتر شدن خون ریزی می شوند اجتناب کنید و سعی کنید از  آنتی بیوتیک های تجویز شده برای پیشگیری از عفونت استفاده کنید.

نتیجه کاشت مو :

در هفته دوم یا سوم بعد از کاشت امکان دارد رشد کمی داشته باشید و اما این موها بعد از یک ماه می ریزند و جای نگرانی نیست. این نشانه بسیار خوبی است و ثابت می کند که موهای کاشته شده در شرایط خوبی هستند. بعد از ریزش اولیه مو که تا 3 ماه طول می کشد، رشد دوباره مو شروع می شود. در این مرحله مو دائمی است و کم کم نتیجه اصلی مشاهده می شود.

بعد از گذشت  9 ماه از کاشت مو، تعداد زیادی گرافت رشد می کند و موها یکنواخت می شوند. بعد از 1 سال موها صاف می شوند و کسی متوجه نمی شود که یک روز موهای خود را از دست دادید. کاشت مو نتیجه طولانی مدتی دارد، به ویژه اگر توسط یک پزشک با تجربه صورت بگیرد و افراد طبق گفته پزشک عمل کنند. از آنجایی که فولیکول ها از نواحی مقاوم در برابر ریزش برداشته می شوند، نتایج مناسبی از این روش مشاهده می کنید.

چه موهایی در سر برای کاشت مو استفاده می شود ؟

در کاشت مو با توجه به نوع روش پیوند موهای افراد از پشت سر یا ناحیه ای از بدن برداشته می شود و با استفاده از میکروسکوپ و لوپ های مخصوص فولیکول های آن به صورت تک تک جدا می شود و با ظرافتی که جدا شدند در ناحیه گیرنده با ایجاد برش هایی در حد یک میلی متر پیوند زده می شود. بدن به این موها واکنشی نشان نمی دهد و حسن پیوند مو طبیعی همین است.

عضو پیوندی از بدن خود فرد تهیه می شود احتیاج به نگهداری و مراقبت های درمانی ندارد. اگر پزشک با تجربه باشد با ظرافت این موها را بر می دارد که یک خط باریک می ماند. وقتی موهای کاشته می شود بعد از 4 تا 6 ماه می ریزد و بعد از آن موها رشد می کند و این امر طبیعی است.

قبل از کاشت مو، چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

بعضی از ویتامین­‌ها، مکمل­‌ها و قرص‌­ها مانند ویتامین E و آسپرین باعث رقیق شدن خون می­‌شوند؛ بنابراین از دو هفته قبل از انجام کاشت مو، از مصرف آن­‌ها خودداری کنید. ممکن است دکتر مصرف برخی از دم­نوش‌­های گیاهی را برای شما ممنوع کرده و در مورد زمان آخرین نوشیدنی و خوردن غذا قبل از عمل توضیحاتی به شما ارائه دهد. همچنین مصرف الکل و استعمال دخانیات را به طور کامل کنار بگذارید. شب قبل از عمل دوش گرفته و موهای خود را با شامپو بشویید.

قبل از کاشت مو، چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

چه روش هایی برای کاشت مو مورد استفاده قرار می گیرند؟

روش FUT: این روش جزو روش های بسیار دیرینه برای کاشتن مو می باشد. در این تکنیک بیمار می بایست بیهوش شود و بخشی از پشت سر که مو دارد به بخش بدون مو جلوی سر پیوند بخورد که اکنون به علت عوارضی مانند درد و خونریزی منسوخ گردیده است.

روش FIT: برای انجام این روش از کاشت مو، دکتر متخصص پوست و مو می بایست تارهای مو را از پشت سر بردارد و در ناحیه طاس جلوی سر بکارد. ولی اخیرا به علت خونریزی، دوره نقاهت بعد از جراحی، نیاز به تکرار جلسات و … دیگر از این روش استفاده نمی شود.

روش BHT: این روش مشابه روش FIT می باشد با این فرق که جهت کاشت مو از دیگر بخش های بدن، می توان مو را به بخشی که در حال ریزش مو است نیز پیوند زد. ولی این تکنیک به علت داشتن مشکلاتی مانند روش FIT، اکنون مورد استفاده قرار نمی گیرد.

روش SUT: این تکنیک از جمله مدرن ترین و برترین تکنیک های کاشت مو با عوارض کم و نادر است و در اکثر مراکز کاشت مو انجام می گیرد. این تکنیک بدون خونریزی یا بیهوشی قابل انجام است و موها با استفاده از دستگاه کاشت خودکار برداشته می شوند. دکتر می تواند با این تکنیک چهارده هزار تار مو را در ناحیه آسیب دیده از ریزش مو بکارد.

روش Micro fit: میکروفیت یکی از روش های جدید کاشت مو می باشد که در آن گرافت مو از بانک موی انسان با کمک میکروموتورهای خودکار برداشته می شود. برای کاشتن مو از دستگاه پیوند کمک گرفته می شود که لزومی به ایجاد برش و انجام جراحی ندارد. این تکنیک در مقایسه با سایر روش های کاشت مو متراکم تر است و اشخاص می توانند با کمک آن موهای بلند و پرحجم داشته باشند. از این رو این روش می تواند برای زنان گزینه ایده آل تری باشد. بیشتر مراکز زیبایی با استفاده از بهترین و جدیدترین دستگاه ها کاشت مو میکروفیت را با قیمت بسیار پایین برای اشخاص انجام می دهند.

روش DHI: کاشت مویی که به صورت مستقیم انجام می گیرد، به کاشت مو DHI نیز معروف است و بسیار شبیه به روش FUE است. در روش DHI، دکتر متخصص می تواند که مرحله استخراج و کاشت فولیکول مو را در یک زمان انجام دهد زیرا جزوی از همان رونند محسوب می گردد. در نهایت، دکتر متخصص فولیکول های برداشته شده را دقیقا به بخش طاس شده منتقل می کند. نتایج همیشگی، عدم استفاده از تیغه جراحی و امکان انجام تکنیک در یک جلسه موجب محبوبیت آن میان بسیاری از انسان ها شده است. در صورتی که این تکنیک در کلینیک های سرشناس و تحت نظر دکتر متخصص انجام گیرد، با نتایج بسیار خوبی همراه خواهد داشت و عوارض بسیار کمی در بر خواهد داشت.

کلام آخر

برای انجام کاشت مو از افراد با تجربه کمک بگیرد و سعی کنید با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. مراقبت های بعد از کاشت مو را به درستی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این جراحی بگیرید. سعی کنید بهترین کلینیک کاشت مو و بهترین پزشک را برای جراحی انتخاب کنید. ممنون از این که تا آخر مقاله طریقه کاشت مو همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *