ما در این مقاله می خواهیم راجع به هرآنچه باید قبل از لیزر موهای زائد بدانیم با شما صحبت کنیم. یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن موهای زائد استفاده از لیزر است. لیزر کردن موهای زائد روشی نسبتا دائمی برای رهایی از موهای زائد خانم ها و حتی آقایان است که برای زیبایی پوست به کار می رود. با استفاده از لیزر، ریشه موهای زائد به مرور زمان از بین می رود. متقاضیان برای انجام لیزر روز به روز در حال افزایش است. البته شاید افرادی را دیده باشید که از نتایج لیزر موهای زائد رضایت چندانی نداشته باشند و باعث شک شما نسبت به آن شده است. البته عدم رضایت و نتیجه های نامطلوب می تواند ناشی از انتظارات غلط متقاضی، عدم رعایت توصیه های قبل و بعد از انجام لیزر در کلینیک های نامعتبر باشد. اگر قصد انجام لیزر موهای زائد را دارید تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا هرآنچه باید قبل از لیزر موهای زائد بدانیم را بدانید.
هرآنچه باید قبل از لیزر موهای زائد بدانیم
لیزر موهای زائد با یک جلسه معجزه نمی کند.
این درمان با استفاده از لیزرهای سازگار با پوست و مو انجام می شود. در این روش پرتوهای متمرکز نور به صورت مستقیم به سمت رنگ دانه های فولیکول مو شلیک شده که باعث از بین بردن فولیکول مو و در نهایت جلوگیری از رشد مجدد مو می شود. تداوم در انجام لیزر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و تنها یک جلسه معجزه نمی کند.
اجتناب از نور خورشید قبل از لیزر
برای لیزر موهای زائد باید به مدت حداقل 4 هفته از بودن در معرض آفتاب یا برنزه کردن اجتناب کرد. از این رو اگر جزو افرادی هستید که مدت زمان زیادی را در معرض آفتاب می گذرانید، تابستان برای شما زمان مناسبی برای انجام این کار نیست. به همین علت بسیاری از افراد این عمل را به فصل پاییز و زمستان موکول می کنند.
اصلاح موهای زائد با استفاده از تیغ
نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که موهای زائد قبل از انجام لیزر باید اصلاح شوند. در لیزر موهای زائد برخلاف استفاده از وکس که باید موها بلند باشند، باید موهای زائد را قبل از انجام عمل لیزر اصلاح کرد. علاوه بر این چنان چه به تازگی برای اصلاح موهای زائد از وکس استفاده کرده اید، نمی توانید برای عمل لیزر اقدام نمایید. به خاطر داشته باشید که لیزر رنگ دانه های فولیکول را هدف قرار می دهد، بنابراین باید فولیکول در جای خود وجود داشته باشد. از این رو اصلاح موهای زائد قبل از انجام عمل لیزر با استفاده از تیغ بهترین گزینه است.
آزمایش کردن لیزر بر روی قسمت کوچکی از پوست توسط پزشک
ممکن است پوست برخی از افراد نسبت به لیزر واکنش خوبی نشان ندهد و مواردی مانند اختلال در رنگ دانه ها، تغییر رنگ و زخم را به دنبال دارد. بنابراین برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی پزشک در افرادی که مشکوک به عارضه هستند قبل از انجام عمل، دستور می دهد که لیزر را بر روی قسمت کوچکی از پوست تست کنند. البته لازم به ذکر است که با پیشرفت تکنولوژی های لیزر دیگر این نوع تست ها نیازی نیست و صرفا برای تست میزان درد برای مراجعه کننده قابل انجام است.
تاثیر لیزر بر روی پوست پس از چند ماه
تاثیر شگفت انگیز لیزر موهای زائد بعد از 5 الی 6 جلسه لیزر مشخص می شود.
متغیر بودن زمان انجام لیزر
زمان انجام لیزر بسته به محل مورد نظر متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال لیزر ناحیه زیر بغل به سرعت انجام می شود در حالی که لیزر پاها و پشت، زمان بر تر خواهد بود.
لیزر نواحی اطراف چشم
اطراف چشم یکی از خطرناک ترین نواحی برای انجام لیزر است و باید حتما از محافظ چشم استفاده کرد. همچنین لیزر در این نواحی با احتیاط بسیار انجام می شود.
فاصله شیو تا لیزر
حتما سعی کنید از زمان شیو تا انجام لیزر، 24 ساعت بگذرد، این عمل باعث می شود از هر گونه التهاب غیر عادی جلوگیری شود.
نتیجه موثر مستلزم تداوم در درمان است
باید بدانید که فولیکول های مو دارای چرخه رشد هستند. به همین دلیل کسانی شاهد بهترین نتیجه خواهند بود کخ هر 45 الی 60 روز به منظور افزایش پتانسیل زاپین تحت عمل لیزر قرار بگیرند. این بازه زمانی باعث ریزش خود به خودی موهای مرده خواهد شد.
لیزر بعد از آفتاب یا سولاریوم
این عمل به طور کامل ممنوع است، مشکل رنگ پوست شما نیست چون لیزر مخصوص پوست های تیره و برنزه است. اما مادرزاد، پوستی که به وسیله آفتاب و سولاریوم برنزه شده است، بسیار خشک و مستعد آسیب است و انجام هرگونه لیزر درمانی ممنوع می باشد.
انجام عمل بر روی برخی از انواع پوست سخت است اما نه غیر ممکن
فولیکول موهای تیره برخلاف موهای بلوند و خاکستری برای درمان معمولا آسان تر هستند. زیرا لیزر به صورت مستقیم به رنگ دانه های آن ها اصابت می کند. لیزر موهای زائد می تواند بر روی انواع پوست های تیره مانند پوست های برنزه و آفریقایی نیز انجام می شود. لیزر مخصوص نواحی تیره است. البته تیره و برنزه ای که به صورت مادرزادی باشد نه افرادی که با آفتاب و سولاریوم پوستشان برنزه شده است. لذا به منظور جلوگیری از تغییر رنگ رنگ دانه ها، بهترین راه مشورت با پزشک قبل از انجام لیزر می باشد.
درد ناشی از لیزر
باید گفت که انجام لیزر با اندکی درد همراه است. اما باید به خاطر داشت که نتایج بلند مدت این عمل، ارزش نیم ساعت تحمل درد را دارد.در تکنولوژی های جدید دستگاه های لیزر وجود خنک کننده ها در دستگاه درد لیزر را تا حد زیادی کاهش می دهد.در صورت درد بیش از حد می توان از بی حس کننده موضعی نیز استفاده کرد.
استفاده از کرم ضد آفتاب بعد از انجام لیزر
به این نکته توجه داشته باشید که بعد از لیزر حتما از کرم ضد آفتاب باید استفاده کنید، زیرا پوست حساس می شود و باید تا حد امکان از آن مراقبت کرد.
پرهیز از کندن موهای زائد بعد از لیزر
پس از لیزر، اصلاح موهای زائد با استفاده از تیغ گزینه مناسبی است هرچند استفاده از موچین برای خارج کردن فولیکول های مو به هیچ عنوان توصیه نمی شود. بیرون کشیدن فولیکول مو بعد از لیزر باعث اختلال در عملکرد لیزر موهای زائد می شود بنابراین برای بدست آوردن نتیجه مطلوب پس از لیزر باید اجازه بدهید ریزش موها به صورت خود به خودی یا پس از گذشت حداقل دو هفته به وسیله شیو باشد.
پرهیز از مصرف عطر و ادکلن
به مدت 24 الی 48 ساعت پس از لیزر موهای زائد از مصرف هرگونه عطر و ادکلن و همچنین دوش آب گرم باید پرهیز کرد. در هفته اول نیز می توان از دوش آب ولرم استفاده کرد.
انواع لیزر موهای زائد
عوامل زیادی وجود دارد که بر نتیجه لیزر موهای زائد تاثیر گذار است که با تشخیص پزشک متخصص برای برطرف کردن موهای زائد بدن از دستگاه های متفاوتی استفاده می شود.
با توجه به رنگ مو، نوع پوست، ضخامت مو و ناحیه درمان لیزر موهای زائد برای زمان بندی جلسات لیزر مو یکی از دستگاه های زیر استفاده می شود:
- لیزر موهای زائد با لیزر روبی
- لیزر موهای زائد با دستگاه الکساندرایت
- لیزر تور پالسی بالا
- لیزر ND:YAG
- لیزر موهای زائد با استفاده از لیزر دایود
بهترین لیزر برای رفع موهای زائد
لیزر الکساندرایت با طول موج 755 نانومتر:
لیزر الکساندرایت یکی از پیشرفته ترین دستگاه های لیزر دنیا برای رفع موهای زائد است، این لیزر توسط شرکت آمریکایی ساخته شده است. از ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه فوق العاده قابلیت تنظیم طول موج و میزان انرژی مورد نیاز برای درمان انواع مختلف پوست و مو می باشد. در میان روش های موجود در دنیا برای از بین بردن موهای زائد، این دستگاه دارای بیشترین کارایی و کمترین خطر است. لیزر موهای زائد با دستگاه الکساندرایت برای طولانی مدت باقی خواهد ماند و هیچ عوارضی نیز ندارد.
لیزر دایود با طول موج 810 نانومتر:
این لیزر برای تمام انواع پوست حتی پوست های تیره قابل استفاده است و به علت قدرت نفوذ زیاد به عمق پوست، می تواند موهایی که زیر پوست قرار دارند را نیز از بین ببرد. در حال حاضر بهترین لیزر دایود، لیزر Lightsheer ساخت آمریکا می باشد.
لیزر ان دی یاگ با طول موج 1064 نانومتر:
این لیزر برای رفع موهای زائد در پوست های تیره و بسیار تیره کاربرد دارد.
IPL:
به علت ارزان و در دسترس بودن و سهولت استفاده، بسیار رایج شده است. اصلا لیزر نیست و در واقن نور شدیدی است که توسط یک لامپ گزنون تولید می شود و مانند لیزر روی سطح پوست تایید می شود. اما هم از نظر تاثیر روی موهای زائد و هم تعداد جلسات درمانی با لیزر موهای زائد متفاوت است.
چه افرادی برای انجام لیزر مناسب نیستند؟
- مصرف دارو های خاص
- وجود اختلالات هورمونی
- سابقه تبخال مکرر
- برنزه بودن
- وجود تاتو یا خال یا کک و مک در محل لیزر
- مصرف داروهای حاوی طلا
- افراد باردار
- سابقه گوشت اضافه در محل عمل
- سابقه بیماری هایی مثل لوپوس
مزایای لیزر موهای زائد
- درد کمتری نسبت به بقیه روش ها مانند وکس، اصلاح با نخ، موچین در ناحیه لیزر احساس می شود.
- یکی دیگر از فواید مهم لیزر، خلاص شدن از موهای زائد صورت به مدت طولانی می باشد. زیرا در این روش درمان مدت زیادی طول می کشد تا موهای زائد رشد کنند.
- رشد دوباره موها بسیار نازک و ضعیف می باشد.
- عوارض لیزر صورت بسیار کم است و تورم و قرمزی ناشی از درمان دائمی نمی باشد.
- بعد از لیزر نیازی به بستری نیست و هر فردی پس از لیزر می تواند به کارهای روزانه خود رسیدگی کند.
- بعد از لیزر نیازی به مصرف دارو نیست.
- بعد از لیزر شما شاهد ریزش موهای خود هستید.
معایب لیزر موهای زائد
استفاده از لیزر ضرر خاصی ندارد. تنها می توان به اثرات جانبی بعد از جلسات لیزر اشاره کرد. اثرات جانبی لیزر قرمزی، تورم، خارش و کبودی و درد در ناحیه درمان است. البته یک اتفاق کاملا طبیعی است که جای هیچ نگرانی ندارد و بعد از مدتی از بین خواهد رفت.
از عوارض ناخواسته لیزر تغییر رنگ دانه ها و سوختن پوست است که بر اثر انتخاب و تنظیمات نادرست دستگاه لیزر اتفاق می افتد. از عوارض دیگر این روش تاول، احتمال لک، عفونت، فولیکولیت و آکنه می باشد. احتمال این عوارض بسیار کم است.
آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان می شود؟
این باور کاملا غلط است و لیزر موهای زائد باعث سرطان پوست یا بخش های دیگر بدن نمی شود. پرتوی لیزر به گونه ای طراحی شده است که تنها فولیکول های موجود در لایه های زیرین پوست را مورد هدف قرار دهد و روی سایر بافت ها و سلول ها اثری نگذارد.
لیزر استفاده شده در حذف موهای زائد، کمی پرتوزایی دارد. پرتوزایی دستگاه لیزر طبق بررسی ها و مطالعات انجام شده کاملا ایمن است و شواهدی مبنی بر سرطان زا بودن آن وجود ندارد.
آیا لیزر موهای زائد باعث ناباروری می شود؟
تا کنون شواهدی مبنی بر ایجاد ناباروری ناشی از لیزر موهای زائد مشاهده نشده است. لیزر تنها می تواند به لایه های زیرین پوست نفوذ کند و نمی تواند به بافت های عمیق تر برسد. استفاده از لیزر حتی برای حذف موهای نواحی حساس مانند شرمگاه، بدون عارضه می باشد.
فاصله جلسات لیزر چگونه تعیین می شود؟
معمولا فاصله جلسات لیزر بین 1 تا 2 ماه می باشد که بستگی به ناحیه لیزر دارد. بهترین زمان برای انجام لیزر زمانی است که فرد تعداد قابل توجهی رشد مو داشته باشد. بیماری ایده آل است که پوستی روشن و مویی ضخیم و تیره داشته باشد، اختلالات هورمونی نداشته باشد و انتظاراتش واقع گرایانه باشد.
عوارض لیزر موهای زائد :
بر خلاف تصور برخی از افراد اشعه لیزر به هیچ عنوان به عمق عضلات بدن نفوذ نکرده و تنها لایه سطحی پوست و فولیکول مو را مورد هدف قرار میدهند. به همین دلیل هیچ نگرانی بابت عوارض لیزر موهای زائد وجود نخواهد داشت. در صورت مراجعه به مراکز لیزر ارزان قیمت و نامعتبر ممکن است انجام کار با دستگاه نامناسب و اپراتور بی تجربه انجام بگیرد و شخص پس از انجام لیزر، عوارضی چون سوزش،خارش، درد، سوختگی، زخم و قرمزی را تجربه کند. برخی از عوارض موهای زائد عبارتند از:
قرمزی و تحریک پوست
از جمله عوارضی که ممکن است پس از انجام لیزر موهای زائد بروز کند، تحریک شدن و قرمز شدن پوست میباشد. این عارضه بیشتر در نواحی از بدن بروز خواهد کرد که پوست حساستر و نازکتری دارد. در واقع میتوان گفت که قرمزی، سوزش، قرمزی اطراف فولیکول و تورمی که پس از لیزر مشاهده خواهید کرد، دقیقا مشابه زمانی است که موهای زائدتان را به روش اپیلاسیون از بین میبرید. همانطور که اشاره شد این عارضه پس از مدت زمان کوتاهی از بین خواهد رفت اما اگر برای بر طرف شدن قرمزی و یا سوزش پوستتان عجله دارید، می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید تا روند بهبودی پوست را تسریع ببخشید.
تغییر رنگدانههای پوست
افرادی که پوست بسیار روشنی دارند، ممکن است پس از اتمام لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد، متوجه لکههای تیره روی پوست خود بشوند. در مقابل نیز افراد دارای رنگ پوست تیره ممکن است متوجه لکههای روشنتر بشوند. این تغییرات موقتی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت اما فراموش نکنید که اگر این عارضه و شدید و طولانی شد، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه فرمایید.
پوسته پوسته شدن
عارضه دیگری که ممکن است افراد پس از انجام لیزر درمانی آن را تجربه کنند، پوسته پوسته شدن ناحیهای لیزر شده میباشد. با وجود این که پوسته پوسته شدن مشکل جزئی به نظر میرسد، ممکن است باعث بروز زخم و یا دلمه بشود. این عارضه زمانی رخ خواهد داد که پوست شخص خشک بوده و سری دستگاه لیزر که با پوست در تماس مستقیم قرار میگیرد، به اندازه کافی سرد نباشد. در چنین شرایطی دستگاه نمیتواند از سوختگیهای سطحی جلوگیری کند و پوست شخص دچار پوسته پوسته شدن میشود. استفاده از کرمهای مرطوب کننده میتواند تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کند.
رویش مو در اطراف نواحی لیزر شده
این عارضه از جمله موارد بسیار نادری است که ممکن است در تعداد بسیار محدودی از افرادی که لیزر میکنند رخ بدهد، رشد مو در ناحیه لیزر شده و اطراف آن میباشد. برای جلوگیری از این گونه عوارض لیزر موهای زائد از لیزر موهای کرکی خودداری کرده و پیش از انجام لیزر از شرایط هورمونی بدنتان مطمئن شوید.
تاول
اپراتورهای لیزر به مشتریان یاد آور میشوند که تا چند ساعت پس از انجام لیزر در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند. چرا که در غیر این صورت، ممکن است با تاولهای زیادی بر روی پوستشان مواجه شوند. با وجود این که این عارضه نیز نادر میباشد اما لازم است که این نکته را حتما رعایت بفرمایید. البته فراموش نکنید که در صورت که اوپراتور لیزر، کار کردن با دستگاه را به صورت کامل بلد نباشد، امکان بروز تاول وجود خواهد داشت.
زگیل تناسلی یا بیماریهای پوستی
یکی از عوارضی که ممکن است پس از انجام لیزر گریبان گیر افراد بشود، زگیل تناسلی و یا دیگر مشکلات پوستی میباشد. در واقع بروز این مشکل به لیزر کردن موهای زائد بستگی ندارد و تنها به تمیز بودن محیط و تجهیزات مورد نیاز بستگی دارد. باید این نکته مهم را مد نظر قرار دهید و به هنگام انتخاب مرکز لیزر نهایت دقت را به خرج دهید. برخی از دستگاههای لیزر سری قابل تعویض دارند که در این صورت باید اوپراتور سری را عوض کرده و کار شما را با سری یک نو و کاملا تمیز انجام بدهد.
کلام آخر
از شما همراهان گرامی سپاس گذارم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. در این مقاله راجع به هرآنچه باید قبل از لیزر موهای زائد بدانیم با شما صحبت کردیم. امیدوارم که به نکات و مطالب گفته شده توجه کافی را کرده باشید. در صورت داشتن انتقاد یا پیشنهاد می توانید آن را با ما در میان بگذارید. همچنین در صورت داشتن سوال می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.