آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟

ممکن است شما برای انجام لیزر موهای زائد این سوال برایتان پیش بیاید که آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟ عوارض لیزر موهای زائد بدن با توجه به قدرت بدنی بیمار و تجربه پزشک متفاوت خواهد بود. به طور کلی روش لیزر موهای زائد عوارض خاصی ندارد. تنها زمانی ممکن است فرد دچار عوارض شود که دستگاه لیزر استاندارد نباشد و یا اپراتور دستگاه با تجربه و آموزش دیده نباشد. لیزر تنها لایه سطحی پوست و فولیکول مو را تحت تاثیر قرار می دهد و به عمق بافت های بدن نفوذ نمی کند. به همین دلیل تا زمانی که از دستگاه مناسب و استاندارد استفاده شود و فردی که لیزر را انجام می دهد، کاملا آموزش دیده باشد، نیاز نیست نگران عوارض جانبی لیزر باشید. برای دانستن پاسخ این سوال که آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟  تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

عوارض جانبی خفیف

دستگاه لیزر با استفاده از لیزر های کوچک و با گرمای بالا کار می کند. لیزر ممکن است عوارض جانبی موقت بعد از اعمال روی پوست، ایجاد کند. سوزش پوست و تغییرات رنگ دانه ها یکی از شایع ترین عوارض جانبی استفاده از لیزر خواهد بود.

از جمله عوارض شایع بعد از انجام لیزر شامل موارد زیر است:

قرمزی و سوزش

استفاده از لیزر می تواند باعث سوزش موقتی پوست شود. همچنین ممکن است موجب قرمزی و تورم جزئی در ناحیه ی تحت درمان شود. توجه داشته باشید که این اثرات بسیار جزئی خواهند بود. قرمزی و سوزش مانند حالتی است که بعد از وکس کردن و کندن موها از ریشه ایجاد می شود.

متخصص پوست شما ممکن است قبل از انجام لیزر از بی حسی موضعی برای کاهش این اثرات استفاده کند. سعی کنید از بسته ی یخ استفاده کنید تا به کاهش تورم و درد کمک شود.

عوارض جانبی خفیف

تغییر رنگ دانه پوست

بعد از درمان لیزر، ممکن است پوست کمی تیره یا روشن شود. اگر پوست روشنی دارید، احتمال بیشتری دارد که لکه های تیره تر روی پوست مشاهده شود. در مقابل افرادی که پوست تیره تری دارند، ممکن است بعد از لیزر لکه های روشن تری داشته باشند. اما باید بدانید که مانند سوزش پوست، این تغییرات موقتی بوده و جای نگرانی نیست.

پوسته پوسته شدن

بعضی افراد ممکن است بعد از لیزر با پوسته پوسته شدن پوست مواجه شوند. این عارضه به طور معمول یک مسئله جزئی است اما می تواند ناخوشایند باشد. گاهی پوسته پوسته شدن ممکن است موجب زخم شود. با توجه به محل درمان پس از لیزر، استفاده از یک مرطوب کننده، می تواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند.

انجام لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد در مطب و اتاق لیزر انجام می شود. کسانی که به درد حساس هستند یا قصد لیزر نواحی حساس پوست را دارند می توانند یک ساعت قبل از انجام لیزر، از کرم بی حس کننده زایلا پی استفاده کنند. البته مشکل درد در مدل جدید لیزر به طور کامل برطرف شده و بدون احتیاج به بی حسی، حتی در مناطق حساس، انجام می شود.

پوست محل لیزر باید به طور کامل تمیز شود. عینک های محافظ برای پوشاندن چشم استفاده شده و در تمام مدت انجام لیزر، چشم ها بسته باشد. لیزر باید به وسیله پزشک یا اپراتور آموزش دیده انجام شود. علائمی که نشانگر انجام صحیح لیزر موهای زائد است عبارتند از:

  • خاکستر شدن بخشی از ساقه مو که بیرون از پوست قرار گرفته است.
  • ورم مختصر پوست اطراف موهای زائد که به آن پری فولیکولار می گویند، این ورم که به اندازه یک عدس کوچک است، نشان انتقال موفق انرژی لیزر به عمق پوست و محلی که ریشه مو قرار گرفته است، می باشد.
  • بوی خاص موی سوخته یا کز داده شده

 

نکات مهم قبل از انجام لیزر

قبل از انجام لیزر باید از آمادگی های قبل از لیزر موهای زائد آگاهی داشته باشید. زیرا عدم رعایت برخی نکات می تواند کارایی لیزر و یا ماندگاری نتیجه درمان شما را کاهش دهد. نکات لازم قبل از لیزر موهای زائد که باید به آن توجه کنید شامل موارد زیر است:

  • یک روز قبل از لیزر باید موهای زائد ناحیه تحت لیزر را با ژیلت اصلاح کنید.
  • یک ماه قبل از لیزر نباید از کرم های موبر و یا روش هایی استفاده کنید که موهای زائد را از ریشه خارج می کنند مانند اپیلاسیون، بند، موکن و… .
  • یک ماه قبل از لیزر نباید پوست را یا شامپو و آب کاملا تمیز کنید.
  • یک تا دو هفته قبل از لیزر نباید پوست خود را به هیچ روشی برنزه کنید.
  • اگر بیماری خاصی دارید و یا از داروی خاصی استفاده می کنید، قبل از انجام لیزر آن را به پزشک خود اطلاع دهید.
  • قبل از لیزر نباید قرص های ضد التهاب مصرف کنید.
  • قبل از لیزر نباید از داروهای گیاهی  یا شیمیایی رقیق کننده خون استفاده کنید.
  • اگر در ناحیه مورد نظر برای لیزر، تزریق ژل یا بوتاکس انجام داده اید، قبل از لیزر آن را به پزشک خود اطلاع دهید.

نکات مهم بعد از انجام لیزر

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد ناحیه تناسلی برای افزایش ماندگاری و حفظ نتیجه لیزر بسیار اهمیت دارند. افرادی که لیزر موهای زائد را انجام می دهند می توانند دستور العمل های مراقبت بعد از لیزر الکساندرایت یا هر نوع لیزر دیگری را از پزشک معالج خود دریافت کنند. نکات مهم بعد از انجام لیزر عبارت اند از:

  • نباید بعد از لیزر از مواد بهداشتی و آرایشی الکل دار یا تحریک کننده پوست استفاده کنید.
  • از ژل آلوئه ورا یا لوسیون ها و زل های مخصوص بعد از لیزر استفاده کنید.
  • بعد از لیزر موهای زائد به مدت یک هفته نباید در معرض نور خورشید و تابش فرابنفش باشید. نباید حمام آفتاب بگیرید یا پوست خود را برنزه کنید.
  • برای رفع التهاب می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • از کرم های ضد آفتاب با SPF بالای 30 استفاده کنید.
  • بعد از لیزر آب فراوان بنوشید.
  • در فاصله بین جلسات لیزر و یا بعد از آن برای رفع موهای زائد باید شیو کنید.
  • همچنین بعد از لیزر نباید تا24 ساعت استحمام کنید یا دوش بگیرید. تا زمان رفع کامل التهاب پوست دوش آب گرم بعد از لیزر موهای زائد ممنوع است.

 

حداقل و حداکثر تعداد جلسات لیزر

اکثر بیماران به حداقل 7 جلسه درمان نیاز دارند.

همچنین فاصله زمانی بعد هر فاز در نظر گرفته می شود که بین سه الی هشت هفته با توجه به قسمت درمان شده می باشد و ممکن است با افزایش فاز ها طول این فاصله زمانی ها نیز تغییر کند.

این فاصله ها به این دلیل است که ممکن است مو در مراحل مختلف رشد مو باشد و لیزر بر موهایی که در مرحله ی رشد کامل هستند تاثیر می گذارد و ممکن است که با یک مرتبه انجام دادن لیزر همه مو های زائد بدن از بین نروند. معمولا افتادن موی لیزر شده دو الی سه هفته به طول می انجامد. باید اجازه داد که این موها به صورت خود به خود ریزش کنند.

به هیچ عنوان نباید در این مدت موها را اپیلاسیون، وکس و… کرد.زیرا لیزر برای تثبیت نهایی خود به ساقه ی مو نیاز دارد که آن از طریق تاثیر مثبت را به ریشه مو داشته باشد.

بسیار از بیماران رشد مجدد مو را پس از سال ها درمان در قسمت های لیزر شده ی خود تجربه می کنند. این امر به این معنا است که با وجود این که لیزر مو با این دستگاه ها به طور دائمی مجموع تعداد موهای بدن را کاهش می دهد با این حال لیزر منجر به از بین رفتن دائمی تمام مو ها نمی شود.

موارد منع استفاده از لیزر

در گذشته مواردی وجود داشت که لیزر را برای دسته ای از افراد به دلیل رنگ پوست منع می کرد. برای مثال به کسانی که پوستشان تیره بود توصیه می شد که لیزر انجام ندهند زیرا به دلیل تیرگی پوست اشعه ی لیزر توسط پوست جذب می شد و باعث سوختگی لیزر و به وجود آمدن لک می شد. امروزه با پیشرفته شدن دستگاه های لیزر اکثر محدودیت های افراد برطرف شده اند. آمادگی های قبل از لیزر معمولا اولین نکته قبل از انجام لیزر انتخاب مرکز مناسب و زیر نظر پزشک متخصص برای انجام موفقیت آمیز لیزر می باشد.

نکاتی که برای تاثیر هرچه بیشتر لیزر نیاز است بدانید

  • اگر برای بیمار داروی ضد ویروس تجویز شود، پیش از درمان دارو باید مصرف شود.
  • قبل از انجام لیزر قسمت مورد نظر باید تمیز شود و هیچ گونه مواد آرایشی از جمله مرطوب کننده، بی حس کننده و خوش بو کننده نبایدد روی آن باشد. استفاده از بی حس کننده باید با مشورت پزشک باشد.
  • یکی دیگر از کار هایی که بیمار باید انجام دهد پوشیدن لباس گشاد است که به این ترتیب بعد از درمان پوست لیزر شده تحت فشار قرار نخواهد گرفت.

مزیت های لیزر موهای زائد

 

مراحل انجام لیزر موهای زائد

1.یافتن بهترین کلینیک

  • یکی از مهم ترین فعالیت هایی که قبل از انجام لیزر باید انجام دهید یافتن بهترین کلینیک لیزر موهای زائد است.
  • بهتر است کلینیک در نزدیکی محل زندگی شما باشد.
  • دستگاه لیزر مطابق با پوست و موی شما باشد.
  • کلینیک زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو باشد.
  • بهتر است کلینیک دارای مجوز وزارت و بهداشت باشد.

2.مشاوره با پزشک

بعد از انتخاب کلینیک باید با پزشک متخصص پوست و مو مشورت نمایید. اگر بیماری زمینه ای دارید و یا داروی خاصی مصرف می کنید حتما با پزشک خود درمیان بگذارید.

3.مرحله آماده سازی برای شروع جلسات لیزر

  • قبل از هر جلسه باید محل مورد نظر را به طور کامل شیو کنید.
  • در جلسه اول تنها متوجه کنده شدن موهای زائد خواهید بود.
  • بعد از یک هفته موهای زائد رشد می کنند و شما باید بعد از دو هفته آن ها را شیو نمایید.

4.جلسه دوم و سوم لیزر

در جلسه دوم و سوم شما تا اواسط ماه شاهد رشد موهای زائد نیستید و بعد از 10 الی 15 روز به آهستگی موهای زائد بدن شما دوباره رشد می کند. شاید در فاصله بین جلسه سوم و چهارم تنها یک بار شیو نمایید.

5.جلسه چهارم و پنجم لیزر 

در فاصله جلسه چهارم و پنجم لیزر موهای زائد شما شاهد رشد تعداد محدودی از موهای زائد هستید. این موها که در جلسات قبلی در فاز استراحت بوده اند رشد می کنند.

6.جلسه ششم و هفتم لیزر

در این جلسات به شما شما ثابت می شود که لیزر موهای زائد در از بین بردن آن ها موثر است. موهای شما رشد بسیار کمی دارند و پوست شما به آرامی روشن و صاف می شود.

7.جلسه هشتم لیزر 

در این جلسه در بیشتر قسمت های بدن موی زائد وجود ندارد اما در بیکینی همچنان موی زائد رشد می کند. مجددا تحت درمان لیزر قرار بگیرید تا فولیکول های مو که در فاز استراحت هستند به صورت کلی از بین بروند.

8.جلسه نهم و دهم لیزر

این جلسات به صورت یک ماه در میان تنظیم می شود، موهای زائدی که در فاز استراحت هستند مجددا رشد می کنند و لیزر آن ها را از بین خواهد برد.

چه کسانی نباید از لیزر استفاده کنند؟

کسانی که باردار هستند، کسانی که بیماری های عصبی دارند و ممکن است جای لیزرشان را بکنند و دست کاری کنند و کسانی که به خاطر شغلشان مجبورند ساعات طولانی در آفتاب باشند و همچنین کسانی که در محل مورد نظر، عفونت و یا زخم دارند باید تا زمان بهبود عفونت و زخمشان صبر کنند و از لیزر استفاده نکنند.

بعد از تعداد جلسات مورد نیاز لیزر، نتیجه تا چه زمانی ماندگار است؟

معمولا بعد از 4 تا 6 جلسه لیزر هر 6 ماه یک بار آن را شارژ می کنیم. به این ترتیب تعداد موها به طور متوسط 60 تا 80 درصد کم می شود.

آیا فقط پزشک متخصص پوست باید این کار را انجام دهد؟

بله، بهتر است متخصص پوست لیزر موهای زائد بدن را انجام دهد، زیرا دستگاه ها و پوست های مختلف را می شناسد و صحیح ترین کار را انجام می دهد.

آیا فقط پزشک متخصص پوست باید این کار را انجام دهد؟

 

مزیت های لیزر موهای زائد :

لیزر موهای زائد با انتشار پالس هایی از نور بسیار متمرکز به طور مستقیم در فولیکول های مو کار می کند. سپس فولیکول ها گرما را از آن نور جذب می کنند ، که این باعث از بین رفتن موها می شود :

دقت بالا: در لیزر موهای زائد اشعه لیزر با دقتی بالا به سمت فولیکول مو هدایت و آن را تخریب و نابود می کند به طوری که به بافت های مجاور آسیبی نمی رسد.

سرعت درمان بالا: اگرچه مدت زمان درمان در هر فرد بسته به اندازه منطقه مورد نظر متفاوت است، اما سرعت لیزر بسیار بالاتر از روش های درمانی دیگر همانند اپیلاسیون وکس کردن و شیو می باشد. همچنین در طی چند هفته اول از اولین درمان خود شما نتایج را در موهای خود مشاهده خواهید کرد.

هزینه و قیمت: ممکن است شما مجبور به سرمایه گذاری مقدماتی بیشتری برای از بین بردن لیزر موهای زائد باشید، اما در دراز مدت لیزر موهای زائد برای شما به صرفه تر است زیرا شما برای اپیلاسیون ، کرم اصلاح یا ریش تراشی و وکس کردن در طول فواصل زمانی کم و تا آخر عمر باید به طور منظم هزینه کنید. لیزر درمانی طولانی مدت است بعد از اتمام جلساتی که کلینیک برای شما تعیین می کند شما فقط کافی است هر چند ماه یکبار فقط برای تمدید به کلینیک مراجعه نمایید که خود در دراز مدت هزینه ی زیادی را برای شما صرفه جویی خواهید کرد.

درد کمی حس خواهید کرد: پس از شروع درمان شما دیگر نیازی به مقابله  کردن با موهای  ناخوشایند مانند آنچه که با اپیلاسیون بروز می کند ندارید، همین امر در مورد تیغ نیز وجود دارد، در افراد مختلف شدت درد متفاوت می باشد و اینکه در بعضی نقاط بدن ممکن است درد بیشتری را حس نمایید. اما در دستگاه های جدید لیزر، این درد به صفر رسیده است و در باقی دستگاه های دیگر نیز همانند ضربه ی یک کش لاستیکی است که با کولینگ قوی دستگاه ها و استفاده از کرم ها و لوسیون ها بی حسی یا درد بسیار کمی حس خواهید کرد یا چیزی در کل حس نخواهید کرد.

در تمام نواحی بدن می توان لیزر را انجام داد: شما می توانید لیزر موهای زائد را در هر نقطه از بدن انجام دهید : صورت ، پاها ، پشت ، زیر بغل ، خط بیکینی یا هر جای دیگری که موهای زائد دارید.

دیگر نگران موهای زیر پوستی نباشید: بعد از انجام لیزر موهای زائد، مو از ریشه تخریب شده و دیگر جایی برای رشد ندارد، اما بعد از شیو کردن و یا اپیلاسیون فولیکول مو هنوز سر جای خود می باشد و احتمال بالایی وجود دارد که موهایی که می خواهند دوباره رشد کند به صورت کج رشد نمایند و باعث عفونت در پوست گردند.

تاثیر گذاری بالایی در حذف موهای زائد دارد: اشعه لیزر به عمق پوست نفوذ کرده و فولیکول موی شما را هدف می گیرد و آن را از بین می برد این فولیکول برای رشد مجدد به زمان بالایی نیاز دارد به همین دلیل لیزر موهای زائد موثرترین روش برای رفع موهای زائد شما به نسبت بقیه روش ها می باشد.

کلام آخر

از شما همراهان عزیز ممنونم که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید. امیدوارم با توضیحات داده شده و مطالب گفته شده به جواب سوال خود که آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟ رسیده باشید. در صورت داشتن سوال می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *