عوارض میکرونیدلینگ

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض میکرونیدلینگ آشنا کنیم. برای بسیاری از افراد زیبایی و شادابی پوست اهمیت زیادی دارد زیرا زیبایی در چهره افراد تاثیر زیادی دارد به همین خاطر همه افراد به دنبال راهی برای زیباتر شدن و جوان تر شدن پوست هستند که بتواند جای زخم، جای لک و جای جوش و اکنه را از بین ببرند و پوست خود را جوان تر کنند. امروزه با روش های جدید و پیشرفته می توان این مشکلات را برطرف کرد که یکی از این روش ها میکرونیدلینگ است. در ادامه برای آشنا شدن با عوارض میکرونیدلینگ با ما همراه باشید.

میکرونیدلینگ چیست ؟

در دوران باستان، مصریان باستان پوست خود را به آرامی با سنگ های درشت و دندانه دار ماساژ می دادند تا لایه های پوست مرده را از بین ببرند. با این کار مسیر تنفس و خون رسانی به لایه های زیرین پوست باز می شد و ضایعات پوستی به تدریج برطرف شد. میکرونیدلینگ یکی از روش های جدیدتر درمان ضایعات پوستی مانند اسکار، جوش و آکنه است که از این روش الهام گرفته شده است. این روش کم تهاجمی مانند روشی که مصری ها برای زیباسازی پوست خود استفاده می کردند سخت و دردناک نیست و درد بسیار کمی دارد.

میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ مخصوص انجام می شود. این دستگاه دارای سوزن های بسیار ظریفی است که پس از قرار گرفتن بر روی پوست، سوراخ هایی در پوست به وجود می آورد. این سوراخ ها فضایی را برای معرفی داروهای درمانی فراهم می کند. این داروها که دوز و نوع آن ها بسته به شرایط بیمار و نوع ضایعه پوستی تعیین می شود، از سوراخ های ایجاد شده به لایه های پوست نفوذ کرده و با تحریک سلول های پوستی، روند ترمیم و بازسازی را آغاز می کنند. داروهای مورد استفاده در این روش حاوی ویتامین C و اسید هیالورونیک هستند. موادی که به تحریک سلول های پوست و تسریع روند تولید کلاژن و بازسازی پوست کمک می کنند.

 

میکرونیدلینگ چیست ؟

کاربردهای میکرونیدلینگ :

کاربرد اصلی میکرونیدلینگ از بین رفتن چین و چروک و خطوط روی صورت است. از آنجایی که این روش باعث بیشتر شدن تولید کلاژن و تحریک بافت پوست می شود، بافت پوست را ترمیم کرده و چین و چروک و افتادگی در اثر بیشتر شدن سن را از بین می برد. از این روش می توان برای برداشتن بخیه های در اثر بخیه، زخم، جوش و آکنه استفاده کرد. کلاژن های ساخته شده با تحریک سلول ها با میکورندیلینگ، لایه های آسیب دیده پوست را ترمیم می کنند. پس از ترمیم سوراخ های ایجاد شده در این روش، زخم ها و جوش های قدیمی تا حدودی ترمیم می شوند.

برای از بین بردن ترک های پوستی در اثر بیشتر شدن یا کمتر شدن وزن و بارداری می توان از میکرونیدلینگ استفاده کرد. ترک هایی که در اثر فشار روی پوست یا از دست دادن خاصیت ارتجاعی ایجاد می شوند. می توان از میکرونیدلینگ برای از بین رفتن سوختگی استفاده کرد. این روش باعث سفت شدن منافذ پوست می شود که باعث بهتر شدن تنفس پوست و جلوگیری از جمع شدن چربی و آلودگی در منافذ پوست و ایجاد جوش و آکنه می شود.

میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود ؟

میکرونیدلینگ را می توان به صورت دستی و با دستگاه انجام داد. روش دستی این روش با استفاده از دستگاه غلتکی کوچکی به نام درمارولر انجام می شود که دارای سوزن های تیتانیومی بسیار ظریف و نازکی است. در این روش پزشک دستگاه را روی پوست غلت می دهد و سوزن ها تا عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و منافذ ایجاد می کنند. در این روش امکان کنترل عمق نفوذ سوزن ها و فشار آن ها بسیار محدود است. سوزن های این دستگاه می تواند از شیشه، سیلیکون، فلز یا پلیمر باشد. روش دستی میکرونیدلینگ در ایران وجود ندارد و استفاده نمی شود.

در روش دوم از دستگاه مخصوصی برای کنترل کامل سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزن ها و شدت فشار روی پوست استفاده می شود. به این ترتیب می توان منافذ پوست را با دقت بیشتری ایجاد کرد و پزشک کنترل بیشتری بر محل منافذ و عمق آنها دارد. به همین دلیل نتایج این روش بسیار بهتر و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ یک روش بدون درد است. اما در برخی موارد، پزشک ممکن است از بی حس کننده های موضعی استفاده کند. بنابراین در طول این عمل هیچ دردی احساس نمی کنید.

تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان ضایعات پوستی با میکرونیدلینگ به عوامل زیادی بستگی دارد. نوع پوست، سن، نوع و شدت آسیب و شرایط بهبودی فرد تاثیر زیادی در روند درمان و بهبود با استفاده از میکرونیدلینگ دارد. به همین خاطر ابتدا پزشک وضعیت سلامتی فرد را بررسی می کند و با توجه به شرایط فردی او تعداد جلسات و مدت زمان هر جلسه درمانی را تعیین می کند. اکثر افراد در4 تا 6 جلسه 1 ساعته به نتایج مورد نظر خود می رسند. اما دیگران امکان دارد برای برآورده کردن انتظارات خود به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند. فاصله بین این جلسات 2 تا 4 هفته است و بیشتر پوست بعد از حدود 6 ماه تا 1 سال از شروع درمان ترمیم می شود.

کاندیدای نامناسب برای انجام میکرونیدلینگ :

میکرونیدلینگ یک روش غیر تهاجمی برای درمان ضایعات پوستی است که سلول های کلاژن ساز را برای کمک به ترمیم و ترمیم ضایعات پوستی تحریک می کند. به همین خاطر استفاده از آن برای بسیاری از افراد در گروه های سنی مختلف بلامانع است. به طور کلی هرکسی که از سلامت خوبی برخوردار است و پوستش دارای چین و چروک، جای زخم، جوش، آکنه، ترک، لک است می تواند از میکرونیدلینگ برای درمان و ترمیم پوست خود استفاده کند.

اگر به مواد خاصی مانند غذاها یا فلزات حساسیت دارید، باید به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا در برخی موارد مواد به کار رفته در میکرونیدلینگ می تواند باعث ایجاد حساسیت و آسیب جدی برای فرد شود. برای افرادی که کمتر از دو هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کردند، میکرونیدلینگ توصیه نمی شود. افراد مبتلا به برخی بیماری ها مانند آلرژی های پوستی، دیابت، سرطان امکان دارد گزینه خوبی برای میکرونیدلینگ نباشد.

افرادی که از داروهای خاصی مانند رقیق کننده های خون استفاده می کنند یا دارای اختلالات خونی هستند نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند. انجام پرتو درمانی یا اشعه درمانی در سال گذشته یکی از مواردی است که در روند درمان میکرونیدلینگ مشکل ایجاد می کند. اگر زخم باز در محل درمان وجود داشته باشد یا اگر زخم به طور کلی دیر ترمیم شود، پزشک میکرونیدلینگ را برای درمان مشکلات پوستی توصیه نمی کند.

ماندگاری میکرونیدلینگ چقدر است ؟

افزایش دوام و اثربخشی روش میکرونیدلینگ تا حد زیادی به روش مراقبت های بعد از عمل بستگی دارد. اگر فردی تمام دستورات پزشک را به درستی انجام دهد و این کار را در مراکز درمانی معتبر انجام دهد، می توان انتظار ماندگاری طولانی مدت نتیجه را داشت. مواردی مثل بیشتر شدن سن، سبک زندگی و رژیم غذایی بر روند تولید کلاژن تأثیر می گذارد. امکان دارد پس از مدتی عوارض میکرونیدلینگ از بین برود و نیاز به ترمیم داشته باشد. البته اگر از این روش استفاده کنید حداقل 2 سال راحت هستید.

مزایای میکرونیدلینگ :

میکرونیدلینگ مانند روش های دیگر دارای مزایا و معایبی است. در ادامه با مزایای میکرونیدلینگ آشنا می شوید :

  • برای نقاط حساس پوستی مثل بینی، گردن، دور چشم قابل استفاده است.
  • برخلاف لیزر از این روش می توان برای هر پوستی با هر رنگی استفاده کرد.
  • تحریک روند تولید کلاژن به جوان سازی هرچه بهتر پوست کمک می کند.
  •  هزینه های این روش درمان برای جوان سازی پوست صورت نسبت به بقیه روش ها مثل لیزر پایین تر است.
  • یکی از مزایای این روش بازسازی پوست و قابلیت از بین بردن بسیاری از جای زخم ها است.
  • از مزایای میکرونیدلینگ می توان به کمک به روشن کردن پوست به واسطه از بین بردن اشاره کرد.

 

میکرونیدلینگ چگونه انجام می شود ؟

عوارض میکرونیدلینگ

قرمزی، التهاب، زخم های کوچک، سوختگی و کبودی اولین عوارض میکرونیدلینگ است که امکان دارد افراد نگران آن باشند. این عوارض در اثر نفوذ سوزن ها به عمق پوست ایجاد می شود و کاملا طبیعی است. عوارض بعد از عمل در عرض 1 هفته تا 10 روز پس از میکرونیدلینگ ناپدید می شوند. اگر این عوارض بیش از 10 روز طول کشید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید. البته توجه داشته باشید که اگر توصیه‌های پزشک خود را رعایت نکنید و زخم‌های کوچک را درمان نکنید، این عوارض طولانی‌تر باقی می‌مانند و اثرات آن ها امکان دارد برای مدتی ماندگار باشد.

امکان دارد که رنگ پوست پس از میکرونیدلینگ تغییر کرده و تیره می شود. این به خاطر فشار زیاد و عدم کنترل مناسب توسط پزشک است. البته جای نگرانی نیست و پس از مدتی پوست پوسته پوسته می شود و در نهایت رنگ طبیعی خود را به دست می آورد. ناحیه درمان متورم یا حساس می شود. این عوارض طبیعی هستند. البته به شرطی که روند بهبودی در آنجا رعایت شود و عوارض آن طولانی نباشد.

هر چند وقت یکبار باید میکرونیدلینگ انجام شود ؟

تعداد دفعاتی که این کار را انجام می دهید به پوست شما بستگی دارد. اگر پوست شما مشکلات زیادی دارد، فاصله بین جلسات باید کمتر باشد. اما اگر پوست زیبایی دارید و مراقبت از پوست را به موقع انجام می دهید، هر 3 تا 6 ماه یکبار این کار را تکرار کنید. بهتر است این کار را سالی یک بار انجام دهید. برای گرفتن بهترین نتیجه در سایر نواحی بدن، باید 4 تا 6 جلسه میکرونیدلینگ را تکرار کنید.

تقاوت میکرونیدلینگ و لیزر :

لیزر یکی از روش های درمانی تهاجمی و میکرونیدلینگ صورت یک روش درمانی غیر تهاجمی محسوب می شود. از طرفی مراقبت های لازم بعد از لیزر یا لایه برداری به خصوص در فصل گرما برای بسیاری از افراد ناخوشایند است. زیرا در این فصل به دلیل پرتوهای فرابنفش زیاد، شرایط مراقبت از پوست سخت تر می شود. این مشکل باعث می شود دوره نقاهت در روش لیزر بیشتر از میکرو باشد. اگر از لیزر فرکشنال برای جوان سازی پوست خود استفاده کردید برای بهبودی باید 7 تا 10 روز در خانه بمانید.

تفاوت زمان بهبودی بستگی به اثربخشی دو روش درمانی دارد. در لیزر، لایه سطحی اپیدرم پوست تحت تأثیر قرار می گیرد. در واقع این لایه عمدتا وظیفه محافظت از پوست را بر عهده دارد. اما در میکرونیدلینگ لایه های داخلی پوست تحت تاثیر قرار می گیرد و چون این روش درمانی باعث تسریع جریان خون می شود، پوست سریعتر التیام و ترمیم می شود.

اقدامات قبل از میکرونیدیلنگ :

برای این که دچار خطرات و عوارض نشوید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از میکرونیدلینگ آشنا می شوید :

  • هنگامی که میکرونیدلینگ انجام دادید حتما به توصیه های پزشک گوش دهید.
  • بعد از انجام میکرونیدلینگ توصیه های پزشک را به دقت رعایت کنید.
  • قبل از انجام میکرونیدلینگ توجه کنید که اگر از دارویی استفاده می کنید یا هر گونه بیماری و ضایعه پوستی دارید سعی کنید قبل از انجام این روش حتما با پزشک مشورت کنید.
  • برای این که نتیجه مناسبی از این روش بگیرید 1 جلسه درمانی مناسب نیست بلکه باید در جلسات به طور منظم حضور داشته باشید.
  • اگر از روش های درمانی دیگری استفاده کردید باید به پزشک اطلاع دهید.

 

برای آشنا شدن با هزینه میکرونیدلینگ با ما همراه باشید.

 

اقدامات بعد از میکرونیدلینگ

برای این که نتیجه مناسبی از روش میکروندیلینگ بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ آشنا می شوید :

  • سعی کنید بعد از انجام این روش از نوشیدن الکل و غذاهای تند خودداری کنید.
  • بعد از میکرونیدلینگ از کرم های تحریک کننده لایه بردار استفاده نکنید زیرا پوست حساس می شود و باعث التهاب پوست می شود.
  • سعی کنید پوسته های به وجود آمده هنگام درمان را دستکاری نکنید.
  • بعد از انجام این روش از کرم های ضد آفتاب استفاده نکنید زیرا بعد از این روش منافذ پوست باز می شود. استفاده از کرم ضد آفتاب باعث نفوذ این کرم به منافذ پوست می شود که بعد از بسته شدن رنگ کرم باعث تغییر رنگ پوست می شود.
  • سعی کنید بعد از میکرونیدلینگ از کمپرسی سرد و گرم استفاده کنید.
  • از لوازم آرایش تا 48 ساعت استفاده نکنید.
  • سعی کنید تا 24 ساعت حمام نکنید.

ممنوعیت استفاده

میکرونیدلینگ یکی از روش‌های غیرتهاجمی برای درمان آسیب‌های پوستی است که با تحریک سلول‌های تولیدکننده کلاژن به ترمیم و رفع آسیب‌های پوستی کمک می‌کند. به همین دلیل استفاده از آن برای بسیاری از افراد در گروه‌های سنی مختلف بلامانع است. به‌طورکلی هر شخصی که وضعیت سلامتی مناسبی داشته باشد و پوست او دارای چین و چروک، جای زخم، جوش، آکنه، ترک، لک و… باشد می‌تواند از میکرونیدلینگ برای درمان و ترمیم پوست خود استفاده کند.

درصورتی‌که شخص به بعضی مواد خاص نظیر مواد غذایی یا فلزات حساسیت داشته باشد، باید پزشک را مطلع کند. زیرا در بعضی از موارد ممکن است مواد مورداستفاده در میکرونیدلینگ باعث ایجاد حساسیت‌های شدید در فرد شده و به او آسیب برساند. همچنین استفاده از میکرونیدلینگ به افرادی که کمتر از دو هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کرده‌اند، توصیه نمی‌شود. افراد مبتلا به برخی بیماری‌های خاص نظیر حساسیت‌های پوستی، دیابت، سرطان و… مبتلا هستند نیز نمی‌توانند گزینه مناسبی برای میکرونیدلینگ باشند.

افرادی که از داروهای خاصی نظیر داروهای ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند یا به بیماری‌های خونی مبتلا هستند، نباید از میکرونیدلینگ استفاده کنند. انجام پرتودرمانی یا اشعه درمانی در یک سال گذشته نیز از مواردی است که باعث ایجاد مشکل در فرایند درمان با میکرونیدلینگ می‌شود. اگر در محل درمان زخم باز وجود داشته باشد یا به‌طورکلی زخم‌های فرد خیلی دیر ترمیم شوند، پزشک میکرونیدلینگ را برای حل مشکلات پوستی توصیه نمی‌کند.

اقدامات بعد از میکرونیدلینگ

انواع میکرونیدلینگ

نحوه انجام روش میکرونیدلینگ یکسان می باشد ولی علتی که باعث شده است انواع میکرونیدلینگ پدید آید، ایجاد آسیب‌های پوستی درعمق های متفاوت پوست می‌باشد که این مسئله بر اساس نیاز شخص انجام می گیرد. از این رو ما در این بخش به معرفی انواع میکرونیدلینگ می‌پردازیم.

  • میکرونیدل سطحی : در این نوع از میکرونیدلینگ، سوزن‌های به طول ۰.۵ الی ۱.۵ میلی متر و قطر ۰.۱ میلی متر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • میکرونیدل عمقی : در این نوع از میکرونیدلینگ سوزن‌های به کار گرفته شده در لایه های عمیق‌تر پوست تا حدود سه میلی متر فرو می روند و این موضوع موجب آسیب وارد شدن و آزاد شدن فاکتورهای رشد در لایه های تحتانی پوست ( بخش اپیدرم پوست ) می گردد. از میکرونیدلینگ عمقی بیشتر در از بین بردن جای زخم‌ها، اسکارها و… استفاده می شود.

پس از میکرونیدلینگ چه کرمی باید استفاده شود؟

بعد از پایان یافتن روش میکرونیدلینگ، تا چهار ساعت حتی با آب ولرم نیز نباید صورت تان را نشویید. زیرا منافذ پوست هنوز باز اند و می توانند سبب بروز عفونت گردند. در صورتی که حس می کنید پوست شما نیاز به پاکسازی دارد، می توانید از سرم پاک کننده استفاده کنید. کرم هایی که می توانید بعد از درمان میکرونیدلینگ استفاده نمایید عبارتند از:

پماد زینک اکساید: رادیکال های آزاد در صورتی که نور خورشید به پوست معمولی برخورد می کند فعال می گردد. پوست کسانی که روش میکرونیدلینگ را برای داشتن پوستی زیبا انتخاب می کنند، نسبت به سایر افراد حساس ترین پوست را دارند. از این رو نباید آن ها برای چند روز مستقیماً در برابر اشعه خورشید قرار گیرند. این اشخاص حتی نباید به مدت 2 روز در برابر نور غیر مستقیم خورشید یا نور زیاد مانیتورها و لامپ ها بمانند. همان گونه که اطلاع دارید، کرم های ضد آفتاب حاوی موادی اند که فقط برای پوست های مناسب و عادی مورد استفاده قرار می گیرند و برای پوست های حساس به میکرونیدلینگ به شدت خطرناک خواهند بود. دکتر متخصص معمولاً پماد زینک اکسید را برای تسریع روند درمان پوست و محافظت از پوست تان در برابر اثرات خطرناک آفتاب تجویز می کنند. عنصر روی که در این پماد یافت می شود، یکی از مواد عمده ترمیم پوست است.

کرم ترمیم کننده: در صورتی که برای انجام میکرونیدلینگ به یک کلینیک سرشناس یا دکتر متخصص مراجعه کنید، پس از انجام این روش درمان برایتان کرم ترمیم کننده توصیه می کنند. شما می بایست دقیقا همان نوع کرمی که دکتر متخصص برایتان تجویز کرده است را تهیه نمایید؛ چون عمق و میزان نیدل در همه اشخاص فرق دارد و تنها پزشک از آن اطلاع دارد. در ضمن، کرمی که برایتان در نظر گرفته می شود متناسب با شرایط پوستی شما می باشد. اگر نتوانستید کرم تجویز شده را بیابید، تنها با دستور دکتر متخصص برای خرید یک کرم دیگر اقدام نمایید. کرم ترمیم کننده را بر اساس شرایط و سر وقت استفاده کنید؛ چون بدست آوردن بهترین نتایج از میکرونیدلینگ به این کرم ها وابسته است. همچنین با استفاده از کرم‌های ترمیم کننده، دوره نقاهت پوست زودتر طی می‌شود و هیچ رد زخمی بر جا نخواهد ماند.

آنتی اکسیدان و مرطوب کننده: به دلیل آن که قصد میکرونیدلینگ پوست صورت، بیشتر شدن میزان کلاژن سازی پوست می باشد، دکتر متخصص می تواند با در نظر گرفتن کرم ها و محصولات تولید کننده کلاژن به بهتر شدن این روند کمک شایانی نماید. سرم های آنتی اکسیدان هم می توانند منجر به جوانسازی پوست بعد از میکرونیدلینگ شوند. اگر پوست تان پس از روش میکرونیدلینگ خشک شده است، مناسب ترین کار این است که از دکتر متخصص تان بپرسید که کدام مرطوب کننده مناسب است.

کلام آخر

قبل از انجام این روش درمانی درباره عوارض میکرونیدلینگ تحقیق کنید تا با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. سعی کنید مراقبت ها و دستورات لازم را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر مقاله عوارض میکرونیدلینگ همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *