مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

ما در این مقاله سعی داریم شما را با مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد آشنا کنیم. یکی از روش هایی که برای از بین بردن موهای زائد کمک می کند لیزر آن است. لیزر موهای زائد یکی از پر طرفدارترین روش های رفع موهای زائد بدن است که در سال های اخیر تقاضا برای لیزر موهای زائد افزایش زیادی داشته است. این روش شده موجب شده است تا از سالن های اپیلاسیون، موبر و دستگاه های اپلیدی همچنین جوش های زیر پوستی خلاص شویم.در ادامه برای آشنا شدن با مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد با ما همراه باشید.

لیزر موهای زائد چیست ؟

به موهای ضخیم و تیره ای که در خطوط میانی بدن مانند مانند سینه، چانه، صورت و گلو رشد می کند، موهای زائد می گویند. این موها هر کدام به دلایلی رشد می کند این دلایل ممکن است هورمونی و غیر هورمونی باشد. اگر بر اساس دلایل هورمونی باشد شما نمی توانید بدون درمان بیماری اولیه، لیزر انجام دهید. لیزر یک پرتوی نوری است. لیزر موهای زائد یک روش کاربردی برای از بین بردن موهای زائد است. لیزر باعث کاهش موهای زائد و نازک‌تر شدن آن‌ ها می‌شود.

این روش با استفاده از نور لیزر و گرمایی که تابش آن ایجاد می‌کند، به عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و فولیکول مو را تحت تاثیر قرار داده و به آن آسیب می‌رساند. دلیل رویش مو فولیکول است. آسیب رساندن به آن باعث از بین رفتن و رشد نکردن موهای زائد می شود. لیزر موهای زائد بدن سلول‌های تولید کننده مو در ریشه را هدف قرار می‌دهد و باعث از بین بردن طولانی مدت یا دائمی آن‌ها می‌شود. این روش نسبت به سایر روش‌ها نتیجه بهتری دارد.

لیزر موهای زائد چیست ؟

لیزر موهای زائد چه کاربردی دارد؟

برای هر ناحیه از بدن لیزر قابل استفاده است و می توان از آن برای حذف موهای زائد هر نقطه از بدن استفاده کرد؛ بیشترین استفاده از لیزر در بین خانم ها است که می خواهند موهای بدنشان مخصوصا بیکینی و صورت و اندام تناسلی را از میان ببرند و در بین آقایان بیشتر برای اندام هایی مانند پشت گردن و زیر بغل و خط ریش و کمر استفاده می شود؛ لیزر روش بسیار موثر و سریعی است که در هر جلسه از آن می توان موهای بدن را در مدت کمتر از یک ساعت از بین برد؛ فرقی ندارد که منطقه مورد نظر برای لیزر چه وسعتی دارد چون در هر صورت باید شما دوره کامل لیزر را بگذرانید؛ تعداد جلسات لیزر حدودا 4 تا 6 جلسه است که فاصله جلسات لیزر 6 هفته است.

انواع لیزر موهای زائد

انواع مختلفی از لیزر ها وجود دارد، عوامل زیادی نیز بر نتیجه لیزر موهای زائد تاثیر می گذارد که با دیدن موهای زائد بدن و تشخیص پزشک معلوم می شود که از چه دستگاهی می توان استفاده کرد. و این انتخاب بستگی به رنگ مو، نوع پوست، ضخامت مو و ناحیه درمان لیزر موهای زائد برای زمانبندی جلسات لیزر مو یکی از دستگاه های زیر مورد استفاده قرار می گیرد:

  • لیزر موهای زائد با دستگاه الکساندرایت
  • لیزر موهای زائدی با لیزر روبی
  • لیزر تور پالسی بالا
  • لیزر ND:YAG
  • لیزر موهای زائد با استفاده از لیزر دایود

برای انتخاب دستگاه لیزر موهای زائد باید به دو نکته توجه داشت:

  • نوع تکنولوژی دستگاه
  • نوع برند

الکساندرایت و دایود، دو نوع از دستگاه های لیزر که بسیار در میان مردم رایج و شناخته شده است و نوع کمتر شناخته شده  3- N دی یاگ است. نوع برند دستگاه لیزر موهای زائد با تکنولوژی الکساندرایت می تواند کندلا و سایناشور که قوی ترین نوع الکساندرایت محصول کشور امریکا می باشد. برند های دیگر آلما، دکا،کوتراو ونوبلکس می باشد که می تواند برای چین کره یا اروپا باشد.

تعداد جلسات لیزر چقدر است ؟

لیزر به دوره درمانی نیاز دارد تا بتواند فولیکول های مو را به طور کامل تحت تاثیر قرار دهد و از این جهت به چندین جلسه برای از بین بردن موهای زائد برای همیشه نیاز است؛ تعداد جلسات کاملا به رنگ پوست، رنگ مو، ضخامت مو، جنس مو بستگی دارد و در افرادی که پوست روشن و موی تیره دارند، جواب دهی بسیار سریع تر اتفاق می افتد.

در اکثر موارد 7 جلسه نیاز است و همچنین می توان گفت که تعداد جلسات به منطقه تحت درمان نیز بستگی دارد؛ در ضمن باید گفت که لیزر روی موها روشن و سفید و قرمز تاثیری ندارد و افراد با پوست تیره نیز باید زیر نظر پزشک خود از لیزر استفاده کنند.

عوارض خطرناک لیزر صورت

در ادامه به عوارض خطرناک لیزر صورت می پردازیم که احتمال اتفاق افتادن آنها بسیار کم است و در مواقع بسیار نادر رخ می دهد:

آسیب دیدگی چشم :

مسلما هنگام استفاده از لیزر صورت احتمال آسیب دیدگی چشم افزایش پیدا می کند. به همین خاطر استفاده از عینک محافظ هنگام لیزر صورت الزامی است.  اگر قصد لیزرصورت دارید حتما به این نکته توجه کنید و استفاده از عینک های محافظ را فراموش نکنید. در صورت رعایت این نکته احتمال رخ دادن این عارضه به طور کلی برطرف می شود.

عفونت پوستی : 

احتمال ایجاد عفونت‌های پوستی یکی از عوارض بسیار نادر لیزر صورت است که در مواقع آسیب دیدگی روی پوست و لایه اپیدرم اتفاق می افتد. در صورتی که بعد از لیزر با علائم عفونت مانند خارش، درد، جوش و التهاب مواجه شدید،  به پزشک خود مراجعه کنید و از مصرف داروهایی مانند کرم های آنتی بیوتیک موضعی خودداری نمایید.

همچنین اگر سابقه تبخال زدن دارید قبل از لیزر صورت به اطلاع پزشک برسانید. چرا که احتمال ایجاد تبخال بعد از لیزر افزایش پیدا می کند. این ویروس به خاطر افزایش  استرس در بدن شما فعال  و در نواحی مانند لب و ناحیه تناسلی ایجاد می شود. پس اگر می خواهید لیزر صورت بدون هیچ عارضه و اختلالی انجام شود، نکات مراقبتی را به خوبی رعایت کنید و هر چیزی که لازم است به پزشک بگویید را فراموش نکنید.

سوختگی و ایجاد تاول :

این عارضه به خاطر خطای درمانی و مراجعه به کلینیک های نامعتبر رخ می دهد و جز عوارض ناگوار لیزر شناخته می شود. در صورتی که به یک مرکز معتبر و حرفه‌ای مراجعه کنید خطر این عارضه کاهش پیدا می کند. چرا که استفاده از دستگاه های حرفه ای و پیشرفته و تکنیک های خنک سازی مناسب هیچ سوختگی و تاولی به همراه ندارد.

 کبودی صورت :

یکی از اتفاقات نادر لیزر صورت کبودی پوست است که برای بیماران  دارای پوست های حساس رخ می دهد.

کسانی که دچار بیماری دیابت هستند و یا قبلا دچار بیماری‌های پوستی و مشکلات گردش خون شدند، بیشتر در معرض کبودی پوست قرار دارند که برای رفع این مشکل باید قبل از لیزر مصرف داروهای ضد انعقاد خون را کنار بگذارند و از مصرف ویتامین e به مدت دو هفته قبل از لیزر خودداری کنند.

انواع لیزر موهای زائد

 

قبل از لیزر موهای زائد باید چه مراقبت هایی انجام شود ؟

برای این که دچار عوارض و خطرات نشوید باید مراقبت هایی را انجام دهید که در ادامه با مراقبت های قبل از لیزر موهای زائد آشنا می شوید :

  • تا 24 ساعت قبل لیزر باید سطح پوست با ژیلت اصلاح شود، به طوری که هیچ ساقه مویی روی آن باقی نماند زیرا ساقه مو باعث کاهش اثربخشی و افزایش خطر سوختگی می‌شود.
  • موهای زائد باید حتما ضخیم و تیره باشد. افرادی که دارای موهای نازکی هستند ممکن است با انجام لیزر، موهای زبر پرمویی می شود.
  • تا یک ماه قبل از درمان با لیزر از روش مختلفی مثل: اپیلاسیون، بند، وکس، موچین و… استفاده نشود.
  •  یک ماه قبل تا شروع زمان لیزر توصیه می شود از برنزه کردن بدن خود توسط آفتاب یا سولاریوم خودداری شود. افرادی که پوست برنزه دارند، باید از لیزر ND-YAG استفاده شود.
  • یک ماه قبل از لیزر از داروهای لایه ‏بردار استفاده نشود.
  • اگر در سابقه تان، بیماری هایی از قبیل عصبی و روحی، اختلالات هورمونی، Ms، کیست تخمدانی، نازایی، حساسیت پوستی، عادت ماهانه نامنظم، سابقه تبخال و دیابت حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در صورت وجود بیماری های پوستی از قبیل اگزما، زگیل، تبخال و جوش فعال در ناحیه مورد نظر، لیزر انجام نمی شود.
  • در صورت تزریق ژل، بوتاکس، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • از کرم، لوسیون، مام و بادی اسپلش و هرگونه مواد آرایشی در نواحی مورد نظر استفاده نشود.
  • در صورت باردار بودن یا در حین اقدام به بارداری استفاده از لیزر ممنوع است.
  • مصرف داروهای پوستی در طول جلسات درمان باید تحت نظر پزشک باشد.

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

برای این که نتیجه مناسبی از لیزر بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد آشنا می شوید :

  • در مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد توصیه می شود تا 24 ساعت بعد از لیزر دوش گرفته نشود. از مواردی که باعث تحریک پوست می ‏شود خودداری شود.
  • توصیه می شود که بعد از لیزر جهت رفع التهابات و سوختگی روزی 3 بار از کرم ترمیم استفاده شود و برای رفع خارش از قرص  هیدروکسی‏زین یا سیتریزین شبی یک عدد مصرف شود.
  • در مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد توصیه می شود که از آفتاب گرفتن و سولاریوم، قبل از جلسات لیزر و در فواصل ما بین آن‏ ها، پرهیز شود. نواحی مورد نظر توسط لباس، کلاه، دستکش و کرم ضد آفتاب پوشانده شود و در معرض آفتاب نباشد.
  • برای جلو گیری از بوجود آمدن لک از کرم ضد آفتاب همیشه استفاده شود.
  • تعداد جلسات و میزان نتیجه گیری با توجه به ناحیه، رنگ پوست و نوع ضخامت مو متغیر است. تمامی جلسات لیزر با فاصله زمانی بین 4 تا 6 هفته، طبق نظر پزشک مشخص می ‏شود. اگر پیش از جلسات تعیین شده، رویش مو متوقف شد، جلسات لیزر نباید قطع شود.
  • از کندن موها خودداری کنید.

چگونه بهترین دستگاه لیزر موهای زائد را انتخاب کنیم؟

این بسیار با ارزش است که شما با انجام لیزر موهای زائد در هر کدام از قسمت بدن به راحتی از شر رویش موها خلاص شوید. بنابراین برای رسیدن به چنین هدفی باید هوشمندانه اقدام کنید و به هر کلینیک اعتماد نکنید. معمولاً هر مدل دستگاه برای یک نوع پوست مناسب است.

اگر به مراکزی که دستگاه لیزر خوبی ندارند و یا دستگاه نامناسبی برای لیزر موهای زائد شما انتخاب نکنند، مطمئنا تمام پولی که پرداخت می کنید هدر می رود. چرا که بعد از چند ماه دوباره شاهد موهای زائد خواهید بود. پس ابتدا برای انجام لیزر موهای زائد به نوع و کیفیت دستگاه توجه کافی داشته و مطمئن شوید، کلینیک به آن مراجعه کنید از بهترین و بروزترین دستگاه ها استفاده می کند.

سرطان زا بودن لیزر :

خیلی‌ها در مورد سرطان زا بودن دستگاه لیزر سوال می‌پرسند که باید در جواب این دسته افراد بگوییم که اگر این روش زیباسازی تنها یک درصد خطر سرطان را تشدید می کرد؛ هرگز توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا تایید نمی شد. همچنین تاکنون هیچ موردی در کل دنیا مشاهده نشده است که دستگاه‌های لیزر عامل سرطان باشد. بنابراین با خیال راحت برای انجام این روش اقدام کنید.

آیا لیزر کردن موهای زائد باعث سوختگی پوست می شود؟

سوختگی بعد از لیزر اصلا جز عوارض لیزر نیست. علت سوختگی بخاطر انتخاب نادرست دستگاه لیزر است. عوارض جانبی رفع موهای زائد با لیزر می توان به مواردی مانند درد کم ، سوزش، قرمزی، تورم، آسیب اپیدرمی به صورت سوختگی سطحی، تغییر در رنگدانه ها که باعث تیره  یا روشنتر شدن پوست قسمت لیزر شده می شود نام برد.

البته باید این نکته را بیان کنیم که بیشتر عوارض لیزر موهای زائد برای کوتاه مدتی رخ می دهد و از بین می روند و در آخر بعد از گذشت چند هفته بهبود خواهند یافت. در نتیجه  عوارض لیزر موهای زائد کل بدن، خطرناک یا همیشگی نخواهند بود.

مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد

هزینه لیزر موهای زائد

هزینه لیزر موهای زائد به عوامل مختلفی بستگی دارد به دلیل اینکه انجام لیزر نیازمند امکانات و دستگاه های مختلفی است بنابر این دلایل لیزر موهای زائد بدن، قیمت کمی ندارد ولی اگر به نتیجه های عالی آن توجه کنیم، متوجه می شویم که این قیمت چندان هم زیاد نیست.

قیمت لیزر موهای زائد بدن به عواملی مانند درمانگاه یا کلینیک لیزر موهای زائد، وسعت ناحیه ای که قرار است لیزر شود، نوع و جنس مو برای لیزر موهای زائد، تعداد شات هایی که باید زده شود، تعداد جلسات لیزر موهای زائد، دستگاه مورد استفاده در لیزر بستگی دارد.

لیزر موهای زائد چه مزایایی دارد ؟

لیزر موهای زائد با انتشار پالس هایی از نور بسیار متمرکز به طور مستقیم در فولیکول های مو کار می کند. سپس فولیکول ها گرما را از آن نور جذب می کنند ، که این باعث از بین رفتن موها می شود.

دقت بالا: 

در لیزر موهای زائد اشعه لیزر با دقتی بالا به سمت فولیکول مو هدایت و آن را تخریب و نابود می کند به طوری که به بافت های مجاور آسیبی نمی رسد.

سرعت درمان بالا:

اگرچه مدت زمان درمان در هر فرد بسته به اندازه منطقه مورد نظر متفاوت است، اما سرعت لیزر بسیار بالاتر از روش های درمانی دیگر همانند اپیلاسیون وکس کردن و شیو می باشد. همچنین در طی چند هفته اول از اولین درمان خود شما نتایج را در موهای خود مشاهده خواهید کرد.

هزینه و قیمت:

ممکن است شما مجبور به سرمایه گذاری مقدماتی بیشتری برای از بین بردن لیزر موهای زائد باشید، اما در دراز مدت لیزر موهای زائد برای شما به صرفه تر است زیرا شما برای اپیلاسیون ، کرم اصلاح یا ریش تراشی و وکس کردن در طول فواصل زمانی کم و تا آخر عمر باید به طور منظم هزینه کنید. لیزر درمانی طولانی مدت است بعد از اتمام جلساتی که کلینیک برای شما تعیین می کند شما فقط کافی است هر چند ماه یکبار فقط برای تمدید به کلینیک مراجعه نمایید که خود در دراز مدت هزینه زیادی را برای شما صرفه جویی خواهید کرد.

درد کمی حس خواهید کرد:

پس از شروع درمان شما دیگر نیازی به مقابله  کردن با موهای  ناخوشایند مانند آنچه که با اپیلاسیون بروز می کند ندارید، همین امر در مورد تیغ نیز وجود دارد، در افراد مختلف شدت درد متفاوت می باشد و اینکه در بعضی نقاط بدن ممکن است درد بیشتری را حس نمایید.

آیا لیزر موهای زائد برای زنان باردار مضر است؟

لیزر موهای زائد یک روش پرطرفدار برای از بین بردن موهای غیرمطلوب در بدن است. اما یکی از سؤالات متداول که خانم های باردار معمولاً دارند، آیا استفاده از لیزر موهای زائد برای آن‌ها مضر است؟

بسیار خوشبختانه، تحقیقات نشان داده است که لیزر موهای زائد در حالت عادی و با رعایت توصیه‌های پزشکان، به صورت کلی جنین را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد و در حاملگی احتمال وقوع عوارض جبران‌ناپذیر نسبت به جنین کم است.
اما با وجود این، همچنان به شکل مناسب و با رعایت دستورالعمل‌ها می توان از بروز برخی عوارضات جلوگیری کرد. اما به طور کلی خانم های باردار بهتر است که انجام دادن لیزر موهای زائد را به بعد از زایمان به تعویض بیندازد زیرا حتی اگر با درصد کمی احتمال بروز خطا و مشکل برای جنین وجود داشته باشد، قابل جبران نیست.

لیزر موهای زائد کل بدن چقدر زمان می برد؟

لیزر موهای زائد بدن نوعی تکنیک تاثیرگذار و همیشگی جهت کاهش و حتی از بین بردن موهای زائد اعضای مختلف بدن و صورت خانم ها و آقایان است. ولی سؤالی که در ذهن همه انسان ها نقش می بندد، این است که لیزر موهای زائد کل بدن چقدر زمان می برد؟ متناسب با بخشی از بدن که قصد دارید لیزر را اعمال کنید است. زمان لازم برای جلسات لیزر هر بخشی از بدن با توجه به نسبت تعداد مو، نوع پوست و چگونگی رشد مجدد موها مختلف است.

بعضی از مناطق پوست به دلیل داشتن موهای بسیار ضخیم به تعداد جلسات بیشتری از لیزر نیاز دارند و برخی نیز مانند پاها به طور معمول نياز به تعداد جلسات کمتری دارند. در کل لازم به ذکر است که جلسات کلی لیزر موهای زائد بین 6 تا 8 جلسه است و فاصله بین جلسات ممکن است حدود 6 تا 8 هفته باشد. این مسئله موجب می‌شود که موهای زائد به طور کامل از بین بروند و نتایج دائمی و قابل اطمینان حاصل گردند.

البته، هر شخصی متناسب با ناحیه مورد نیاز به لیزر ممکن است نیاز به جلسات بیشتر یا کمتر داشته باشد. از این رو، بهترین کار این است که پیش از آغاز درمان با دکتر پوست متخصص تان مشورت کنید تا متناسب با شرایط شما و منطقۀ درخواست شده، برنامۀ مناسب برای لیزر موهای زائد شما در نظر بگیرند.

کلام آخر

قبل از انجام لیزر موهای زائد از افراد با تجربه کمک بگیرید و سعی کنید با آگاهی دست به انجام این روش بزنید. بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید تا نتیجه مناسبی از این روش بگیرید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *