اکثر افرادی که در دوران حاملگی هستند هنگامی که می خواهند لیزر مو های زائد را انجام دهند از خود می پرسند که آیا لیزر مو های زائد در دوران حاملگی خطر دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت هنگامی که بانویی باردار می شود بدن تغیرات بسیاری می کند ، و همچنین هرمون ها در حال جوش و خروش هستند، پاها باد میکنند و در محلهایی غیرمتعارف موهایی شروع به رشد میکنند. این موضوع میتواند در هر جایی از بدن اتفاق بیافتد، اما بیشتر مواقع بر روی شکم، سینه و صورت رخ میدهد. این مسئله ضمن آزار دهنده بودن، نگرانیهای در مورد روشهای حذف موهای زائد برای زنان باردار ایجاد میکند. هنگامی که شکم فردی که باردار است به اندازه مشخصی بزرگ می شود اصلاح آن کار بسیار دشواری است، با وجود این که در حال حاضر بیشتر خانمها روشهای دائمی حذف مو مانند لیزر را ترجیح میدهند، اما بسیاری از زنان باردار در مورد ایمنی این روشها برای خود و جنین، نگران هستند و شک دارند که آیا لیزر مو های زائد در دوران حاملگی خطر دارد؟ متاسفانه، تحقیقات بسیار کمی بر روی تعیین ایمنی روش حذف موهای زائد در زمان بارداری صورت گرفته است. با این حال در این جا تلاش کردهایم تمامی اطلاعات موجود در این زمینه را با شما به اشتراک بگذاریم پس اگر این نیز سوال شما هم هست تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
علت رشد مو های زائد در زمان بارداری
یکی از علت هایی در زمان بارداری اکثر خانم ها مو های زائدشان رشد می کند این است که در سه ماهه دوم بارداری، هورمونهای مادر توازن خود را از دست میدهد این موضوع رویش مو در بدن را افزایش میدهد. رشد موهای زائد یا مردمویی در زمان بارداری به واسطه نوسانهای هورمونی ایجاد میشود. در این بازه زمانی افزایش ترشح هورمونهای مردانه یا آندروژنها از تخم دان و جفت، این مشکل را ایجاد میکند. اما موضوعی که خوب است این است که موهایی که در دوران بارداری و به دلیل هورمونها ایجاد میشوند، چندان پایدار نیستند و تنها شش ماه بعد از زایمان، همه این مسائل به حالت طبیعی خود باز میگردند.
لیزر مو های زائد به چه شکلی عمل می کند ؟
دستگاه لیزر با استفاده از طول موجهای نور، رنگدانههای موجود در فولیکول مو را هدف قرار میدهد. به همین دلیل لیزر مو برای حذف موهای تیره تر عملکرد بهتری دارد. با استفاده از جدیدترین فناوری لیزر امروز، فولیکول مو میتواند بدون آسیب رساندن به سطح پوست تخریب شود. پس از هر مرحله لیزر، از یک اسپری خنک کننده کرایوژنیک استفاده میشود تا ناحیه تحت درمان بی حس شود و میزان ناراحتی فرد به حداقل برسد. بسته به این که چه ناحیه ای درمان میشود، پوست فرد و رنگ پوست، اغلب افراد به چیزی میان پنج تا ده جلسه لیزردرمانی برای حذف ۷۰ الی ۸۰ درصدی موهای زائد خود نیاز دارند. بعد از هر بار درمان لیزر، موهای بدن وارد فرآیند ریزش میشوند. دلیل نیاز به چند مرحله درمان نیز چرخههای متفاوتی است که موهای بدن دارند. همچنین به این دقت داشته باشید که درمان باید در حداقل هشت هفته جداگانه انجام گیرد.
آیا لیزر مو های زائد در دوران حاملگی خطر دارد؟
اکثر افراد با خود می گویند که آیا لیزر مو های زائد در دوران حاملگی خطر دارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که اکثر پزشکان و متخصصان و همچنین کلینیک ها لیزر مو های زائد را به بانوانی که باردار هستند توصیه نمی کنند ، این پرهیز از لیزر در زنان باردار به دلیل تحقیقاتی است که بر روی موشهای باردار صورت گرفته اند، با این وجود این تحقیقات نیز به طور کامل تایید نشده اند. در چنین مواردی، بهتر است جوانب احتیاط به بالاترین حد ممکن رعایت شوند و زنان باردار در معرض لیزر قرار نگیرند.