ما در این مقاله سعی داریم شما را با لیزر موهای زائد بدن آشنا کنیم. لیزر یکی از روش ها برای از بین بردن موهای زائد بدن است که این روش یکی از موثرترین روش های برای حذف موها است. بسیاری از افراد از لیزر می ترسند و گمان می کنند نمی توانند نتیجه خوبی از آن داشته باشند و بسیاری از افراد هم به دلیل خجالت دست به این کار نمی زنند. در ادامه برای آشنا شدن با لیزر موهای زائد بدن با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد چیست ؟
لیزر یک پرتوی نوری است. نوری که ویژگی های فیزیکی خاصی دارد و پر انرژی است. لیزرها در پزشکی و صنعت استفاده های زیادی دارد. در صنعت برای برش و حکاکی و در پزشکی از لیزر برای جراحی های متفاوت مانند جراحی چشم استفاده می شود. لیزر یک دانش و فناوری است یعنی به کاربردی که دارد بستگی دارد و می توان ویژگی های خاصی در آن لحاظ کرد و آن را برای انجام یک کار خاص بهینه سازی کرد. لیزر موهای زائد طوری طراحی شده است که بدون اثر گذاشتن روی بخش های دیگر پوست و بدن باعث از بین رفتن موهای زائد می شود.
لیزر های متفاوتی برای حذف موهای زائد استفاده می شود. فناوریهای الکساندریت، Nd:YAG و دایود لیزرهای پرکاربرد برای حذف موهای زائد هستند. این لیزرها با هم فرق دارند برای مثال الکساندریت بیشتر برای افرادی مناسب است که پوستی روشن دارند و Nd:YAG بیشتر برای پوستهای تیره استفاده میشود. این تفاوت کاربردی به علت تفاوت خاصیت های فیزیکی لیزرها مثل فرکانس و طول موج است. لیزر روی فولیکول ها اثر می گذارد. لیزر حذف موهای زائد طوری طراحی شده که باعث داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولکول ها شود. فولیکول ها ارگان های کوچکی درون پوست هستند که موهای بدن را می سازند. با آسیب دیدن فولیکول و پیاز مو رشد مو برای همیشه متوقف می شود.
لیزر آسیبی انتخابی وارد می کند. نکته ای قابل توجه است که گرمای لیزر باعث آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکول ها می شود اما این آسیب انتخابی است. یعنی همزمان آسیبی به پوست و بافت های مجاور فولیکول وارد نمی شود. بعضی اوقات در اثر خطای اپراتور پوست آسیب می بیند. لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد می شود. این روش می تواند بین 70 تا 90 درصد موهای زائد را از بین ببرد. لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد می شود و نه حذف دائمی موهای زائد. زیرا در یک دوره درمانی نمی شود 100 درصد موهای زائد را از بین برد اما آن 70 تا 90 درصدی که حذف شدند رشد نمی کنند.
کاربرد های لیزر موهای زائد بدن :
لیزر موهای زائد بدن را می توان در هر نقطه ای از بدن استفاده کرد. مراجعات برای لیزر برای بعضی از قسمت های بدن زیاد است. برای مثال در خانم ها لیزر ناحیه بیکینی و تناسلی و لیزر موهای صورت زیاد است. در مردان لیزر موهای زیر بغل، موهای پشت کمر و گردن و خط ریش بیشتر است. روش لیزر سریع است و می توان در یک جلسه کل بدن را در مدت کمتر از یک ساعت لیزر کرد. منطقه تحت درمان هر چقدر محدود یا وسیع باشد برای از بین رفتن یا کم شدن موثر موهای زائد باید یک دوره درمانی را کامل کنید. این دوره 4 تا 6 جلسه لیزر با فاصله 6 هفته است.
آیا لیزر بیکینی درد دارد ؟
امکان دارد کمی درد را احساس کنید اما درد طوری نیست که غیر قابل تحمل باشد. بیشتر افراد درد لیزر را مانند برخورد یک کش لاستیکی با پوست توصیف می کنند و بعضی از افراد هم امکان دارد اصلا دردی را تجربه نکنند و می گویند کمی احساس سوزن سوزن شدن دارد و کمتر از 1 درصد افراد از کرم های بی حسی استفاده می کنند.
لیزر موهای زائد چه کمکی به مردان می کند ؟
لیزر باعث صاف شدن پوست نمی شود. بعضی از افراد یکه لیزر انجام دادند می خواهند تراکم موهای بدن را کم کنند. برای مثال سینه پرمویی دارند اما نمی خواهند کاملا بدن آن ها بدون مو شود. بعضی از مردان هم می خواهند موهای مناطقی از بدن آن ها کاملا از بین برود مثل موهای پشت ناحیه شانه و کتف.
اگر هدف شما هر کدام باشد فرق ندارد مهم این است لیزر این کار ها را برای شما انجام می دهد. لیزر موهای زائد برای مردان ورزشکار مناسب است. لیزر می تواند زندگی شناگران، ورزشکاران، فوتبالیست ها را نجات دهد و دیگر خبری از بریدن و تیغ و روش های سخت از بین بردن موهای زائد بدن نیست و یک بار برای همیشه از دست موهای زائد بدن راحت می شوید.
تنها راه درمان موها زیر پوستی و فولیکولیت لیزر است. موهای زیر پوستی در بیشتر مردان بعد از اصلاح ریش به خصوص در ناحیه زیر گردن به شکل جوشهایی کوچک دیده می شود. این مشکل بزرگ که سودوفولیکولیت ریش نام دارد با لیزر از بین می رود. فقط یک جلسه لیزر میتواند همه موهای زیرپوستی را از بین ببرد. فولیکولیت به جوشهایی گفته میشود که ناشی از التهاب فولیکول هستند. به کمک لیزر موهای زائد فولیکول را از بین برده می شود. هنگامی که دیگر فولیکولی وجود نداشته باشد دیگر چیزی نیست که دچار التهاب و جوش شود.
میزان درد و خطرات در لیزر موهای زائد آقایان
میزان درد به میزان تحمل شما بستگی دارد و هر چقدر پوست حساس تر باشد درد زیادی دارد. بیشتر مردان می گویند لیزر درد ندارد و فقط بعضی وقت ها کمی اذیت می کند. بعضی از افراد می گویند که درد آن شبیه برخورد کش پلاستیکی به پوست است. برای افرادی که نمی توانند درد را تحمل کنند از داروهای بی حسی کننده استفاده می کنند. خطرات لیزر موهای زائد در مردان و خانم ها یکسان است و امکان دارد با خطر سوختگی، زخم و تغییر رنگ همراه باشید.
اگر به یک کلینیک خوب برای لیزر مراجعه کنید هیچ خطراتی برای شما ایجاد نمی شود. اگر مراقبت های بعد از لیزر را به خوبی انجام دهید می توانید از عوارض و خطرات لیزر کم کنید. عوارض لیزر خیلی کم هستند و از خطای اجرای لیزر درمانی هستند. عوارضی که امکان دارد برای شما اتفاق بیفتد مانند تغییر رنگ پوست یا جوش باشد که موقتی است و سریع از بین می رود.
تاثیر لیزر موهای زائد بدن :
لیزر موهای زائد می تواند موهای زائد بدن را از بین ببرد. اگر لیزر به شکل درست یعنی با استفاده از دستگاه و برنامه درمانی انجام شود می توان تاثیرات دائمی داشته باشد. اما چیزی که باید به آن دقت شود این است که لیزر نمی تواند همه موهای زائد را از بین ببرد و امکان دارد 10 تا 40 درصد موهای زائد بعد از تمام شدن دوره درمانی باقی بماند. تاثیرات لیزر طوری است که 60 تا 90 درصد موهای زائد برای همیشه از بین می رود و 10 تا 40 درصد موهای زائد باقی می ماند.
اقدامات قبل از لیزر موهای زائد بدن
برای این که از خطرات و عوارض لیزر کم کنید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از لیزر موهای زائد آشنا می شوید :
- تا 1 ماه قبل از لیزر سعی کنید از اپلاسیون، بند، وکس برای کندن موها استفاده نکنید.
- تا 24 ساعت قبل از لیزر سعی کنید سطح پوست را با ژیلت اصلاح کنید طوری که ساقه مویی روی پوست باقی نماند. باقی ماندن ساقه مو باعث می شود اثر بخشی و خطر سوختگی بیشتر شود.
- سعی کنید تا 1 ماه قبل از لیزر از برنزه کردن با آفتاب یا سولاریوم خودداری کنید. ناحیه مورد نظر نباید توسط آفتاب و سولار التهاب و سوختگی داشته باشد. برای افرادی که پوست برنزه دارند باید از لیزر ND-YAG استفاده شود.
- 1 ماه قبل از لیزر از داروهای لایه بردار استفاده کنید.
- سعی کنید که موها باید ضخیم و تیره باشد. افرادی که موی کرکی و نازک دارند امکان دارد با لیزر دچار پرمویی و یا موهای زبر شوند.
- اگر داروهایی مانند ماینوکسیدیل، فنیتویین، سیکلوسپورین، کورتون،Retin_A ، ایزوترتینوئین مصرف می کنید حتما با پزشک خود در میان بگذارید.
- قبل از لیزر اگر بیماری های فعال پوستی مانند اگزما، کهیر، زگیل، هرپس و جوش فعال دارید نباید لیزر انجام دهید.
- اگر تزریق ژل و بوتاکس انجام دهد حتما به پزشک اطلاع دهید.
- اگر سابقه بیماری مانند عصبی و روحی، بیماری ویتیلیگو، اختلالات هورمونی، MS، کیست تخمدان، نازایی، حساسیت پوستی و دارویی، بیماری های تیرویید، پریود نامنظم، سابقه تبخال و دیابت دارید حتما به پزشک اطلاع دهید.
- سعی کنید 30 تا 60 دقیقه قبل از لیزر از پماد های بی حسی استفاده کنید و بعد ناحیه مورد نظر را با آب و شامپو تمیز و خشک کنید.
- در هنگام جلسات درمان اگر از داروهای پوستی استفاده می کنید حتما قبلش به پزشک اطلاع دهید.
- اگر از کرم، مام، بادی اسپلش، لوسیون استفاده می کنید قبل از لیزر آن را پاک کنید و ناحیه مورد نظر را تمیز کنید.
- اگر باردار هستید یا برای بارداری اقدام کردید نباید از لیزر استفاده کنید و انجام لیزر برای شما ممنوع است. لیزر در دوران شیردهی به علت اختلالات هورمونی ایجاد می شود و با تایید پزشک می توان انجام داد.
اقدامات بعد از لیزر موهای زائد بدن :
- بعد از لیزر تا 24 ساعت دوش نگیرید و از مواردی که باعث تحرکی پوست می شود خودداری کنید.
- بعد از لیزر سعی کنید که از آفتاب گرفتن و سولاریوم پرهیز کنید. ناحیه مورد نظر توسط کلاه و لباس و کرم های ضد آفتاب باید پوشانده شود و در معرض آفتاب نباشد.
- بعد از جلسات درمان برای این که از ایجاد لک جلوگیری شود باید از ضد آفتاب استفاده کنید.
- تعداد جلسات و نتیجه گیری لیزر به ناحیه و رنگ پوست افراد بستگی دارد. همه جلسات لیزر با فاصله بین 4 تا 6 هفته مشخص مشی شود. اگر قبل از جلسات تعیین شده رشد مو متوقف شود جلسات لیزر نباید قطع شود.
- سعی کنید برای این که التهابات و سوختگی را از بین ببرید روزی 3 بار از کرم ترمیم کننده استفاده کنید و برای از بین رفتن خارش از قرص سیتریزین استفاده کنید. اگر سوختگی و التهابات شما از بین نرفت باید با پزشک مشورت کنید.
برای آشنا شدن با مزایای لیزر موهای زائد بدن به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.
چرا نمی توان کل موهای زائد را از بین برد ؟
فولیکول ها برای ساخت هر تار مو باید از سه فاز عبور کنند. فولیکول در هنگام طی کردن سه فاز این چرخه یک تار مو را می سازد و از دست می دهد. هر فولیکول از اول و تا آخر عمر این چرخه را طی می کند. سه فاز چرخه رشد مو عبارتند از :
فاز رشد یا آناژن : 80 تا 90 درصد موهای زائد در این فاز قرار گرفته است. فولیکولی که در این فاز است در حال ساخت مو است و تار مو ساخته شده در فولیکول در حال رشد است.
فاز موقت یا کاتاژن : در این مرحله رشد مو متوقف می شود و ارتباط پیاز مو با فولیکول قطع می شود.
فاز استراحت یا تلوژن : 10 تا 20 درصد موهای زائد در این مرحله قرار دارد و فولیکولی که در فاز استراحت قرار داشته باشد مویی نمی سازد.
لیزر موهای زائد روی موهایی تاثیر دارد که در فاز رشد باشند و چون در آن واحد موها در فاز رشد نیستند نمی توانند همه را از بین ببرند. برای بهتر شدن وضعیت دوره های درمانی زیاد و فاصله بین جلسات زیاد است و می توان بیشتر موها را از بین برد. بعضی از عواملی هم وجود دارند که نمی گذارند همه موهای زائد از بین برود.
برای مثال تغیرات هورمونی در بارداری یا بعد از یائسگی می تواند باعث فعال شدن بعضی از فولیکول هایی شود که با لیزر آن را غیر فعال کردند. بعضی فولیکول های بدن موهایی مختلف تولید میکنند و مثل موهای روشنتر، سفید رنگ، نازک و کرکی هستند. لیزر روی این موارد تاثیری ندارد و این فولیکول ها امکان دارد در آینده موهای ضخیم و تیره بسازند.
کلام آخر
قبل از انجام لیزر موهای زائد از افراد با تجربه کمک بگیرید و با آگاهی دست به انجام لیزر بزنید. سعی کنید مراقبت های قبل و بعد از لیزر را به خوبی انجام دهید تا نتیجه مناسبی از لیزر داشته باشید. ممنون از این که تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.