انواع روش های کاشت مو

انواع روش های کاشت مو ،کاشت مو از سالها قبل مورد توجه آقایان قرار داشت. در گذشته نه چندان دور تنها یک روش برای کاشت مو وجود داشت که در آن یک نوار از پشت سر برداشته می شد و موهای آن به قسمت های دیگر سر پیوند داده می شد. اما این روش معایب بسیاری داشت که از مهمترین آن نتیجه بخش نبودن آن برای افرادی بود که بانک موی خوبی نداشتند. معایب این روش و مورد استقبال قرار گرفتن پیوند مو پزشکان این حوزه را بر آن داشت که روش های بهتری برای کاشت مو ابداع نمایند. در این مقاله سعی داریم انواع روش های کاشت مو را به شما معرفی نماییم. امیدواریم بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

کاشت مو چیست؟

کاشت یا پیوند مو فرآیندی است که به وسیله آن می توان فولیکول های مو را از محل اهدا به محل گیرنده و خالی سر منتقل کرد. این فرآیند به روش ها و تکنیک های متفاوتی انجام می شود. در تمامی این روش های کاشت مو، فولیکول یا گرافت مو از اهدا کننده برداشته شده و به قسمت های خالی سر پیوند می خورد. فرد متقاضی انجام کاشت مو باید ویژگی هایی از جمله توانایی برداشت بیش ترین گرافت مو و عدم تراکم شدن بانک مو را در نظر داشته باشد. همچنین شما باید با مشورت پزشک متخصص بهترین روش را متناسب با شرایط خود انتخاب کنید. تعرفه کاشت مو در روش های مختلف، ارتباط مستقیمی با روش های کاشت دارد.

 

موثر ترین روش های کاشت مو

کاشت مو به روش های کاملا متفاوتی انجام می شود. پزشک متخصص با توجه به شرایط پوستی و بدنی هر فرد، بهترین روش را معرفی می کند. برای انجام هر یک از این روش ها باید شرایط هر یک را در نظر گرفته و با آگاهی کامل از معایب آن، برای کاشت مو آماده شوید.

  • کاشت مو به روش FUT
  • کاشت مو به روش FIT
  • کاشت مو به روش BHT
  • کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش FUT

این روش قدیمی ترین و بهترین انواع روش های کاشت مو در دنیا است. پزشک در این روش بیمار را به صورت کامل بیهوش نموده و یک نوار باریک از پشت سر بیمار جدا می نماید. فولیکول های مو از این نوار باریک جدا شده و به قسمت های کم پشت مو پیوند داده می شد. این روش با توجه به قدیمی بودن اما همچنان یکی از روش های مورد علاقه پزشکان است. چرا که در آن کیفیت فولیکول مو نسبتا بهتر از روش های دیگر است  سرعت کاشت مو در این روش به مراتب بیشتر از ورش های دیگر می باشد. در یک روز شما می توانید کاشت مو خود را به صورت کامل انجام دهید.

این روش قیمت مناسب تری نسبت به روش های جدید دارد و بیمار مجبور به کوتاه کردن موهای خود حین کاشت مو نیست. با توجه به تکنولوژی های موجود در گذشته می توان گفت روش موفقی برای افرادی بود که در قسمت پشت سر بانک موی خوبی داشتند. این افراد می توانستند به میزان قابل توجهی کم پشتی موی خود را جبران نمایند. اما طولی نکشید که معایب این روش پزشکان را برای ابداع روش جدید دست به کار نماید. از مهمترین معایب روش FUT  می توان به موارد زیر اشاره داشت.

کاشت مو به روش FUT

معایب روش FUT :

  • بیهوشی حین برداشتن نوار مو
  • خونریزی نسبتا زیاد
  • نیاز به مراقبت های ویژه بعد از برداشتن نوار مو
  • از بین رفتن تعداد زیادی از فولیکول های مو
  • باقی ماند اسکار عمل جراحی تا سالیان دراز
  • بیمار بعد از کاشت مجبور بود همیشه موهای پشت سر خود را بلند نگه دارد تا آثار به جا مانده از برداشت نوار مو را بپوشاند.
  • جوابگویی در افرادی که بانک موی مناسبی داشتند.

همه موارد بالا باعث به وجود آمدن روش های جدید انواع روش های کاشت مو است . روش های جدید سعی داشتند که معایب این روش را پوشش دهند و از معایب کاشت مو بکاهند.

کاشت مو به روش FIT

در کاشت مو به روش FIT فولیکول های مو از پشت سر بیمار تک به تک جدا شده و به قسمت های خالی سر پیوند داده می شود. این روش برای افرادی مناسب است که در ناحیه پشت سر خود بانک موی مناسبی دارند و بعد از برداشتن تعداد از آنها بقیه مو قسمت خالی پشت سر را پوشش می دهد. به عبارتی این روش برای افرادی مناسب است که موی قسمت جلوی سر آنها ریزش داشته است.

در روش FIT می توان فولیکول مو را به صورت تک به تک از سر جدا نمود و یا یک گرافت کامل را از سر برداشت و یا به عبارتی گروهی از موهای پشت سر را برای پیوند آماده نمود. در این روش پزشک این توانایی را دارد که در هر جلسه بین 1000 تا 1500 فولیکول مو را از قسمت پشت سر جدا نموده و برای پیوند آماده نماید. اگر محیط خالی شده از مو گسترده باشد ممکن است کاشت مو تا دو جلسه نیز ادامه یابد.

هر کدام از روش های کاشت مو دارای معایب و محاسنی است که در ادامه به آنها اشاره می نماییم.

کاشت مو به روش FIT

محاسن روش FIT :

  • در این روش بیمار درد کمتری احساس می کند.
  • نیاز به بیهوشی نیست.
  • برای افرادی که پشت سر آنها بانک موی متوسطی دارند مناسب است.
  • خونریزی بسیار کم
  • نیاز به پانسمان و مراقبت های پیچیده بعد از پیوند ندارید.
  • زخم ها بدون اینکه آثاری از خود به جا بگذارند بهبود می  یابد.

این روش پیشرفت قابل توجهی در زمینه کاشت مو بود. چرا که بر خلاف روش FUT بیمار بیهوش نمی شود و تنها بی حسی موضعی نیاز است. پوست سر جدا نمی شود و فقط فولیکول مو از سر خارج می شود و همین امر باعث بهبودی سریع بیمار می شود. از آنجایی که پوست سر جراحی نمی شود خونریزی نیز به مراتب کمتر خواهد بود. از این روش برای افرادی که در قسمت ابرو و یا ریش دچار کم پشتی هستند نیز می توان استفاده نمود. اما معایب این روش کدام هستند؟

معایب روش FIT :

در این روش تمام مراحل کار به صورت دستی انجام می شود و اگر پزشک در کار خود مهارت کافی نداشته باشد ممکن است تعداد فولیکول های موی از دست رفته بسیار زیاد باشد. از طرفی در این روش نیز بیمار باید بانک موی بسیار مناسبی داشته باشد تا قسمت های خالی شده توسط دیگر موها پوشانده شود.

با اینکه در این روش به نسبت پزشک سعی می کند به صورت پراکنده فولیکول های مو را جدا نماید، اما با این حال شما کم پشتی در موهای خود را احساس خواهید نمود و تا یک سال باید صبر کنید تا موهای کاشته شده شما طبیعی به خود بگیرند. به عبارتی به بانک موی شما آسیب زیادی وارد می شود در حالی که در روش FUT فقط یک نوار باریک از سر جدا می شد. از دیگر ویژگی های این روش قیمت نسبتا بالای کاشت به روش FIT است. در این روش بیمار در زمان کاشت مو باید موهای خود را کوتاه نماید.

کاشت مو به روش BHT

این روش نیاز افرادی را براآورده می کند که بانک موی مناسبی ندارند. این افراد به صورت کلی در ناحیه سر دچار ریزش مو می شوند و سر آنها به میزان قابل توجهی بدون مو است. پزشکان با ابداع روش BHT به این افراد کمک می کند. در این روش پزشک از موهای دیگر اعضای بدن مانند دست، پا، سینه، پشت کمر بیمار استفاده می کند و آنها را به قسمت از سر پیوند می زند. این کار زیر مجموعه روش FUT است و به عبارتی در آن مو ها به صورت نوارهایی باریک از پوست جدا می شود.

این روش با تمام محاسنی که دارد معایبی نیز دارد که از مهمترین آنها باقی ماندن جای اسکار در تمام بدن است. این ممکن است که زیبایی بیمار را تحت شعاع قرار دهد. به همین دلیل اگر بیمار بانک موی مناسبی داشت پزشک ترجیحا از این روش استفاده نمی کند. در روش BHT از موی ریش به هیچ عنوان استفاده نمی شود چرا که باقی ماندن اسکار آن حتما زیبایی ظاهر بیمار را خدشه دارد خواهد کرد. این روش خود انقلابی در روش های کاشت مو بوده و افراد با بانک موی کم را نیز به داشتن موهایی زیبا و پر پشت امیدوار نمود.

کاشت مو به روش BHT

روش کاشت ترکیبی :

در این روش پزشک تمام سعی خود را می کند تا موی سر بیمار خود را تا حد امکان پر پشت نماید. از این رو از تمام روش های BHT، FIT و FUT استفاده می کند. به بیان ساده می توان گفت پزشک با ترکیب روش های مختلف از محاسن تمام روش های کاشت مو بهره می گیرد تا کاشت مویی با تراکم بالا برای بیمار فراهم آورد.

پزشک ابتدا نوار باریکی از پشت سر بیمار جا نموده و در قسمت های اصلی کم پشت پیوند می دهد و سپس برای طبیعی تر شدن و همچنین پر پشت شدن قسمت کاشته شده به صورت نقطه به نقطه موهای دیگر قسمت های بدن و یا موی سر را جدا نموده و پیوند می دهد. با این کار تراکم کاشت بسیار بالا است و کاشت طبیعی و زیبا خواهد بود. اما بیمار با تمام معایب این روش ها نیز رو به رو خواهد بود و همچنین قیمت کاشت به این روش از دیگر روش ها بیشتر خواهد بود.

کاشت مو به روش SUT

این روش کاشت مو به روش SUT زیر مجموعه روش FIT  است و تلاش دارد معایب این روش را پوشش دهد. در این روش نیز از برداشتن نوار باریک خبری نیست و فولیکول مو به صورت نقطه به مقطه از سر جدا می شود؛ با این تفاوت که دیگر برای این کار از دست کمک گرفته نمی شود و همه وظایف به عهده دستگاه می باشد. این روش به شرطی بهتر از روش FIT است که در آن از دستگاه های به روز و جدید استفاده شود تا دقت برداشتن گرافت مو به حداکثر برسد.

به صورت کلی بد نیست بدانید کاشت مویی موفقیت آمیز است که پزشک و یا دستگاه با دقت بالا گرافت مو را جدا نمایند. این کار نیاز به دقت بالا و مهارت زیاد دارد. اما دستگاه به صورت برنامه ریزی شده می تواند گرافت موی شما را از سر جدا نموده و به قسمت های دیگر پیوند زند. این کار بدون دخالت پزشک انجام می شود و دقت بالایی دارد. در این میان تعداد فولیکول های از دست رفته به حداقل خود می رسد.

اما این روش نیز مانند دیگر روش ها معایبی دارد که مهمترین آن ضرورت استفاده از لوله های برداشت موی یک بار مصرف است. در غیر این صورت رعایت بهداشت در این زمینه کار بسیار دشواری خواهد بود. این روش قیمت نسبتا بالایی دارد و اگر دستگاه استفاده شده از بهترین انواع آن نباشد موفقیت چندانی نخواهد داشت. در صورتی می توان گفت که SUT بهتر از FIT است که دستگاه کاشت مو جدیدترین انواع دستگاه باشد.

کاشت مو به روش Micro FIT :

به واقع می توان گفت بهترین روش کاشت مو روش میکرو FIT یا Micro FIT است. در این روش که مشخصا زیر مجموعه FIT  است تمامی معایب FIT پوشش داده شده است و این روش تصویری کامل از FIT می باشد. در روش MFIT تکنولوژی به کار رفته در کاشت مو به صورت کلی متفاوت است. دستگاه تولید شده برای کاشت مو به روش MFIT بسیار پیشرفته بوده و حین کار از ظریفترین انواع ابزار برای جدا نمودن فولیکول مو استفاده می کند.

در این روش برخلاف FIT نیاز به تراشیدن موی سر نیست. این دستگاه قادر است بدون آسیب رساندن به فولیکول مو آنها را خارج نموده و مجددا پیوند می زند. این روش با بهبودی سریع بیمار می تواند او را برای حضور هر چه سریعتر در محل کار و برگشت به زندگی عادی آماده نماید. این روش نیاز به مراقبت های بعد از کاشت چندانی ندارد چرا که زخم های ایجاد شده به قدری کوچک هستند که امکان ایجاد عفونت به شدت کم است. این روش یکی از بهترین گزینه ها برای کاشت ابرو و ریش است.

کدام روش کاشت مو بهتر است ؟

برای شناسایی بهترین روش کاشت مو باید اطلاعات کافی درباره میزان ریزش موی خود و همچنین تراکم بانک مو خود داشته باشید. پزشک معالج اصولا سعی دارد بهترین روش کاشت مو را به شما پیشنهاد بدهد. چرا که هر عمل موفق کاشت مو برای ایشان پرونده ای مثبت و تبلیغی رایگان به شمار می آید. از این رو بهتر است به ایشان اعتماد نمایید با اینکه تصمیم گیرنده آخر شما هستید.

هر یک از روش ها معایب و مزایایی دارد که شما تشخیص می دهد کدام یک از آنها براش شما مناسب است. برای مثال اگر از جمله افرادی هستید که عادت به کوتاه نگه داشتن موی سر دارید باید گفت روش FUT روش مناسبی برای شما نیست چرا که محل اسکار پشت سر در این روش باید با موهای بلند پشت سر پوشانده شود. به صورت کلی می توان گفت امروزه بهترین روش کاشت مو روش Micro FIT می باشد.

این روش به کمک دستگاه فولیکول های مو را با ظرافت هر چه تمام تر از سر جدا نموده و به محل مورد نظر پیوند می دهد. اما این روش قیمت بالایی دارد و ممکن است پرداخت آن از عهده همه خارج باشد. از این رو از نظر پزشکی روش FUT بهترین روش بوده و برای بیماران روش FIT جذابتر است. در این میان برای افرادی که بانک موی ضعیفی دارند بهترین روش، روش BHT می باشد. پس بهترین کار برای انتخاب بهترین روش کاشت مو اعتماد به پزشک و بررسی شرایط جسمانی و مالی خودتان است.

کاشت مو به روش Micro FIT :

سن مناسب برای کاشت مو چه سنی است ؟

برای اینکه بدانید زمان مناسب کاشت مو چه زمانی است، ابتدا باید چرخه رشد مو و الگوی ریزش مو مشخص شود. یک جراح پلاستیک و زیبایی باید بتواند تشخیص دهد که آیا ریزش موی فرد کامل است یا خیر. کارشناسان معمولا سن زیر 30 را برای پیوند مناسب نمی دانند. زیرا آن ها معتقدند چرخه ریزش مو تا آن زمان تمام نشده است.

حال اگر کاشت مو قبل از 30 سالگی انجام شود، ممکن است با مسائل پیچیده ای مواجه شویم. شایع ترین ناحیه اهداکننده در کاشت مو، پشت سر است. کاشت مو که معمولاً از 2 تا 3 تار مو تشکیل شده است از پشت سر و بالای گوش برداشته می شود تا در جلوی سر کاشته شود. در برخی از الگوهای ریزش مو، ناحیه پشت ممکن است مستعد ریزش باشد.

در این شرایط، اگر از فولیکول های پشت سر برای پیوند به جلوی سر استفاده کنیم، ممکن است این فولیکول ها شکسته شوند و دیگر مو تولید نکنند. به این ترتیب عمل کاشت مو بدون نتیجه باقی می ماند. در واقع نمی دانیم کدام تار مو برای همیشه می ریزد و کدام تار مو تا سن بالا روی سر انسان باقی می ماند. پس باید منتظر ریزش همه موها و تکمیل الگوی ریزش مو باشیم.

یکی دیگر از مشکلات کاشت مو قبل از 30 سالگی این است که در برخی افراد ریزش مو می تواند آنقدر شدید باشد که پشت سر کمی تحت تاثیر قرار گیرد. در چنین مواقعی اگر مویی از آنجا برای کاشت برداشته شده باشد با دو مشکل مواجه می شویم اول اینکه محل گرافت های پوست سر برداشته شده مشخص می شود.

یعنی لکه های بسیار کم رنگی روی پوست ایجاد می شود که جالب به نظر نمی رسند. دوم اینکه با برداشتن موهای پشت سر، این ناحیه به کوچکتر شدن تشویق شده است. در این حالت ممکن است قسمت جلوی سر ضخیم تر از پشت سر باشد. اصلا عادی نیست یعنی ظاهر خوبی ندارد و با یک نگاه مشخص می شود که فرد کاشت مو ناموفقی داشته است.

بانک موی مناسب برای کاشت مو

در مراحل کاشت مو، انتخاب بانک مو بسیار مهم است. ناحیه ای از سر یا بدن که فولیکول های مو از آن گرفته شده و در نواحی کم یا بدون مو کاشته می شود بانک مو نامیده می شود. انتخاب بانک موی مناسب تاثیر بسزایی در ماندگاری و کارایی عمل کاشت مو دارد. برای دقیق تر، موهای این ناحیه باید قوی تر باشند. یعنی فولیکول های مو نباید به هورمون هایی که باعث ریزش مو می شوند حساس باشند. تا عمل پیوند بهترین نتیجه ممکن را داشته باشد.

بانک مو شامل پشت سر، زیر بغل و بالای گوش، ریش در مردان و همچنین موهای سینه یا شانه می شود. نکته مهم در انتخاب بانک موی پشت سر این است که الگوی ریزش مو در افراد باید به پایان رسیده باشد. اگر بانک موی پشت سر برای کاشت مناسب نباشد، می توان از موهای ریش و سایر قسمت های بدن استفاده کرد.

بانک موی مناسب برای کاشت مو؟

کلام آخر

از شما سپاس گذاریم که ما را تا آخر این مقاله همراهی کردید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *