چه افرادی مناسب لیزر موهای زائد نیستند؟

در این مقاله قصد داریم در ارتباط با اینکه چه افرادی مناسب لیزر موهای زائد نیستند؟ صحبت کنیم. یکی از دغدغه های امروزه مردم این است که چطور می توانند از دست موهای زائد خود خلاص شوند و این دلیل باعث شده است که لیزر موهای زائد طرفدار زیادی پیدا کند و در سال های آخر تقاضا برای این روش افزایش یابد. این روش می تواند باعث خلاص شدن شما از تیغ، مومک، اپیلاسیون و دستگاه های اپلیدی شود. با این روش موهای زائد بدن را از بین ببرید. روشی موثر، راحت و بدون هیچ گونه درد است که نتیجه آن پوست نرم و درخشان است.

لیزر موهای زائد

لیزر برداشتن مو یا لیزر رفع موهای زاید دستگاهی است که فرآیند از بین بردن مو های ناخواسته یا موهای زائد را با استفاده از قرار گرفتن در معرض پالس لیزر نور انجام می دهد و منجر به از بین بردن فولیکول مو و عدم رشد مجدد مو می شود. این دستگاه ها از اواسط دهه ۹۰ میلادی به صورت تجاری دردسترس قرار گرفته اند. معمولا فاصله جلسات لیزر بین 1 تا 2 ماه می باشد که بستگی به ناحیه لیزر دارد . بهترین موقعیت برای انجام لیزر زمانی ست که فرد تعداد قابل توجهی رشد مو داشته باشد. بیماری ایده آل است که پوستی روشن و مویی ضخیم و تیره داشته باشد، اختلالات هورمونی نداشته باشد و انتظاراتش واقع گرایانه باشد.

لیزر موهای زائد

انواع دستگاه لیزر موهای زائد

1)ليزر الكساندرايت با طول موج ٧٥٥ نانومتر: لیزر الکساندرایت برای رفع موهای زائد در پوست های نوع 4،3،2،1 کاربرد دارد. در حال حاضر محبوب ترین و شناخته شده ترین لیزر موی زائد در ایران است ولی نکته مهم این است که تنها الکساندرایت بودن کافی نیست، بهترین و موثرترین لیزر الکس درحال حاضر، لیزر Gentlelase کمپانی کندلا آمریکا است

2) لیزر دایود با طول موج 810 نانومتر: این روش از لیزر برای تمامی پوست های مخصوصا پوست های تیره قابل استفاده است و می تواند موهای زیر پوست را نیز از بین ببرد به دلیل اینکه قدرت نفوذ زیادی به عمق پوست را دارد. لازم به ذکر است موهای زیر پوست را نیز از بین می برد.

3) ليزر ان دى ياگ (Nd-YAG) با طول موج ١٠٦٤ نانومتر: این روش از لیزر برای رفع موهای زائد در پوست تیره و بسیار تیره کاربرد دارد و استفاده از آن محدود به موارد خاص مى‌ باشد.

4) IPL : این روش از لیزر میان مردم به دلیل ارزان و در دسترس بودن بسیار رایج شده است. هم از نظر تأثیر روی مو هاى زائد و هم تعداد جلسات درمانى با لیزر موهای زائد متفاوت است.

 

اقدامات لازم قبل از لیزر موهای زائد

1 ماه قبل از انجام لیزر موهای زائد از کندن مو و بلیچ کردن پوست یا کرم های رفع موهای زائد در ناحیه ی درمان پرهیز کنید. این فعالیت ها می تواند باعث کاهش درمان شما شود. به هیچ عنوان از در معرض قرار گرفتن با نور خورشید اجتناب کنید. یک تا دو هفته قبل از درمان از برنزده کردن اجتناب کنید.۲۴ ساعت قبل از درمان ناحیه درمان را با تیغ بتراشید. از گرفتن آفتاب، استفاده از رختخواب های الیافی، موم انداختن ، تزریق کلوژن برای جوان سازی پوست ۲ هفته قبل از لیزر موهای زائد جلوگیری کند. جلوگیری از استفاده از آسپیرین ،داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی که باعث افزایش خطر خونریزی می شوند.

اقدامات لازم قبل از لیزر موهای زائد

اقدامات لازم در روز لیزر موهای زائد

از هر گونه لوسیون، مواد آرایشی و خوشبو کننده را از ناحیه ایی که قرار است لیزر شود پاک شود. لباس گشاد بپوشید که در زمان درمان ناحیه مورد نظر قابل دسترس باشد. باید منطقه مورد لیزر را از قبل بتراشید. از عینک محافظ که ارائه می شود استفاده کنید. از شما خواسته می شود نظرات خود را راجب هر ناراحتی بیان کنید تا تنظیمات لیزر برای شما راحت و موثر واقع شود.

مراقبت‌های بعد از لیزر موهای زائد

ناحیه تحت درمان بعد از لیزر موهای زائد برای هر فرد متفاوت بوده است و بستگی به گستردگی درمان و نوع پوست و مو دارد. ممکن است قرمزی و تورم در اطراف فولیکول‌ های مو ظاهر شوند که در واقع نشان‌ دهنده‌ی این است که فولیکول‌ ها به درمان واکنش نشان داده‌اند. ممکن است در حین درمان و بعد از آن بوی سوختگی مو احساس کنید. در ادامه لیستی از اقدامات پس از درمان برای شما ارائه شده است. تا ۳ روز اول لیزر مو به سونا و استخر نروید. از ژلی که برای تسکین درد داده میشود و رسانا است استعمال کنید.

مزایا و عوارض

قبل از اینکه بخواهید تصمیم بگیرید که موهای زائد خود را لیزر کنید مطمئن شوید که به اندازه کافی راجب آن می دانید و از معایب و مزایا ی لیزر موهای زائد مطلع هستید.

مزایا

  • این روش نیازی به بستری شدن نیست و بلافاصله می توانید بعد از لیزر موهای زائد حرکت کنید.
  • درد و ناراحتی های کمتری نسبت به بقیه روش ها دارد.
  • مناطق بزرگ را می توان به سرعت و راحتی درمان کرد.
  • احتمال ایجاد زخم و تغییر رنگدانه حداقل است.
  • لیزر موهای زائد اثر بخشی زیادی دارد.
  • در این روش پوست درگیر نمی شود.
  • پروسه آن سریع است ، بسته به منطقه درگیر از بدن از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد.
  •  شما می توانید نتیجه عمل را سریع ببینید.
  • بدون عارضه
  • بدون درد
  • اثر بخشی سریع

 

عوارض

  •  لیزر موهای زائد حداقل به ۴تا۶ جلسه نیاز دارد
  • اثر بخشی ان بستگی به رنگ پوست دارد، احتمال سوختن پوست غیر قابل اجتناب است
  • این روش نسبتا گران است
  • خطر آسیب رسیدن به چشم‌ وجود دارد.
  • خطر زخم، سوختگی و جوش زدن وجود دارد.
  • بلافاصله بعد از جلسه لیزر کمی قرمزی، گرمی و تورم احساس می کنید.

چه افرادی مناسب لیزر موهای زائد نیستند؟

  • کسانی که دچار بیماری های پوستی هستند نباید از این روش استفاده کنند.
  • کسانی که دچار دیابت هستند.
  • کسانی که بیماری های پوستی مادرزادی دارند.
  • افرادی که که دچار بیماری های دستگاه قلب و عروق هستید.
  • افرادی که بیماری های عفونی دارند.
  • حامله هستید. لیزر موهای زائد برای افراد باردار این روش توصیه نمی شود هنوز آثار لیزر بر جنین شناخته نشده است.
  • پوست خیلی تیره دارید یا آفتاب سوختگی تازه در پوست خود دارید.
  •  سن شما زیر ۱۷ سال است.
  • این روش نباید در افراد مشکوک به سرطان لوزه یا تیروئید استفاده شود.
  • وجود اختلالات هورمونی در افراد
  • سابقه تبخال مکر

حداقل سن مناسب برای انجام لیزر موهای زائد: همانطور که گفته شد هر کدام از افراد بهتر است اجازه دهند که تمام موهای زائد بدنش رشد کرده سپس اقدام به لیزر کند چرا که اگر در سن پایین این کار را انجام دهند، ممکن است وقت و هزینه خود را تلف کرده باشد و نتیجه دلخواهی که می خواهد را نگیرد. و این نتیجه ممکن است در اوایل نوجوانی موقت باشه، پس با توجه به نکات بالا باید نتیجه بگیریم که حداقل سن مناسب برای لیزر موهای زائد معمولا 17 تا 19 سالگی است. در نهایت باید اشاره کرد سال های نوجوانی زمان مهمی برای ایجاد عزت نفس است.

احتمال سوختگی برای پوست های تیره: تیره بودن پوست می تواند باعث شود که پس از لیزر پوست تان دچار سوختگی شود. پیشنهاد می شود افرادی که حمام آفتاب گرفته اند یا سولاریوم کرده اند، لیزر انجام ندهند. حداقل کاری که در این شرایط باید انجام دهید این است که قبل از اقدام برای لیزر موهای زائد با پزشک خود مشورت کنید. مخصوصا اگر در این شرایط لیزر به خوبی انجام نشود، می تواند آسیب جدی به پوست شما برساند. در این موارد باید دقت کافی به خرج دهید زیرا لکه های ایجاد شده می تواند برای مدت طولانی بر روی پوست شما باقی بماند.

 

شما باید دور لیزر موهای زائد را خط بکشید: در صورتی که شما مبتلا به لوپوس هستید، لیزر موهای زائد سبب وخیم شدن بیماری شما می گردد بنابر این شما باید دور لیزر موهای زائد را خط بکشید و از این کار اجتناب کنید. کسانی که به پورفیری مبتلا هستند نباید از لیزر استفاده کنند زیرا اثر بدی بر روی بیماری شان می گذارد. هم چنین در صورتی که باتری در قلب خود دارید، قبل از انجام لیزر موهای زائد حتما باید پزشک تان را در جریان قرار داده و با او مشورت کنید.

ناسازگاری داروها و لیزر موهای زائد بدن: برخی داروها هستند که پس از استفاده از آن ها پوست بدن به نور حساس می شود. هنگام مصرف این دارو ها نباید از لیزر استفاده کنید. این داروها شامل داروهای جلوگیری از بارداری، ایزوترتینوئین، داروهای مسکن، داروهای ضد التهاب که غیر کورتونی هستند، سولفونیل اوره، سولفونامید، پیروکسیکام، آمیودارون، انواعی از تتراسایکلین، کوتریموکسازول، برخی از داروهای مدر، انواعی از داروهای دیابت، کنیدین و کنین می باشد. در صورتی که علیرغم استفاده از این داروها باز هم به لیزر فکر می کنید حتما قبل از انجام این کار با پزشک خود مشورت نمایید.

حواستان به چشم هایتان باشد: بسیاری از افراد در مورد عوارض لیزر صورت می پرسند. مهم ترین نکته ای که در این مورد باید رعایت کنید این است که عینک مخصوص لیزر بر چشم بگذارید تا چشم هایتان از اشعه ها در امان بماند. عوارض لیزر موهای صورت همان عوارضی است که لیزر موهای زائد برای دیگر نقاط بدن می تواند داشته باشد.

عوامل تعیین کننده برای پی بردن به هزینه‌های لیزر موهای زائد

1-قسمت و ناحیه مورد نظر بدن لیزر موهای زائد

2-تعداد جلسات لیزر موهای زائد

3-نوع و جنس مو برای لیزر موهای زائد

4-درمانگاه یا کلینیک لیزر موهای زائد

مراحل انجام لیزر موهای زائد

1.یافتن بهترین کلینیک: یافتن بهترین کلینیک لیزر موهای زائد یکی از مهم ترین فعالیت هایی است که قبل از لیزر باید انجام دهید. دستگاه لیزر موهای زائد موجود در کلینیک باید با پوست و موی شما مطابقت داشته باشد.کلینیک زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو اداره شود. بهتر است کلینیک مجوز وزارت بهداشت داشته باشد.

2.مشاوره با پزشک: قبل از تصمیم به لیزر با یک پزشک متخصص و مشاور پوست و مو مشورت کنید. اگر بیماری یا داروی خاصی مصرف می کنید با پزشک خود در میان بگذارید.

3.لیزر موهای زائد: در انتهای جلسه دوم و سوم شما تا اواسط ماه شاهد رشد موهای زائد نیستید و بعد از 10 تا 15 روز به آهستگی موهای زائد شما مجدد رشد می کنند. در فاصله جلسه چهارم و پنجم لیزر موهای زائد شما شاهد رشد تعداد محدودی موی زائد می شود. این مو ها که در جلسات قبلی در فاز استراحت بوده اند رشد می کنند. جالب است بدانید که این موهای زائد بسیار محدود هستند و شما دیگر به راحتی می توانید بدون نگرانی از رشد موهای زائد خود در جامعه حاضر شوید. در جلسات ششم و هفتم، کم کم به شما ثابت می شود که لیزر موهای زائد در از بین بردن آنها موثر هستند.

 

کم کم مو های زائد شما رشدش کم می شود و پوست شما به آهستگی روشن و صاف می شود.  این نکته ای است که نباید فراموش کنید. در صورت تمام نکردن جلسات مجددا شاهد رشد موهای زائد خواهید بود. پس برای جلسه بعدی حتما وقت بگیرید.در جلسه هشتم، شاهد نتیجه لیزر موها می شوید، در بیشتر این قسمت ها مو وجود ندارد اما در بیکینی همچنان موی زائد رشد می کند. مجددا تحت لیزر موهای زائد قرار بگیرید تا فولیکول های مو که در فاز استراحت قرار دارند به صورت کلی از بین بروند. در جلسه نهم و دهم، که جزو مراحل آخر است به صورت یک ماه درمیان تنظیم می شود موهای زائدی که در فاز استراحت قرار دارند مجددا رشد می کند و لیزر آنها را از بین خواهد برد.

مراحل انجام لیزر موهای زائد

عوارض لیزر موهای زائد چیست؟

در رابطه با عوارض لیزر موهای زائد می‌توان گفت که اگر لیزر با دستگاه‌های بروز و استاندارد و به کمک اوپراتور‌های ماهر انجام شد، هیچ گونه عوارض خاصی را برای افراد به وجود نخواهد آورد. بنابراین زمانی افراد عوارض پس از لیزر را تجربه خواهند کرد که شخص با دستگاهی نامناسب و یا توسط اوپراتوری بی تجربه انجام بگیرد.

قرمزی و تحریک پوست :

از جمله عوارضی که ممکن است پس از انجام لیزر موهای زائد بروز کند، تحریک شدن و قرمز شدن پوست می‌باشد. این عارضه بیشتر در نواحی از بدن بروز خواهد کرد که پوست حساس‌تر و نازک‌تری دارد. در واقع می‌توان گفت که قرمزی، سوزش، قرمزی اطراف فولیکول و تورمی که پس از لیزر مشاهده خواهید کرد، دقیقا مشابه زمانی است که موهای زائدتان را به روش اپیلاسیون از بین می‌برید.

تغییر رنگدانه‌های پوست :

افرادی که پوست بسیار روشنی دارند، ممکن است پس از اتمام لیزر درمانی برای از بین بردن موهای زائد، متوجه لکه‌های تیره روی پوست خود بشوند. در مقابل نیز افراد دارای رنگ پوست تیره‌ ممکن است متوجه لکه‌های روشن‌تر بشوند. این تغییرات موقتی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت اما فراموش نکنید که اگر این عارضه و شدید و طولانی شد، حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه فرمایید.

پوسته پوسته شدن :

عارضه دیگری که ممکن است افراد پس از انجام لیزر درمانی آن را تجربه کنند، پوسته پوسته شدن ناحیه‌ای لیزر شده می‌باشد. با وجود این که پوسته پوسته شدن مشکل جزئی به نظر می‌رسد، ممکن است باعث بروز زخم و یا دلمه بشود. این عارضه زمانی رخ خواهد داد که پوست شخص خشک بوده و سری دستگاه لیزر که با پوست در تماس مستقیم قرار می‌گیرد، به اندازه کافی سرد نباشد. در چنین شرایطی دستگاه نمی‌تواند از سوختگی‌های سطحی جلوگیری کند و پوست شخص دچار پوسته پوسته شدن می‌شود. استفاده از کرم‌های مرطوب کننده می‌تواند تا حد زیادی از بروز این مشکل جلوگیری کند.

رویش مو در اطراف نواحی لیزر شده :

این عارضه از جمله موارد بسیار نادری است که ممکن است در تعداد بسیار محدودی از افرادی که لیزر می‌کنند رخ بدهد، رشد مو در ناحیه لیزر شده و اطراف آن می‌باشد. برای جلوگیری از این گونه عوارض لیزر موهای زائد از لیزر موهای کرکی خودداری کرده و پیش از انجام لیزر از شرایط هورمونی بدنتان مطمئن شوید.

تاول :

اپراتور‌های لیزر به مشتریان یاد آور می‌شوند که تا چند ساعت پس از انجام لیزر در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرند. چرا که در غیر این صورت، ممکن است با تاول‌های زیادی بر روی پوستشان مواجه شوند. با وجو این که این عارضه نیز نادر می‌باشد اما لازم است که این نکته را حتما رعایت بفرمایید. البته فراموش نکنید که در صورت که اوپراتور لیزر، کار کردن با دستگاه را به صورت کامل بلد نباشد، امکان بروز تاول وجود خواهد داشت.

زگیل تناسلی یا بیماری‌های پوستی :

یکی از عوارضی که ممکن است پس از انجام لیزر گریبان گیر افراد بشود، زگیل تناسلی و یا دیگر مشکلات پوستی می‌باشد. در واقع بروز این مشکل به لیزر کردن موهای زائد بستگی ندارد و تنها به تمیز بودن محیط و تجهیزات مورد نیاز بستگی دارد. در واقع باید این نکته مهم را مد نظر قرار دهید و به هنگام انتخاب مرکز لیزر نهایت دقت را به خرج دهید. برخی از دستگاه‌های لیزر سری قابل تعویض دارند که در این صورت باید اوپراتور سری را عوض کرده و کار شما را با سری یک نو و کاملا تمیز انجام بدهد. اما برخی از دستگاه‌ها سری دستگاه قابل تعویض نبوده که در این صورت اپراتور باید سری دستگاه را به طور کامل ضد عفونی کند تا از بروز انواع مشکلات پوستی بخصوص در ناحیه تناسلی جلوگیری شود.

کلام آخر

ممنون از این که تا پایان مقاله با ما همراه بودید. امیدوارم توانسته باشیم با به اشتراک گذاشتن این مقاله پاسخ سوال های شما را داده باشیم و متوجه شده باشید که چه افرادی مناسب لیزر موهای زائد نیستند؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت تمایل برای دریافت مشاوره رایگان با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

5/5 - (6 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *