لیزر موهای زائد برای چه نواحی از بدن انجام می شود ؟

شاید برای خیلی از افراد سوال باشد که لیزر موهای زائد برای چه نواحی از بدن انجام می شود ؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که لیزر موهای زائد تاثیر بسیاری در از بین رفتن موهای زائد دارد. در گذشته حذف موهای زائد دردسر های زیادی داشت و استفاده از اپلاسیون، موم، تیغ بسیار زمان بر بود اما امروزه با پیشرفت علم و دستگاه های پیشرفته می توان بدون صرف وقت از دست موهای زائد بدن خلاص شد. برای آشنا شدن با لیزر موهای زائد با ما همراه باشید.

لیزر موهای زائد چیست ؟

لیزر یک پرتوی نوری است. نوری که ویژگی های فیزیکی خاصی دارد و بسیار پر انرژی است. لیزر ها در پزشکی و صنعت استفاده های زیادی دارند. در صنعت برای برش و حکاکی و در پزشکی از لیزر برای جراحی های مختلف متانند جراحی چشم استفاده می شود. لیزر یک داشتن و فناوری است یعنی بسته به کاربردی که دارد می توان ویژگی های خاص در آن لحاظ کرد و آن را برای انجام یک کار خاص بهینه سازی نمود. لیزر موهای زائد طوری طراحی شده است که بدون اثر گذاشتن روی قسمت های دیگر پوست و بدن باعث حذف موهای زائد شود.

لیزرهای مختلفی برای حذف موهای زائد استفاده می شود. فناوری های الکساندرایت، Nd:YAG و دایود از جمله لیزر های پر کاربرد برای حذف موهای زائد هستند. این لیزرها از نظر کاربرد با هم تفاوت دارند برای مثال الکساندرایت بیشتر برای کسانی موثر است که پوستی روشن دارند و Nd:YAG  بیشتر برای پوست های تیره استفاده می شود. این تفاوت کاربردی به دلیلی تفاوت خاصیت های فیزیکی لیزرها مثل فرکانس و طول موج است.

لیزر روی فولیکول ها اثر می گذارد. لیزر حذف موهای زائد طوری طراحی شده است که باعث داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکول ها شود. فولیکول ها ارگان های کوچکی درون پوست هستند که موهای بدن را می سازند. با آسیب دیدن فولیکول و پیاز مو رشد مو برای همیشه متوقف می شود. لیزر آسیبی انتخابی وارد می کند. گرمای لیزر باعث آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکول ها می شود اما آسیب انتخابی است. یعنی همزمان آسیبی به پوست و بافت های مجاور فولیکول وارد نمی شود. گاهی در اثر خطای اپراتور پوست آسیب می بیند.  لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد می شود. این روش می تواند بین 70 تا 90 درصد موهای زائد را برای همیشه از بین ببرد. به همین دلیل از نظر علمی می گوییم لیزر باعث کاهش دائمی موهای زائد می شود و نه حذف دائمی موهای زائد. زیرا در یک دوره درمانی نمی توانیم 100 درصد موهای زائد را از بین ببریم اما آن 70 تا 90 درصدی که حذف شدند دیگر رشد نمی کنند.

لیزر موهای زائد چیست ؟

 

عملکرد لیزر موهای زائد چگونه است ؟

نور لیزر هر چیزی که تیره رنگ بادش را حرارت می دهد و می سوزاند. با حرارت دادن و سوزاندن مو تیره رنگ داخل فولیکول مو خود فولیکول آسیب می بیند و از بین کی رود. هر کدام از موهای بدن ما دارای یک چرخه رشد و استراحت هستند. در یک زمان مشخص همه موهای بدن ما در فاز استراحت هستند و تعداد کمی از آن ها در فاز رشد هستند. اگر هنگام لیزر موهای زائد فولیکول مو در فاز استراحت باشد اشعه لیزر برای آن اثری ندارد. به همین خاطر که برای از بین بردن همه موها به چند جلسه درمان با لیزر با فاصله های زمانی مشخص نیاز است. با هر جلسه رفع موهای زائد تعدادی از فولیکول های فعال مو سوخته می شوند و بعد از مدتی همه موها از بین می روند.

آیا لیزر بیکینی درد دارد ؟

امکان دارد کمی درد تجربه کنید اما آن قدر نیست که غیر قابل تحمل باشد. بسیاری از افراد احساس درد نمی کنند و می گویند فقط کمی پوستشان سوزن سوزن می شود. کمتر از افرادی که می خواهند لیزر انجام دهند به کرم های بی حس کننده نیاز پیدا می کنند.

لیزر موهای زائد چه کمکی به آقایان می کند ؟

لیزر باعث صاف شدن پوست نمی شود. بعضی از افراد می خواهند که تراکم موهای بدنشان را کاهش دهند. برای مثال سینه پرمویی دارند ولی نمی خواهند کاملا بدون مو شوند. بعضی از آقایان علاقه دارند موهای مناطقی از بدنشان را به طور کامل حذف کنند. مثل موهای پشت در ناحیه شانه و کتف ها. هدف هر چی باشد تراکم یا حذف موهای زائد با لیزر موهای زائد از بین می رود.

لیزر موهای زائد برای آقایان ورزشکار مناسب است. لیزر می تواند زندگی فوتبالیست ها، دوچرخه سواران، ورزشکاران که نیاز به اصلاح دارند را آسان تر می کنند. دیگر خبری از بریدن با تیغ، جوش زدن های بعد از اصلاح با ماشین و خارش های بعد از درآمدن مو نخواهد بود. تنها راه درمان موهای زیر پوستی و فولیکولیت لیزر است. موهای زیر پوستی در بسیاری از آقایان بعد از اصلاح ریش به ویژه در ناحیه زیر گردن به شکل جوش هایی کوچک مشاهده می شود. این مشکل شایع که سودوفولیکولیت ریش نام دارد با لیزر برطرف می شود. یک جلسه لیزر می تواند همه موهای زیر پوستی را از بین ببرد. برای این که دوره دچار این مشکل نشوید باید دوره لیزر درمانی را کامل کنید. فولیکولیت به جوش هایی گفته می شود که ناشی از التهاب فولیکول هستند. به کمک لیزر موهای زائد فولیکول را از بین می بریم. وقتی فولیکولی وجود نداشته باشد چیزی نیست که دچار التهاب و جوش شود.

لیزر موهای زائد چه کمکی به آقایان می کند ؟

لیزر موهای زائد چقدر موثر است ؟

لیزر موهای زائد بهترین راه برای از بین بردن موهای زائد است. اگر لیزر به شکل صحیح یعنی با استفاده از دستگاه ها و برنامه های درمانی انجام شود اثرات دائمی و زیادی دارد. لیزر نمی تواند همه موهای زائد را از بین ببرد و امکان دارد 10 تا 40 درصد موهای زائد بعد از تمام شدن دوره درمانی باقی بماند. اثرات لیزر عبارتند از : 60  تا 90 درصد موهای زائد برای همیشه حذف می‌شوند؛ 10 تا 40 درصد موهای زائد باقی می‌مانند. این اثرات برای بیشتر افراد صدق می کند.

 

چرا نمی توان 100 درصد لیزر موهای زائد را از بین برد ؟

فولیکول ها برای ساخت هر تار مو بادی از سه فاز عبور کنند. فولیکول در سه فاز این چرخه یک تار مو را می سازد و از دست می دهد. هر فولیکول از تا آخر عمرش بارها این چرخه را طی می کند. سه فاز چرخه رشد مو عبارتند از :

فاز رشد یا آناژن : 80 تا 90 درصد موهای زائد در آن واحد در این فاز قرار دارند. فولیکولی که در فاز آناژن به سر می‌برد، در حال ساخت مو است و تار موی ساخته شده در فولیکول، دارد رشد می‌کند؛ فاز موقت یا کاتاژن : در این مرحله رشد مو متوقف شده و ارتباط پیاز مو با فولیکول قطع می‌شود؛ فاز استراحت یا تلوژن : 10 تا 20 درصد موهای زائد در این مرحله قرار دارند. فولیکولی که در فاز استراحت قرار داشته باشد، مویی نمی‌سازد.

لیزر موهای زائد روی موهایی تاثیر گذار است که در فاز رشد قرار دارد و در آن همه موها در فاز رشد نیستند و نمی توانند همه را از بین ببرند. برای بهتر شدن وضعیت دوره های درمانی و فواصل بین جلسات زیاد است. به همین خاطر می توانیم بیشتر موهای زائد را حذف کنیم. عوامل دیگری هم هستند که نمی گذارند همه موهای زائد را حذف کنیم. برای مثال تغییرات هورمونی در بارداری یا بعد از یائسگی می توانند باعث فعال شدن بعضی از فولیکول هایی شوند که با لیزر آن ها غیر فعال کردیم. بعضی فولیکول های بدن موهایی متفاوت تولید می کنند مثل موهای روشن تر، سفید رنگ، نازک و کرکی. لیزر روی این موارد بی اثر است. همین فولیکول ها امکان دارد در آینده موهای ضخیم و تیره بسازد.

برای آشنا شدن با مزایا لیزر موهای زائد بدن به سایت مربوطه مراجعه کنید.

چه افرادی نمی توانند لیزر موهای زائد انجام دهند ؟

اگر سابقه بیماری یا مصرف داروی خاصی دارید باید قبل از اقدام به لیزر با پزشک خود در میان بگذارید. اگر دارای سابقه موارد زیر هستید امکان دارد نتوانید لیزر موهای زائد انجام دهید در ادامه با این موارد آشنا می شوید :

  • افرادی که باردار هستند.
  • افرادی که اختلالات هورمونی دارند.
  • کسانی که از داروهایی مثل ماینوسیکلین ، روآکوتان ، داکسی سیکلین ، تتراسیکلین استفاده می کنند.
  • آکنه ، آفتاب‌ سوختگی ، احساس سوزش ، درد و یا هر‌گونه مشکلات پوستی.
  • افرادی سابقه بیماری های خاص مانند لوپوس دارند.
  • افرادی گوشت اضافه در محل عمل دارند.
  • افرادی که تبخال مکرر می زنند.
  • افرادی که سابقه عفونتهایی مانند جوش چرکی دارند.
  • کسانی که برای برنزه کردن در مقابل آفتاب قرار گرفتند  و یا از دستگاه سولار استفاده کرده‌اند.
  • کسانی که اخیراً پاکسازی انجام داده‌اند.
  • کسانی که در چند روز گذشته در محلی که قرار است لیزر موی زائد انجام شود، از لیزر دیگری استفاده کردند.
  • افرادی که تاتو یا خالکوبی در محل لیزر انجام دادند.
  • افرادی ایزوترتینویین مصرف می کنند.
  • اگر در حال انجام درمان هایی مانند پاکسازی پوست هستید به پزشک خود اطلاع دهید. بهتر است فاصله زمانی حدودا ده روزه برای لیزر صورت رعایت شود.

 

لیزر موهای زائد برای چه نواحی از بدن انجام می شود ؟

لیزر موهای زائد شکم : بخشی از رشد موهای زائد در بدن به ناحیه اطراف ناف مربوط می شود. موضوعی برای زنان به هیچ وجه خوشایند به نظر نمی رسد. زنان می توانند در این ناحیه ها به راحتی از لیزر برای از بین بردن موهای زائد استفاده کنند. در مورد ریسک های این فعالیت هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. لیزر نمی تواند از لایه های زیرین پوست رد شود. در نتیجه اندام هایی که درون شکم هستند با این فعالیت به هیچ وجه در معرض خطر قرار نمی گیرد. در نتیجه زنان می توانند بدون نگرانی موهای ناخواسته این قسمت از بدن را به کمک لیزر از بین ببرند.

لیزر موهای زائد پشت بدن : وقتی در حال اصلاح موها زائد بدن خود هستید دسترسی به موهای زائد پشت بدن همیشه به شدت سخت به نظر می رسد. بعضی از افراد قید اصلاح این ناحیه با تیغ را می زنند و از فرد دیگری می خواهند که این کار را برای آن ها انجام بدهند. بعضی های دیگر به سراغ وکس مس روند. لیزر موهای زائد در زنان اما می تواند به راحتی موهای ناخواسته در قسمت های پشت بدن شما مخصوصا کمر را از بین ببرد و ظاهر مناسبی برای پوست شما ایجاد کند.

لیزر موهای زائد ناحیه بیکینی : روش های سنتی برای از بین بردن موهای ناخواسته بدن همیشه اثرات بسیار کوتاه مدتی داشتند اما به کمک لیزر بعضی از افراد دیگر هرگز شاهد رشد موهای زائد در بدن نخواهد بود. از بین بردن موهای زائد در ناحیه بیکینی برای خانم ها اهمیت زیادی دارد. در بین ناحیه های مختلف بدن این ناحیه ها برای لیزر موهای زائد پرطرفدار هستند و درصد زیادی از افراد مراجعه کننده علاقه دارند تا موهای ناخواسته بدن خود را در این ناحیه از بین ببرند.

لیزر موهای زائد سینه : زنان امکان دارد در معرض تغییرات هورمونی قرار بگیرد. این تغییرات می توانند رشد موهای زائد در حوالی سینه آن ها را رقم بزنند. اگر رشد این موها بسیار ناچیز باشد می توان به کمک روش های خانگی آن ها را از بین ببرد اما وقتی رشد موهای ناخواسته به حالت گسترده ای می سرد و هیچ روشی موثر تر از لیزر موهای زائد در بانوان وجود ندارد.

لیزر موهای زائد باسن : بعضی ها گمان می کنند لیزر موهای زائد در باسن حالتی ناخوشایند برای آن ها به وجود می آورد اما این فعالیت به هیچ وجه دردناک نیست و افراد هر جلسه از لیزر را با آرامش کامل و بدون احساس درد سپری می کنند. در کلینیک های زیبایی مجاز قبل از لیزر موهای زائد باسن از کرم های بی حس کننده استفاده می شود تا کوچک ترین احساس دردی برای فرد به وجود نیاید. در این کلینیک هایی رعایت اصول بهداشتی جدی گرفته می شود.

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی می شود؟

از جمله نواحی که خانم‌ها و آقایان با استفاده از لیزر اقدام به از بین بردن موهای زائدشان می‌کنند، ناحیه بیکنی یا همان اطراف ناحیه تناسلی است. البته بسیاری از افراد نیز نگران هستند که در صورت لیزر کردن این ناحیه دیگر امکان باروری برایشان وجود نداشته باشد. باید بگوییم که لیزر کردن مو‌های زائد واژن نه تنها خطرناک نبوده و هیچ گونه آسیبی به بدن شخص وارد نخواهد کرد، بلکه باعث تمیزی، زیبایی و روشن شدن پوست این ناحیه می‌شود. علاوه بر این لیزر درمانی با از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی، از تعریق بدن در این ناحیه جلوگیری می‌کند و این موضوع خود نیز از رشد باکتری و قارچ‌های در این ناحیه جلوگیری خواهد نمود. از آنجایی که موهای زائد ناحیه تناسلی ضخیم و سیاه می‌باشد، افراد نتیجه بسیار خوبی از لیزر درمانی و قطع رشد موها این ناحیه کسب خواهند کرد.

به هیچ عنوان این اتفاق رخ نخواهد داد. چرا که با تحقیقات انجام گرفته بر روی عوارض جانبی لیزر درمانی مثل مسائل باروری و سرطان مشاهده شده است که در روش حذف موهای زائد به کمک لیزر تنها یک رنگدانه در یک فولیکول مو مورد هدف قرار خواهد گرفت و بر روی آن رنگدانه کار انجام خواهد شد. بنابراین به طور قطع می‌توان گفت که انجام لیزر چه برای بانوان و چه برای آقایان هیچ تاثیری بر باروری آن‌ها نخواهد داشت. در واقع میزان نفوذ اشعه لیزر به پوست کمتر از یک میلی متر خواهد بود و این به آن معنا می‌باشد که تخمدان‌ها هیچگاه تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند.

آیا لیزر بیکینی باعث نازایی می شود؟

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

یکی از رایج‌ترین دغدغه‌های افراد هنگام لیزر موهای زائد این است که آیا لیزر موهای زائد می‌تواند سرطان زا باشد؟ اگر شما هم در دسته افرادی قرار می‌گیرید که همواره چنین نگرانی‌هایی مانع از انجام لیزر می‌شود، باید به شما این خبر را بدهیم که به هیچ عنوان لیزر کردن موهای زائد موجب سرطان نمی‌شود. لیزر موهای زائد یکی از محبوب‌ترین روش‌ها برای از بین بردن موهای زائد به شمار می‌رود و حتی توسط بسیاری از پزشکان توصیه می‌شود. بنابراین این تصور که لیزر کردن موجب سرطان می‌شود بسیار نادرست است.

انواع لیزر مورد استفاده :

لیزر دایود

تکنولوژی دایود نسبت به سایر تکنیک‌های لیزر موهای زائد، از انواع مختلفی از لیزر برای از بین بردن موهای زائد بهره می‌گیرد. بنابراین، روش درمانی لیزر دایود یکی از جدیدترین مطالعات در زمینه لیزر موهای زائد است. درمان با لیزر دیود منجر به کاهش مشخصی در رشد موی زائد داشته و رشد مجدد موی زائد را به تاخیر می‌اندازد.

لیزر الکساندر

لیزر الکساندر امکان از بین بردن سریع و بدون درد محدوده وسیع‌تری از انواع و رنگ‌های مختلف موهای زائد را فراهم می‌کند. این تکنیک در رفع بیشترین انواع رنگ و مدل موی ممکن کاربرد دارد. لیزر الکساندر به کارآمدی و موثری سایر روش‌های لیزر موهای زاید بوده و در عین حال از سایر تکنیک‌های رفع موهای زائد ایمن‌تر بوده و با درد بسیار کمتری همراه است

کلام آخر

قبل از انجام لیزر موهای زائد از افراد با تجربه کمک بخواهید و سعی کنید بهترین کلینیک را برای لیزر انتخاب کنید. ممنون از اینکه تا ادامه مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *