عوارض لیزر بدن

ما در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض لیزر بدن آشنا کنیم. اکثر افراد برای از بین بردن موهای زائد از موبر، وکس، ژیلت، اپلاسیون استفاده می کنند که این روش ها بسیار زمان بر و وقت گیر است و باعث آزار و اذیت افراد می شود. امروزه روش های جدید و پیشرفته ای وجود دارد که می تواند باعث از بین رفتن موهای زائد شود که به این روش لیزر موهای زائد می گویند. لیزر می تواند موهای زائد را از بین ببرد و باعث روشن تر شدن و نرم شدن پوست شما شود. در ادامه برای آشنا شدن با عوارض لیزر بدن با ما همراه باشید.

لیزر موهای زائد چیست ؟

لیزر یک پرتوی نوری است. نوری که ویژگی های فیزیکی خاصی دارد و پر انرژی است. لیزرها در پزشکی و صنعت استفاده های زیادی دارند. در صنعت برای برش و حکاکی و در پزشکی از لیزر برای جراحی های متفاوت مانند جراحی چشم استفاده می شود. لیزرهای متفاوتی برای از بین بردن موهای زائد استفاده می شود. فناوری‌های الکساندریت، Nd:YAG و دایود لیزر های پر کاربردی برای از بین رفتن موهای زائد هستند. این لیزرها از نظر کاربرد باهم فرق دارند. برای مثال الکساندریت برای افرادی تاثیر گذار است که پوستی روشن دارند و Nd:YAG بیشتر برای پوست‌های تیره کاربرد دارد. این تفاوت کاربردی به خاطر تفاوت خاصیت‌های فیزیکی لیزرها مانند فرکانس و طول موج است.

لیزر یک دانش و فناوری است. یعنی با توجه به کاربردی که دارد می تواند ویژگی هایی داشته باشد و آن را برای انجام یک کار خاص بهینه سازی کرد. لیزر موهای زائد طوری طراحی شده که بدون اثر گذاشتن روی بخش های دیگر پوست و بدن باعث از بین رفتن موهای زائد شود. لیزر روی فولیکول ها تاثیر می گذارد. لیزر حذف موهای زائد طوری طراحی شده که باعث داغ شدن پیاز مو و آسیب دیدن فولیکول ها شود. فولیکول ها ارگان کوچکی درون پوست هستند که موهای بدن را می سازند. با آسیب دیدن فولیکول و پیاز مو رشد مو متوقف می شود.

لیزر آسیبی انتخابی وارد می کند. یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود این است که گرمای لیزر باعث آسیب دیدن و از کار افتادن فولیکول ها می شود اما این آسیب انتخابی است یعنی همزمان آسیبی به پوست و بافت های مجاور فولیکول وارد نمی شود. بعضی اوقات در اثر خطای اپراتور پوست آسیب می بیند. لیزر باعث کم شدن موهای زائد می شود. این روش می تواند بین 70 تا 90 درصد موهای زائد را از بین ببرد. لیزر می تواند باعث کم شدن موهای زائد شود و نه حذف دائمی آن ها زیرا در یک دوره درمانی نمی شود 100 درصد موهای زائد را از بین برد اما آن ها را تا 70 تا 90 درصد می تواند حذف کرد و دیگر رشد نکند.

لیزر موهای زائد چیست ؟

کاربرد لیزر موهای زائد :

از لیزر می توان در هر نقطه ای از بدن استفاده کرد. مراجعات برای لیزر از بخش های بدن زیاد است. در خانم ها لیزر ناحیه بیکینی و تناسلی و لیزر موهای صورت زیاد است و در مردان لیزر موهای زیر بغل، موهای کمر، لیزر خط ریش، پشت گردن استفاده می شود. روش لیزر انعطاف پذیر است و تاثیر گذار است و می توان در یک جلسه کل بدن را در 1 ساعت لیزر کرد.  ناحیه تحت درمان هر چقدر وسیع تر باشد برای از بین بردن و یا کم کردن موهای زائد باید یک دوره درمانی را کامل کنید. این دوره شامل 4 تا 6 جلسه لیزر با فاصله های 6 هفته است.

لیزر موهای زائد چگونه کار می کند ؟

نور لیزر هر چیزی که تیره رنگ باشد را حرارت می دهد و می سوزاند و با حرارت دادن و سوزاندن مو تیره رنگ داخل فولیکول مو خود فولیکول آسیب می بیند و از بین می رود. هرکدام از موهای بدن ما یک چرخه رشد و استراحت دارد. در یک زمان مشخص بیشتر موهای بدن ما در فاز استراحت هستند و تعداد کمی از آن‌ها در فاز رشد هستند.

اگر هنگام لیزر موهای زائد فولیکول مو در فاز استراحت باشد اشعه لیزر بر آن تاثیری ندارد و به همین خاطر است که برای از بین بردن همه موها به چند جلسه درمان با لیزر با فاصله های زمانی مشخص نیاز است. با هر جلسه از بین رفتن موهای زائد تعدادی از فولیکول های فعال مو سوخته می شود و بعد از مدتی همه موها از بین می رود.

انتخاب لیزر مناسب

یکی از نکات مهم در لیزر نوع و کیفیت دستگاه لیزر است که باید از دستگاه لیزر مطمئن شوید. یکی از بهترین دستگاه های لیزر موهای زائد لیزر الکساندرایت Gentlelase است که با کم ترین تعداد جلسات درمانی و اثر بخشی بهتر و درد کمتر نسبت به لیزر های دیگر است. توانایی از بین بردن انواع موهای زائد و موهای زیر پوستی را دارد. اگر نمی توانید درباره نوع و مدل و کمپانی سازنده دستگاه لیزر اطلاعات لازم کسب کنید می توانید برای اطمینان از دستگاه می توانید آن را روی قسمتی از پوستتان تست کنید.

چه افرادی برای لیزر مناسب نیستند ؟

بعضی از افراد برای لیزر موهای زائد مناسب نیستند و نمی توانند از آن استفاده کنند که در ادامه با این افراد آشنا می شوید :

  • افراد باردار
  • وجود برخی از بیماری ها
  • وجود اختلالات هورمونی
  • برنزه بودن
  • استفاده از داروهای خاص
  • استفاده از داروهای حاوی طلا
  • سابقه گوشت اضافه در ناحیه عمل
  • مصرف ایزوترتینویین
  • سابقه بیماری هایی مانند لوپوس
  • سابقه تبخال مکرر
  • وجود تاتو یا خال یا کک و مک در ناحیه لیزر
  • سابقه عفونت فعال مانند جوش های چرکی

چه افرادی برای لیزر مناسب نیستند ؟

عوارض لیزر بدن :

بعضی از عوارض لیزر بدن طبیعی هستند. تورم، قرمزی و احساس گرما عوارضی لیزر کل بدن است که می تواند بعد از لیزر مشاهده شود. برای کم شدن این عوارض باید بعد از لیزر یخ بگذارید که این کار می تواند تاثیر زیادی داشته باشد. امکان دارد کرم های خاصی برای شما تجویز شود که التهاب را کم کند. عوارض دیگری مانند پوسته پوسته شدن و خشکی وجود دارد که کم دیده می شود. یکی دیگر از عوارض طبیعی لیزر ضخیم شدن موهای نازک و کرکی است زیرا موهای اصلی از بین رفته است و موهای نازک و کرکی فرصت این را دارند که ضخیم و بلند شوند. جلسات ترمیم سالانه لیزر برای همین استفاده می شود که موهای جدیدی که رشد کردند را از بین برود.

یکی از نکات مهم در عوارض و خطرات لیزر این است که مشکلات پوستی فعال مانند زگیل، آکنه، تبخال، اگزما نباید در تماس با لیزر باشد. اگر ضایعه پوستی روی پوست شما باشد روی آن را می پوشانند و برای بخش های دیگر لیزر صورت می گیرد. زخم باز و عفونت پوستی و بخیه ای که کشیده نشده است نباید در تماس با لیزر قرار داشته باشد.

اقدامات قبل از لیزر موهای زائد

برای این که بتوانید از عوارض و خطرات لیزر موهای زائد کم کنید باید مراقبت های را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های قبل از لیزر آشنا می شوید :

  • افرادی که دچار  آفتاب سوختگی هستند باید قبل از درمان 2 هفته صبر کنند تا از آسیب اضافی به پوست جلوگیری شود.
  • ناحیه مورد نظر برای لیزر باید تراشیده شود.
  • از لایه برداری و استفاده از مواد شیمیایی 2 هفته قبل و 2 هفته بعد از لیزر پرهیز کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
  • افراد باید 3 هفته قبل از لیزر از اپیلاسیون و موچین استفاده نکنند.
  • افرادی که دارای هرگونه ضایعه غیر طبیعی، خال یا لکه هایی در ناحیه هایی از بدن هستند که باید تحت درمان قرار گیرند باید قبل از لیزر به پزشک اطلاع دهند.
  • 7 روز قبل از درمان از محصولات برنزه کننده استفاده نکنید.
  • 7 روز قبل از درمان از همه محصولات آلفا هیدروکسی و بتا هیدروکسیل، هیدروکینون، رتینول ها، رتینوئید، تازوراک و دیفرفرین استفاده نکنید.
  • افراد باید برای حفظ بهداشت خود و کلینیک لیزر با پوست تمیز مراجعه کنند.
  • آنتی بیوتیک ها امکان دارد باعث بیشتر شدن حساسیت به نور شوند. اگر از آنتی بیوتیک طولانی مدت استفاده می کنید قبل از دریافت لیزر درمانی با پزشک خود گفت و گو کنید. باید 7 روز قبل از درمان با لیزر از آنتی بیوتیک استفاده نکنید.
  • اگر نیاز است 30 تا 40 دقیقه قبل از شروع لیزر موهای زائد از کرم بی حسی استفاده کنید.
  • اگر دچار مبتلا به زخم های سرما خوردگی هستید سعی کنید قبل از درمان داروی ضد ویروسی استفاده کنید. افرادی که زخم های سرما خوردگی دارند درمان نمی شوند.

برای آشنا شدن با مزایای لیزر موهای زائد بدن به سایت مربوطه مراجعه فرمایید.

اقدامات بعد از لیزر موهای زائد :

برای این که نتیجه مناسبی از لیزر موهای زائد بدن بگیرید باید مراقبت هایی را انجام دهید. در ادامه با مراقبت های بعد از لیزر موهای زائد آشنا می شوید :

  • اگر بعد از انجام لیزر موهای زائد پوستتان تاول زد آن ها را دستکاری نکنید. اگر پوست دچار مشکل شد می توانید از پزشک خود کمک بگیرید.
  • بعد از لیزر مو از گرم کردن ناحیه دوری کنید.
  • از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب شدید تا 7 روز اول پر هیز کنید.
  • بعضی از عوارض مانند بیشتر شدن رنگدانه یا  قرمزی طولانی مدت و تورم، واکنش هیستامین یا تاول را را مشاهده کردید با پزشک خود گفت و گو کنید.
  •  برای کم شدن ناراحتی های بعد از درمان از ژل ترمیم کننده، حوله های خنک، کمپرس یخ یا آلوئه ورا استفاده کنید.
  • برای این که نتیجه مناسبی از جراحی خود بگیرید جلسات درمانی کامل را در فاصله زمانی که توسط  متخصص توصیه می شود انجام دهید.
  • از 2 هفته بعد از درمان یا تا زمان بهتر شدن از هرگونه درمان دیگر با لیزر یا روش های شیمیایی در ناحیه تحت درمان پرهیز کنید.
  • استفاده از ضد آفتاب با  SPF 30 یا بالاتر هنگام درمان های لیزر اهمیت زیادی دارد و برای حفاظت از پوست باید از آن ها استفاده کنید.

لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد چقدر تاثیر دارد ؟

یکی از راه های از بین رفتن موهای زائد لیزر است. اگر لیزر به طور درستی و با استفاده از دستگاه ها و برنامه های درمانی صورت بگیرد تاثیرات دائمی دارد و لیزر نمی تواند همه موهای زائد را از بین ببرد و امکان دارد 10 تا 40 درصد موهای زائد بعد از تمام شدن دوره درمانی باقی بماند. تاثیرات لیزر به این گونه است که 60 تا 90 درصد موهای زائد برای همیشه از بین می ورد و 10 تا 40 درصد موهای زائد باقی می ماند. این تاثیرات برای همه افراد تاثیر گذار است.  عواملی هستند که می تواند در نتیجه لیزر تاثیر گذار باشد.

چرا نمی شود کل موهای زائد را از بین برد ؟

فولیکول ها برای ساخت هر تار مو باید از سه فاز عبور کنند. فولیکول در سه فاز این چرخه یک تار مو را می سازد  و از دست می دهد. هر فولیکول از اول و تا آخر عمرش بارها این چرخه را طی می کند. سه فاز چرخه رشد مو عبارت است از :

  • فاز رشد یا آناژن : 80 تا 90 درصد موهای زائد در آن واحد در این فاز قرار دارند. فولیکولی که در فاز آناژن به سر می‌برد در حال ساخت مو است و تار مو ساخته شده در فولیکول رشد می کند.
  • فاز موقت یا کاتاژن : در این مرحله رشد مو متوقف می شود و ارتباط پیاز مو با فولیکول قطع می شود.
  • فاز استراحت یا تلوژن : 10 تا 20 درصد موهای زائد در این مرحله قرار دارند. فولیکولی که در فاز استراحت قرار داشته باشد مویی نمی سازد.

لیزر موهای زائد روی موهایی تاثیر گذار هستند که در فاز رشد قرار دارند و در آن واحد همه موها در فاز رشد نیستند نمی تواند همه ان ها را از بین ببرد. برای بهتر شدن این وضعیت دوره‌های درمانی طولانی و فاصله بین جلسات زیاد است و می شود بیشتر موهای زائد را از بین برد. بعضی از عوامل هستند که نمی گذارند همه موهای زائد از بین برود برای مثال تغییرات هورمونی در بارداری یا بعد از یائسگی می تواند باعث فعال شدن بعضی از فولیکول هایی شود که با لیزر ان ها را غیر فعال کردند.

بعضی از فولیکول های بدن موهای مختلفی تولید می کنند برای مثال سفید رنگ، روشن تر و نازک و کرکی. لیزر در این موارد تاثیری ندارد. این فولیکول ها امکان دارد در آینده موهای ضخیم و تیره بسازد. با در دوره‌ی درمانی لیزر بین 60 تا 90 درصد موهای زائد بدن از بین می‌روند. لیزر باعث کم شدن دائمی موهای زائد می شود و نمی تواند همه ان را حذف کند.

چه مواردی را باید در انتخاب مراکز لیزر موهای زائد در نظر بگیرم؟

مهمتر از همه نوع دستگاه مورد استفاده و تخصص فردی است که نزد او اقدام به انجام لیزر موهای زائد خواهید کرد. لازمست بدانید که دستگاه های لیزر متفاوتی با کیفیت و کارآیی متفاوت وجود دارد و اینکه گفته شود. دستگاه لیزر مورد استفاده برای لیزر موهای زائد، الکساندرایت یا به اختصار الکس است کافی نیست. لیزر الکساندرایت ممکن است چینی، کره ای، ایتالیایی یا آمریکایی باشد. اینکه دستگاه لیزر موهای زائد چقدر مؤثر باشد و اینکه در چند جلسه بتواند موهای زائد را از بین ببرد به کیفیت و فناوری پیچیده دستگاه لیزر و کمپانی سازنده آن بر می‌گردد.

مزیت منحصر به فرد ما در مرکز لیزر دکتر قانعی؛ استفاده همزمان از دو دستگاه لیزر برتر دنیا یعنی لیزر الکساندرایت جنتل‌لیز مدل ساخت کمپانی کندلای آمریکا و دستگاه لیزر دایود لایت شیر ساخت کمپانی لومنیس آمریکا، برای لیزر موهای زائد می‌باشد، در اختیار داشتن این دو دستگاه به ما این امکان را می‌دهد که: حتی در افراد با پوست های سبزه و تیره، با موفقیت لیزر موهای زائد را انجام دهیم.  در مواردی که ممکنست موهای زائد نسبت به یک نوع لیزر مقاوم باشند، درمان را با لیزر دوم انجام دهیم.‎

بهترین لیزر برای رفع موهای زائد :

1- لیزر الكساندرايت با طول موج ٧٥٥ نانومتر :

لیزر الکساندریت (Apogee) یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه های لیزر دنیا برای رفع موهای زائد است، این لیزر توسط شرکت آمریکایی Cynosure ساخته شده است. از ویژگی های منحصر به فرد این دستگاه فوق العاده قابلیت تنظیم طول موج و میزان انرژی مورد نیاز برای درمان انواع مختلف مو و پوست است. در میان روش های موجود در دنیا برای از بین بردن موهای زائد، این دستگاه دارای بیشترین کارایی و کمترین خطر است. لیزر موهای زائد با لیزر الکساندرایت برای طولانی مدت باقی خواهد ماند و هیچ عوارضی ندارد و انتظارات بیمار را برآورده می‎ کند.

۲- لیزر دایود با طول موج 810 نانومتر:

این لیزر برای تمام انواع پوست حتی پوست های تیره قابل استفاده است و به علت قدرت نفوذ زیاد به عمق پوست، می‌تواند موهای که زیر پوست قرار دارند را نیز از بین ببرد. در حال حاضر بهترین لیزر دایود؛ لیزر Lightsheer ساخت کمپانی Lumenis آمریکاست.

٣- ليزر ان دى ياگ با طول موج ١٠٦٤ نانومتر :

این لیزر برای رفع موهای زائد در پوست های تیره و بسیار تیره (نوع ۵ و ۶) کاربرد دارد و استفاده از آن برای به موارد خاص می باشد.

۴- IPL :

که به علت ارزان و در دسترس بودن و سهولت استفاده، بسیار رایج شده است اصلاً لیزر نیست و در واقع نور شدید پالسی است که توسط یک لامپ گزنون تولید می شود و مانند لیزر روی سطح پوست تابیده می شود، اما هم از نظر تاثیر روی موهای زائد و هم تعداد جلسات درمانی با لیزر موهای زائد متفاوت است.

نکات مراقبتی بعد از لیزر بدن

پس از آن که هر یک از جلسات لیزر شما به پایان رسید، به برخی نکات و توصیه های مهم می بایست توجه کنید تا از بروز بعضی مشکلات و عوارض پیشگیری شود. برخی از این نکات در ادامه ذکر می شوند :

1 . احساس آفتاب سوختگی خفیف و گرم شدن پوست پس از انجام لیزر موهای زائد، کاملا عادی است. می توانید یک پارچه را مرطوب کنید و روی پوست خود قرار دهید یا یخ را در پلاستیک قرار دهید و حوله ای را دور آن بپیچانید و حوله را روی قسمتی از پوست که داغ است بگذارید. این کار باعث کاهش درد و ملتهب شدن پوست پس از لیزر می شود.

2 . مسئله ای که در رابطه با نور خورشید وجود دارد، این است که می تواند موجب سوختن پوست سریع تر از قبل کند. در نتیجه نکته بسیار مهم این می باشد که هم پیش و هم پس از لیزر موهای زائد، روی قسمت مورد نظر که در مقابل آفتاب است، ضد آفتاب بزنید.

3 . در صورتی که بعد از لیزر موهای زائد بدن خود نیز تمایل داشتید پوست تان را شیو کنید، نباید این کار را روی پوست ملتهب تان انجام دهید زیرا شیو کردن سبب قرمزی و التهاب پوست می شود و به پوست آسیب می زند. شما می بایست تا پایان دوران بهبودی علائم، صبر کنید. در نهایت می توانید از تیغ یا کرم موبر در فاصله های بین جلسات لیزر خود استفاده نمایید.

4 .  این نکته نه تنها برای پس از لیزر بلکه قبل از لیزر هم صدق می کند. در صورتی که شما پیش از انجام دادن لیزر موهای زائد، آفتاب گرفته باشید؛ لیزر تاثیر خوبی روی پوست شما نمی گذارد و احتمال سوختن پوست شما افزایش می یابد. پس از لیزر مو نیز می بایست به درستی پوست خود را از آفتاب محافظت کنید تا پوست قسمت لیزر شده سبب تغییر رنگ نشود. برخی از لوسیون های مخصوص برنزه کردن پوست، محرک و آسیب زا باشند. از این رو باید از استفاده از آن ها اجتناب کنید.

5 . به طور کلی تمامی عطرها، لوسیون های معطر، دئودورانت ها و هر نوع ماده ای که عطر دارد را نباید استفاده کنید. پوست پس از انجام لیزر، حساس و پرالتهاب می گردد. در نهایت استفاده کردن از مواد معطر ممکن است سبب فشار وارد شدن به پوست فشار شود. شما می بایست تا زمان از بین رفتن التهاب و حساسبت پوست خود صبور باشید و پس از آن از این مواد معطر استفاده کنید.

6 . شما باید نه تنها پیش از لیزر، بلکه بعد از لیزر هم از اسکراب و لایه برداری پوست خود خودداری کنید. در واقع تقریبا 1 هفته پس از لیزر، اسکراب پوست موثر واقع می شود زیرا در صورت برداشتن سلول های مرده و نامناسب در سطح پوست، قرمزی پوست کاهش می یابد و ظاهر پوست بهتر می شود.

7 . تقریبا تا دو روز پس از لیزر، از رفتن استخر، سونا و جکوزی و حمام بخار اجتناب نمایید. بخار آب به دلیل داشتن گرمای بسیار زیاد می تواند سبب تحریک بسیار زیاد پوست شود و در نهایت پوست آسیب بیشتری ببیند. در ضمن درست ترین کار این است که تا بهتر شدن التهاب پوست، استحمام نکنید ولی در صورتی که نیاز بود حتما با آب خنک یا ولرم استحمام کنید تا پوست آسیب نبیند.

8 . به طور کلی انجام هر یک از حرکات ورزشی سبب تعریق می گردد. گرما و رطوبتی که پس از ورزش در بدن به وجود می آید، همراه با تماس پوست با لباس های ورزشی، ممکن است به پوست آسیب بزند. ولی پس از کمتر شدن التهاب و حرارت پوست، می توانید به آسانی ورزش کنید.

کلام آخر

قبل از انجام لیزر از افراد با تجربه کمک بگیرید و با تحقیقات زیاد و آگاهی دست به انجام این کار بزنید. سعی کنید بهترین کلینیک و بهترین پزشک را برای لیزر موهای زائد انتخاب کنید تا دچار عوارض و خطرات نشوید. ممنون از این که تا آخر مقاله عوارض لیزر بدن همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما درباره عوارض لیزر بدن در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *