در این مقاله قصد داریم در ارتباط با کاشت مو بدون جراحی صحبت کنیم. موضوع کاشت مو سرشار از باورهای غلط است. برخی معتقدند که در کاشت مو تکه های پوست بریده شده و به سر پیوند زده می شوند. بعضی هم تصاویر ناخوشایند عوارض کاشت مو را دیده و از آن وحشت دارند.
برخی هم با کمی سرچ در اینترنت و دیگر منابع، متوجه می شوند که کاشت مو نوعی عمل جراحی است و با این خیال که خونریزی، بستری شدن، زخم، درد و بخیه، عطای کاشت را به لقایش بخشیده و دیگر فکرش را هم نمی کنند. در این مقاله میخواهیم در مورد کاشت مو بدون جراحی و درد و خونریزی صحبت کنیم و تا حد ممکن ترس شما را از موثرترین درمان طاسی کم کنیم.
کاشت مو بدون جراحی
کاشت مو یا پیوند مو تاثیرگذارترین روش درمان طاسی و ریزش مو هست. در این روش، کاشت مو واحدهای سازنده ی مو، یعنی فولیکول ها، از ناحیه ای از بدن برداشت و در ناحیه دچار ریزش و طاسی کاشته می شوند. به همین جهت کاشت مو تنها درمان دائمی طاسی است. چون ارگان ها سازنده مو بعد از جای گرفتن در جای جدید، مثل سابق به تولید و پرورش موها ادامه می دهند. مو های کاشته شده، شبیه مو های طبیعی هستند و رشد می کنند. شما هم می توانید مثل موهای عادی با آن ها رفتار کنید. آن ها را رنگ بزنید، حالت بدهید اتو، سشوار بکشید.
در کنار همه این ها لازم است بدانید مو های جدید شما که تازه کاشته شده است، مقاوم هستند. در بیشتر افرادی که دچار طاسی و ریزش مو هستند، نواحی پشت سر و گیج گاهی هنوز پر از موهای با ضخامت مناسب است. در صورتی که موهای نواحی دیگر نازک شده و ریخته اند. موهای پشت سر و ناحیه گیج گاهی به صورت ژنتیکی و از لحاظ ساختار سلولی، نسبت به ریزش مقاوم هستند. به همین دلیل موهای جدید کیفیت بهتری از موهای قبل شما خواهند داشت.
بعد از ابداع روش FUT، جراحان به دنبال روشی بودند که بتوان کاشت مو و کاشت ریش و سبیل را با تهاجم کمتر، بدون درد و بدون خونریزی انجام داد. در نهایت تکنیکی ابداع شد که در جهان با نام FUE و در ایران با نام FIT شناخته میشود. روش FIT یا FUE به معنی استخراج واحدهای فولیکولی (فولیکولار یونیت) است.
علل ریزش مو
- بیماری های روحی روانی و استرس.
- اختلالات هورمونی و مشکلات تیروییدی.
- رژیم های سخت، مضر و کاهش وزن های ناگهانی.
- جراحی گوناگون، بیهوشی و استفاده مداوم از دارو.
- شرایط فیزیکی و نگهداری های نامناسب (محکم بستن موها، شانه کردن مداوم با برس های نا مناسب ، تکرر بیش از حد در شامپو کردن و رعایت نکردن اصول آن، استحمام با دمای نامناسب، استفاده از مواد شیمیایی یا همان رنگ کننده و حالت دهنده ها، استفاده از وسیله های برقی مو مانند: سشوار، اتو مو و … )
ویژگی بهترین کلینیک زیبایی:
❤️محیط راحت و دلنشین | کلینیک زیبایی موفق باید فضایی آرام و دلپذیر برای مشتریان فراهم کند. |
⚡تجهیزات پیشرفته | بهترین کلینیک زیبایی داری تجهیزات مدرن و پیشرفته است. |
⭐محصولات با کیفیت | بهترین کلینیک زیبایی درای محصولات با برند خوب و با کیفیت است. |
✔️ارائه مشاوره حرفهای | مشاوره حرفهای یکی از خصوصیات بارز در بهترین کلینیک های زیبایی است. |
نحوه انجام عمل کاشت و یا پیوند مو
در جدیدترین روش کاشت مو طبیعی جهت جایگزین کردن موهای از دست رفته از فولیکول موهای موجود در نواحی مقاوم به ریزش یعنی پشت و دور سر موسوم به بانک مو استفاده می شود. بنابراین فولیکول یا پیاز موی پیوند شده نه تنها یک موی کاملا طبیعی است بلکه تقریبا تا پایان عمر باقی مانده و نسبت به ریزش مقاوم می باشد که این مزیت تنها در روش کاشت مو امکان پذیر می باشد.
در روش کاشت مو با توجه به اینکه فولیکول موهای برداشت شده در هر ناحیه از پوست بدن قابل رشد می باشند لذا می توان به راحتی عمل کاشت مو را در نواحی مختلف بدن از جمله سر ، ابرو ، ریش و سبیل ،مژه و یا حتی در نواحی جوشگاه یا اسکار ناشی از زخم ها و یا سوختگی ها نیز با موفقیت انجام داد و خوشبختانه موهای جدید نیاز به مراقبت دارویی و غیر دارویی خاصی نداشته و مادام العمر رشد خواهند کرد. این موها را مانند موهای دیگر می توان شست و حالت داد و کوتاه کرد و بعد از کاشت مو هیچ محدودیتی از نظر اعمالی که می توانید روی مو انجام دهید وجود ندارد.
آیا کاشت مو نوعی عمل جراحی است؟
این که می گویند آیا کاشت مو نوعی عمل جراحی است باید بگوییم که بله کاملا درست است، کاشت مو در کل یک عمل جراحی محسوب می شود. اما بیشتر روش های کاشت مو بسیار کم تهاجمی هستند. در حدی که از آن ها به عنوان کاشت مو بدون جراحی یاد می شود. به طور کلی روش های کاشت مو را می توان به دو دسته تقسیم کرد:
با ما همراه باشید تا با این دو روش آشنا شوید.
- روشهای جراحی: روش FUT و روش ترکیبی
- روشهای بدون جراحی: روش FIT و سایر روشهای بر پایهی آن یعنی SUT، Micro FIT و BHT
کاشت مو با جراحی
کاشت مو با روش FUT قدیمی ترین روش کاشت موی مدرن بوده و بیش از 20 سال است که در تمامی نقاط دنیا انجام می دهند. به روش FUT، کاشت موی نواری هم می گویند. چرا که برای خارج شدن فولیکول ها، پوست به شکل نواری از ناحیه پشت سر برداشت می شود. فولیکولهای مو در لایهی کناری پوست قرار دارند. زیرا برای برداشت نواری پوست به طوری که حاوی فولیکولها باشد، باید برش نسبتاً عمیقی ایجاد کنیم. برشی که با خونریزی همراه است و نیاز به بخیه دارد.
در زمان جراحی چون تحت بیحسی هستید، دردی احساس نخواهید کرد. اما بعد از آن، احتمال کمی درد و ناراحتی وجود دارد. بعد از برداشت نوار، کادر درمانی در زیر میکروسکوپ گرافتها را استخراج و آمادهسازی میکند. سپس جراح در ناحیهی پذیرنده یا گیرنده، سوراخهایی با قطر کمتر از یک میلیمتر ایجاد کرده و گرافتها را درون آنها قرار میدهد.
روش کاشت مو FIT:
به وسیله پانچ از ناحیه بانک مو، که معمولاً از پشت سر و بالای گوش ها انتخاب می شود ،عمل برداشت انجام شده مجدداً بوسیله پانچ یا slit پیوند داده می شود. بطور تقریبی بسته به نیاز شخص از هر 3 الی 5 واحد فولیکولی موجود در بانک مو یکی خارج می شود، از برخی جهت ها روش کاشت موی FTT مانند روش FUT است.
یعنی با بوجود آوردن شکاف های ریز این گرافت ها کاشته می شوند، لازم به ذکر است این تکنیک به تنهایی (در روش غیر ترکیبی) معمولاً در افرادی توصیه می شود که ناحیه کاشت موی محدود و کوچکی دارند و یا کاشت مو در قسمت های محدودی مثل ابرو ، صورت و محل زخم های قدیمی باشد.
مزایا و برتریهای روش FUT ( بدون جراحی )
- روش FUT (به علت دشواری کمتر و سرعت بیشتر) هزینههای کمتری نسبت به سایر روشها دارد.
- کل مراحل کاشت مو به روش FUT در یک روز انجام میشود.
- برای کاشت مو به روش FUT نیازی به تراشیدن موها نیست.
- چون FUT سریعتر است، فولیکولها مدت کمتری خارج از بدن هستند و احتمال آسیب دیدنشان کمتر میشود.
- فرآیند استخراج فولیکولها در روش FUT در زیر میکروسکوپ انجام میشود. برای همین تعداد فولیکولهای سالم استخراج شده در واحد زمان بیشتر است. همچنین درصد خطای ناشی از ابزار جراحی کمتر میشود.
- فولیکولهای استخراج شده در روش FUT دائمیترین موها را دارند. قویترین فولیکولهای سر به شکلی متراکم در محلی قرار گرفتهاند که برداشت نواری پوست از آن منطقه انجام میشود.
معایب و محدودیتهای روش FUT
- بزرگترین عیب روش FUT جای زخم نواری در محل بانک مو است. برش نواری پوست عملی تهاجمی است و با خونریزی همراه است.
- زخمهای بزرگتر سختتر خوب میشوند. زخمهای سایر روشهای کاشت مو مثل FIT، SUT یا MicroFIT به شکل سوراخهایی با قطر کمتر از یک میلیمتر هستند. اما زخم روش FUT بزرگ است. به همین جهت هم مدت بیشتری طول میکشد که خوب شود و هم ممکن است مدت بیشتری باعث ناراحتی و درد شما شود.
- بعد از کاشت مو به روش FUT نباید ورزشهای سنگین انجام دهید زیرا خطر بزرگ شدن جای زخم و گوشتی شدن آن وجود دارد.
- کسانی که پوست سر سفتی دارند یا پوستشان انعطافپذیری مناسبی ندارد نمیتوانند با روش FUT مو بکارند. همچنین در متقاضیان جوان، افراد ورزشکار و افراد با سابقهی ایجاد زخمها گوشتی بهتر است از روش FUT استفاده نشود.
- با استفاده از روش FUT نمیتوان موهای ظریف پایین گردن، موهای صورت و موهای بدن را برداشت کرد.
مقایسه روش کاشت مو بدون جراحی و عمل جراحی کاشت مو
با توجه به افزایش مشکل ریزش مو در بین افراد، ترمیم مو دیگر روش جدیدی نیست. اما پیش از آنکه دست به هر گونه عمل کاشت مو بزنید، بهتر است درباره تفاوت های عمل های کاشت مو با جراحی و بدون جراحی آگاهی داشته باشید. از آنجایی که در روش کاشت مو بدون جراحی امکان رشد مجدد مو وجود ندارد. نواحی طاس سر شما را کمتر نشان خواهد داد. اغلب کارشناسان، امروزه از دو روش کاشت مو بدون جراحی استفاده می کنند.
در روش اول از تکه های موی طبیعی انسان برای دستیابی به ظاهری طبیعی تر استفاده می کنند. در روش دوم، از داروهای خوراکی استفاده می شود اما واقعیت این است که این داروها به اندازه ای که تبلیغ می شود مؤثر نیستند و نمی توانند به اندازه روش های عمل کاشت مو در پوشاندن طاسی سر موفق باشند.