عوارض کاشت مو

شاید برای شما هم سوال باشد عوارض کاشت مو چیست ؟ ما در این مقاله سعی داریم شما را با انواع عوارض کاشت مو آشنا کنیم، کاشت مو جز زیبایی های مهم و پر طرفدار در بین مردم است. بعضی از افراد به علت کهنسالی یا موروثی دچار ریزش مو می شوند، به همین دلیل کاشت مو یکی از عمل های زیبایی پرطرفدار در دنیا است، برای این دسته از افراد هم باعث بازگشت موهای از دست رفته شان می شود. کاشت مو به معنی جابه جایی فولیکول های مو از قسمت پر تراکم به نواحی کم تراکم است.

کاشت مو سر چیست ؟

کاشت مو یک عمل جراحی است که طی این عمل ریشه های مو از یک قسمت بدن که در مقابل ریزش ارثی مقاوم است، به قسمتی که موها در حال ریزش هستند، پیوند زده می شود. این روش یکی از موثرترین روش های ترمیم و بازیابی موهای از دست رفته است که در آن موی طبیعی به قسمت در حال ریزش پیوند زده می شود. در یک پیاز مو ۱ الی ۴ تار مو قابل رشد است. البته امروزه روش های جدیدی استفاده می شود که در آن پیاز مو بدن هیچ تغییر و دستکاری انتقال پیدا می کند. کاشت مو برای قسمت هایی از بدن مانند سر، ریش، ابرو، مژه، ناحیه تناسلی، سینه و قسمت هایی که دچار اسکار هستند، قابل انجام است. فولیکول های کاشته شده در قسمت در حال ریزش، تا آخر عمر شخص باقی می ماند.

کاشت مو سر چیست ؟

بررسی علت ریزش مو قبل از کاشت

قبل از اقدام به کاشت مو سر باید علل ریزش مو بررسی شود، تا بتوان تصمیم درست در مورد انجام یا عدم انجام کاشت گرفت. همان طور که می دانید، علل متعددی در ریزش و کم پشت آن نقش دارد. عواملی مانند وراثت، تنش های روحی، تغذیه نامناسب از عواملی هستند که در ریزش مو ، دخیل هستند.

نظر نهایی در مورد صلاحیت افراد برای انجام این جراحی توسط جراح متخصص صورت می‌گیرد. در صورتی که مصرف داروهای خاص سبب ریزش مو شوند، فرد نمی تواند عمل کاشت مو سر را انجام دهد. فردی که قرار است جراحی برای کاشت موی سر انجام دهد، باید از یک الگوی طاسی مشخص برخوردار باشد.

انواع کاشت مو

روش FUT

این روش قدیمی ترین روش کاشت مو می باشد. در این روش بیمار بیهوش شده و قسمتی از پوست پشت سر که دارای مو است برداشته می شود، و به قسمت طاسی جلو سر پیوند زده می شود و به دلایلی چون درد و خونریزی امروزه منسوخ شده است.

مزایای روش FUT  

قطعا مزایای این روش بسیار بیشتر از معایب آن است. دلیل آن هم کاملا قابل درک است که با توجه به این که چندین سال است که این روش یکی از اصلی ترین روش های کاشت مو در مراکز مختلف بوده است.

  • سریع بودن
  • امکان کاشت مو با تراکم بالا
  • قابل انجام برای افرادی که وسعت طاسی بالایی دارند
  • ایجاد خواب موی طبیعی

روش SUT

این روش یکی از جدید ترین و بهترین روش کاشت مو است، که کمترین عوارض را دارد، و در اکثر کلینیک های پیوند مو انجام می شود. این روش بدون خونریزی و بیهوشی انجام می شود و با یک دستگاه اتوماتیک موها برای پیوند برداشته می شوند. با این روش می توان ۱۴۰۰۰ تار مو را در قسمت دچار ریزش کاشت.

روش BHT

این روش مانند کاشت مو به روش FIT می باشد، با این تغییر که از موهای قسمت های دیگر بدن هم می توان به جای قسمت دچار ریزش پیوند زد،  اما این روش نیز به دلیل عوارضی که مانند روش FIT داشت، امروزه منسوخ شده است.

روش BHT

روش FIT

در این روش کاشت مو سر، تارهایی از موهای پشت سر به قسمت طاس جلوی سر پیوند زده می شود. اما این روش به دلیل خونریزی، دوران نقاهت پس از عمل، نیاز به تکرار جلسات، امروزه استفاده نمی شود.

انتخاب روش کاشت مو

بهترین روشی که بفهمید برای مو های خود بهترین روش کدام است باید با مشاوره یا پزشک متخصص پوست مو خود که به صورت رایگان است مشورت کنید، و همچنین افرادی که سلامتی کامل برخوردار هستند و دخانیات مصرف نمی کنند آلرژی ندارند و از مشکلات پوستی رنج نمی برند، می توانند نتایج خوبی برای کاشت مو داشته باشند.

برای عمل کاشت مو با استفاده از روش  برداشت واحد فولیکولار (FUE) یا پیوند / انتقال واحد فولیکولی (FUT)  می‌ توان به نتایج عالی دست یافت. متخصصان می گویند باید نیاز و ملاحظات  و ترجیحات منحصر به فرد بیمار را در نظر گرفت.

چه کسانی نمی توانند کاشت مو انجام دهند؟

افرادی که کمتر از 25 سال سن دارند و دلیل ریزش مو آنها مشخص نیست کاندید خوبی برای کاشت مو نیستند مگر در موارد استثنایی، افرادی که در پشت سر یا کناره ها مو کافی ندارند هم کاندید خوبی برای کاشت مو نیستند، همچنین افرادی که دارای بیماری التهابی در سر بوده و کسانی که دچار بیماری خود ایمنی هستند و دارو مصرف می کنند، ممکن است کاشت مو دچار عود بیماری شود، نباید کاشت مو انجام دهند.

نکات لازم قبل از کاشت مو

بعضی ویتامین ها و مکمل ها مثل ویتامین E  و همچنین آسپرین باعث رقیق شدن خون می شود، بنابراین از دو هفته قیل باید از مصرف آنها جلوگیری کرد. مصرف برخی از دم­نوش‌­ های گیاهی را برای شما ممنوع کرده و در مورد زمان آخرین نوشیدنی و خوردن غذا قبل از عمل توضیحاتی به شما ارائه دهد. همچنین مصرف الکل و استعمال دخانیات را به طور کامل کنار بگذارید.

عوارض کاشت مو بعد از عمل

  • بستگی به نوع کاشت مو دارد که از کدام روش کاشت مو استفاده شود، ممکن است عوارض خاصی داشته باشد، مثلا در روش‌های FIT و FUT  علاوه بر خونریزی  در زمان عمل جراحی، گاهی طولانی شدن زمان نقاهت دردسر ساز است. به علاوه، عفونت و ورم صورت و زیر چشم ها می تواند از دیگر عوارض کاشت مو به این روش ها باشد.
  • خارش سر یکی از عوارض کاشت مو می باشد، خارش نواحی درگیر در عمل در پوست سر در روش‌ های سنتی FIT وFUT است. خاراندن سر در چهار روز ممکن است آسیب به گرافت های تازه کاشته شده شود.
  • کاشت مو چه به روش FUE و چه به روش نواری انجام شود، در ناحیه اهدا کننده پانسمان گذاشته می شود که باعث فشار بر روی آن می شود، این کار باعث می شود خونریزی را تا حد ممکن کاهش دهد.
  • سکسکه یکی از عوارض بعد از جراحی کاشت مو است که می‌ تواند از چند ساعت تا چند روز بعد از عمل ادامه پیدا کند. اگر سکسکه بیش از دو سه روز ادامه پیدا کرد، بیمار باید با پزشک خود تماس بگیرد تا دارویی جهت رفع سکسکه برای او تجویز شود که علت آن بخاطر دوز داروی بالا در روش های سنتی و رایج است.
  • خطر بروز عفونت در ناحیه سر و گردن، به علت منبع خونی که وجود دارد. بسیار کم است، بیماران مبتلا به اختلال در سیستم ایمنی و بیماران دیابتی خطر بروز عفونت در آنها به دلیل ابتلا به بیماری‌ های خاصی زیاد است، ممکن است که از این قاعده مستثنی باشند.

عوارض طولانی مدت یا پایدار کاشت مو

همانطور که توضیح دادیم، عوارض موقتی کاملا طبیعی هستند و در عرض چند روز برطرف می گردند، اما در مواردی که پزشک از تجربه و تخصص کافی برخوردار نباشد، عوارض جدی برای بیمار ایجاد می شود که به شرح آنها می پردازیم.

انجام کاشت مو به صورت غیر حرفه ای توسط پزشکان کم تجربه و کم مهارت می تواند مشکلات و عوارض جدی تری را برای فرد ایجاد کند. صدمه دیدن ناحیه بانک مو و ریزش یا نازک شدن موهای آن ناحیه در اثر برداشت نادرست یا بی رویه ی مو از آن جا، صدمه به پوست ناحیه کاشت مو و موهای طبیعی موجود در آن ناحیه به دلیل کاشت غیر حرفه ای و یا با تراکم بیش از اندازه که ممکن است موجب ریزش موهای طبیعی و موهای پیوندی و بی نتیجه بودن جراحی شود و همچنین جلوه ی مصنوعی موها پس از کاشت که باعث غیر طبیعی تر شدن چهره افراد می شود همگی جزء آن دسته از عوارض کاشت مو هستند که شاید برای همیشه فرد را درگیر خود کنند.

عوارض طولانی مدت یا پایدار کاشت مو

بهترین روش کاشت مو چیست؟

از جمله بهترین و جدیدترین روش‌ های کاشت مو که در حال حاضر در دنیا استفاده می‌ شوند، روش SUT و FIT است. این دو روش، نتایج بسیار خوبی را نشان داده‌اند. این روش‌ ها زخم و اِسکار ندارند و کمترین درد و ناراحتی را برای بیمار خواهند داشت.

به این نکته توجه کنید بهترین روش کاشت مو برای شما، روشی است که بیشترین سازگاری را با بدن شما دارد، قبل از اقدام به کاشت مو لطفا تحقیقات لازم را انجام دهید و دقت کنید بهترین روش برای شما روشی است که با شرایط شما بیشترین سازگاری را داشته باشد. برای مثال، روش SUT و میکروفیت با وجود اینکه بهترین و جدیدترین روش‌ های کاشت مو به شمار می‌ روند، اما برای کسانی که بانک موی ضعیف یا طاسی گسترده‌ ای دارند، گزینه‌ های خوبی نیستند.

قبل از عمل کاشت مو چه آزمایش‌ هایی لازم است؟

قبل از انجام عمل کاشت، مثل هر عمل جراحی دیگری باید یک سری تست‌ ها و آزمایش‌ ها انجام شود. این آزمایش ها عبارت اند از:

  •  آزمایش خون
  •  آزمایش ایدز
  •  تست قند خون
  •  تست‌ های انعقاد خون مثل PT
  •  تست‌ های بیماری عفونی مثل HBS و HCV (هپاتیت بی و هپاتیت سی)
  •  تست های آنزیم های کبد و تست های عملکرد کلیه
  •  آزمایش ادرار

مراقبت بعد از کاشت مو

  • کاشت مو هم مانند بقیه جراحی های زیبایی مراقبت های لازم خود را دارد، دو هفته بعد از عمل مراقبت‌ ها بیشتر از هر زمان دیگری ضروری است، در این بازه شستشوی موها، ضد عفونی کردن زخم ها، مصرف داروها، تغذیه، فعالیت بدنی خود دقت زیادی داشته باشید.
  • تا ده روز بعد از کاشت به طرز خوابیدن خود دقت کنید و دو بالش زیر سر خود بگذارید.
  • برای باز کردن پانسمان به کلینیک مراجعه کنید و اگر نمی توانید طبق دستوران گفته شده اجرا کنید
  • بعد از عمل از غذا و مایعات دارای ویتامین C استفاده کنید.
  • بعد از کاشت مو، از شامپو ها و محصولات مراقبت پوستی که پزشک به شما توصیه کرده است، استفاده کنید.

مراقبت بعد از کاشت مو

چگونه بهترین کلینیک کاشت مو را انتخاب کنیم؟

در حال حاضر رقابت شدیدی بین کلینیک‌ های کاشت مو وجود دارد. در انتخاب کلینیک کاشت مو باید به چند نکته دقت کنید:

  •  دقت کنید کلینیک کاشت مویی انتخاب کنید، از جراحان و کادر مجربی بهره گرفته باشد.
  • به تجهیزات و تکنولوژی هایی که در کلینیک استفاده می شود دقت کنید. روش‌ های مدرن کاشت مو، وابستگی زیادی به ابزارها و تجهیزات دارند. مطمئن شوید که کلینیک انتخابی شما از آخرین فناوری‌ ها استفاده می‌ کند.
  • جراح مجرب: یکی از مهمترین نکات داشتن جراح کاشت مو است. این نکته را در نظر داشته باشید، جدیدترین و به روز ترین تجهیزات فقط در دست یک متخصص موفق می تواند بهترین  نتیجه را داشته باشد.
  • قبل از انتخاب نهایی کلینیک کاشت مو، از نمونه‌ های قبلی انجام‌ شده توسط کلینیک و جراح موردنظر بازدید کنید.
  • ارائه مشاوره و پشتیبانی قوی، از مواردی است که یک کلینیک کاشت موی خوب را از یک کلینیک ضعیف جدا می‌ کند.

تعداد جلسات کاشت مو یک فرد طاس چقدر است؟

کاشت موی طبیعی دارای یک سری محدودیت های خاص می باشد که یکی از مهم ترین آنها محدود بودن تعداد جلسات کاشت مو در فرد است. و علت این محدودیت این است که تعداد موهای قابل برداشت از منطقه دهنده بیشتر از حد مشخصی نمی باشد. (حدود 10 – 8 هزار تار مو). به عنوان یک اصل کلی فقط تا حدی از منطقه دهنده مو برداشت کرد که آسيبی به منطقه برداشت وارد نشود، پوست تحمل برداشت را داشته باشد و در ضمن نمای ظاهری آن هم بدشکل و بد فرم نشود.

بنابراین معلوم می شود که حتی در بهترین شرایط تعداد موهای قابل دسترس برای کاشت در منطقه طاس محدود است. حداکثر موی قابل برداشت در یک جلسه FUT   چهار تا پنج هزار تار مو (معمولاً  4 – 3 هزار) و در یک جلسه به روش FIT بسته به مشخصات پوست و موی فرد پنج تا شش هزار تار مو (معمولاً 5 – 4 هزار) می باشد.

جدیدترین روش های کاشت مو چه تفاوتی باهم دارند ؟

جدیدترین روش های کاشت مو از نظر نحوه و فاکتور های مختلف با هم تفاوت هایی دارند به این تفاوت ها اشاره می کنیم: بانک مو در کلیه روش ها مختلف است، و به طور کلی بهترین بانک مو از پشت سر است و در ناحیه پشت گوش قرار دارد، و همچنین در جدیدترین روش کاشت مو سعی کردیم که بتوانیم که از نواحی دیگری مثل قفسه سینه و ریش به عنوان بانک مو استفاده کرد. یکی دیگر از تفاوت ها، نحوه برداشت گرافت ها از ناحیه بانک مو است، در روش های قدیمی طر به صورت نواری و یا با ایجاد برش انجام می شد، این در حالی است که جدیدترین روش کاشت مو فولیکول ها به صورت جداگانه و تکی صورت می گیرد و در این این روش آثار کمتری از جراحی روی فرد باقی می ماند.

دوره نقاهت و بهبودی کاشت مو :

افرادی که کاشت مو انجام می‌دهند، پس از انجام این عمل باید یک دوره نقاهت را پشت سر بگذارند. اما مسئله اصلی مدت این دوره است. اولین موردی که باید بدانید این است که به دلیل روش‌های بسیار زیاد و متنوعی که برای کاشت مو وجود دارد، دوره نقاهت بیمار می‌تواند بسته به روش کاشت متفاوت باشد. به طور کلی برای اکثر روش‌ها این دوره به مدت یک تا دو هفته پس از انجام کار است. این دوره نیز برای بهبود زخم‌های به وجود آمده بر اثر کاشت مو و یا درد در ناحیه مورد نظر است.

در برخی از روش‌های کاشت، پزشک مجبور به ایجاد برش در ناحیه‌هایی از سر می‌شود که افراد برای بهبود و ترمیم آنها به یک هفته استراحت نیاز دارند. یکی از عوارضی که پس از کاشت مو ممکن است با آن روبرو شوید، خونریزی در ناحیه مورد نظر است. این مورد می‌تواند باعث افزایش دوره نقاهت پس از کاشت مو شود که امری طبیعی است.

در دوره نقاهت باید مراقبت‌های پس از کاشت مو را به طور دقیق و کامل رعایت نمود تا بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که انجام این مراقبت‌ها در کوتاه‌تر شدن دوره نقاهت و همچنین بهبود زخم‌ها و درد، تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. برای نمونه مراقبت از سر هنگام خواب، عدم شست و شوی مو تا چند روز، قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، دوری از فشارهای عصبی و استرس و همچنین تغذیه سالم از مواردی است که در نتیجه کاشت مو بسیار اهمیت دارند.

دوره نقاهت و بهبودی کاشت مو :

کلام آخر

در حال حاضر هیچ راه حلی به اندازه کاشت مو قادر نبوده است که اثربخشی و ماندگاری مورد قبولی را در پی داشته باشد. با این حال این روش نیز ممکن است که خطراتی را برای شخص ایجاد کند، همچون: تورم، خونریزی، عفونت، ریزش شوک و بی حسی اشاره شد. نگرانی بیماران بیشتر نسبت به بروز عوارض طولانی مدت است که ماندگار هستند، ممنون که تا انتهای مقاله عوارض کاشت مو همراه ما بودید لطفا نظرات و پیشنهادات خود را از طریق شماره های گذاشته شده داخل سایت با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *