کاشت خط ریش

ما در این مقاله قصد داریم شما را با کاشت خط ریش آشنا کنیم. بسیاری از آقایان به ریش و سبیل خود بسیار اهمیت می دهند و بخشی از زیبایی ظاهری خود می دانند و علاوه بر آن آقایانی که دارای ریش و سبیل آراسته هستند بسیار جذاب می باشند. اما در برخی آقایان به دلیل مشکلات ژنتیکی، فشار های روحی و استرس باعث رویش ریش و سبیل با ظاهری نامرتب می باشد و در برخی مواقع ایجاد قارچ یا زخم های پوستی باعث ریزش پی در پی  ریش آنها می شود یا حتی در برخی نقاط صورت، امکان رویش مو وجود ندارد. برای رفع دائمی این مشکل پیشنهاد ما، کاشت خط ریش و سبیل می باشد. در ادامه با ویژگی کاشت خط ریش بیشتر آشنا خواهید شد پس تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

کاشت ریش چیست؟

بیش تر آقایان برای پوشاندن جای زخم خود از روش کاشت ریش اقدام می کنند. پزشک متخصص از پشت سر یا از زیر چانه شما مو را برداشته و آن را به صورت شما پیوند می زند. در کاشت سبیل و ریش پزشک می تواند حدود 4000 تا 7000 تار مو را به صورت شما پیوند دهد. پزشک برای طبیعی جلوه دادن ظاهری کاشت از دو بانک مو در هر پیوند استفاده می کند.

کاشت خط ریش مانند کاشت موی سر می باشد. کاشت خط ریش نیز همانند کاشت موی سر نیاز به منطقه ای برای اهدای مو دارد که بیش تر مواقع از پشت سر برای کاشت استفاده می شود. در مرحله بعد با جداسازی فولیکول های آن ها و سپس کاشت آن ها در منطقه ی صورت، که رویش کمی دارد اجرا می شود. این کاشت نیز مانند کاشت مو روش های مختلفی دارد.

آیا روش کاشت ریش و کاشت سبیل شبیه به هم می باشد؟

روش کاشت ریش و سبیل کاملا شبیه به هم می باشد و نسبت به هم هیچ تفاوتی ندارد و هم چنین بانک مو اهدا کننده در هر دو کاشت یکی می باشد. اگر پزشک شما رزومه ای درخشان داشته باشد می تواند گرافت های بیش تری استخراج کند و در یک جلسه هر دو کاشت را برای شما انجام دهد.

بعد از چند وقت ریش شروع به رشد می کند؟

نتیجه کاشت ریش به نسبت کاشت مو بهتر می باشد. بعد از سه هفته تا یک ماه ریش، شروع به ریزش کرده و بعد از ریزش، مجدد شروع به رویش می کند. سرعت رویش ریش ها بالا بوده و بعد از رشد، تراکم بالا و زیبایی دارد. در نتیجه نگران ریزش بعد از کاشت نباشید اما اگر بعد از چند ماه رویش جدیدی را مشاهده نکردید به پزشک خود مراجعه کنید.

چه موقع می توان ریش را اصلاح کرد؟

زمان مناسب برای اصلاح ریش، حدود 4 تا 5 ماه بعد از کاشت می باشد و بهتر است زمان دقیق و درست را از پزشک خود سوال کنید تا به موهای کاشته شده روی صورت آسیبی نرسد و بهتر می باشد اصلاح را با احتیاط انجام دهید چرا که پوست نسبت به قبل حساس تر می باشد.

چه موقع می توان ریش را اصلاح کرد؟

انواع کاشت خط ریش

امروزه پزشکان زیبایی می توانند کاشت خط ریش را با روش های مختلفی برای شما انجام  دهند و زیبایی را به چهره شما بی افزایند. تفاوت اصلی در روش کاشت خط ریش و سبیل، معمولا به نحوه برداشت فولیکول ها می باشد. در روش های سنتی تر، جای زخم زیادی روی سر فرد باقی می ماند اما در روش های امروزی این مشکل حل شده و شرایطی را به وجود آورده که هیچ اثری از برداشت فولیکول ها در سر دیده نمی شود. در ادامه روش های برتر کاشت خط ریش را برای شما نام برده ایم:

  1. کاشت  به روش FUT
  2. کاشت به روش SUT

کاشت به روش SUT

بهترین و مطمئن ترین روش کاشت خط ریش، روش SUT می باشد. کاشت خط ریش به این روش هیچ خطری برای افراد نداشته و عوارض بسیار کمی از آن ثبت شده است و با توجه به نکات بهداشتی، افراد می توانند به بهترین نتیجه ممکن دست یابند. این روش کیفیت و سرعت بالایی، در برداشت و کاشت دارد و بهترین نتیجه را زیباجو مشاهده می کند. برای جلوه طبیعی ریش، نباید موهای صورت پرتراکم و فشرده باشد و از حالت طبیعی خود خارج شود. در این روش بهترین مقدار تراکم ریش برای زیباجو در نظر گرفته می شود.

مزایای کاشت به روش SUT

  1. دوران نقاهت در این روش بسیار کوتاه می باشد.
  2. در کاشت ریش به روش اس یو تی بعد از برداشت، فولیکول ها سالم مانده و در زمان پیوند زدن به صورت، هیچ آسیبی به فولیکول ها وارد نمی شود.
  3. این روش بدون خون ریزی و درد می باشد به دلیل اینکه هیچ برش بزرگی بر روی سر یا صورت شما ایجاد نخواهد شد.
  4. روش اس یو تی به مراتب تراکم و جلوه طبیعی ریش را ظاهر می کند.

معایب کاشت به روش SUT

  1. عدم ضدعفونی دستگاه و تجهیزات خطر عفونت را برای زیباجو به دنبال دارد.
  2. روش اس یو تی گران تر از روش های دیگر خط ریش می باشد.

کاشت خط ریش به روش FUT

این روش از کاشت به وسیله جراحی انجام می شود. فاصله زمانی بین برداشت تا پیوند زدن مو بسیار کم می باشد و این امر باعث شده موهای کاشته شده کیفیت بالایی داشته باشند. در این روش گرافت های مو از بانک مو به صورت یک برش نواری جدا می شود و باید به این نکته توجه داشته باشید در روش کاشت خط ریش FUT ، زخم و زدن بخیه در ناحیه برداشت مو قابل مشاهده می باشد و در این قسمت خون ریزی اتفاق می افتد. در ادامه معایب و مزایای این روش به شرح زیر می باشد:

مزایای کاشت به روش FUT

  1. با استفاده از این متد پزشک می تواند تعداد زیادی از فولیکول را در یک جلسه پیوند دهد.
  2.  هزینه کاشت ریش به روش  FUT به نسبت روش های جدید کمتر می باشد.
  3. در روش FUT، نتیجه خوبی را خواهید دید.

مزایای کاشت به روش FUT

معایب  کاشت به روش FUT

  1. در این روش برای استخراج گرافت ها، نیاز به برداشت فلپ یا نوار پوستی است. نوار پوستی با ایجاد برش و خون ریزی همراه می باشد و محل جراحت نیاز به بخیه دارد.
  2. دوره نقاهت بعد از کاشت ریش در این روش طولانی تر می باشد.
  3. این روش برای افرادی که بیماری خاصی دارند به علت برداشت مو از بانک مو و شروع خون ریزی در ناحیه اهدا پیشنهاد نمی شود برای مثال برای افراد دیابتی این روش توصیه نمی شود.
  4. بعد از کاشت خط ریش با این روش نمی توانید فعالیت سنگین انجام دهید.

مقایسه کاشت  FIT و FUT

یکی از مهم ترین مزایای روش FIT به نسبت روش FUT، این است که جای زخم و بخیه در محل اهداکننده مو باقی نخواهد ماند و زمان بهبود در روش FIT سریع تر می باشد و پس از چند روز فرد می تواند فعالیت های روزمره خود را شروع کند.

هزینه کاشت خط ریش

شاید به عقیده برخی افراد هزینه کاشت ریش، سنگین می باشد اما در مقایسه این که پس از کاشت شما از زیبایی چهره خود لذت خواهید برد و همچنین از مصرف داروهایی که نتیجه موقت داشته و با عدم مصرف این دارو ها، ریزش مو شما مجدد شروع می شود، رها می شوید پس در نتیجه هزینه کاشت خط ریش بسیار به صرفه تر می باشد.

عوامل موثر بر هزینه کاشت خط ریش

  • اولین عامل مهم در کاشت خط ریش، به میزان گرافت های مورد نیاز برای پیوند می باشد اگر زیباجو به گرافت های بیش تری نیاز داشته باشد، هزینه کاشت او، به نسبت بیش تر خواهد بود.
  • دستمزد پزشک نیز به مراتب تاثیری بر روی هزینه کاشت خط ریش دارد. هرچه متخصص سابقه بیش تری در این کار داشته باشد قطعا هزینه بیش تری را دریافت خواهد کرد.
  • هزینه آزمایشات قبل از کاشت ریش و هزینه دارو های بعد از کاشت خود را در محاسبه قیمت کاشت در نظر بگیرید.

سن مناسب کاشت ریش

هیچ محدودیتی در سن کاشت ریش وجود ندارد. رشد موهای صورت در آقایان از جمله ریش و سبیل تا 25 سالگی ادامه دارد پس توصیه می شود تا رویش طبیعی و کامل ریش صورت خود صبر کنید اما اگر ریش شما تراکم مناسب را نداشت شما می توانید از طریق کاشت خط ریش به صورت خود زیبایی هدیه دهید. در برخی افراد به علت ژنتیک یا سانحه، رشد طبیعی موی صورت آنها کم یا متوقف شده است. در نتیجه افراد می توانند از کاشت ریش برای رویش بهتر موی صورت خود استفاده کنند.

مشکلات بعد از کاشت ریش

کاشت ریش برعکس دیگر کاشت ها، عوارض جدی نداشته اما در ادامه به چند عوارض کاشت ریش و سبیل اشاره می کنیم:

  1.  کاشت ریش در محل اسکار، جوش یا سوختگی رشد نکند.
  2. ممکن است بعد از کاشت، ریش به داخل پوست برگشته و رشد کند.
  3. ورم، کبودی و قرمزی پوست در ناحیه کاشت

مشکلات بعد از کاشت ریش

دلایل ریزش ریش در آقایان

ریش به دلایل مختلفی ممکن است ریزش پیدا کند در ادامه به بررسی دلایل ریزش ریش و سبیل توجه کنید:

آسیب در حوادث

تصادف و آتش سوزی، آسیب جدی به ریش و سبیل وارد می کند که فرد بعد سانحه از ریزش یا رشد نکردن ریش در ناحیه آسیب دیده رنج می برد در این مواقع جای هیچ نگرانی نمی باشد اگر در محل آسیب دیده جریان خون وجود داشته باشد می توانید اقدام به کاشت ریش کنید.

ناهنجاری های هورمونی

ناهنجاری هایی در هورمون می تواند مشکلات بزرگی را ایجاد کند. نامتعادل شدن هورمون ها از جمله ریزش مو، ریش و ناباروری را به دنبال دارد چه بسا شما می توانید برای قطع ریزش ریش و موی خود به متخصص غدد مراجعه کنید و تمام علائم خود را برای متخصص شرح دهید و بعد از متعادل شدن هورمون ها، ریزش مو قطع شده و موهای ریخته شده مجدد رشد می کند اما طول درمان ناهنجاری های هورمونی زمان بر می باشد.

ژنتیک
بسیاری از افراد بعد از سن بلوغ ریش و سبیل ندارد یا ریش و سبیل های آنها رشد طبیعی و کامل  را نمی کند و تمامی موارد نام برده شده بستگی به وراثت فرد دارد.

سبک زندگی

داشتن سبک زندگی نامناسب باعث ریزش مو، ریش و سبیل می شود و سعی کنید برای خود یک لایف استایل عالی بسازید. در ادامه به چند سبک زندگی نا مناسب اشاره می کنیم:

  1.  خواب ناکافی
  2. عدم تحرک
  3. تغذیه نامناسب
  4. استرس و فشار روحی روانی
  5. عدم دریافت مواد و مکمل های مورد نیاز بدن

بیماری ها

  • جای بخیه
  • سوختگی
  • شکستگی
  • التهابات فولیکول
  • عمل جراحی ماند جراحی شکاف کام
  • ریزش سکه ای

دلایل ریزش ریش در آقایان

معایب کاشت ریش

کاشت ریش معایب چندانی مثل کاشت های دیگر نداشته است اما در ادامه به چند معایب جزئی  کاشت ریش اشاره می کنیم:

  • ممکن است بعد از کاشت ظاهر نامرتبی داشته باشید، که تا چند وقت نتوانید از خانه خارج شوید.
  • برای کاشت ریش نیاز به برداشت مو از پشت سر می باشد که با درد و خون ریزی همراه است.
  • بزرگترین نقص کاشت ریش، هزینه آن می باشد که برای برخی افراد، هزینه سنگین این روش مقدور نیست.
  • درد، خون ریزی و مراقبت های بعد از کاشت ریش نیز می تواند یکی از معایب کاشت باشد اما این مراقبت در هر عملی یکسان می باشد.
  • ریش کاشته شده بعد از کاشت، شروع به ریزش می کند و در فاصله این زمان تا رویش مجدد ممکن می باشد صورت، فرم ناخوشایندی را داشته باشد.

مراقبت های لازم بعد از کاشت ریش

  • از نور خورشید دوری کنید.
  • از استحمام با آب داغ پرهیز کنید.
  • از دستکاری بر روی ناحیه کاشت ریش خود، اجتناب کنید.
  • ممکن است در محله کاشت ریش خود دچار عفونت شوید، به شما توصیه می شود از آنتی بیوتیک مناسب با تجویز پزشک استفاده کنید.
  • از استعمال دخانیات پرهیز کنید.
  • حداقل هر روز 8 لیوان آب بنوشید، آب کافی به ترمیم بدن و به بهبود التهابات در سر و صورت شما کمک می کند.
  • به مدت دو هفته بعد از کاشت خود استراحت کنید.
  • بعد از کاشت ریش خود از قیچی به جای تیغ استفاده کنید.

مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و سبیل به روش FIT :

معمولاً دوره بهبودی پیوند ریش یا سبیل بین 1 تا 2 هفته طول می‌کشد. ممکن است طی چند روز نخست بعد از عمل کاشت، قرمزی، خارش، تورم و ناراحتی را تجربه کنید که طبیعی است و خیلی زود برطرف می‌شود. در دوره ریکاوری معمولاً بخش اعظمی از ریش‌های کاشته شده می‌ریزند که البته همان‌طور که اشاره کردیم این امر طبیعی است و معمولاً بعد از 4 ماه این موهای ریخته شده مجدداً رشد می‌کنند. در دوران نقاهت باید مراقبت درستی از پوست ناحیه کشت و همچنین موهای کاشته شده به عمل‌ آورید. موهای پیوندی را نباید زیاد تحریک کرد، بنابراین مالیدن یا خارش قسمت کاشت شده ممنوع است.

صورت خود را مقابل نور مستقیم آفتاب قرار ندهید. فعالیت‌های شدید بدنی نداشته باشید. نواحی انتقال مو و همچنین برداشت مو را به خوبی تمیز کنید تا دچار عوارض نشود. استفاده از پمادهای آنتی‌بیوتیک مطابق با نظر پزشک معالج بلامانع است. در روزهای اول بعد از کاشت باید حتماً به پشت خوابید تا ناحیه صورت تحت‌ فشار و تماس قرار نگیرد. کشیدن سیگار و نوشیدن الکل در دوران نقاهت ممنوع است. از رقیق کننده های خون نباید استفاده شود. استفاده از سونا و یا شنا در آب گرم ممنوع است. 5 روز بعد از زمان کاشت نباید نواحی کاشته شده را شستشو داد. دستورالعمل‌های پزشک معالج خود را باید به خوبی رعایت کنید.

چگونه می توان از موفقیت کاشت ریش مطمئن شد؟

در صورت عدم توجه به نوع جراحی، در عرض 3 الی 4 ماه فولیکول های مو پیوند شده می بایست جای اصلی و درست خود را بیایند و رشد کنند. در صورتی که 8 الی 9 ماه پس از جراحی ریش متراکم و پرپشتی داشته باشید، متوجه می شوید که پیوند ریش با میزان موفقیت بالایی همراه بوده است و ممکن است این گونه تصور کنید که از گذشته تا به حال ریش شما همینقدر پرپشت بوده است. با وجود آن که FUE و FUT می توانند موجب داشتن ریش هایی بسیار طبیعی شوند، البته ریش های FUT عموما پرپشت تر می باشند.

این مسئله به این علت رخ می دهد که هنگام برداشتن یک نوار از پوست، معمولاً فولیکول های بیشتری بدست می آید. از این رو در صورتی که قصد شما داشتن یک ریش پرتراکم است، از روش FUT استفاده کنید. ضمناً در FUT نحوه قرارگیری موهای ریش تشخیص داده می شود به طوری که موها می توانند در جهت درست کاشته شوند و البته میزان اسکار باقی مانده از کاشت کمتر است. بنابراین می توان گفت که روش FUT روش مناسب تر و مؤثرتری در مقایسه با روش FUE برای کاشت ریش است. عدم موفقیت در پیوند ریش به ندرت رخ می دهد و به طور معمول نتایج حاصل از برداشت نادرست مربوط به ناحیه اهداکننده می باشد. به این علت است که برگزیدن یک جراح مجرب و متخصص در ترمیم کردن موها بسیار مهم و ارزشمند است.

روش های جایگزین کاشت ریش

این کاملا صحیح است که کاشت ریش یک روش تهاجمی و پرهزینه می باشد و ممکن است با کمی دشواری و مشکل همراه باشد اما پزشکان در صورت عدم تمایل بیمار به کاشت ریش، روش های دیگری را پیشنهاد می دهند که هر یک از این روش ها به نوعی بر روی پرپشت شدن ریش و سبیل تاثیر می گذارند. در ادامه این روش های جایگزین را برای شما ذکر خواهیم کرد :

  • ماینوکسیدیل (روگین)

ماینوکسیدیل (Rogaine) نوعی روش درمانی متداول برای ریزش مو می باشد و می تواند سبب تحریک رشد موهای صورت شود. ماینوکسیدیل موضعی را می توان در بازار به دو صورت مایع و فوم یافت. یکی از نکات منفی این دارو می باشد که زمانی شما مصرف آن را قطع می کنید، رشد موهای جدیدتان معمولا به تعویق می افتد و به مرور زمان کاملا متوقف می گردد. ماینوکسیدیل در آغاز به عنوان یک دارو جهت کمتر شدن فشار خون ساخته شد. یک عارضه اصلی حاصل از این دارو، پایین آوردن فشار خون است، از این رو اگر بیماری قلبی دارید یا سایر داروهای فشار خون مصرف می کنید، با دکتر متخصص تان مشورت کنید.

  • مکمل ها

محصولات دیگری نیز وجود دارند که می توانند تاثیر بسزایی بر رشد موهای ریش بگذارند. به عنوان مثال مکمل های دارای ویتامین B بیوتین تاثیر بسزایی بر رشد موی سالم دارند.  مکمل دیگری به نام L-carnitine-L-tartrate Trusted Source وجود دارد که امکان دارد نقش مهمی در تقویت رشد مو در پوست سر و صورت داشته باشد.

  • رفتارها و سبک زندگی

با وجود آن که رشد موها تا حد ممکن به وسیله ژنتیک تغییر می یابد، بعضی از رفتارهای حاصل از نحوه زندگی امکان دارد به شما در سرعت یافتن رشد موهای ریش کمک کنند که در ادامه ذکر می شوند :

  1.  ورزش تاثیر بسزایی در بهتر شدن گردش خون دارد و موجب محافظت و حمایت از سلامت فولیکول مو می شود.
  2. در صورت داشتن یک رژیم غذایی سالم حاوی پروتئین های بدون چربی، روی، آهن، غلات کامل و میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین های A، B، C، D و E می توانید موهای پرپشت تری داشته باشید.
  3. با خوابیدن ۷ تا ۸ ساعت در طول شب می توانید به پرپشت شدن ریش خود کمک کنید.

کلام آخر

از شما عزیزان سپاس گذاریم که مارا تا پایان مقاله همراهی کردید امیدواریم که مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد درصورت داشتن هرگونه سوالی  می توانید با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *