روش هایی برای تقویت موی سر روش هايي براي تقويت موي سر شامل روش های گیاهی و دارویی می شود. روش های دارویی تاثیر چشم گیر بیشتری دارند و در کوتاه مدت می توان نتایج آن را دید اما این روش ها عوارضی نیز دارند که اگر خودسرانه و  بدون تجویز پزشک از آنها استفاده کنید حتما مشکلاتی خواهید داشت. اما داروهای گیاهی اگر با علم استفاده شود می تواند اثر بخشی داشته باشد اما زمان زیادی زمان می برد تا شما بتوانید نتایج آن را درک کنید. نکته قابل ملاحظه در روش های گیاهی نداشتن عوارض است. امروزه برای تقویت موی سر روش های بسیار کاربردی وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. در شروع بد نیست به این نکته اشاره داشت که تقویت موی سر گاه به کمک مصرف داروهای خوراکی انجام می شود و گاه به واسطه ماسک ها و روغن های مالیدنی صورت می پذیرد.

رژیم غذایی مناسب برای تقویت موی سر

همانطور که می دانید ریزش مو بر اثر داشتن رژیم غذایی نامناسب صورت می پذیرد. اگر رژیم غذایی مناسب و هدفمندی برای کاهش ریزش مو و سپس رشد مجدد آن داشته باشیم در کوتاه مدت نتیجه آن را خواهیم دید. از مهمترین مواد غذایی که با خوردن آنها ریزش موی شما کنترل می شود می توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • تخم مرغ

یکی از جمله مواد غذایی که شامل پروتئین، زینک، سلنیوم و آهن است. توصیه می شود خوردن تخم مرغ را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

  • ماهی

انواع ماهی و غذاهای دریایی می تواند ویتامین D و امگا3 بدن را تامین نماید. از این رو برای تقویت رشد موی خود باید ماهیانه چند وعده غذای دریایی مصرف نمایید و یا در غیر اینصورت با مشورت پزشک از قرص های امگا3 استفاده نمایید.

  • گردو

بله گردو می تواند منبع غنی از ویتامین E و بیوتین است. این مواد از مهمترین موادی است که می تواند در رشد و تقویت موهای شما موثر باشد.

رژیم غذایی مناسب برای تقویت موی سر

  • اسفناج و کاهو

به صورت کلی تمام سبزیجاتی که برگ آنها سبز تیره باشد حاوی میزان زیادی ویتامین می باشند. خوردن آنها باعث می شود که ویتامین مورد نیاز برای رشد مجدد مو فراهم باشد.

  • ماست

هر نوع لبنیات که کلسیم و ویتامین D داشته باشد در رشد و تقویت مو تاثیر خواهد داشت.

  • عدس

عدس یکی از حبوباتی است که مصرف آن تامین کننده آهن، زینک، بیوتین و … می باشد. عدس برای افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار موثر است.

  • سیب زمینی

سیب زمینی حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است که خوردن آن باعث می شود موها تقویت شود.

  • اووکادو

اوکادو نیز منبع غنی از ویتامین A، B و E است. این ماده را می توانید بخورید و یا روی موهای خود بمالید.

  • سبوس

سبوس گندم، برنج و جو سرشار از ویتامین گروه B است که برای رشد و تقویت مو ضروری می باشند.

برای تقویت مو چه بخوریم؟

روش هایی برای تقویت موی سر مواد غذایی گفته شده در بالا خود بهترین گزینه هایی هستند که باید در روز مصرف نمایید تا بتوانید موهایی با ضخامت بالا و پرپشت داشته باشید. اما اگر بخواهیم به صورت کلی بررسی نماییم مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین هایی که برای رشد بیشتر موها و تقویت آنها مورد نیاز است به موارد زیر تقسیم می شود.

  • آهن

برای دستیابی به آهن می توانید سبزیجات سبز مانند کاهو، کلم بروکلی، مصرف کنید و همچنین استفاده از گوشت بدون چربی را در دستور قرار دهید. عدس و حبوبات حاوی آهن نیز بسیار کمک کننده هستند. اما اگر خوردن این مواد غذایی نتوانست به شما کمک کند بهتر است از مکمل های آهن استفاده کنید تا آهن مورد نیاز خون فراهم شود.

  • روی یا زینک

روی از مهمترین موادمعدنی مورد نیاز ناخن و مو است. با خوردن مواد غذایی حاوی روی می توانید به تقویت موهای خود کمک کنید اما استفاده از مکمل زینک بهتر می تواند شما را کمک کند. مصرف روی را باید با مشورت پزشک انجام دهید.

  • مس

پس از روی، این مس است که می تواند در رشد مو تاثیر داشته باشد. در گذشته همه ایرانیان غذای خود را در ظروف مسی می پختند اما امروزه این سنت قدیمی به فراموشی سپرده شده است. به همین دلیل بهتر است با مصرف مواد غذایی حاوی مس و همچنین مکمل های آن، به رشد و تقویت موهای خود بپردازید. ادویه هایی همچون زیره سبز، میخک، ترخون، آویشن و کاری حاوی مس هستند.

  • سلنیوم

از دیگر مواد معدنی است که مصرف آن و مواد غذایی که حاوی سلنیوم هستند برای نرم شدن و جلوگیری از شکنندگی آن کاربردی است. مواد غذایی دریایی حاوی سلنیوم هستند. این ماده معدنی در کدو و گوشت بره نیز به مقدار زیاد دیده می شود. این ماده معدنی در سبزیجات نیز یافت می شود. لوبیا، جو، قارچ، سیر، پنیر شامل مقدار زیادی سلنیوم هستند.

  • ویتامین ها

مهمترین ویتامین های مورد نیاز برای تقویت مو ویتامین خانواده B، E، A و C هستند. هر کدام از مواد غذایی مانند انواع غلات، انواع میوه ها و سبزیجات، میوه و سبزیجات نارنجی رنگ، سبز رنگ، قرمز رنگ و زرد رنگ شامل ویتامین هایی هستند که مد نظر پزشکان پوست و مو می باشد. اما اگر ریزش مو شما بیش از اندازه بود می توانید از مکمل ها و قرص های ویتامین نیز استفاده کنید. این کار را باید تحت نظر پزشک انجام دهید.

  • پروتئین

پروتئین های موجود در تخم مرغ، گوشت بدون چربی، لبنیات، مرغ و … وجود دارند همگی در رشد و تقویت مو تاثیر دارند.

تقریبا تمام موارد که تا اینجا گفته شد جایگزین دارویی نیز دارد. اما مصرف آنها باید زیر نظر پزشک انجام شود. افراط و تفریط در زمینه مصرف ویتامین ها می تواند جواب عکس دهد. از این رو بهتر است با حساسیت و زیر نظر پزشک این کار را انجام دهید.

رژیم غذایی مناسب برای تقویت موی سر

برای تقویت موی سر چه روغنی استفاده کنیم ؟

روغن های گیاهی همگی حاوی انواع مواد معدنی و ویتامین ها هستند که با مالیدن آنها و مالش سر جذب پوست می شود. وقتی پوست محیط خوبی برای رشد مو فراهم آورد موها تقویت شده و به مرور پر پشت می شود. اما روغن کدام گیاهان برای مو مناسب است؟

  • روغن آرگان

روغن آرگان یکی از معروفترین روغن هایی است که نام آن را زیاد شنیده اید. این روغن از گیاه آرگان ساخته می شود و از آنجایی قادر است مو را تقویت نماید که پوست سر را مرطوب و چرب نموده و خشکی آن را از بین می برد. با رسیدن رطوبت به پوست سر، شرایط رشد بهتر مو فراهم می شود. این روغن به شرطی موثر است که خالص باشد و به درستی به تار موها و کف سر مالیده شده و ماساژ داده شود.

  • روغن زیتون

زیتون گیاهی است ارزشمند که خوردن میوه آن و همچنین استفاده از روغن آن بر پوست و مو تاثیر زیادی دارد. این گیاه و روغن آن پوست سر را چرب و مرطوب می نماید. مرطوب شدن پوست سر باعث تقویت فولیکول های مو شده و آنها را تقویت می کند. روغن زیتون باید کاملا طبیعی باشد تا تاثیر واقعی داشته باشد.

  • روغن نارگیل

از دیگر روغن هایی که با استفاده از آن می توان موی سر را تقویت نمود، روغن نارگیل است. بر عکس روغن زیتون که بوی مطبوعی ندارد این روغن بوی خوبی دارد و می توانید حتی در طول روز نیز از آن استفاده نمایید. روغن نارگیل اگر طبیعی باشد از جمله روغن های بسیار غنی است که در تقویت فولیکول مو و ساختار تارهای مو تاثیر گزار است. بهتر است روغن نارگیل را به تارهای مو و کف سر بمالید و چند دقیقه ای ماساژ دهید. این کار اثر گذاری روغن را افزایش می دهد.

  • روغن دانه کتان

دانه کتان سرشار از امگا 3 است و به همین منظور استفاده از روغن آن می تواند به صورت مستقیم امگا 3 را به پوست سر برساند. به همین دلیل استفاده از این روغن و ماساژ پوست سر با آن می تواند موی را تقویت نمایید. این نوع روغن به قدری مفید است که استفاده از روغن آن در رژیم غذایی می تواند در تناسب اندام نیز تاثیرگذار باشد.

  • روغن بادام

بادام از دیگر مواد غذایی غنی از ویتامین E است. همانطور که قبلا گفته شد از مهمترین ویتامین های مورد نیاز برای تقویت موی سر ویتامین E می باشد. استفاده از روغن بادام به معنی تزریق مستقیم این ویتامین به پوست سر است. با گرفتن ویتامین E توسط فولیکول مو، تارهای مو تقویت می شوند.

  • روغن کرچک

روغن کرچک روغنی سرشار از پروتئین است. پروتئین نیز ازملزومات تقویت مو است و این روغن می تواند این مورد را به ریشه مو تزریق نماید. این روغن را باید به کف سر و تارمو ها بمالید و ماساژ دهید.

روش هایی برای تقویت موی سر نقش به سزایی دارند. آنها انواع ویتامین و مواد معدنی را مسقیما به پوست و مو می رسانند. از این رو تاثیر بسیار بیشتری خواهند داشت.

چه نوع ماسکی می تواند موی سر را تقویت نماید؟

ماسک در واقع ترکیبی از چند ماده است که در ترکیب با هم می توانند مواد مغذی بیشتری به پوست و تارهای مو برسانند. ماسکی برای مو مناسب است که توانسته باشد مواد معدنی، ویتامین ها و پرتئین های مورد نیاز موی سر را فراهم آورد. این ماسک نباید باعث ایجاد حساسیت در پوست سر شود.

ماسکی که ترکیب مناسبی داشته باشد می تواند موهای چرب و خشک را به صورت نرمال در بیاورد. پس اصولا وجود نوعی روغن در ماسک هایی که برای موهای خشک ساخته می شود، الزامی است. از طرفی در موهای خشک بهتر است از روغن ها استفاده نشود. در این مقاله قصد داریم تعدادی ماسک پر کاربرد را معرفی نماییم.

  • ماسک روغن زیتون و عسل

ابتدا مقداری روغن زیتون را در ظرفی مسی و یا رویی به جوش بیاورید و سپس مقداری عسل به آن اضافه نمایید. این ماسک باید به مدت 15 تا 20 دقیقه روی سر قرار گرفته و سپس شستشو داده شود.

  • ماسک تخم مرغ

تخم مرغ از جمله مواد غذایی مغذی برای مو است. بهتر است تخم مرغ را با مقداری رغن زیتون، شیر و آبلیمو مخلوط نموده و روی سر خود قرار دهید. با نگاهی به این ترکیب می توانید انواع مواد معدنی، ویتامین ها و پروتئین ها را مشاهده می نمایید. این مواد در کنار هم می تواند هم زمان تمام آنچه مو نیاز دارد را برای آن فراهم آورند. می توانید تخم مرغ تنها را نیز به پوست سر بزنید اما باید آن را طوری هم بزنید که زرده و سفیده کاملا مخلوط شود. این ماسک را 15 تا 20 دقیقه روی سر بمالید و سپس شستشو دهید.

چه نوع ماسکی می تواند موی سر را تقویت نماید؟

  • ماسک رزماری

گیاه رزماری خرد شده را در مقداری آب بجوشانید. این محلول را روی پوست سر بمالید و سپس شستشو دهید.

  • ماسک موی آووکادو

یک عدد اووکادو را با دو قاشق ماست مخلوط کنید. این ترکیب تا جایی باید له شود که مخلوطی نرم و یک دست به دست بیاورید. این ترکیب شامل ویتامین های موجود در آووکادو و ویتامین D موجود در ماست می شود. این ترکیب باید 45 دقیقه روی سر باقی بماند. سپس با آن را با شامپو شستشو دهید.

  • ماسک مایونز

مایونز را با مقداری روغن بادام و تخم مرغ مخلوط نمایید. این محلول را روی موی قرار دهید و ساعتی تحمل کنید. سپس می توانید آن را شستشو داده و موهای خود را با شامپو بشویید.

  • ماسک دانه کتان

دانه کتان را تا 5 روز در آب خیس کنید. ماده ای لزج مانند به دست می آید که باید آن را به کمک قلم مو به موهای خود بمالید. این ماده حاوی امگا 3 تخم کتان است. این محلول باید تا 20 دقیقه روی مو بماند و سپس آن را با آب گرم بشویید.

روش های تقویت مو در کلینیک

علاوه بر تغذیه مناسب و استفاده از مکمل های مختلف، متخصصان از راه های دیگری برای تقویت موی سر استفاده می کنند. این روش ها تنها با استفاده از دستگاه های مخصوص، توسط افراد متخصص قابل انجام است. در این قسمت برخی از این روش ها شرح داده شده است.

  • PRP موی سر

روش پی آر پی  یکی از موثر ترین راهکار های ممکن برای تقویت موی سر است. در این روش، اجزا خون فرد متقاضی جداسازی شده و با تزریق پلاسما، باعث تحریک و رشد مجدد مو های در حال ریزش شده و در بخش های آسیب دیده نیز کلاژن سازی انجام می شود. در ابتدا مقدار 10 سی سی از فرد گرفته شده و سپس با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ، پلاکت ها جداسازی شده و آماده تزریق می شود. روش PRP تنها با استفاده از دستگاهی به نام مزوگان قابل انجام است. پزشک متخصص با استفاده از این دستگاه می تواند مقدار و عمق تزریق را به دقت تنظیم کرده و مانع از هدر رفت پی آر پی تهیه شده می گردد.

  • مزوتراپی مو

مزوتراپی یکی از روش های بدون تهاجم است. در این فرآیند تزریق محدود مواد دارویی یا غیر دارویی انجام می شود. پزشک متخصص این مواد را به کمک سوزن های بسیار ریزی در فواصلی معین تزریق می کند. در نهایت، تزریق مواد مغذی و ویتامین ها به پوست، باعث تقویت پوست و موی سر می شود. در مزوتراپی حداکثر جذب مواد مغذی توسط فولیکول مو انجام شده و گردش خون مناسب و تعادل هورمونی را برای تقویت و رشد مجدد مو ها به همراه خواهد داشت.

  • کربوکسی تراپی مو

یکی دیگر از روش های غیر جراحی برای تقویت مو های سر، کربوکسی تراپی است. در این فرآیند گاز کربن دی اکسید به لایه های زیرین پوست وارد می شود. با این کار بدن مقدار اکسیژن بیش تری را به همراه خون و مواد مغذی به این ناحیه می فرستد. در نهایت این امر موجب تقویت رشد و ترمیم موی سر را به دنبال دارد. چرا که فرآیند اکسیژنه شدن بافت سر، تقویت مو و پوست سر را به همره داشته و در سنتز کلاژن و پروتئین تاثیر بسزایی دارد.

  • لیزر تراپی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید با استفاده از لیزر نیز می توان ریزش مو را درمان کرد. لیزر تراپی با استفاده از سطح انرژی و جریان کم در عین حال اثر بخشی بالا انجام می شود. این روش بدون تهاجم بوده و به بافت و باز سازی ریشه مو کمک شایانی می کند. همچنین باعث می شود مو های ضخیم تر و سالم تر، بدون ریزش و براق تری رشد کند.

  • کاشت مو

در برخی موارد ممکن است فرد متقاضی تنا با استفاده از روش های تقویتی برای تقویت موی سر خود نتیجه نگیرد. در این زمان بهتر است از روش های انجام کاشت و یا ترمیم مو استفاده کند. در حقیقت، کاشت مو به معنای پیوند موی طبیعی است. شرایط هر فرد به بانک مو و قسمت اهدا کننده آن وابسته است. به هر میزان بانک مو و بخش اهدا کننده قوی تر باشد، کاشت مو باکیفیت تر و تراکم بیش تر خواهد بود.

عوامل تاثیر گذار در ریزش مو 

عوامل تاثیر گذار در ریزش مو

افراد در طول روز حدود 50 تا 100 تار مو می ریزند که طبیعی است. زیرا رشد موهای جدید بلافاصله جایگزین موهای از دست رفته می شود. ریزش مو زمانی اتفاق می افتد که موهای از دست رفته جایگزینی نداشته باشند و رشد جدیدی رخ ندهد. ریزش مو به دلایلی اتفاق می افتد که در ادامه به آن می پردازیم :

سابقه خانوادگی :

یکی از شایع ترین علل ریزش مو، تأثیر وراثت است که با بیشتر شدن سن رخ می دهد. این بیماری آلوپسی آندروژنیک یا طاسی با الگوی مردانه نامیده می شود که معمولاً به تدریج در یک الگوی خاص رخ می دهد. ریزش مو تحت تأثیر وراثت در برابر محلول های تقویت کننده مو مقاومت نشان می دهد. این الگو با ریزش مو و طاسی در مردان و نازک شدن مو در امتداد تاج در زنان تشخیص داده می شود.

تغییرات هورمونی و شرایط پزشکی :

شرایط مختلف می تواند باعث ریزش موی دائم یا موقت شود. تغییرات هورمونی از دیگر عوامل موثر است. تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، زایمان، یائسگی و مشکلات تیروئید از جمله عواملی هستند که بر هورمون های بدن تاثیر می گذارند. در شرایط پزشکی، بیماری هایی مانند آلوپسی آره آتا که مربوط به سیستم ایمنی بدن است، باعث آلوپسی آره آتا، عفونت های پوست سر مانند کرم حلقوی و اختلال در کشیدن مو به نام تریکوتیلومانیا می شود.

کلام آخر

تمام موارد گفته شده در بالا می تواند در تقویت موی سر نقش مهمی بازی کند. اما اگر ریزش موی شما ارثی باشد این مسایل نمی تواند تاثیر چندانی در کنترل ریزش موی شما داشته باشد و در نهایت مجبورید قبول کنید که موهای شما ریزش داشته باشند. در کلینیک آوینا در تهران پزشکان پوست و مو برای تقویت موی سر شما تمام تلاش خود را می کنند. اما در صورتی که دیر اقدام کرده باشید و موی سر کاملا ریزش کرده باشد آنها این توانایی را دارند که از تکنولوژی های به روز و مدرن استفاده کرده و موی سر را بکارند. کاشت مو با بهترین متدها در این کلینیک انجام می شود.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *