بهترین روش کاشت مو

شاید برای شما هم سوال باشد که بهترین روش کاشت مو چیست؟ ما در این مقاله سعی داریم شما را با بهترین روش کاشت مو آشنا کنیم، واقعیت این است که بهترین روش کاشت مو برای همه افراد نمی تواند یکسان نیست. در واقع بهترین روش کاشت مو بر اساس شرایط حال حاضر موهای هر فرد تعیین می‌شود. بنابراین بهترین روش کاشت مو روشی است که بیشترین سازگاری را با نیازها و شرایط شما داشته باشد. به طور مثال اگر بیماری خاصی داشته باشید ممکن است برخی روش‌ها برای شما مناسب نباشد.

انواع روش کاشت مو

طبیعتا هر چه بیشتر از یک روش درمانی بدانید، در عمل برایتان بهتر است. زمانی که اطلاعات درستی داشته باشید، می توانید بهتر تصمیم بگیرید و بهترین روش را برای خودتان انتخاب کنید. همچنین اگر بیشتر درباره انواع روش و بهترین روش کاشت مو بدانید می توانید انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید. به طور کلی کاشت مو، موهای شما را می گیرد و آن را به مناطقی منتقل می کند مو ندارید. که معمولا از پشت سر گرفته می شود اما از بقیه قسمت های بدن نیز گرفته شود. قبل از شروع پیوند جراح های های گرفته شده را عقیم کرده و با حس کننده موضعی آن را بی حس می کند، در نتیجه در عمل های زیبایی شما حق انتخاب بیشتری نسبت به عمل های درمانی خواهید داشت.

انواع روش کاشت مو

روش BHT

این روش مانند روش FIT می باشد،  برای کاشت مو به طور معمول از موهای سر استفاده می شود اما در صورتی که موی کافی نباشد شخص نمی تواند به نتیجه دلخواه برسد، روش مناسب کاشت برای این فرد همان روش BHT می باشد.

مزایا روش BHT

  • افراد طاسی که امیدشان را برای داشتن موهای پرپشت از دست داده‌اند، با این روش می‌توانند صاحب مو شوند.
  • محدودیتی که روش‌های دیگر کاشت مو برای برداشت مو فقط از قسمتی از بانک مو یا نواحی اطراف گوش را دارند در این روش به حداقل می‌رسد؛ زیرا نواحی بیشتری برای اهدای مو برای کاشت وجود دارد.
  • برداشت مو از قسمت هایی از بدن برداشته می شود که تار مو بیشتری را دارد.

معایب روش BHT

  • شکل ظاهری موهای پیوندی ممکن است در مقایسه با موهایی که از خود پوست سر منشأ گرفته اند، تا حدودی متفاوت و ممکن است غیر طبیعی باشد.
  • ناحیه اهدا کننده که معمولاً سطح وسیعی دارد، در زمان برداشت فولیکول‌ ها باید حتماً بی حس شود.
  • پس از برداشت گرافت ها  از ناحیه اهدا کننده، بیمار احساس سوزش و ناراحتی مختصری در این ناحیه خواهد داشت.

روش SUT

این روش یکی از جدید ترین و بهترین روش کاشت مو  است، کاشت مو به روش SUT کمترین عوارض را دارد، و در اکثر کلینیک های پیوند مو انجام می شود. این روش بدون خونریزی و بیهوشی انجام می شود و با یک دستگاه اتوماتیک موها برای پیوند برداشته می شوند. با این روش می توان ۱۴۰۰۰ تار مو را در قسمت دچار ریزش کاشت.

مزایا روش SUT

  • پانچ لیزری با سرعت و کیفیت بیشتری عملیات کاشت مو را به انجام می رساند.
  • به دلیل آنکه در این روش برای جلوگیری از تخریب فولیکول های مو از دستگاه فریز انتخاب می شود، می توان گفت که این روش جز برترین ها در میان روش های مختلف کاشت مو، می باشد.

معایب روش SUT

  • تورم ناحیه پیشانی
  • احساس بی حسی در ناحیه اهداکننده که پس از چند هفته ناپدید می شود.
  • رشد نابرابر و با تاخیر در موهای کاشته شده.

روش FIT

در این روش روند پیوند مو طولانی تر است، گرافت هایی که برداشته شده باید کمتر از 4 ساعت پیوند زده شود. از این روش احتمال از بین رفتن فولیکول های مو به صفر می رسد.

مزایا روش FIT

  • در این روش بدون نیاز به بخیه و بدون استفاده از چاقوی جراحی انجام می‌شود.
  • در حین و بعد از کاشت مو دردی نخواهید داشت. اگر هم دردی وجود داشته باشید به آسانی با مسکن‌های ساده مدیریت می‌شود.
  • در این روش خبری از جای زخم، اسکار، خطوط زخم دائمی و مواردی از این قبیل نخواهد بود.
  • نواحی بانک مو (دهنده) و نواحی گیرنده به سرعت ترمیم می‌شوند.
  • چون برشی روی پوست ایجاد نمی‌شود، خطر عفونت به حداقل ممکن رسیده است.

مزایا روش BHT

معایب روش FIT

  • سرعت پایین پیوند مو، علاوه بر اینکه باعث طولانی شدن زمان کاشت مو می شود، باعث افزایش احتمال آسیب دیدگی فولیکول ها می شود؛ زیرا فولیکول ها مدت طولانی در خارج از بدن هستند.
  • با توجه به استفاده از مواد بی حسی، احتمال بروز واکنش های آلرژیک در این روش کاشت مو نیز وجود دارد. احساس بی حسی نیز مدتی بعد از کاشت همراه شما خواهد بود.
  • تورم در ناحیه پیشانی و سر در تمام روش های کاشت مو از جمله این روش مشاهده می شود.

روش FUT

در این روش پس از بی حسی موضعی،یک نوار باریک حاوی فولیکول های مو از قسمت پشت سر فرد برداشته می شود، سپس گرافت هایی با 1 تا 4 مو از این نوار برش داده می شوند و برای پیوند به بخش های مورد نظر (جلوی سر، فرق سر و …) منتقل شده و جایگزین می گردند.
این عمل جراحی تقریباً 8 ساعت به طول می انجامد و قابل ذکر است که در صورت عدم مهارت کافی جراح، ممکن است در محل برداشت موها خط باریکی باقی بماند. دوره نقاهت یک تا دو هفته، بسته به شرایط بیمار، مورد نیاز خواهد بود.

مزایای FUT

  • منطقه اهدا کننده شما نباید تا درجه صفر تراشیده شود
  • برای کاشت ناحیه وسیعی از مو مناسب است
  • از بین بردن نوارهای مو در مقایسه با روش دیگر ، مدت زمان بسیار کمتری طول می کشد که فقط برای کشیدن موهای خود مجبور هستید مدت زمان زیادی را بی حرکت بنشینید.

معایب روش FUT

  • یک اسکار خطی در ناحیه اهدا کننده قابل مشاهده خواهد بود  (تکنیک های مدرن برای دوختن بریدگی باعث کاهش دید زخم سمت چپ می شود)
  • دوره نقاهت طولانی تر است (10-14 روز)

مراقبت های بعد از کاشت مو

بعد از انجام کاشت مو یکسری مراقبت های لازم و توصیه های لازم توسط پزشک وجود دارد که باید انجام شود که به شرح زیر است: 

نباید در معرض مستقیم خورشید قرار گرفت، دو روز بعد از جراحی باید سر خود را با شامپو شستشو دهید، استفاده از شامپو بسیار مهم است چون جلوگیری از دلمه ای شدن پوست سر می شود، این دلمه های زیر پوستی به محور مو می چسبند و خطر ریزش فولیکول موی تازه کاشته شده در طول 7الی 10 روز بعد از عمل افزایش پیدا می کند.

در طول ۱۰ روز اول، تقریباً تمامی موهای کاشته شده، به واسطه تغییر محلی که داشته‌اند و آسیب پذیر می‌شوند و ریزش خواهند داشت. چنین امری کاملاً طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

بعد از ۲ تا ۳ ماه موهای جدیدی از فولیکول های جابه جا شده شروع به شکل‌گیری می‌کنند. موی بیماران به حالت عادی شروع به رشد می‌کند و در طول ۶ تا ۹ ماه بعدی به ضخیم شدن ادامه می‌دهد. هرگونه ریزش موی بعدی به صورت محتمل از مناطقی که تحت عمل کاشت مو قرار نگرفته‌اند، صورت می‌گیرد.

مراقبت های بعد از کاشت مو

عوارض جانبی کاشت مو

بعد از اتمام کاشت مو یکسری عوارض کاشت مو وجود دارد که به شرح زیر است:

  • کم پشت شدن مو یکی از متداول ترین عارضه کاشت مو است و به صورت موقت است، در روز حدود 50% موها از بین می رود.
  • سکسه بعد از عمل در 5% از بیماران بعد از عمل دیده می شود.
  • دیگر عوارض جانبی شامل تورم نواحی نظیر پوست سر و پیشانی می‌شود.
  • اگر پوست سر بیماران به خارش بیوفتد باید مراقب باشند چون خاراندن سر وضعیت را حاد تر می کند و باعث دلمه های زیر پوستی می شود.

بهترین روش کاشت مو

یکی از مهمترین سوالات مراجعه کنندگان به کلینیک های کاشت مو این است که باید از کدام روش استفاده کنند. پاسخ این سئوال آسان است. اگر به پزشک خود اعتماد دارید انتخاب روش را به عهده او واگذار کنید، اما به طور کلی:

بهترین روش کاشت مو دو جلسه FUT با فاصله یکسال است، زیرا در برداشت و کاشت FUT در یک جلسه مقدار زیادی مو برداشت می شود، زمان عمل کوتاهتر است و بانک موی بیمار کمتر تخریب می شود و در نتیجه کاشت، طبیعی تر خواهد شد و تراکم های بالاتری را می توان بدست آورد. ولی در صورتی که بیمار از جراحی ترس دارد و تمایل به بخیه زدن و بخیه کشیدن ندارد و از اسکار پشت سر (خط بخیه) نگران است و یا به هر دلیل دیگری تمایل به FUT ندارد. کاشت مو به روش FIT مناسب تر است.

اگر بیمار تمایل به تراشیدن موها ندارد، روش FUT انجام می شود، زیرا در روش ترکیبی کل موها تراشیده خواهد شد. در صورتی که مقدار کمی مو لازم داریم (کاشت ابرو ، سبیل ، ریش) FIT انجام می شود.

در برداشت مو از بدن به خاطر ناکافی بودن بانک موی پشت سر معمولا FIT انجام می شود. بیمارانی که قسمت جلوی سر آنها خالی شده است و خط موی جلوی سر آنها وجود ندارد، مناسب ترین کاندیدای FUT هستند، در واقع بدلیل اینکه ظرافتهای خاصی که در کاشت نسبت به FIT می توان ایجاد کرد، طراحی خط مو و کاشت جلوی سر بهتر است به روش FUT انجام شود.

اگر در یک جلسه مقدار زیادی مو لازم است معمولاً FUT بیشتر از FIT جواب می دهد و تراکم های بالاتر را می توان ایجاد کرد. و همچنین باید نظر نهایی را پزشک طبق شرایط متقاضی، کاشت را انجام داد.

نتایج کاشت مو

نتایج کاشت مو اغلب بسیار تاثیر گذار هستند، شما نه تنها مویی با حالت طبیعی پیدا خواهید کرد، بلکه دیگر نگران ریزش موهای خود نیستید، زیرا گرافت های مویی که گرفته شده مقاوم هستند، این موهای کاشته شده حتی در برابر اثر ماده ای که عامل ریزش مو است مقاوم هستند. و همچنین موهای کاشته شده حدود 3 الی 4 ماه طول می کشند تا رشد کنند تا نتایج نهایی کاشت مو نمایان شوند، در این زمان شما می توانید هر شکلی که به دلخواهتان است به آن مدل دهید.

آیا کاشت مو برای همه افراد مناسب است ؟

اگر شما از آن دسته از کسانی هستید که دارای بانک مو قوی و فولیکول مناسب برای اقدام به قسمت طاسی هستید، کاشت مو روش مناسبی برای شما می باشد، و همچنین بیماران بالای 30 سال ریزش موی ثابتی دارند، که گزینه خوبی برای کاشت مو می باشد.

از دیگر کاندید های مناسب برای کاشت مو  می شود به افراد زیر اشاره نمود :

  • کسانی که دچار سوختگی دچار ریزش مو شده اند.
  • کسانی که بعد از لیفت صورت دچار ریزش مو شده اند
  • مردان یا زنانی که به تغییر حالت خط رویششان تمایل دارند.

از دیگر کاندید های مناسب برای کاشت مو  می شود به افراد زیر اشاره نمود :

نتیجه‌ نهایی کاشت مو

نتیجه‌ نهایی کاشت مو به روش خیلی سریع اتفاق نخواهد افتاد و شما نیاز به اندکی صبر و حوصله دارید تا بتوانید بعد از مدتی شاهد پر شدن نواحی خالی یا کم پشت سر خود باشید. البته این تغییرات در افراد مختلف متفاوت خواهد بود که معمولاً شرایط ثابت و پایداری از نظر تراکم موهای کاشته شده در ماه‌های اولیه‌ی کاشت مو وجود ندارد. بهتر است به توصیه‌ها و توضیحات پزشک خود به خوبی گوش دهید تا بدون نگرانی و استرس شاهد رویش موهای جدید خود باشید.

با دست زدن به موهای کاشته شده امکان دارد چه اتفاقاتی رخ دهد ؟

دست زدن به موهای کاشته شده ممکن است باعث آسیب به آنها شود و همچنین باعث افت کیفیت و زیبایی موهای کاشته شده شود. به علاوه، در برخی موارد، دست زدن به موهای کاشته شده ممکن است باعث ریشه‌کن شدن موها شود که می‌تواند منجر به از دست دادن موها شود. دلیل اصلی اینکه نباید به موهای کاشته شده دست زد، این است که موهای کاشته شده در ابتدا ضعیف و حساس هستند و به مرور زمان قوی‌تر و پایدارتر می‌شوند.

هرگونه دست زدن به موهای کاشته شده ممکن است باعث جابجایی آن‌ها و خراشیدگی‌هایی در پوست سر شود که می‌تواند باعث آسیب و کاهش کیفیت موهای کاشته شده شود. دست زدن به موهای کاشته شده همچنین ممکن است باعث خروج زودهنگام موهای کاشته شده شود. هرگونه فشار و تماس بیش از حد با موهای کاشته شده، می‌تواند باعث آسیب به ریشه موهای کاشته شده شود و در نتیجه، آن‌ها را از محل کاشت خارج کند. بنابراین، برای حفظ موهای کاشته شده، باید از لمس و دست زدن به آن‌ها خودداری کرد.

مدت زمانی که نباید به موهای کاشته شده دست زد، به روش کاشت مو بستگی دارد. برای مثال، در برخی از روش‌های کاشت مو، مانند روش  FUE، پس از کاشت موها، باید حداقل ۳ روز تا ۱ هفته از لمس موهای کاشته شده خودداری کرد. همچنین، پس از کاشت مو، پزشک معالج ممکن است دستورالعمل‌های خاصی را برای مراقبت از موهای کاشته شده ارائه کند که باید به آن‌ها توجه کرد و به طور دقیق پیروی کرد.

دوره نقاهت و بهبودی کاشت مو :

افرادی که کاشت مو انجام می‌دهند، پس از انجام این عمل باید یک دوره نقاهت را پشت سر بگذارند. اما مسئله اصلی مدت این دوره است. اولین موردی که باید بدانید این است که به دلیل روش‌های بسیار زیاد و متنوعی که برای کاشت مو وجود دارد، دوره نقاهت بیمار می‌تواند بسته به روش کاشت متفاوت باشد. به طور کلی برای اکثر روش‌ها این دوره به مدت یک تا دو هفته پس از انجام کار است. این دوره نیز برای بهبود زخم‌های به وجود آمده بر اثر کاشت مو و یا درد در ناحیه مورد نظر است.

در برخی از روش‌های کاشت، پزشک مجبور به ایجاد برش در ناحیه‌هایی از سر می‌شود که افراد برای بهبود و ترمیم آنها به یک هفته استراحت نیاز دارند. یکی از عوارضی که پس از کاشت مو ممکن است با آن روبرو شوید، خونریزی در ناحیه مورد نظر است. این مورد می‌تواند باعث افزایش دوره نقاهت پس از کاشت مو شود که امری طبیعی است.

در دوره نقاهت باید مراقبت‌های پس از کاشت مو را به طور دقیق و کامل رعایت نمود تا بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید. البته توجه داشته باشید که انجام این مراقبت‌ها در کوتاه‌تر شدن دوره نقاهت و همچنین بهبود زخم‌ها و درد، تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. برای نمونه مراقبت از سر هنگام خواب، عدم شست و شوی مو تا چند روز، قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، دوری از فشارهای عصبی و استرس و همچنین تغذیه سالم از مواردی است که در نتیجه کاشت مو بسیار اهمیت دارند.

بهترین سن برای کاشت مو

طبق آمارها، حدود دو سوم مردان پس از 30 سالگی و فراتر از 85 درصد مردان، پس از 50 سالگی موهای خود را از دست می‌دهند. معمولاً کوچک شدن فولیکول مو و ریزش آن بالای 35 سالگی اتفاق می‌افتد. برخی بالای 25 سال را برای کاشت مو پیشنهاد می‌کنند؛ اما بهتر است کاشت زمانی انجام شود که ریزش مو متوقف شده باشد. معمولاً ریزش مو از 20 تا 30 سال اتفاق می‌افتد. بنابراین مناسب‌تر است که فرد پس از 30 سالگی برای کاشت مراجعه کند تا چرخه ریزش موی او کامل شده باشد و نتیجه مطلوب‌تری از کاشت مو بگیرد. بنابراین اگر کسی در 20 سالگی مبتلا به طاسی شده، کاشت مو به او توصیه نمی‌شود. ضمناً حداکثر سن برای کاشت مو را 50 سالگی در نظر می‌گیرند.

بهترین سن برای کاشت مو

کلام آخر

احتمالا به این نتیجه رسیده اید که هیچ روش کاشت مویی را نمی توان به طور قطعی گفت که بهترین و ایده آل ترین روش بتوان معرفی کرد، حتما جلسه مشاوره با پزشک متخصص و با تجربه و بررسی وضعیت کاشت خود داشته یاشید اولین قدم در هر امری اعتماد، سپس مشاوره درست و بررسی آن، در درجه آخر علاوه بر رعایت مسائل علمی سلیقه پزشک و بیمار هم بی تاثیر نیست. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید لطفا انتقادات و پیشنهادات خود را از طریق شماره های گذاشته شده داخل سایت با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *