مراحل کاشت مو به روش SUT جز جدیدترین روش کاشت است که نیاز به انجام جراحی و ایجاد برشی ندارد و عوارض خاصی شما را تهدید نمیکند. در واقع تنها فرق کاشت مو به روش SUT نوع برداشت فولیکول های مو است. این روش فولیکول های مو توسط دستگاه تمام اتوماتیک زیر نظر متخصص برداشت و پیوند می شود.
یکی از مزایای بسیار مهم کاشت مو به روش SUT نماندن هیچگونه اسکار در ناحیه برداشت و کاشت مو می باشد. اگر تصمیم به انجام کاشت مو دارید، باید بگوییم که با این روش می توانید در یک جلسه ۳ برابر بیشتر از دیگر روش ها مو بکارید. همچنین، در روش sut هیچ گاه فولیکول های برداشت شده از بین نمی روند و در تمام مراحل سالم باقی می مانند. اگر می خواهید بیشتر در مورد این روش بدانید، در این مقاله همراه ما باشید.
مراحل کاشت مو به روش SUT
مراحل انجام شده در روش SUT شباهت بسیار زیادی با دیگر روش های کاشت مو دارد؛ اما در این روش از تجهیزات و تکنیک های متفاوتی برای برداشت و کاشت گرافت ها استفاده می شود. در این قسمت سعی داریم مراحل کاشت مو به روش SUT به طور کامل شرح دهیم:
- ایجاد برش به کمک پانچ
بخشی از دستگاه SAFER (هندپیس)، که به پانچ مجهز است، سوراخ ها را ایجاد می کند. ابتدا به کمک هندپیس، سوراخ هایی کم تر از 1 میلی متر در بانک مو ایجاد می شود. عمق و زاویه وارد کردن هندپیس بسیار مهم است و به مهارت بسیار بالایی نیاز دارد. در صورتی که عمق سوراخ کافی نباشد، فولیکول به طور کامل خارج نمی شود. همچنین اگر زاویه آن درس نباشد می تواند به فولیکول آسیب بزند.
در روش SUT، از تکنیک مشهوری به نام تیز و کند استفاده می شود. یعنی جراح ابتدا به کمک یک پانچ تیز، سوراخ را ایجاد می کند، سپس به کمک ابزار کند تری گرافت ها را خارج می کند. در این مرحله اگر جراح مهارت کافی و لازم را نداشته باشد، فولیکول به لایه های عمیق پوست فرو می رود. اگر این موضوع اتفاق بیفتد، فولیکول مو دفن شده می تواند منجر به التهاب و کیست شود. استخراج این فولیکول کار سختی نیست اما می تواند زمان زیادی بگیرد.
- برداشت گرافت با مکش
فولیکول مو با استفاده از ساکشن یا مکنده (بخشی از دستگاه SAFER) از پوست سر خارج می شود. این موضوع یکی از مزیت های این روش نسبت به دیگر روش های کاشت مو به خصوص روش FIT است. زیرا در روش FIT از انبرک استفاده می شود که می تواند زمان زیادی بگیرد. اما این موضوع در روش SUT برطرف شده و به همین خاطر می توان تعداد گرافت های کاشته شده در یک جلسه را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
- آماده سازی گرافت ها
گرافت ها از طریق لوله مخصوصی به مخزن هدایت می شوند. سپس آن ها را از مخزن خارج کرده و درون محلول نگهداری قرار داده می شوند. تیم درمانی با استفاده از میکروسکوپ سلامت و مقاومت گرافت های مو را بررسی کرده و آن ها را برای کاشت آماده می کنند. این مرحله تماما توسط نیروی انسانی و ابزار دستی استفاده می شود. به هر میزان که فولیکول ها برای مدت زمان بیش تری خارج از بدن باشند، احتمال موفقیت آمیز بودن کاشت مو کم می شود. به همین خاطر، لازم است که کادر درمان در این زمینه سرعت عمل و مهارت بسیار زیادی داشته باشند.
- مشخص کردن خط رویش جدید
یکی از ایرادات بی اساسی که از روش SUT گرفته می شود، خط رویش مصنوعی و عروسکی آن است. اما این موضوع هیچ ربطی به تکنیک SUT ندارد. این موضوع تنها به مهارت و میزان تخصص جراح دارد. خط رویش باید مطابق با آناتومی صورت فرد متقاضی و به صورت کاملا طبیعی طراحی شود.
- کاشت گرافت
در مرحله نهایی، به کمک پانچ سوراخ هایی در محل گیرنده ایجاد می شود. سپس گرافت هایی که از نظر سلامت و مقاومت بررسی شده اند، به کمک انبرک یا دستگاه به درون سوراخ هدایت می شوند. توجه به خواب مو و ظرافت استفاده از دستگاه نکات بسیار مهمی است که جراح باید آن را دارا باشد.
آیا می توان توسط روش SUT مناطقی به غیر از پوست سر فولیکول مو دریافت کرد ؟
تکنولوژی که در روش SUT قرار گرفته است، به شما این اجازه را میدهد که از دیگر مناطق بدن به غیر از سر، فولیکول مو دریافت کنید. اگر فردی بانک موی مناسبی ندارد، متخصص برای دریافت فولیکول مو از قسمت سینه یا ریش برداشت میکند و به ناحیه طاسی سر پیوند می زند. همچنین این روش کمک می کند تا فرد به تراکم ایدهآل و دلخواه خود برسد؛ در حالی که در دیگر روش های کاشت مو این امکان فراهم نیست.
این روش مناسب کسانی است که قبلاً از روش های ترکیبی یا FUT برای پیوند مو استفاده کردند، اما به نتیجه دلخواه نرسیدند. پیوند مو توسط روش SUT، بسیار سریعتر از دیگر روش ها به نتیجه می رسد و شخص دوره نقاهت کمتری را طی میکند. در حقیقت فرد بعد از یک ماه میتواند موهایش را به هر مدلی که دوست دارد آرایش کند؛ بدون این که جای بخیه و اسکار در ناحیه سر مشاهده شود. تکنیکی که در این روش پیاده سازی می شود به پزشک کمک میکند که بهتر بتواند بر روی ابعاد زیباشناسی تمرکز داشته باشد و کمک کند فرد به نتیجه بهتری نسبت به ظاهر موها برسد.
مراحل کاشت مو به روش SUT چه مزایایی دارد؟
مزایای SUT شامل موارد زیر می باشد:
- کاشت مو بدون جراحی، خونریزی و درد
- طبیعی بودن خط رویش مو
- امکان کاشت مو حدود سه برابر بیشتر از روش های سنتی
- به حداقل رسیدن آسیب دیدگی گرافت ها
- به جای نماندن هیچ گونه اسکار و زخمی در قسمت برداشت و کاشت مو
چه کسانی برای مراحل کاشت مو به روش SUT کاندید مناسبی هستند؟
کسانی که این روش برای آنها مناسب ترین گزینه است؛ شامل موارد زیر می باشد:
- مشکل طاسی پس از سوختگی
- طاسی پس از شیمی درمانی
- طاسی پس از ضربه
- اسکار های به جا مانده از جراحی
- طاسی ایجاد شده به خاطر التهابات پوستی
- نواقص مو در نواحی مختلفی مانند ابرو، مژه، سبیل و ریش
- نواقص مو در ناحیه تناسلی
- ترمیم موهای سینه توسط روش SUT
- آلوپسی آندروژنیک در مردان
چه تعداد مو کاشته می شود؟
اگر در این روش هزار مو برداشته شود، به همان تعداد می توان مو کاشته می شود. چرا که هیچ آسیبی به فولیکول های برداشت وارد نمی شود. اگر موهای فرد به صورت ۴ تایی باشد، موهای برداشت شده به ۴ تا ارتقا داده می شود و تراکم بیشتر خواهد شد.
این شرایط کاملا به حالت و نوع موهای فرد بستگی دارد. یکی از مشکلاتی که در روش های قدیمی کاشت مو وجود دارد این است که سه روز پشت سر هم نمی توان حدود ۶ الی ۷ هزار تار مو کاشت شود و تکرار جلسات به صورت پشت سر هم باعث خستگی فرد و در نهایت افزایش سختی دوران نقاهت می شود. اما روش SUT این مشکل را کاملاً برطرف میکند و فرد تنها با انجام یک جلسه به تراکم و دلخواه خود روبه رو خواهد شد که در دوران نقاهت بدون درد و خستگی را تجربه خواهد کرد.
نکاتی که باید قبل از کاشت مو انجام شود
قبل از شروع کاشت مو به روش SUT یکسری نکات و مراحل وجود دارد تا آمادگی لازم برای کاشت و پیوند مو را داشته باشید، این مراحل شامل موارد زیر می باشد:
- حدود دو هفته قبل از شروع کاشت مو باید تست ها و آزمایشات لازم را انجام دهید.
- اگر سیگاری هستید بهتر است حداقل یک روز قبل از شروع کاشت مو مصرف سیگار را کنار بگذارید و همچنین یک هفته قبل از کاشت مو از مصرف الکل پرهیز کنید.
- حدود دو هفته قبل از کاشت مو نباید داروهای ضد التهاب و آسپرین مصرف کنید.
- حدود یک هفته قبل از کاشت مو از مصرف ترکیبات مولتی ویتامین خودداری کنید. زیرا خوردن مولتی ویتامین خونریزی بیشتر را برای شما در حین درمان به همراه خواهد داشت.
- حدود سه هفته قبل از کاشت از مصرف داروهای حاوی ماینوکسیدیل خودداری کنید.
کاشت مو به روش SUT
کارهایی که لازم است برای روز کاشت مو انجام دهید؛ شامل موارد زیر می باشد:
- ابتدا سر خود را با شامپو بشویید و از هیچ گونه مواد مراقبتی و زیبایی مو مانند ژل، اسپری نرم کننده استفاده نکنید.
- برای رفتن به مطب حتما یک وعده غذایی سبک و مقوی میل کنید و هر گونه داروی خاصی که قرار است، مصرف کنید را فراموش نکنید.
- یک لباس راحت بپوشید تا هنگام عمل احساس ناراحتی نداشته باشید.
- هر ناحیه ای از بدن که قرار است پزشک از آنجا مو برداشت کند، حتما شیو کنید. طول موها باید به اندازه یک میلیمتر باشد.
- هنگام عمل لباس سرتاسر استیل خواهید پوشید.
- فرایند عمل شما با توجه به شرایط حدود ۴ الی ۸ ساعت طول می کشد.
- هنگام عمل اگر احساس خستگی کردید؛ امکان تغییر موقعیت بدن و یک استراحت کوتاه وجود دارد. پس خیالتان بابت این موضوع راحت باشد.
رشد موها بعد از کاشت مو به روش SUT چگونه است؟
حدود چند روز بعد از کاشت مو پیازهای مو ریشه دار می شوند و بعد از یک هفته می توانید از شامپو بچه برای شستشوی سر استفاده کنید. دقت داشته باشید قسمت عمل شده را به آرامی شستشو دهید تا زخم های ایجاد شده پس از عمل بهبود یابد. از ریزش موها در ناحیه زخم نترسید. چرا که پیاز های کاشته شده در محل خود مقاوم هستند. بعد از سه ماه موهای کاشته شده کاملا رشد می کند که ممکن است پس از رشد کامل دوباره دچار ریزش شود. این ریزش به خاطر تاثیرات جراحی و شکی می باشد که به فولیکولهای مو وارد شده است. در واقع فولیکول ها پس از این که دو هفته در فاز استراحت قرار می گیرند، به فاز رشد منتقل می شود. سپس موها شروع به رشد مناسب خواهند کرد. رسیدن به رشد کامل مو ممکن است حدود یک سال طول بکشد. در مرحله اولیه رشد موها ممکن است التهاب خفیفی در اطراف گرافت های کاشته شده ایجاد شود. به همین دلیل، رشد موهای جدید زیر اپیدرم قرار می گیرند و باعث میشود تاول های بسیار کوچک التهابی شکل بگیرد. این التهاب ها را می توان با استفاده از کمپرس گرم کاهش داد.
چه کسانی نمی توانند از روش SUT برای کاشت مو استفاده کنند؟
کسانی که با مشکلات گفته شده در زیر روبرو هستند، نمی توانند برای انجام کاشت مو به روش SUT اقدام کنند:
- دیابت پیشرفته
- فشار خون پایدار نشده
- اختلالات انعقاد خون
- بروز حساسیت به بی حسی های موضعی
- کسانی که سن کمی دارند؛ اما دچار طاسی آندروژنیک شدند.
مقایسه کاشت مو به روش SUT با روش FIT:
در هر دو روش فولیکول های مو از قسمت بانک مو برداشته و به قسمت طاسی سر انتقال داده می شود. اما SUT نسبت به روش FIT جدید تر است و به صورت کاملا اتوماتیک کاشت مو را انجام می دهد؛ بدون این که توسط ابزارهای جراحی در ناحیه پوست سر برش ایجاد شود. در واقع برداشت فولیکول ها توسط پانچ لیزری صورت میگیرد و پس از این که فولیکول ها فریز شدند، در ناحیه کم پشت مو کاشته می شوند. در این روش بدون ریسک تخریب یا از بین رفتن فولیکول ها می توان کاشت مو را انجام داد.
آیا کاشت مو به روش SUT معایبی هم دارد یا نه؟
تمام روش های زیبایی یک سری معایب و خطرهایی هنگام انجام آن به همراه دارند. برای این که بدانید، روش SUT چه معایب و اثراتی به همراه دارد، موارد گفته شده در زیر را بخوانید:
- احتمال تخریب در ناحیه گیرنده و دهنده
- احتمال انتقال بیماری به خاطر استریل نشدن قسمت های دستگاه به خصوص انتقال دهنده گرافت مو
- احتمال از بین رفتن گرافت های برداشت شده به دلیل بیکیفیت بودن دستگاه
هزینه کاشت مو به روش SUT چقدر است؟
هزینه کاشت موی یکی از عوامل بسیار مهم است که فرد هنگام انتخاب کلینیک یا دکتر به آن دقت می کند. انتخاب روش مناسب توسط دکتر هم به هزینه کاشت بسیار تاثیرگذار است. مهم ترین عاملی که هزینه کاشت مو به روش SUT را مشخص می کند مرکزی است که در آن کاشت مو انجام می شود. در واقع این روزها مراکز زیادی هستند که در زمینه کاشت مو فعالیت دارند.
هر کدام از مراکز، شرایط، ویژگی ها و امکانات مختلفی دارند و همین باعث شده است کاشت مو به روش SUT با نوسان زیادی همراه باشد و هر مرکز قیمت مشخصی برای خود در نظر بگیرد. نخستین نکتهای که باید هنگام کاشت مو در نظر گرفت، تعداد گرافت در ناحیه بانک مو سر است. هر چقدر بانک موی شما قوی تر و ریشه موها استحکام بیشتری داشته باشد، مطمئنا کاشت موی شما نتیجه بهتری خواهد داشت. دیگر عامل های تعیین کننده هزینه کاشت مو شامل موارد زیر می باشد:
- دلیل ریزش مو
- تعداد گرافت های مورد نیاز برای قسمت طاسی سر
- روش انتخاب برای انجام کاشت مو
اگر فولیکول های مو به درستی پیوند زده شوند چه اتفاقاتی می افتد؟
بعد از کاشت مو، موها به رشد خود ادامه می دهند. به طوری که موهای اهدا دهنده رشد می کنند و به راحتی اسکار های ایجاد شده را می پوشانند. اگر فولیکول های مو به درستی پیوند شده باشند، بیمار تا پایان عمر شاهد رشد موها خواهد بود. برای این که از وضعیت موهای خود مطمئن شوید، بعد از دو هفته برای معاینه نزد پزشک می روید تا خیالتان بابت موهای پیوند شده و دیگر موهای سر راحت شود.
عوارض کاشت مو به روش SUT
عوارض کاشت مو به روش SUT نسبت به دیگر روش ها بسیار کمتر است. اما در برخی موارد ممکن است مشکلات گفته شده در زیر اتفاق بیفتد.
- تورم ناحیه پیشانی (اگر خط رویش موها کمی پایین تر باشد، فرد ممکن است با این مشکل مواجه شود.)
- احساس بی حسی در ناحیه دهنده پس از چند هفته
- رشد نامتعادل برخی موهای کاشته شده
- ریزش موها پس از عمل، در صورت مواجه شدن با این مشکل اصلاً نگران نباشید. چرا که دوباره موها به رشد طبیعی خود باز می گردند.
رشد و ریزش کاشت مو به روش SUT به چه شکل است؟
پس از گذشت 1 تا 3 روز پیاز های مو کاشته شده ریشه دار می شوند. شما می توانید پس از گذشت 5 روز از شامپو بچه استفاده کرده و موهای خود را به آرامی و ملایمت شستشو دهید. زخم ها پس از گذشت 7 تا 14 روز می افتند. به هیچ عنوان از افتادن پیاز های موی کاشته شده با زخم ها نترسید، زیرا تا زمانی که محل پیوند خونریزی نکند، پیاز های موی کاشته شده در جای خود باقی می مانند. این موها رشد کرده و پس از گذشت 3 ماه، شروع به ریزش می کنند. این موضوع به دلیل شک جراحی است؛ در این زمان فولیکول مو برای 10 تا 14 هفته وارد فاز استراحت می شود. پس از گذشت این زمان، موها شروع به رشد منظم می کنند. در بیش تر اوقات رشد کامل مو حدود یک سال طول می کشد.
طی رشد اولیه مو، التهابات خفیفی در اطراف گرافت ها به وجود می آیند. این موضوع ممکن است به دلیل رشد موهای جدید زیر اپیدرم باشد که با تاول های کوچک التهابی همراه هستند. برای رفع این مشکل می توانید از کمپرس گرم استفاده کنید. فولیکول هایی که به درستی پیوند زده شده باشند تا پایان عمر مو تولید خواهند کرد.
کلام آخر
ممنون از این که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.