هر یک از ما ممکن است علائم ریزش مو را در طول زندگی خود تجربه کنیم که به دلایل مختلف ظاهر میشود. همانطور که میدانید موهای سالم و پرپشت تأثیر زیادی در زیبایی افراد دارد. به همین دلیل هرگونه سهل انگاری در مراقبت از مو منجر به ریزش مو میشود. امروزه به لطف پیشرفتهای پزشکی، درمانهای مختلفی برای کاهش ریزش مو و جبران موهای از دست رفته ارائه میشود که یکی از بهترین آنها کاشت مو است. در ادامه برای آشنا شدن با آشنایی با کاشت مو، روشهای کاشت مو، مراحل کاشت مو به روش SUT و تفاوت کاشت مو FIT و SUT با ما همراه باشید.
کاشت مو با استفاده از تکنیکهای مختلف و ویژهای انجام میشود. از جمله روشهای کاشت مو روشهای FIT و SUT هستند که با تکنولوژیهای پیشرفته انجام میشوند. تفاوت کاشت مو FIT و SUT تعداد جلسات آنها است و بسیاری از مراحل انجام آنها مشابه یکدیگر است.
آشنایی با کاشت مو
تمام موهای بدن در اندام های کوچکی به نام فولیکول ساخته می شوند. فولیکول ها واحدهای ساختاری هستند که از چندین بخش مانند غدد چربی، پاپیلا و سایر قسمت ها تشکیل شدند و وظیفه آن ها ساختن و کنترل رشد مو است. فولیکول ها در همه جای بدن یافت می شوند و بسته به جایی که قرار دارند، موهای مختلفی تولید می کنند. برای مثال، موهای پشت سر در نواحی پایین گردن نازکتر و در نواحی بالایی ضخیمتر هستند. تفاوت بین فولیکول ها در آلوپسی آندروژنتیک یا طاسی الگوی مردانه بسیار بارزتر است. در این شکل از طاسی، موهای جلوی سر به هورمونی به نام تستوسترون حساس است.
به این ترتیب با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض این هورمون وزن کم می کنند و پوست اندازی می کنند. اما موهای ناحیه تمپورال و پشت سر در برابر ریزش مقاومت می کنند و نازک نمی شوند. پس اگر فولیکول ها را از این نواحی به ناحیه طاس منتقل کنیم، موهای جدید در برابر طاسی مقاوم بوده و تا پایان عمر رشد خواهند کرد. اساس تمام روش های کاشت مو است. انتقال فولیکولهایی که گرافت نامیده میشوند، از مناطق مقاوم به طاسی به مناطق طاسی. ناحیه ای که مو از آن گرفته می شود بانک مو و ناحیه ای که مو در آن کاشته می شود ناحیه گیرنده نامیده می شود. برای انجام این روش به دکتر خوب برای کاشت مو مراجعه کنید.
روش های کاشت مو
روش های کاشت مو به دو دسته جراحی و غیر جراحی تقسیم می شوند. روش جراحی با نام اختصاری FUT شناخته می شود که در آن فولیکول ها به صورت نواری از پشت سر برداشته می شوند. برداشتن این نوار باعث آسیب و خونریزی می شود و نیاز به بخیه دارد. در روش های غیر جراحی زخم و بخیه وجود ندارد. فولیکول ها از بانک مو به شکل دانه ای با ایجاد برش های کوچکتر از یک میلی متر برداشت می شوند. اساس تمام روش های غیر جراحی روش FIT است. سایر روش های غیر جراحی مانند جدیدترین روش های کاشت مو SUT، Micro FIT و BHT نسخه های بهینه و بهبود یافته FIT هستند. به عنوان مثال، در کاشت مو SUT، از دستگاه پیشرفته ای به نام SAFER برای برداشت پیوندها استفاده می شود.
ویژگی بهترین کلینیک زیبایی:
❤️محیط راحت و دلنشین | کلینیک زیبایی موفق باید فضایی آرام و دلپذیر برای مشتریان فراهم کند. |
⚡تجهیزات پیشرفته | بهترین کلینیک زیبایی داری تجهیزات مدرن و پیشرفته است. |
⭐محصولات با کیفیت | بهترین کلینیک زیبایی درای محصولات با برند خوب و با کیفیت است. |
✔️ارائه مشاوره حرفهای | مشاوره حرفهای یکی از خصوصیات بارز در بهترین کلینیک های زیبایی است. |
هزینه کاشت مو
هزینه کاشت مو به عوامل گوناگونی بستگی دارد بنابراین نمیتوان هزینه آن را به صراحت بیان نمود. این عوامل میتوانند شامل مهارت و تخصص پزشک، تعداد موهای مورد نیاز، شرایط فرد و عوامل دیگر باشند. در ادامه به صورت خلاصه برخی از این عوامل را شرح میدهیم:
- موقعیت جغرافیایی: مکان و کشوری که در آن کاشت مو انجام میشود میتواند نقش مهمی در تعیین هزینه داشته باشد. هزینهها در کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد.
- تعداد موهای مورد نیاز: هزینه کاشت مو به طور معمول به تعداد موهایی که باید کاشته شوند بستگی دارد. هر چه تعداد موی مورد نیاز بیشتر باشد، هزینهها نیز بیشتر خواهد بود.
- نحوه کاشت مو: نحوه کاشت مو مانند تکنیک FUT ،FIT و SUT نیز میتواند بر هزینه تأثیرگذار باشد. هر یک از این روشها هزینههای متفاوتی دارند.
- تجربه و مهارت پزشک: تجربه و مهارت پزشک که کاشت مو را انجام میدهد نقش بسیار مهمی در هزینه کاشت مو دارد. پزشکان باتجربه ممکن است هزینه بیشتری دریافت کنند، اما این هزینه میتواند از نظر نتایج حاصل شده بسیار باارزش باشد.
- معتبر بودن مرکز کاشت مو: معتبر بودن مرکز کاشت مو نیز تأثیر زیادی بر هزینه دارد. مراکز معتبر و شناخته شده ممکن است هزینه بیشتری درخواست کنند.
- تعداد جلسات لازم: برخی از افراد نیاز به چند جلسه کاشت مو دارند که این موضوع تأثیر مستقیمی بر افزایش هزینه کاشت مو میگذارد.
- میزان تقاضا: میزان تقاضا و رقابت بین مراکز کاشت مو نیز میتواند بسیار تأثیرگذار باشد و موجب تغییر در قیمتها شود.
- سطح خدمات: نوع خدمات، خدمات پس از کاشت مو و مراقبتهای لازم بعد از کاشت مو نیز ممکن است هزینه کاشت مو را تحت تأثیر قرار دهد.
- هزینههای تست و مشاوره: قبل از کاشت مو، ممکن است برای تشخیص وضعیت موها و پوست سر هزینههایی برای تستها و مشاورهها نیاز باشد.
- نوع تکنولوژی استفاده شده: استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و نوین در کاشت مو ممکن است هزینه را افزایش دهد.
این عوامل تنها چند نمونه از مواردی هستند که ممکن است بر هزینه کاشت مو تأثیر بگذارند. هر فرد ممکن است شرایط منحصربهفردی داشته باشد که باید در نظر گرفته شود؛ بنابراین میتوان گفت که هزینههای کاشت مو ممکن است بسیار متغیر باشد و عوامل متعددی بر آن تأثیر بگذارند.
باید و نباید های مراقبت ها بعد از کاشت مو
کاری که در طول دوره نقاهت پس از کاشت مو انجام می دهید برای اطمینان از بهترین نتایج بسیار مهم است. مراقبت مناسب پس از کاشت مو به شما کمک می کند سریعتر به روال روزانه خود بازگردید و میزان موفقیت کاشت مو را افزایش دهید. دستورالعمل های جراح خود را دنبال کنید. جراح شما دستورات مراقبتی را فقط برای گوش دادن به شما نمی دهد. دستورالعمل های کلی برای مراقبت های بعد از عمل وجود دارد که باید آن ها را دنبال کنید. اما دستورالعمل های داده شده توسط جراح شما اهمیت ویژه ای دارد. روز جراحی و روز بعد پوست سر خود را خشک نگه دارید تا پوست بهبود یابد. ناحیه اطراف سر خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید تا زمانی که بهبود می یابد.
ممکن است کمی درد و بی حسی در ناحیه ایمپلنت احساس کنید، اما چیزی که توسط جراح شما تایید نشده است را روی پوست سر خود قرار ندهید. اگر احساس درد و ناراحتی کردید، بلافاصله پس از جراحی از مسکن استفاده کنید. اثر بیهوشی عمومی که قبل از عمل به شما داده می شود از بین می رود و ممکن است احساس درد و تورم داشته باشید. در صورت احساس درد و تورم با جراح خود تماس بگیرید، اما این علائم عوارض بعد از جراحی هستند. یک یا دو روز بعد از عمل موهای خود را بشویید و شامپو بزنید تا جای زخم اطراف موهای کاشته شده پاک شود. این کار از آسیب به فولیکول های مو جلوگیری می کند و از رشد مو جلوگیری می کند.
تا چهار یا پنج روز پس از عمل موهای خود را دوش ندهید. در روزهای اول پس از عمل باید موهای خود را با آب لوله کشی یا هر منبع دیگری بشویید. از جراح خود بپرسید کدام شامپو برای استفاده بی خطر است. میتوانید در هفته اول پس از جراحی از کیسه یخ برای تسکین تورم یا درد استفاده کنید، اما کیسه را مستقیما روی ناحیه پیوند قرار ندهید. از شخصی بخواهید که بعد از عمل شما را در خانه همراهی کند، زیرا ممکن است هنوز اثرات بیهوشی اعمال شده قبل از عمل را احساس کنید.
مزایای روش های کاشت مو
در این روش سوراخهای بسیار کوچکی برای کاشت فولیکولهای مو ایجاد میشود که نیازی به بخیه یا بانداژ ندارد تا پس از عمل بهبودی سریعتر و با کمترین عوارض ممکن انجام شود. این روش برای اکثر افراد، حتی آن هایی که موهای نرم و ظریفی دارند، جواب می دهد. این روش به پزشک این امکان را می دهد که موهای مختلف را با زوایای و الگوهای مختلف کاشت و از نظر ظاهری به نتایج بهتری دست یابد. به دلیل عدم وجود برش و آسیب های عمده، دوره نقاهت پس از کاشت مو با میکروگرافت کوتاه تر است. این باعث می شود افراد زودتر به فعالیت های روزانه خود بازگردند.
قبل از کاشت مو چه مراقبت هایی باید انجام شود؟
10 روز قبل از جراحی آسپرین، ویتامین E یا مولتی ویتامین مصرف نکنید. آسپرین از عملکرد پلاکت ها جلوگیری می کند که به توقف خونریزی کمک می کند. اگر از داروهای رقیق کننده خون یا مسدود کننده های بتا استفاده می کنید به پزشک خود اطلاع دهید. سه روز قبل از جراحی از مصرف داروهای ضد التهاب خودداری کنید. یک هفته قبل از عمل از کشیدن سیگار خودداری کنید زیرا ممکن است بهبودی را به تاخیر بیندازد.
مصرف 1000 تا 2000 میلی گرم ویتامین C قبل از جراحی ممکن است به بهبودی کمک کند. تا دو هفته بعد از جراحی موهای خود را کوتاه نکنید و اجازه دهید موهایتان نیم اینچ در پشت و پهلوها رشد کنند تا از پوشش کافی برای بخیه ها اطمینان حاصل شود.
تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید و هنگام مراجعه به پزشک برای اولین جلسه کاشت مو مطمئن شوید که پوست سرتان آفتاب سوخته نیست. سر خود را با شامپو بشویید، از الکل، ژل یا نرم کننده استفاده نکنید. صبح روز عمل، یک وعده غذایی سبک بخورید.
تمام داروهایی که روزانه مصرف می کنید مانند داروهای قلبی عروقی، دیابت و آسم را طبق معمول مصرف کنید. یک لباس بدون آستین و یک کلاه سبک بپوشید. قبل از شروع، منطقه ای را که جراح شما فولیکول ها را در آنجا برداشت می کند آماده کنید. برای اطلاع از هزینه کاشت موی سر با بهترین پزشکان مشورت کنید.
مراحل کاشت مو به روش SUT
در ادامه با مراحل کاشت مو به روش SUT آشنا می شوید:
کاشت گرافت :
در مرحله آخر، سوراخ های کوچکی در ناحیه گیرنده با استفاده از پانچ استاندارد ایجاد می شود. سپس گرافت های آماده شده با استفاده از انبرک یا دستگاه SAFE به داخل این سوراخ ها هدایت می شوند. ظرافت استفاده از ابزار و توجه به خواب مو از مواردی است که در این مرحله به مهارت جراح بستگی دارد.
ایجاد برش به کمک پانچ :
قسمتی از دستگاه SAFER که سوراخ ها را ایجاد می کند و مجهز به پانچ است هندپیس نامیده می شود. ابتدا با استفاده از یک هندپیس، سوراخ های کمتر از یک میلی متر در بانک مو ایجاد می شود. عمق و زاویه قرار دادن پانچ در پوست بسیار مهم است و نیاز به مهارت زیادی از جانب جراح دارد. اگر عمق سوراخ کافی نباشد فولیکول نصف و نیمه بیرون می آید و اگر زاویه درست نباشد به پیوند آسیب می رساند.
در کاشت مو به روش SUT از تکنیک خاصی به نام تکنیک تیز و آهسته استفاده می شود. یعنی ابتدا با استفاده از پانچ تیز سوراخ ایجاد می شود و سپس با استفاده از ابزار کندتر پیوند برداشته می شود. در مرحله استفاده از ابزار آهسته، اگر مهارت جراح کافی نباشد، فولیکول در لایههای عمیقتری از پوست فرو میرود. این خطا دفن فولیکولی نامیده می شود. اگر این اتفاق بیفتد، فولیکول مدفون می تواند باعث التهاب و کیست شود. استخراج این فولیکول کار سختی نیست. اما این باعث هدر رفتن زمان زیادی می شود.
آماده سازی گرافت ها :
گرافتها از طریق لوله دستگاه SAFER به داخل مخزن هدایت می شوند. سپس آن ها را از مخزن خارج کرده و در محلول ذخیره سازی قرار می دهند. تیم مراقبت های بهداشتی پیوندها را برای کاشت با استفاده از میکروسکوپ آماده می کند. این مرحله توسط ابزار دستی و نیروی انسانی انجام می شود. بنابراین مهارت و سرعت عمل بسیار مهم است. هر چه فولیکولها بیشتر در خارج از بدن باقی بمانند، احتمال کاشت موفقیتآمیز آنها کمتر است.
برداشت گرافت با مکش :
دستگاه SAFER مجهز به دستگاه مکنده است. فولیکول با مکش از پوست سر خارج می شود. فرآیند برداشتن فولیکول ها در کاشت مو به روش FIT زمان بیشتری می برد زیرا با استفاده از انبرک انجام می شود. این مشکل در کاشت مو SUT حل شده است و به همین دلیل تعداد گرافت های کاشته شده در یک جلسه در حال افزایش است.
مشخص کردن خط رویش جدید:
یکی از مشکلات بی اساس روش SUT، خط رشد غیر طبیعی و عروسکی است. این مشکل ربطی به روش SUT ندارد و صرفا به مهارت و هنر جراح بستگی دارد. خط رشد باید به دقت برنامه ریزی و طراحی شود. اجرای طبیعی ترین خط رشد در ایران منحصر به کلینیک کاشت مو ایران FIT می باشد.
بعد از کاشت مو به روش SUT چه مراقبت هایی باید انجام شود؟
پس از کاشت مو به روش SUT هیچ گونه درد یا ناراحتی احساس نخواهید کرد. اگر این بیماری را دارید، بسیار نادر است و با مسکن های معمولی درمان می شود. در روزهای اول ظاهر پوست سر به دلیل وجود لخته های خون تا حدودی ناخوشایند است. البته می توانید سر خود را با کلاه بپوشانید. این لخته ها نقش مهمی در تثبیت فولیکول ها و جامد شدن آن ها مانند سیمان دارند. زخم های ناحیه کاشت در عرض 7 روز و زخم های بانک مو در عرض 14 روز کاملاً بهبود یافته و از بین می روند. قرمزی محل کاشت و تورم سر و صورت ممکن است مشاهده شود که پس از چند روز برطرف می شود. روز بعد از کاشت مو به روش SUT می توانید سر کار بروید. اما به طور کلی توصیه می شود چند روز استراحت کنید. هیچ محدودیتی برای فعالیت بدنی وجود ندارد، اما قبل از بازگشت به باشگاه حتما با پزشک خود مشورت کنید.
تفاوت کاشت مو FIT و SUT
تفاوت کاشت مو FIT و SUT به این صورت است که هر دو فولیکول مو برداشته و سپس کاشته می شوند. اما روش SUT جدیدتر و کاملاً خودکار از روش های FIT و FUT است. بنابراین، فولیکول های مو با پانچ لیزر بدون نیاز به ایجاد برش روی پوست سر و رفع موهای زائد برداشته می شوند. کاشت پس از انجماد فولیکولهای مو از محل اهداکننده انجام میشود و از آنجایی که فولیکولهای مو منجمد شدند، میتوان آنها را بدون خطر ریزش تا زمان کاشت نگهداری کرد.
در کاشت مو به روش SUT تمامی مراحل کاشت مو در یک جلسه انجام می شود اما در روش های FUT و FIT حداقل چندین جلسه متوالی یا متناوب ضروری است. یکی دیگر از ویژگی های کاشت مو با روش SUT این است که کلیه مراحل کاشت از ناحیه اهدا کننده و کاشت به ناحیه گیرنده با دستگاه های تمام اتوماتیک و زیر نظر متخصص پوست انجام می شود در حالی که در روش های FIT و FUT کاشت مو انجام می شود.
توسط متخصص پوست شما، این امکان وجود دارد، نه دستگاه ها. یکی از عواملی که روش SUT را از روش های FIT و FUT متمایز می کند، قرار دادن محفظه ای در داخل دستگاه است که از طریق آن کلیه پیوندها برداشت می شود. نکته مهم دیگر در کاشت مو، تراکم مو است که متاسفانه در کاشت مو FIT و FUT بسیار کم است، اما در روش SUT به طرز شگفت انگیزی بالا است. بهبودی پس از کاشت مو به روش های FUT و FIT یکی از مشکلات اصلی است که حتی رفتن به محل کار و جوامع مختلف را برای بیمار مشکل می کند، در حالی که با روش SUT این مشکل را ندارید و می توانید به زندگی عادی خود برگرد درست بعد از به ترک کلینیک ادامه دهید.
آیا امکان ریزش مو بعد از کاشت مو وجود دارد؟
پس از یک تا چهار هفته، موهای کاشته شده به طور طبیعی شروع به ریزش می کنند، یعنی وارد مرحله استراحت می شوند. این بسیار طبیعی است و یکی از فرآیندهای درمانی محسوب می شود که نشان می دهد کاشت و کاشت مو با موفقیت انجام شده است. پس از ریزش مو، موهای طبیعی دوباره شروع به رشد می کنند که ممکن است تا یک سال طول بکشد. در این صورت خطر ریزش مو بسیار کمتر از موهای طبیعی یک فرد است.
عوارض کاشت مو به روش های FIT و SUT
هر دو روش FIT و SUT ممکن است با برخی معایب و عوارض همراه باشد که در این بخش از مقاله سعی داریم معایب این دور روش را برای شما شرح دهیم. در کل می توان کفت که کاشت مو به روش FIT هیچ گونه دردی به همراه ندارد و به طور تقریبی عارضه بسیار شدیدی ندارد است. با این وجود، کاشت مو به این روش با برخی عارضه موقت همراه است که می تواند شامل موارد زیر باشد :
- برای کاشت مو می بایست سوراخ هایی ایجاد شود که ممکن است این منافذ باقی بمانند و جای زخم هایی که باقی می مانند، از هولدرهای دست و بانک مو در قسمت از بین بردن موهای زائد دچار آسیب بسیار بدی می شوند و امکان دارد که با برخی تورم و قرمزی همراه باشند.
- در صورت نیاز به انجام کاشت مو به روش FIT، می بایست چندین جلسه به کلینیک مراجعه کنید و اکثر بانک مو در طی تمامی این جلسات برداشته می شوند، شوربختانه بیشترشان به علت از بین رفتن موها از بین می روند.
- مدت زمان مورد نیاز برای پیوند پیاز و ریشه مو ممکن است کمی طولانی تر شود و این مسئله بیشتر به علت کمبود خون رخ می دهد که یکی دیگر از عوارض این روش است. در این صورت نه تنها ریزش بانک مو رخ می دهد، بلکه موهای برداشته شده هم دیگر رشد قبلی شان را ندارند و در نتیجه بعد از گذشت 6 الی 8 ماه، موهای کاشته شده مثل موهای عروسک رشد می کنند.
از این رو به همه افراد توصیه می شود که اگر شما تمایل به انجام دادن کاشت مو به این روش را دارید، لطفا پیش از انجام کاشت مو به یک کلینیک که تجربه بسیار درخشان و سابقه طولانی در این زمینه است مراجعه نمایید و در ضمن کلینیکی را برگزینید که از آخرین تکنولوژی و دستگاه های روز دنیا استفاده می کند و با متخصصین بسیار مجرب و حرفه ای همکاری می کند. در این صورت احتمال رخ دادن عوارض کاشت مو به روش FIT به حداقل می رسد.
عوارض کاشت مو به روش SUT :
کاشت مو به روش SUT نیز مانند روش FUT با برخی عوارض و معایبی همراه است که آن ها به شرح زیر می باشند :
- متورم شدن ناحیه پیشانی
- فرد دچار بی حسی در بخش اهداکننده مو دارد که این مشکل بعد از گذشت چند روز از بین می رود.
- رشد نامساوی و با تأخیر در موهای کاشته شده
کلام آخر
کاشت مو یکی از روشهایی است که برای افرادی که دچار ریزش مو شدهاند یا به صورت ژنتیکی موهای کم پشتی دارند استفاده میشود. کاشت مو میتواند باعث زیبایی چهره افراد شود و سبب افزایش به نفس آنها شود. در این روش از تکنیکهای مختلفی برای کاشت مو استفاده میشود که با توجه به تشخیص پزشک روش متناسب با نیازهای هر شخصی تعیین میشود. کاشت مو نیز مانند هر روش زیبایی دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد؛ اما به طور کلی مزایای آن بیش از معایب آن است. پیشنهاد میکنیم برای انجام این روش به کلینیکی معتبر و پزشکی متخصص مراجعه کنید، زیرا این موضوع میتواند در نتایج کاشت مو شما تأثیر زیادی داشته باشد.
از شما سپاس گزاریم که تا آخر مقاله تفاوت کاشت مو FIT و SUT همراه ما بودید. ما سعی کردیم در این مقاله از سایت کلینیک زیبایی آوینا بهروزترین مطالب را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در صورت داشتن هر گونه سؤال، پیشنهاد و انتقاد میتوانید برای ما کامنت بگذارید ما در اسرع وقت نظرات شما را مشاهده میکنیم و به سؤالات شما عزیزان پاسخ میدهیم.