کاشت ریش صورت

ما در این مقاله سعی داریم شما را با مراحل کاشت ریش آشنا کنیم. بیشتر مردان خواستار ریش هستند و دوست دارند ریش های پرپشت و حجیم داشته باشند. امکان دارد بعضی از افراد به دلایل مختلفی با ریزش ریش مواجه باشند و از این بابت رنج ببرند و به دنبال راهی برای خلاص شدن از ریزش ریش و سبیل باشند که یکی از راه ها کاشت ریش است. کاشت ریش می تواند به افرادی که با مشکل ریزش مواجه هستند کمک کند تا ریش هایی پرپشت داشته باشند. کاشت ریش مراحلی دارد که برای آشنا شدن با مراحل کاشت ریش با ما همراه باشید.

کاشت ریش چیست ؟

کاشت ریش مانند کاشت مو، فولیکول های لازم را از قسمت دیگری از بدن گرفته و پیوند می زند. با توجه به اندازه ناحیه گیرنده، به طور کلی تخمین زده می شود که بین 4000 تا 7000 تار مو برای کاشت ریش مورد نیاز است که بین 2 تا 5 ساعت طول می کشد. بعضی از پزشکان کاشت ریش را به صورت دستی و بعضی دیگر با ابزارهای خودکار انجام می دهند. اسکارهای ریز در جایی که فولیکول های مو برداشته می شوند دیده می شوند، اما قابل مشاهده نیستند و به سرعت بهبود می یابند.

به غیر از مشکلات ریزش مو و طاسی تکه‌ای بسیاری از مردان این روش را برای پوشاندن جای زخم و اسکار انتخاب می‌کنند. ریش های کاشته شده بعد از مدتی مثل ریش های طبیعی رشد می کنند و در صورت وجود تفاوت در اندازه و رنگ می توانید به راحتی آن ها را رنگ کرده و کوتاه کنید.

کاشت ریش چیست ؟

دلیل ریزش مو در ریش و سبیل

مشکلات مردان در ریش و سبیل به 3 شکل دیده می شود. در بیشتر مردان قسمت هایی از صورت مانند لپ‌ها ریش وجود ندارد  اما قسمت های دیگر تراکم خوبی دارند مانند چانه پر از مو است. بعضی از آقایان ریش و سبیل کامل دارند ولی با تراکم کم و موهای ضعیف که این افراد نمی‌توانند ریش و سبیل خود را بلند کنند. تعداد کمی از مردان به طور کلی ریش و سبیل ندارند که می‌تواند دلیل ژنتیکی، مادرزادی یا اکتسابی داشته باشد. اگر مردان برای کاشت ریش کاندیدای مناسبی باشند می توانند این مشکلت را برطرف کنند. دلایل زیادی برای کم پشت بودن و ریزش ریش و سبیل وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم :

هورمون ها :

هورمون ها می توانند یکی از دلایل کوتاهی ریش و سبیل باشند. هورمونی که تأثیر حیاتی بر رویش موهای ریش و سبیل دارد، تستسترون است. یکی از هورمون های جنسی بدن که به آن هورمون جنسی مردانه می گویند. البته خانم ها هم این هورمون را می سازند اما در آقایان بیشتر ترشح می شود. تولید و ترشح تستسترون در دوران بلوغ در مردان افزایش می یابد. کم کم ریش و سبیل پسرها در سن بلوغ پرپشت می شود. بعضی از افرادی که می خواهند کاشت ریش انجام دهند افرادی هستند که بدنشان تستسترون کمتری تولید می کند.

تستسترون در پوست به هورمون DHT یا دی هیدرو تستسترون تبدیل می شود. DHT همان اثرات تستسترون را بر روی فولیکول ها دارد، اما از آنجایی که یک هورمون موضعی است که برای مدت طولانی در بافت ها باقی می ماند، تاثیر بیشتری نسبت به تستسترون بر روی مو دارد. در پوست ما آنزیمی به نام 5 آلفا ردوکتاز وجود دارد که تستسترون را به DHT تبدیل می کند. از مهارکننده های این آنزیم برای درمان طاسی با الگوی مردانه استفاده می شود.

DHT باعث ریزش مو و رشد مو در سایر قسمت های بدن در افراد مبتلا به ریزش موی ارثی می شود. اگر آنزیم 5AR کم باشد یا تولید DHT به هر دلیل دیگری کاهش یابد، موهای پشت کوتاه تر و موهای صورت کوتاه تر می شوند. بعضی از افرادی که می خواهند کاشت ریش و سبیل انجام دهند کسانی هستند که آنزیم 5 آلفا ردوکتاز کمتری در بدن خود دارند. در برخی از مردان، جریان خون در گونه ها کمتر از جریان خون به بقیه قسمت های صورت است. مواد مغذی و هورمون های کمتری به فولیکول های این ناحیه می رسد. مشکل این است که در بعضی از مردان، گونه ها و لب ها خالی از مو هستند.

عوامل ژنتیکی :

عوامل ارثی یا ژنتیکی مهمترین دلایل نازک شدن ریش و سبیل هستند. اگر پدر و پدربزرگ شما ریش و سبیل پرپشتی داشتند احتمال این که شما هم ریش و سبیل پرپشتی داشته باشید. اگر برعکس باشد ریش یا سبیل پرپشتی نخواهید داشت. وضعیت ریش و سبیل در خانواده مادر مهم است.

وقتی می گوییم چیزی ارثی یا ژنتیکی است، منظورمان این است که هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند شرایط را تغییر دهد. در حال حاضر کاشت ریش و سبیل تنها راه حلی است که داریم. داروها، لوسیون ها، سرم ها، مزوتراپی و روش های دیگر باعث رشد موهای ریش و سبیل شما نمی شود.

عوامل ژنتیکی :

آسیب و بیماری های :

بعضی از آسیب ها به پوست و بیماری پوستی می تواند باعث طاسی موقت و دائمی ریش و سبیل شود. بعضی از این آسیب ها شکستگی، زخم و اسکار، فولیکولیت، عمل‌های جراحی مانند جراحی ترمیم شکاف کام، سوختگی‌ها، جای بخیه است. ریزش ریش و سبیل ناشی از همیشه در اثر موارد بالا دائمی نیست ولی اگر دائمی باشد تنها راه آن کاشت ریش و سبیل است. آلوپسی آره‌آتا یا ریزش موی سکه‌ای هم می‌تواند باعث ریزش و کم پشتی موهای ریش و سبیل شود. ریزش مو در آلوپسی آره‌آتا موقتی است اما به صورت دوره‌ای تکرار می‌شود. طاسی‌های در اثر آلوپسی آره‌آتا را نمی‌توان با کاشت درمان کرد.

سبک زندگی :

باید به اندازه کافی بخوابیم، غذاهای سالم بخوریم، ورزش کنیم و سطح استرس خود را کاهش دهیم. این موارد برای سلامت کلی بدن و رشد ریش و سبیل شما مهم هستند. در مورد رژیم غذایی، ویتامین های بیوتین و نیاسین می توانند روی ریش، سبیل و رشد مو تاثیر بگذارند. این ویتامین ها در غذاهایی مثل تخم مرغ، آووکادو، شیر، ماهی و تخمه آفتابگردان پیدا می شوند و خوب هستند که در رژیم غذایی خود گنجانده شوند.

آیا کاشت ریش درد دارد ؟

تنها مرحله ای که می تواند کمی دردناک باشد، تزریق بی حسی به صورت است. بقیه روش ها بدون درد و تحت بی حسی صورت می گیرد. قدرت شفابخشی پوست صورت بالا است و صدمات جزئی ایجاد شده در مرحله کاشت به سرعت و حتی سریعتر از پوست سر ترمیم می شود. پوست 3 یا 4 روز بعد از کاشت ریش و سبیل بهتر می شود.

مراحل کاشت ریش و سبیل 

کاتش ریش و سبیل مراحلی دارد که در ادامه با مراحل کاشت ریش آشنا می شوید :

برنامه ریزی :

اول باید مشخص شود که برای رسیدن به تراکم مورد نظر به چند پیوند نیاز داریم. برای این کار مثلث یا مستطیل های فرضی را روی صورت خود بکشید و تعداد موهای آن ها را بشمارید. به این صورت می توانید تعداد گرافت هایی را که برای دستیابی به تراکم مورد نظر نیاز دارید محاسبه کنید. در مرحله بعد باید بانک مو را بررسی کنید. موهایی که برای کاشت ریش و سبیل انتخاب می‌شوند باید دو ویژگی داشته باشند.

اولی این که تا حد امکان ضخیم باشند زیرا موهای ریش و سبیل  ضخیم‌تر از موهای سر است. دوم این که واحدهای فولیکولی موجود در سر، بین 1 تا 4 تار مو دارند اما واحد های فولیکولی ریش و سبیل، 1 یا 2 تار مو دارند. باید سعی کنید در زمان برداشت گرافت‌ها، آن‌هایی را انتخاب کنید که 1 یا 2 تار مو داشته باشند.

تزریق بی حسی :

برای استخراج و کاشت فولیکول نیازی به بیهوشی عمومی نیست و هر دو روش را می توان با بی حسی انجام داد. بی حس کننده به بانک مو و سپس به ناحیه گیرنده تزریق می شود.

چه افرادی برای کاشت ریش مناسب هستند ؟

برداشت فولیکول از بانک مو :

نحوه برداشت بستگی به روش کاشت ریش و سبیل دارد. در صورت استفاده از روش FUT، برشی در پشت سر به وجود می آید و پوست و فولیکول های آن به صورت نواری برداشته می شود. در صورت استفاده از روش FIT یا بقیه روش های کم تهاجمی، فولیکول ها به صورت جداگانه یا گرانول استخراج می شوند. در این روش ها با استفاده از ابزاری به نام پانچ، سوراخی در پوست به وجود می آید و فولیکول را از بافت های مجاور جدا می شود. سوراخ به وجود آمده تا یک میلی متر ضخامت دارد. به همین خاطر خون ریزی نمی کنید و نیازی به بخیه نیست.

آماده سازی گرافت :

مرحله تهیه گرافت در کاشت ریش و سبیل نیاز به دقت و ظرافت زیادی دارد. پرسنل پزشکی در این مرحله باید واحدهای فولیکولی حاوی یک یا دو تار مو را با استفاده از میکروسکوپ آماده کنند. اکثر مواقع وقتی یک واحد فولیکولی از بانک مو استخراج می شود، مقداری بافت پوست اضافی در اطراف آن وجود دارد. در کاشت مو صورت این بافت اضافی باید با وسواس بیشتری نسبت به کاشت مو برداشته شود.

کاشت گرافت در ناحیه ریش :

خط بالای ریش باید به گونه ای انجام شود که شبیه ریش طبیعی باشد. یعنی از گرافت های یک مو استفاده کنید و گرافت های پراکنده را روی پوست قرار دهید. برای بقیه بخش های دیگر  سعی کنید حداکثر تراکم را ایجاد کنید. قرار دادن فولیکول ها در پوست مهم است. برای مثال موهای ریش نباید بلند شوند.

کاشت گرافت در روش FUT و بقیه روش های کاشت ریش و سبیل از نظر تکنیکی تفاوتی ندارند. یعنی در تمام روش ها با استفاده از پانچ سوراخ هایی روی پوست ایجاد می شود و گرافت ها درون آن قرار می گیرند. در روش های جدیدتر مانند micro FIT می توان از پانچ با اندازه های مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال، ما از پانچ های 0.5 و 0.7 میلی متری برای گرافت های تک تار مویی و پانچ های 0.7 و 0.8 میلی متری برای گرافت های دوتار مویی استفاده می کنیم.

کاشت ریش چه مزایایی دارد ؟

کاشت ریش مانند همه روش های دیگر دارای مزایایی است که در ادامه به مزایای کاشت ریش می پردازیم :

  • با کاشت ریش اعتماد به نفس و حس مردانگی در افراد بیشتر می شود.
  • با کاشت ریش می توانید به طور دائمی و طبیعی ریش و سبیل پرپشت داشته باشید.
  • موها می توانند از شما در برابر اشعه مضر آفتاب محافظت کند.
  • از نظر خانم ها مردانی که ریش های پرپشت داشته باشند جذاب به نظر می رسند و شما می توانید با کاشت ریش و سبیل این جذابیت را بیشتر کنید.

برای آشنا شدن با هزینه کاشت ریش و سبیل به سایت مربوطه مراجعه کنید.

معایب کاشت ریش

کاشت ریش می تواند معایبی داشته باشد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم :

  • امکان دارد بعد از کاشت ریش دچار ریزش مو شوید که باعث ناخوشایندی در صورت شما می شود و بعد از مدتی فاز رشد دوباره شروع می شود.
  • یکی از معایب کاشت ریش درد و بی حسی است.
  • ممکن است یکی از معایب کاشت ریش و سبیل هزینه گران آن باشد.
  • بعد از کاشت ریش امکان دارد ظاهر مناسبی نداشته باشید و نتوانید برای مدتی از منزل بیرون بروید.
  • موها باید از بقیه بخش های بدن از پشت سر برداشته شود و این یک جراحی به حساب می آید.

چه افرادی برای کاشت ریش مناسب هستند ؟

برای مردان داشتن ریش و سبیل اهمیت زیادی دارد. این موها از نظر ظاهر و اعتماد به نفس تاثیر زیادی دارد. کیفیت و تراکم موهای ریش و سبیل بر اساس ژنتیک مشخص می شود. علاوه بر مردانی که  ریش ندارند، مردانی که موهای خود را از دست دادند یا ریش در قسمت هایی از ریش و سبیل آن ها پراکنده شده است می توانند کاشت ریش انجام دهند. اکثر مردان این مشکل را ندارند، اما به ندرت امکان دارد ریزش ریش و سبیل به دلیل مشکلاتی مانند آلوپسی آره‌آتا، بیماری‌های پوستی مانند آسیب و سوختگی، نقص مادرزادی مو اتفاق بیفتد.

چه افرادی برای کاشت ریش مناسب هستند ؟

مراقبت های بعد از عمل

کاشت ریش و سبیل دوره‌ی نقاهت دشواری ندارد. بعد از اتمام جلسه‌ی درمانی، معمولاً جایی از سر یا صورت‌تان پانسمان نمی‌شود و ممکن است فقط از آنتی‌بیوتیک موضعی به شکل کرم یا لوسیون برای پوشش نواحی گیرنده و بانک مو استفاده کنیم. روز بعد از کاشت باید صورت خود را با محلول ضدعفونی کننده مخصوص بشویید. در روز دوم باید صورت خود را با آب سرد و صابون مایع با pH ملایم بشویید. معمولاً بعد از سه روز تمام زخم‌های کوچک خوب می‌شوند. یک روز، چهار ماه و شش ماه بعد از کاشت ریش و سبیل باید برای چکاپ به کلینیک مراجعه کنید.

زمان مراجعاتِ پیگیری را با شما هماهنگ می‌کنیم. ممکن است برای پیشگیری از عفونت‌ها، به شما آنتی بیوتیک خوراکی بدهیم. حتماً داروهای تجویز شده را در زمان مناسب و به طور کامل مصرف کنید. ورم صورت بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از کاشت به حداکثر خود می‌رسد و ظرف ۲ تا ۴ روز بعد می‌خوابد. ۳ ماه بعد از کاشت، موهای کاشته شده می‌ریزند و کمی طول می‌کشد تا موهای جدید جوانه بزنند. حدود ۱ سال باید صبر کنید تا نتایج نهایی کاشت ریش و سبیل را مشاهده کنید ولی نتایج اولیه از ۴ تا ۶ ماه بعد از کاشت قابل مشاهده هستند.

مراقبت های بعد از عمل

انوع روش های رایج کاشت ریش

برای انجام کاشت ریش از چندین روش مختلف کمک گرفته می شود که هر یک از این روش ها برای برخی از افراد مناسب و متداول اند. در ادامه برخی از این روش ها را با شما شرح خواهیم داد :

کاشت ریش به روش میکروگرافت 

در انجام این تکنیک، دکتر متخصص در آغاز کار پوست شخص که تمیز است را بیهوش می کند و در ادامه با استفاده از وسایل اتوماتیک شروع به جمع آوری فولیکول ها می کند. پس از آن این فولیکول ها با کمک دستگاه میکروایمپلنتر در پوست کاشته می‌شوند. این روش کاشت ریش و سبیل از مزایای بسیاری برخوردارند که موجب جلب نظر مردم شده است.

کاشت ریش به روش fit 

از جمله برترین و متداول ترین راه ها برای کاشتن ریش و سبیل، روش FIT می باشد که نحوه عملکرد آن را برای شما ذکر خواهیم کرد :

ابتدا پوستی را که به عنوان بانک مو عمل می کند و پوستی که پیوند زده می شود، تمیز و ضدعفونی می کنیم. در ادامه دکتر متخصص موهای پشت گوش یا پشت سر را تک به تک با استفاده از پانچ خارج می نماید. پس از خارج شدن این موها، چندین شکاف بسیار ریز در پوست صورت ایجاد می کنیم. در این مرحله می بایست دکتر متخصص از همه مهارت های خویش برای ایجاد زاویه دقیق ریش استفاده کند زیرا بعد از چند مدت، پس از رشد مو چهره ای یکدست و زیبا نمایان می شود. به همین علت است که در این وهله از کار، مهارت و تجربه متخصصی که این روش را انجام می دهد، تاثیر بسزایی در ویژگی طبیعی ریش و سبیل دارد.

کاشت ریش به روش fut 

بی حسی به کار رفته در کاشت ریش به روش fut بی حسی موضوعی است که این روش از زمان های قدیم تا به حال قابل اجرا بوده و بسیار روش دقیق و پرکاربرد بوده است. در این روش متخصص قسمت بانک‌ مو شما را توسط تیغ برش می دهد و فولیکول ها بر می دارد که بعد از برداشتن آن ها پوست را بخیه می زند. در این روش کاشت با توجه به اینکه فولیکول ها را به صورت نواری بر می دارند زمان زیادی طول نمی کشد.

کاشت ریش به روش  bht

برای افرادی که موهای کم حجمی دارند، این روش می تواند جایگزین خوبی برای داشتن موهای پرپشت باشد. در این تکنیک از کاشت مو، فولیکول های موی واقع در پشت سر برداشته نمی شوند و دکتر متخصص می تواند که از موهای بدن شخص استفاده نماید. به طور معمول انسان ها برای داشتن ریش پرپشت از سایر روش ها استفاده می کنند ولی در صورتی که موهای پشت سرتان به اندازه نیاز نباشد، این روش را می توانید انتخاب کنند.

کلام آخر

برای انجام کاشت ریش از یک پزشک با تجربه مشورت بگیرید و با آگاهی دست به انجام این جراحی بزنید. سعی کنید قبل از کاشت دلیل ریزش ریش را پیدا کنید و بعد اقدام به جراحی کنید تا نتیجه مناسبی از این جراحی بگیرید. برای انجام کاشت ریش بهترین کلینیک و بهترین پزشک را انتخاب کنید. ممنون از این که تا آخر مقاله مراحل کاشت ریش همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *