یکی از جدیدترین روش ها برای جوان سازی پوست درمان ریزش مو مزونیدلینگ است که از دو روش مزوتراپی و میکرونیدلینگ تشکیل شده است. همچنین شبیه به روش های دیگر زیبایی پوست و مو است که در این روش هدف تولید کلاژن و الاستین برای رفع مشکلات پوست و مو است. در این مقاله قصد داریم شما را با مزونیدلینگ صورت مزایا و معایب آن آشنا کنیم در ادامه همراه ما باشید.
مزونیدلینگ چیست؟
مزونیدلینگ ترکیبی از روش های مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. در این روش دارو های مخصوصی برای پوست استفاده می شود و همچنین توسط سوزن های بسیار نازک صورت می گیرد. در این روش از ترکیب روش مزوتراپی و روش میکرونیدلینگ استفاده می شود تا اثر بخشی این درمان را افزایش بدهد. برای تحریک کلاژن این روش، یک روش بسیار پیشرفته است.
به دلیل این که کوکتل های مزوتراپی از طریق میکروکانال های به وجود آمده وارد عمق پوست می شوند و بافتهای آسیب دیده را درمان می کنند. درد مزونیدلینگ نسبت به روش مزوتراپی صورت بسیار کمتر است، اما برای انجام آن از بی حسی موضعی استفاده می شود. در مرحله بعد کوکتل های مخصوص داخل سیستم سوزنی دیجیتالی قرار گرفته و درمان شروع می شود.
سیستم سوزنی دیجیتالی به سیستمی گفته می شود که از تعداد زیادی سوزن تشکیل شده است و میزان عمق ورود و مدت ماندگاری آن در درون پوست توسط اپراتور تعیین می شود. همچنین به فضایی که برای تزریق داخل قسمت دم و اپیدرم توسط دستگاه به وجود می آیند، میکرو پانچ گفته میشود. این میکروپانچ ها مسیری برای ورود دارو و تحریک کلاژن های پوست است.
تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ
مزونیدلینگ ترکیبی از مزوتراپی و میکرونیدلینگ است. در میکرونیدلینگ برای تحریک و افزایش تولید کلاژن پوست از ماده کمکی استفاده نمی شود و با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ، پوست تحریک میشود و کلاژن تولید میکند. اما در مزوتراپی از مواد مغذی و مخصوص برای تحریک پوست استفاده می شود که این موضوع باعث افزایش اثر بخشی روش درمان می شود. اما در بعضی از افراد باعث بروز حساسیت می شود. مدت زمان درمان میکرونیدلینگ نسبت به مزونیدلینگ، بسیار کم تر است.
چه افرادی کاندید مناسب برای مزونیدلینگ هستند؟
باید گفت که استفاده از این روش برای همه افراد با تیپ های مختلف پوستی که از مشکلاتی مانند: آکنه و لک های پوستی و اسکار رنج می برند، قابل استفاده است. اما اگر یکی از مشکلات زیر را دارید قبل از انجام این عمل حتما پزشک خود را مطلع کنید:
- افرادی که به داروهایی که در مزوتراپی مورد استفاده قرار می گیرد حساسیت دارند.
- افرادی که انواع عفونت های پوستی فعال مانند تبخال دارند.
- افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند.
- افرادی که دارای بیماری هایی مانند: دیابت هستند و سیستم ایمنی قوی ندارند و زخم های آن ها دیر تر از حد معمول درمان می شود.
مراقبت های قبل از مزونیدلینگ
- پوست نباید برنزه باشد و قبل از انجام عمل هم باید آن را تمیز کنید.
- یک هفته قبل از انجام مزونیدلینگ باید از مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون می شوند مانند: آسپیرین و ایبوپروفن و داروهای ضد التهاب خودداری کنید.
مراقبت های بعد از مزونیدلینگ
- بعد از پنج روز میتوانید به فعالیتهای روزمره خود بازگردید.
- از رفتن به استخر سونا و محیط هایی که بیش از اندازه گرم هستند خودداری کنید.
- در صورتی که میکرونیدلینگ مو انجام دادهاید، از شامپوی مخصوصی که پزشک تجویز کرده است، استفاده کنید.
- همچنین تا مدتی باید از استفاده سشوار و رنگ کردن مو هم خودداری کنید.
- از خاراندن و مالیدن قسمتی که قسمت تحت درمان قرار گرفته است، خودداری کنید.
در مزونیدلینگ پوست چه اتفاقی می افتاد؟
برای انجام مزونیدلینگ از سیستم سوزنی دیجیتال استفاده می شود و این دستگاه دارای تعداد زیادی سوزن های ریز و بسیار ظریف است که دارو های مخصوص از طریق آن وارد پوست می شوند. قبل از درمان با این روش، پزشک با استفاده از پماد های بی حسی یا بعضی از داروها محل درمان را بی حس می کند. البته باید گفت که درد مزونیدلینگ نسبت به مزوتراپی بسیار کمتر است.
اما برای کاهش دادن این درد از بی حسی موضعی استفاده می شود. سپس کوکتل های مزوتراپی در سیستم سوزن دیجیتال قرار می گیرند و پزشک با توجه به سن بیمار نوع پوست و محل درمان و میزان آسیب مقدار دارو و عمق نفوذ سوزن ها را تنظیم می کند. در مرحله بعد، از قرار دادن این سیستم بر روی پوست سوزن ها وارد پوست می شود و در قسمت میانی درم و اپیدرم قرار می گیرند. محل ورود و قرار گیری سوزن ها در این روش میکروپانچ گفته می شود که از طریق آن داروها وارد پوست می شوند و ورود این داروها به پوست باعث تحریک کلاژن ها و رفع اثرات پیری پوست می شوند.
همچنین تعداد جلسات مورد نیاز برای انجام مزونیدلینگ به نوع آن و نوع پوست و افراد و ناحیه درمان بستگی دارد. پزشک در جلسه مشاوره به طور کامل بیمار را معاینه می کند تا مقدار مورد نیاز و نوع و تعداد جلسات درمانی را تعیین کند. اصولا جلسات مورد نیاز برای تکمیل درمان مزونیدلینگ ۶ تا 8 جلسه است که با فاصله های یک تا یک و نیم ماه انجام می گیرد. اما ممکن است که پزشک جلسات کم تر یا بیشتر با فاصله های متفاوتی برای فرد تجویز کند.
چه افرادی کاندید مناسبی برای انجام مزونیدلینگ نیستند؟
برای افرادی که مزوتراپی را امتحان کردند و به مواد آن حساسیت نشان دادهاند، نباید از مزونیدلینگ استفاده کنند. همچنین اگر در محل درمان عفونت یا حساسیتی وجود دارد، باید تا زمان بهبود پیدا کردن آن از این روش استفاده نشود. همچنین اگر افراد به بیماری های پوستی مبتلا هستند، نباید از مزونیدلینگ استفاده کنند. مزونیدلینگ برای افرادی که دارای آکنه های فعال هستند مناسب نیست. این روش برای رفع جای آکنه و تاثیر در بهبودی آکنه های فعال مناسب نیست.
البته پزشکان توصیه می کنند که افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا کسانی که دارای بیماری های نقص سیستم روش های دیگر برای حل کردن مشکلات پوست یا مو استفاده می کنند، نباید از این روش استفاده کنند. کسانی که از داروهای رقیق کننده خون مانند: وارفارین یا آسپرین یا ایبوپروفن استفاده میکنند ، نباید در طول دوران مزونیدلینگ، مصرف این داروها را قطع کنند و نباید از این روش استفاده کنند. افرادی که سابقه کلوئید یا گوشت اضافه بعد از آسیب پوستی دارند، بهتر است از روش های بی خطر برای درمان آسیب های پوست خود استفاده کنند.
آیا روش انجام مراقبت های مزونیدلینگ پوست و مو متفاوت است؟
مزونیدلینگ پوست و مو از نظر روش انجام طول جلسات و مراقبت های قبل و بعد از درمان و مدت زمان ماندگاری تفاوت با هم ندارد البته باید گفت تنها تفاوتی که در این دو روش وجود دارد موادی است که از طریق سوزن ها وارد پوست میشود و این مواد برای درمان مشکلات مختلف پوست و مو متفاوت است و با توجه به محل درمان و نوع آسیب و از آن ها استفاده می شود.
آیا مزونیدلینگ صورت محدودیت سنی خاصی دارد؟
در روش مزونیدلینگ محدودیت سنی وجود ندارد اما پزشکان توصیه می کنند که این روش بعد از ۱۸ سالگی انجام شود. چون که قبل از ۱۸ سالگی هورمون ها هنوز به تعادل نرسیدند و ممکن است نتیجه ی مزونیدلینگ تحت تاثیر قرار بگیرد.
برای انجام مزونیدلینگ باید به چه کلینیک هایی مراجعه کنید؟
در این روش میزان تخصص و مهارت پزشک و مناسب بودن مواد و دستگاه تاثیر بسیار زیادی دارد و به همین علت قبل از اقدام به انجام مزونیدلینگ حتما باید در مورد اعتبار کلینیک و مهارت های پزشک تحقیق کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید و پوستی شفاف و درخشان داشته باشید.
هزینه مزونیدلینگ صورت
هزینه مزونیدلینگ صورت به عوامل زیادی بستگی دارد. یکی از مهم ترین عوامل در تعیین هزینه مزونیدلینگ صورت نوع روش و مقدار مواد مورد استفاده است. مقدار این مواد با توجه به هدف محل درمان تعیین می شود و با توجه به تفاوت قیمت مواد هزینه مزونیدلینگ صورت هم متفاوت خواهد بود. همچنین هزینه مزونیدلینگ مو با مزونیدلینگ صورت تفاوت دارد. به دلیل اینکه نوع مواد مورد استفاده برای رشد موها با مواد تقویت کننده پوست کاملا متفاوت است. همچنین سن نوع پوست نوع آسیب و شدت آن در عوامل تعیین کننده هزینه مزونیدلینگ صورت تاثیر گذار است.
علاوه بر آن محل زندگی و ناحیه جغرافیایی کلینیک، دستمزد پزشک در هزینه ها تأثیر گذار خواهد بود همچنین هر چه تعداد جلسات مورد نیاز برای درمان بیشتر باشد، هزینه مزونیدلینگ بالا تر می رود و آزمایش های قبل از عمل و جلسات مشاوره بر روی این هزینه ها تأثیرگذار خواهد بود. البته باید توجه داشته باشید که گران تر بودن هزینه های مزونیدلینگ صورت به معنای بهتر بودن و معتبر بودن آن کلینیک نیست و باید حتما قبل از انجام این عمل درباره اعتبار کلینیک پرس و جو کنید و نمونه کارها را مورد بررسی قرار دهید و از حرفه ای و با تجربه بودن پزشک مطمئن شوید.
آیا مزونیدلینگ صورت درد دارد؟
بیشتر افراد فکر می کنند که مزونیدلینگ صورت به دلیل استفاده از سوزن در این روش بسیار دردناک است. اما اینطور نیست. پزشک در حین عمل برای کاهش درد بیمار از بی حسی موضعی استفاده می کند و بعد از برطرف شدن اثرات بی حسی ممکن است در محل درمان درد جزیی احساس کنید. اما این درد به قدری نیست یا غیر قابل تحمل باشد یا باعث آزردگی و ناراحتی شما شود.
آیا مزونیدلینگ به اعصاب آسیب می رساند؟
عمق نفوذ و فشار سوزن ها بر روی پوست توسط پزشک متخصص و با توجه به شرایط بیمار تنظیم می شود این سوزن ها حتی در زمان درمان آسیب های شدید به لایه سطحی پوست نفوذ می کند و پوست نمی رسد به همین علت امکان آسیب به اعصاب وجود ندارد و باعث فلج شدن اعصاب و یا صدمه دیدن آن نمی شود.
ماندگاری مزونیدلینگ چقدر است؟
این روش یک روش دائمی رفع مشکلات و جوانسازی پوست و مو است و برای طولانی شدن اثرات این روش باید دستورات پزشک را رعایت کنید و سبک زندگی و رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. مزونیدلینگ باعث تحریک سلول های تولید کننده کلاژن می شود و مشکلات مختلف پوست را برطرف می کند. به همین دلیل افزایش سن برای رژیم غذایی نامناسب بر روی نتیجه این روش تاثیرگذار خواهد بود. همچنین نوع پوست فرد و شدت آسیب و عوامل ارثی بر روی ماندگاری نتیجه مزونیدلینگ صورت اثر بسیاری دارد.
عوارض مزونیدلینگ صورت
یکی از رایج ترین عوارض های مزونیدلینگ صورت، التهاب، قرمزی و سوزش است که با وارد شدن سوزن ها در پوست به وجود می آیند. اگر دستوراتی که پزشک تجویز کرده است را به درستی رعایت کنید، این عوارض حدود ۷ تا ۱۰ روز بعد از عمل برطرف میشوند. همچنین بعد از این عمل ممکن است پوست کمی تیره شود و در این صورت چند روز بعد از عمل پوست کم کم پوسته پوسته می شود و از بین می رود و در آخر رنگ پوست حالت طبیعی بر می گردد. به دلیل استفاده از سوزن در این روش زخم های بسیار کوچکی در محل درمان ایجاد می شود که این زخم ها چند روز بعد از عمل از بین می رود و جا های آن باقی نخواهد ماند. البته فرد نباید جای زخم ها را دستکاری کند.
از مزونیدلینگ برای درمان چه آسیب هایی استفاده می شود؟
از مزونیدلینگ صورت برای رفع چین و چروک های پوست و صاف کردن آن استفاده می شود. همچنین در این روش برای برطرف کردن جای جوش آکنه و زخم و برای رفع لک های پوستی استفاده می شود. باید توجه داشته باشید که در هر یک از این موارد نوع و مقدار مواد مورد استفاده کاملا متفاوت است و توسط پزشک تعیین می شود. تقویت جریان خون در زیر پوست و تنگ کردن منافذ پوست باعث جلوگیری از بروز جوش های سیاه می شود. از این روش برای درمان آسیب هایی در قسمت های مختلف بدن مانند پوست صورت، دست ها و گردن مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر آن، مزونیدلینگ برای برطرف کردن مشکلات مو هم مورد استفاده قرار می گیرد که با استفاده از این روش می توان از ریزش مو ها جلوگیری کرد و با تقویت سلول های تولید کننده فولیکول های مو به رشد و استحکام مو کمک می کند.
تفاوت های مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ :
روش میکرونیدلینگ شباهت زیادی به مزونیدلینگ دارد. در هر دو روش پزشک متخصص به کمک دستگاه مخصوصی که سری آن از چندین سوزن خیلی ظریف تشکیل شده شروع به ایجاد زخم های خیلی کوچک در سطح پوست میکند. البته میزان نفوذ سوزن در بافتهای زیرین پوست در مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ متفاوت است که در مزونیدلیگ از تعداد سوزنهای خیلی بیشتری استفاده شده و عمق نفوذ این سوزن ها نیز بیشتر است. به همین دلیل میزان جذب مواد و تعداد سلولهای آسیب دیده در روش مزونیدلینگ صورت بیشتر از میکرونیدلینگ است. در نتیجه میتوان گفت بیمار به نتیجه بهتری از این روش نسبت به میکرونیدلینگ میرسد که ماندگاری و مطلوبیت نهایی از فواید آن است. البته قابل ذکر است میکرونیدلینگ دوره نقاهت کوتاهتری نسبت به مزونیدلینگ دارد.
ویژگی های افراد مناسب مزونیدلینگ چیست؟
افراد در دهه بیست، سی و بعد از آن که به دنبال کمی درخشندگی و شادابی بیشتر در پوست خود هستند. به همین دلیل این افراد بیشترین علاقه را به انجام مزوتراپی خواهند داشت. با افزودن مواد مغذی و آبرسانی به سلول های پوست شما، سلامت آن تا حد زیادی بهبود می یابد. همچنین به حفظ سلامت پوست برای مدت طولانی تری کمک کرده و آن را شفاف و شاداب نگه می دارد. مزوتراپی برای مشکلات پوستی که از لایه های زیرین پوست ظاهر می شوند، مانند کم آبی و پیری زودرس پوست، بهترین گزینه است. زیرا یک محلول فعال هدفمند با نفوذ سوزن به پوست تزریق می شود. مزوتراپی برای کسانی که از پوست کم آب، کدر، پف کرده یا افتادگی رنج می برند و کسانی که می خواهند سلولیت و چربی های موضعی سرسخت را برطرف کنند عالی است.
مزوتراپی همچنین می تواند برای مقابله با چربی های سطحی و سلولیت در بدن مورد استفاده قرار گیرد و درمانگران می توانند محلول هایی را تزریق کنند که به تجزیه چربی در حدود 4 میلی متر کمک می کند. اکثر درمانگران در سطح 3 معمولاً با تفنگ مزوتراپی تا عمق حداکثر 2 میلی متر سوزن را وارد پوست می کنند که ایده آل برای رسیدگی به علائم پیشرفته تر پیری پوست، مانند کاهش حجم است. شما می توانید محلول های مختلفی را با توجه به مشکل پوستی تزریق کنید که واکنش بسیار سریع تری نسبت به میکرونیدلینگ ایجاد کرده و می توانید آنها را به عمق بیشتری از پوست برسانید. به همین دلیل بسیاری از محلول های مزوتراپی دارای پایه اسید هیالورونیک هستند و هیدراتاسیون را برای درخشندگی بیشتری از عمق پوست ایجاد می کنند.
مزونیدلینگ چه مزایایی در بر دارد؟
بعد از درمان چندین هفته زمان می برد تا نتایج قابل مشاهده باشند و برای رسیدن به نتایج ایده آل باید چند مرتبه مزونیدلینگ انجام گیرد. در بیشتر مواقع می توان به طور میانگین در شش جلسه درمانی به فاصله یک ماه به نتیجه مورد نظر دست یافت. این روش درمانی را می توان با دیگر روش های درمانی برای زیبایی بیشتر ترکیب کرد ولی این تکنیک به صور جدا نیز قابل اجرا است. بعد از نخستین بار از درمان ها، توصیه می گردد جهت محافظت از نتایج، دست کم 4 مرتبه در سال درمان مزو میکرونیدلینگ تکرار شود. در صورتی که درمان ها به درستی و با محصولات مراقبتی مناسب انجام شوند، این درمان بدون مداخلات جراحی بهترین بهبود را برای پوست ایجاد می کند.
این نوع تکنیک از کلاژن سازی باعث سفت شدن پوست می شود و به از بین رفتن خطوط عمیق کمک می کند. ساختار پوست هم بهتر می شود. نتایج حاصل از آن را می توان با کمک رتینول و اسید هیالورونیک به صورت سرم بهینه کرد. رتینول سوختی جهت ساخت کلاژن می باشد و تضمین می نماید که کلاژن با مقدار زیادی در حین ترمیم پوست تولید شود و نتایج خوبی را تضمین می کند.
اسید هیالورونیک موجب محافظت از رطوبت پوست می شود، در نهایت چین و چروک ها را کمتر می کند و پوست را سفت تر و حجیم تر می کند. درمان با قلم مزو میکرونیدلینگ ممکن است که در بعضی مناطق مقداری حساس باشد، ولی در اکثر مواقع به خوبی تحمل می شود. قلم میکرونیدلینگ مزوتراپی نه تنها موجب کمتر شدن چین و چروک می شود و بلکه به بهتر شدن ساختار پوست جهت رفع جای زخم نیز کمک می کند. متناسب با نوع رخم و اسکار (آتروفیک یا هیپرتروفیک)، تعداد دفعات درمان تعیین می گردد و می توان اسکارها را تا جایی که امکان دارد کم کرد. میانگین بازه زمانی درمان بین 2 الی 4 هفته است. اسکارهایی که قابل درمان هستند عبارتند از: اسکار آکنه، اسکار بریدگی و ترک های پوستی.
مدت زمان مورد نیاز برای ریکاوری مزونیدلینگ
مدت زمان بهبود یافتن بیمار بعد از این عمل صورت ممکن است وابسته به موادر متعددی مثل نوع و حجم محلول تزریق شده، عمق تزریق، آلرژی پوست و قدرت شخص جهت بهبودی متفاوت باشد. در کل، بیشتر مردم بعد از انجام این تکنیک، زمان کوتاهی دچار از کار افتادگی می شوند. سرخی پوست، متورم شدن و کبودی کم در قسمت تزریق معمولا در مدت چند روز ناپدید می شوند. با این وجود، بعضی از انسان ها امکان دارد که عوارض جانبی جدی تری را حس کنند که امکان دارد 1 هفته یا بیشتر طول زمان ببرد تا کاملا ناپدید شوند. رعایت نکات مراقبتی بعد از آن که توسط دکتر توصیه شده اند بسیار مهم است.
در ضمن بسیار اهمیت دارد که برای همیشه هیدراته باشید و از سیگار کشیدن و نوشیدن الکل اجتناب کنید، چون این مواد می توانند در پروسه بهتر شدن، مشکل و اختلال ایجاد کنند. در کل، زمان درمان بعد از مزونیدلینگ صورت نسبتاً کوتاه مدت می باشد و اکثر افراد می توانند در مدت زمان چند روز تا 1 هفته بعد از این تکنیک به فعالیت های معمول خود برگردند. با این وجود، نتایج شخصی امکان دارد فرق داشته باشد و مهم است که در رابطه با هر گونه مشکل یا در صورت داشتن سؤال با متخصص خود مشورت کنید.
کلام آخر
با تشکر از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید بوده باشد. در صورت داشتن هر گونه نظر یا پیشنهاد می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.