کربوکسی تراپی زیر چشم

از روش های پرطرفدار جوانسازی پوست در دنیا کربوکسی تراپی یا درمان با استفاده از گاز کربن دی اکسید است. در طی سال های طولانی ارتقای زیادی پیدا کرده است. از کربوکسی تراپی برای زیر چشم هم استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کربوکسی تراپی زیر چشم تا انتهای مقاله همراه ما باشید

کربوکسی تراپی چیست؟

با بالا رفتن سن اکسیژن پوست پایین می آید و میزان قابل توجهی از آن تا ۴۰ سالگی کاهش پیدا می‌ کند. هنگامی که پوست اطراف چشم به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکند، در معرض ابتلاء به چین و چروک و تیرگی قرار می گیرد که به طور کلی باید گفت وجود گاز cO2 در هر بافتی باعث تحریک و افزایش جریان خون و ایجاد و مویرگ های جدید و افزایش بازسازی و تولید بیشتر رشته های کلاژن و الاستین می شود.

همچنین تزریق دی اکسید کربن به زیر پوست با ایجاد آسیب ناشی از فشار و ضربه سلول‌ های چربی را می‌ شکند و افزایش جریان خون در رگ ها باعث افزایش اکسیژن در محل  و دفع بهتر چربی می شود و باعث تخریب آن ها می‌شود. دو اتفاق دیگر که در اثر گاز دی اکسید کربن در بدن رخ می ‌دهند که یکی از آن ها افزایش غلظت گاز در جریان خون است که باعث گشاد شدن عروق و افزایش جریان خون می شود و دیگری این است که در ریه ها یک اتفاق به نام ROHR اتفاق می افتد و تفاوت غلظت گاز دی اکسید کربن در یک طرف غشای سلولی و هموگلوبین باعث تبادل این گاز با اکسیژن‌ می شود.

همچنین در محل تزریق دی اکسید کربن وجود گاز co2 باعث تشکیل رگ های کوچک خونی و افزایش اکسیژن می شود که هر دو مورد در بافت چربی باعث تجزیه چربی های ناشی از اکسید شدن می شود. افزایش فشار بافتی ناشی از وجود گاز co2 باعث بروز یک فعالیت به شکل آبشاری می شود که نتیجه آن تجزیه چربی خواهد بود. افزایش جریان خون به سلول ها و تار های کلاژن و الاستین کمک می کند و در نهایت باعث جوانسازی پوست در محل تزریق می شود.

کربوکسی تراپی چیست؟

مزایای کربوکسی تراپی زیر چشم

مزایای کربوکسی تراپی زیر چشم شامل:

استفاده از کربوکسی تراپی نتیجه بسیار مطلوبی از درمان تیرگی دور و زیر چشم قابل مشاهده خواهد بود.

برای انجام کربوکسی تراپی نیاز به تجهیزات بیمارستانی نخواهد بود و در مطب به راحتی انجام می ‌شود.

همچنین بعد از کربوکسی تراپی هم نیاز به طی دوران نقاهت و استفاده نیست.

بعد از انجام کربوکسی تراپی شما میتوانید به راحتی به کار و زندگی روزمره خود باز کردید بدون اینکه نیاز به کمک داشته باشید.

اگر این عمل توسط پزشک پوست با تجربه انجام شود، فرد دارای بیماری خاصی نباشد، بهترین نتایج بدون عوارض جانبی حاصل می شود. همچنین بعضی از مشکلات مانند قرمزی و افزایش حرارت بدن بعد از عمل به سرعت از بین می روند و به حالت طبیعی برمی گردند.

مراقبت های بعد از کربوکسی تراپی

  • بعد از انجام کربوکسی تراپی صورت تا چند ساعت اول باید از نفوذ آب و رطوبت بدن به شدت جلوگیری شود.
  • تورم بعد از کربوکسی تراپی تا ۴۸ ساعت برطرف می‌ شود و اصلا جای نگرانی نیست.
  • حدود ۲۴ ساعت بعد از انجام نقاشی ترابی از رفتن به هم استفاده از آب سرد و شنا به شدت خودداری کنید.
  • همچنین تا یک ماه از قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب و برنزه کردن بپرهیزید.
  • پس از انجام دادن فعالیت های ورزشی سنگین بعد از کربوکسی تراپی تا حد امکان خودداری شود.
  • گرم های ترمیمی که توسط پزشک پوست تجویز شده است را به طور مرتب و مداوم استفاده کنید.
  • همچنین جلسه معاینه بعد از کربوکسی تراپی را فراموش نکنید.

با رعایت نکات گفته شده می توانید نتیجه بسیار مطلوبی انجام کربوکسی تراپی زیر چشم بگیرید.

آیا کربوکسی تراپی ماندگاری دارد؟

میزان ماندگاری کربوکسی تراپی به قسمت تحت درمان بستگی دارد، اما در کل باید گفت این روش درمانی برای رفع تیرگی دور چشم حدود شش ماه ماندگاری دارد و با تکرار آن می توانید مدت زمان ماندگاری آن را بیشتر کنید.

کربوکسی تراپی چگونه عمل می کند؟

کربوکسی تراپی را می‌توان به مزوتراپی تشبیه کرد. در این روش گاز کربن دی اکسید به لایه‌های زیر پوست زیر می شود. کربن دی اکسید وارد شده به بافت ها به صورت موضعی در محل تحت درمان منتشر می ‌شوند. همچنین بدن در واکنش با افزایش میزان دی اکسید کربن شروع به فعالیت می کند. گاز دی اکسید کربن در فرآیند تولید انرژی توسط سلول‌های بدن ما تولید می‌شود. سلول‌ها با استفاده از مواد غذایی مثل قندها و گاز اکسیژن، در فرآیند تنفس سلولی، انرژی و دی اکسید کربن تولید می‌ کنند. برای همین بدن ما به طور مداوم به اکسیژن نیاز دارد و دی اکسید کربن تولیدی را با بازدم دفع می‌ کند.

جوانسازی با استفاده از کربوکسی تراپی چیست؟

زمانی که میزان دی اکسید کربن در یک بافت زیاد می شود، یعنی میزان ورود اکسیژن کم بوده و یا خون رسانی به آن کاهش پیدا کرده است. به دلیل اینکه دی اکسید کربن به کمک خون از بافت‌های بدن به ریه انتقال پیدا می کنند تا دفع شوند. بدن برای جبران این دو مشکل احتمالی خونرسانی به آن بافت را افزایش می‌دهد. در واقع در کربوکسی تراپی فرایند های طبیعی بدن را تحریک می ‌کنند تا به نتیجه دلخواه برسند.

بعد از تزریق دی اکسید کربن به زیر پوست، حدود ۷۰ درصد از این گاز با آب موجود در بافت و خون واکنش نشان می دهد و باعث تبدیل به ماده ‌ای اسیدی به نام بیکربنات می‌شود. بیکربنات باعث اسیدی شدن محیط بافت و خون موضعی می ‌شود و بدن برای جبران این مشکل، خونرسانی به بافت را افزایش می دهد. هرچه محیط بافت اسیدی ‌تر باشد، اکسیژن بیشتری به آن وارد می‌شود.

آیا افزایش خونرسانی باعث جوانسازی می‌ شود؟

برای افزایش خونرسانی بافتی، بدن راهکار هایی دارد. یکی گشاد شدن عروق کوچک بافتی است. عروق بلافاصله بعد از این که در معرض درصد بالای کربن دی اکسید قرار می ‌گیرند، گشاد شده و خونرسانی بافتی را افزایش می ‌دهند.  سپس بدن شروع به ترشح فاکتورهای رشد مختلف می ‌کند تا در آن محل عروق جدیدی شکل بگیرد و شبکه ‌ی خونرسانی گسترده ‌تر شود. این فاکتورهای رشد سه تاثیر مهم بر روی بافت می‌گذارند:

  • خونرسانی را افزایش می‌ دهند.
  • بافت را تشویق به سوزاندن چربی‌ها می‌ کنند.
  • فرآیندهای ترمیمی پوست مانند کلاژن سازی را تحریک می‌ کنند.

مراقبت های بعد از کربوکسی تراپی

کاربردهای کربوکسی تراپی چیست؟

از کربوکسی تراپی استفاده های بسیاری می شود که در درمان های زیبایی کاربرد های آن شامل:

  • بهبود انعطاف پذیری و درمان شل شدگی و افتادگی پوست
  • رفع آثار پیر پوستی و جوانسازی پوست
  • رفع تیرگی و چروک‌های دور چشم
  • کاهش سلولیت و چربی‌های موضعی
  • درمان استرچ مارک یا ترک‌های پوستی ناشی از حاملگی یا چاقی
  • جوانسازی بخش‌های مختلف بدن مانند گردن، دکلته و پشت دست
  • برطرف کردن چین و چروک‌های صورت
  • موثر در درمان ریزش مو
  • بهبود نتایج لیپوساکشن
  • برطرف کردن جای زخم و آثار آکنه

در کل از کربوکسی تراپی می توان در بخش های مختلف بدن مثل پلک ها، صورت، گردن، دست ها، شکم، باسن و پاها استفاده کرد.

درمان کربوکسی تراپی چگونه صورت می گیرد؟

فرآیند دقیق درمانی به استفاده و محل تحت درمان بستگی دارد؛ ولی در کل کربوکسی تراپی تقریبا یکسان است. در این روش از یک کپسول گاز دی اکسید کربن استفاده می‌ کنند که با یک لوله‌ی پلاستیکی به یک دستگاه تنظیم کننده ‌ی جریان گاز متصل شده است. پزشک شما با استفاده از این دستگاه با دقت بسیاری میزان ورود گاز به بدن را کنترل می‌ کند. دی اکسید کربن از کپسول به دستگاه تنظیم‌ کننده و سپس به یک لوله‌ی استریل وارد می‌شود که در انتهای آن فیلتری تعبیه شده است. این فیلتر تمام ناخالصی‌های باقی مانده را جذب می ‌کند که وارد بدن نشوند. گاز از فیلتر عبور کرده و وارد یک سوزن بسیار ریز می‌ شود. پزشک با استفاده از این سوزن، گاز دی اکسید کربن را به زیر پوست شما می ‌فرستد.

در طول درمان چه احساسی خواهید داشت؟

درمان کاملا بدون درد است و حتی نیاز به داروهای بی ‌حسی هم ندارد. در صورتی که آستانه‌ ی درد شما بسیار پایین باشد، می ‌توانید از کرم ‌های بی‌ حس کننده استفاده کنید تا این مشکل هم برطرف شود. البته ممکن است شرایط عجیبی را تجربه کنید. مثلا در زمان کربوکسی تراپی زیر چشم، احساس می ‌کنید که چشم شما پف کرده است. درست مثل حسی که قبل از گریه کردن دارید. این احساس عجیب ۵ تا ۱۰ دقیقه ‌ی بعد برطرف خواهد شد.

درمان ترک‌های پوستی کاملا بدون درد است؛ چون پوست دچار ترک، قابلیت‌ های حسی عادی را ندارد. ممکن است کمی احساس فشار یا خارش بکنید که بین ۵ تا ۱۰ دقیقه بعد از تزریق برطرف می ‌شود. درمان اسکارها و جای زخم هم اصلا درد ندارد، چون بافت زخم، عصب درد ندارد.

کربوکسی تراپی برای درمان سلولیت و چربی‌های موضعی دست، شکم و پا شرایط خاص خودش را دارد. در این موارد گاز بیشتری به بافت چربی مورد هدف تزریق می ‌شود و در واقع آن‌ها را باد می ‌کنند. به همین علت‌ ممکن است کمی احساس فشار در ناحیه‌ی تحت درمان داشته باشید. مثلا در مورد دست، احساس شما مشابه وقتی خواهد بود که می‌خواهند فشار خون شما را اندازه بگیرند. چون خونرسانی به این بخش افزایش یافته است، ناحیه‌ی تحت درمان تا ۲۴ ساعت آینده گرم خواهد بود و احتمالا احساس سوزن سوزن شدن خفیفی خواهید داشت.

تعداد جلسات درمانی

تعداد جلسات درمانی به محل استفاده، نوع مشکلی که دارید و اهداف شما بستگی دارد.‌برای از بین بردن چربی‌های موضعی، ۸ تا ۱۰ جلسه‌ی درمانی به بهترین نتایج انجام می ‌شود. جلسات هر هفته یا یک هفته در میان انجام می ‌شوند و ممکن است چند جلسه‌ی درمانی سالانه هم نیاز داشته باشید.برای درمان سلولیت و پوست پرتقالی، اصولا ۶ تا ۱۰ جلسه‌ی درمانی کافی است‌. این جلسات هم با فواصل یک یا دو هفته ‌ای برگزار می‌ شوند. برای درمان ترک ‌های پوستی به ۴ تا ۱۰ جلسه‌ی درمانی نیاز است که ماهی یکبار برگزار می ‌شوند. برای سیاهی زیر چشم، ۴ تا ۸ جلسه‌ درمانی به صورت ۲ هفته تا ۴ هفته در میان نیاز است.جوانسازی پوست هم به ۴ تا ۸ جلسه‌ی درمانی نیاز دارد که ۳-۴ هفته یکبار برگزار می‌ شوند.

ماندگاری نتایج کربوکسی تراپی به چه عواملی بستگی دارد؟

باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. همچنین نکاتی که پزشک تجویز می کند را به خوبی و با دقت انجام دهید تا بعد از انجام کربوکسی تراپی نتیجه مطلوبی بگیرید.

قبل و بعد کربوکسی تراپی

برای کربوکسی تراپی تقریباً هیچ آمادگی خاصی لازم نیست. بسته به محل تحت درمان ممکن است پزشک به شما توصیه‌هایی بکند. بهتر است تا چند روز قبل از مراجعه به کلینیک داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ژلوفن‌یا آسپرین مصرف نکنید. این داروها احتمال کبودی را زیاد می ‌کنند.

یکی از مزیت‌های کربوکسی تراپی این است که بعد از درمان نیاز به مراقبت نداشته و محدودیت خاصی هم نخواهید داشت. به طور کلی تا ۴ ساعت بعد از درمان در معرض آب سرد قرار نگیرید. در مورد درمان سلولیت، تا ۲۴ ساعت از رفتن در وان حمام یا استخر خودداری کنید.

عوارض کربوکسی تراپی چیست ؟

کربوکسی تراپی تنها یک عارضه‌  دارد؛ آن‌ هم کبود شدن محل تزریق است. این عارضه تقریبا هیچ وقت برای نواحی زیر چشم رخ نمی‌ دهد. کبودی زمانی شایع است که دست‌ها و پاها تحت کربوکسی تراپی قرار ‌بگیرند. سایر عوارض کربوکسی تراپی بسیار خفیف‌ هستند و اگر رخ بدهند، حداکثر تا چند ساعت بعد از جلسه‌ی درمانی برطرف می‌شوند. عوارض کربوکسی تراپی شامل:

  •  قرمزی پوست
  • التهاب
  • تورم
  • کبودی
  • درد خفیف در مخل تزریق
  • احساس عجیب در زیر پوست

عوارض کربوکسی تراپی چیست ؟

آیا گاز کربن دی اکسید سمی است؟

کربن دی اکسید گازی است که به طور طبیعی درون بدن تولید می ‌شود. در واقع این گاز محصول طبیعی فرآیند‌های سوخت و سازی بدن است، در خون ما وجود دارد و توسط ریه‌ها دفع می‌ شود. پس، کربن دی اکسید سمی نیست و باعث مرگ سلول‌ها یا آسیب دیدن بافت نمی‌ شود.

هزینه کربوکسی تراپی :

واکنش افراد به انجام عمل کربوکسی تراپی متفاوت می باشد، از همین رو نمی توان به طور دقیق زمانی مشخصی برای طول درمان در نظر گرفت. در بعضی افراد تنها با انجام یک بار کربوکسی تراپی، سیاهی و پف زیر چشم از بین خواهد رفت و درمانی موفقیت آمیز خواهند داشت، اما در عده ای دیگر با توجه به مکانیسم متفاوت بدنشان زمان طول درمان طولانی تر خواهد بود و باید طی چند جلسه کربوکسی تراپی، سیاهی های دور چشم از بین برود.

از عواملی که در میزان هزینه کربوکسی تراپی موثر خواهند بود می توان به عوامل زیر اشاره کرد:

ژنتیک:

میزان جلساتی که برای فرد متقاضی باید در نظر گرفت برای کامل کردن دوره طول درمان.

عوامل محیطی:

همه افراد جامعه با توجه به محیط و آب و هوایی که در آن زندگی می کنند، پوستی متفاوت دارند در نتیجه درمان هر پوست با توجه به نوع آن متفاوت خواهد بود.

میزان گازی که باید در عمل کربوکسی تراپی تزریق شود:

مقدار این گاز در افراد مختلف با صلاحدید پزشک متخصص متفاوت خواهد بود.

تعداد جلسات درمانی:

مقدار جلساتی که فرد متقاضی به آن احتیاج دارد برای کامل کردن طول درمان.

تمامی مواردی که در بالا قید شد در تعیین هزینه کربوکسی تراپی زیر چشم موثر هستند؛ پس برای همه نمی توان هزینه ای یکسان در نظر گرفت و هر شخص با توجه به موارد بالا هزینه ای متفاوت خواهد داشت. برای اطلاع دقیق در خصوص هزینه های کربوکسی تراپی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کاندیدای نامناسب کربوکسی تراپی زیر چشم

برخی از افراد به دلیل شرایط جسمانی که دارند نمی توانند کاندیدای مناسبی برای کربوکسی تراپی زیر چشم باشند. به همین دلیل بهتر است از انجام این روش پرهیز کنند. در ادامه کاندیدای نامناسب این روش را برای شما عزیزان شرح خواهیم کرد :

  • کسانی که از بیماری های قلبی عروقی رنج می برند: کسانی که از مشکلات قلبی عروقی رنج می برند می بایست از کربوکسی تراپی اجتناب کنند. این افراد امکان دارد که در معرض خطر بیشتری باشند چون کربوکسی تراپی می تواند فشار خون را بالا ببرد و سبب مشکلات قلبی شود.
  • افرادی که مشکلات تنفسی دارند و درگیر مشکلات انعقاد خون هستند: کسانی که بیماری های تنفسی مثل آسم، حساسیت یا حمله قلبی دارند، نباید از کربوکسی تراپی استفاده کنند. علاوه بر این، کسانی که مشکلات لخته شدن خون دارند، در معرض خطر خونریزی یا لخته شدن خون هستند و نباید اقدام به انجام این روش کنند.
  • کسانی که اخیراً آمبولی ریه داشته اند: کسانی که اخیراً دچار آمبولی ریه شده اند (خون رسانی کم به ریه ها) نباید اقدام به انجام کربوکسی تراپی کنند. این تکنیک می تواند فشار خون را در ریه ها افزایش دهد و خطر ابتلا به مشکلات جدی حاصل از آسیب پیشین ریه را بیفزاید.
  • بیماران مبتلا به پیوند بافت و عفونت های پوستی: کسانی که پیوند بافت در ناحیه تحت درمان انجام داده اند یا عفونت پوستی در آن قسمت داشته اند، نمی توانند تحت درمان با کربوکسی تراپی قرار بگیرند. این مسئله ممکن است عفونت را بدتر کند یا پوست را بیشتر تحریک کند.
  • زنان باردار: بهتر است در دوران بارداری از انجام کربوکسی تراپی خودداری کنند. این روش امکان دارد که برای جنین خطرناک باشد و بهترین کار این است که با دکتر متخصص خود مشورت کنید و از ارو در این باره پرس و جو کنید.

کلام آخر

با سپاس از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید. در صورت داشتن هرگونه نظر پیشنهاد می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *