عوارض آر اف فرکشنال

امروزه روش های زیادی برای جوان سازی صورت به وجود آمده است که یکی از این روش ها آر اف فرکشنال است که لیزر آر اف هم روش های متنفاوتی از جمله آر اف میکرونیدلینگ و کونتراج است که ما در این مقاله قصد داریم شما را با عوارض آر اف فرکشنال آشنا کنیم در ادامه همراه ما باشید.

آر اف فرکشنال چیست ؟

آر اف فرکشنال یکی از روش های جوان سازی پوست است که با استفاده از دستگاه آر اف فرکشنال صورت می گیرد. این دستگاه از امواج رادیویی استفاده می کند و اشعه دیگری را به کار نمی‌ گیرد. این دستگاه در واقع از ترکیب دو روش آر اف و میکرونیدلینگ به وجود آمده است که این روش موجب تولید کلاژن و سفت شدن پوست می شود.

در روش آر اف فرکشنال انرژی آر اف توسط سوزن های بسیار ریز و ظریف میکرونیدلینگ به پوست می رسد و بدون اینکه تاثیری بر روی پوست بگذارد موجب گرم شدن آن می شود. این عمل باعث سفتی پوست می شود و تولید الاستین و کلاژن می‌کند که باعث از بین رفتن چین و چروک صورت می شود و پوستی صاف به وجود می آید.

در واقع ناظم شدن لایه های اپیدرم و درم و پوسته پوسته شدن پوست و چین و چروک و تغییر رنگ پوست و بافت ها در کاهش کلاژن نشان دهنده پیری پوست است که پوسته پوسته شدن پوست بر اساس آسیب وارد شده به آن است که استفاده از آن باعث خراب شدن  و آسیب جزئی به پوست می شود و در نتیجه تحریک کردن آن قسمت باعث ایجاد کلاژن‌ سازی جدید می شود.

وارد شدن آسیب هایی به درم باعث فعال شدن آنزیم هایی مانند: متالوپروتئینازها و کلاژناز می‌ شود. کار این دو آنزیم تحریک سلول ها برای کلاژن سازی است آر اف فرکشنال بر خلاف لیزر به جای اینکه روی تمام قسمت ها اثر بگذارد، اثر حرارتی که در درم ایجاد می کند، باعث تحریک برای تولید کلاژن می‌ شود که این عمل باعث کاهش عوارض ها می شود و زخم ها به سرعت بهبود پیدا می کند.

آر اف فرکشنال چیست ؟

عوارض آر اف فرکشنال

یکی از دستگاه های مناسب برای زیبایی پوست دستگاه آر اف فرکشنال است که از این دستگاه با استفاده از لیزر آر اف رادیو فرکانسی روی بافت های پوست تاثیر گذاشته و باعث جوانسازی صورت می شود که این دستگاه باعث از بین رفتن چین و چروک صورت و از بین رفتن آثار زخم و اسکار روی پوست و بهبود یافتن پوست و روشن شدن و همچنین رفع منافذ باز بافت پوست می‌ شوند. آر اف پوست یک روش بسیار مناسب و کم تهاجمی برای جوان سازی پوست است. یکی از اصلی‌ ترین عملکرد های دستگاه آر اف فرکشنال، تاثیر بر روی لایه های سطحی و عمقی پوست است‌‌.

در هر جلسه یک ساعت قبل از درمان، بی‌ حسی موضعی انجام می‌ شود به‌ همین علت بعد از انجام درمان دردی وجود نخواهد داشت. روش میکرونیدلینگ آر اف روشی بسیار ایمن و بی‌ خطر است، به دلیل این که انرژی را از لایه‌ های سطحی پوست دور کرده و میزان اثرات جانبی را به حداقل می‌ رساند. هنگامی‌ که از میکرونیدل ‌های عایق استفاده می شود، انرژی به لایه‌ های بالایی پوست انتقال داده نمی‌ شود. به‌ هر حال امکان دارد، عوارضی نیز در افراد دیده شود. اصولا عوارض جانبی آر اف فرکشنال کم و کوتاه‌ مدت است و  تورم ملایم موقت، قرمزی و سوزش در کوتاه مدت از بین خواهد رفت.
این درمان می‌ تواند با ایمنی در کنار درمان‌ های تزریقی، میکرونیدلینگ و دیگر درمان‌ های کم‌ تر تهاجمی انجام شود. دیگر عوارض آر اف فرکشنال که همه موقت هستند شامل:

  • درد: در ابتدا دستگاه‌های آر اف فرکشنال درد بسیاری داشتند، اما امروزه درد در این روش به حداقل رسیده و دیگر نیازی به داروی بی ‌حسی نیست.
  • تورم: دستگاه آر اف فرکشنال می‌تواند موجب تورم شود که البته در تمام افراد دیده نمی ‌شود و نهایتا تا ۲۴ ساعت بعد بر طرف می شود، البته ممکن است در برخی از موارد تا یک هفته این تورم باقی بماند.
  • قرمزی پوست: قرمز شدن پوست در بعضی از افراد قابل مشاهده خواهد بود که بعد از ۲۴ ساعت از بین می‌رود.

کاربردهای آر اف فرکشنال چیست؟

یکی از مهم ترین کاربرد های آر اف فرکشنال این است که کاربرد زیادی در درمان و زیبایی دارد که تاثیر این روش در درمان شامل:

  • سفت کردن و جوان سازی پوست: باعث حجم دهی و سفت کردن بافت پوست می شود به همین دلیل می توان همزمان با از بین بردن چین و چروک و خطوط را از بین برده و رنگ بافت پوست را بهبود بخشید.
    همچنین  بر طرف کردن جای زخم و اسکار ها و ترک های بدن که یکی از عملکردهای اصلی آر اف فرکشنال و کلاژن سازی در بافت پوست است. به همین علت بعد از درمان پوست شما ظاهری زیبا تر و سالم تر خواهید داشت. استفاده از این دستگاه برای از بین بردن جای جوش آکنه و همچنین درد های ناشی از چاقی و لاغر شدن تاثیر بسیار زیادی دارد.
  • بهبود منافذ پوستی باز: اندازه منافذ پوستی بعد از ۲ تا ۵ جلسه درمان به‌ شکل چشم گیری کم می شود.
  • سفت کردن غبغب و ناحیه فک: یکی از مهمترین کاربرد های میکرونیدل آر اف، سفت کردن غبغب ناحیه فک تاثیر زیادی بر روی پوست خانم ها می گذارد، به طوری که بعد از یک یا دو جلسه نتیجه آن قابل مشاهده خواهد بود. این روش یک روش کاملا غیر تهاجمی و بدون عوارض است که برای سفت کردن پوست صورت و گردن استفاده می شود
  • کنترل بیش از حد ترشح چربی پوست: یکی دیگر از کاربردهای حرف آر ا فرکشنال، ترشح بیش از اندازه چربی پوست است که در بررسی‌ های انجام شده حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد باعث کاهش ترشح چربی صورت می شود و بعد از یک جلسه آر اف مشاهده خواهد بود با توجه به تاثیرات درمانی آر اف فرکشنال این روش برای موارد زیر هم تاثیر گذار خواهد بود. این موارد شامل:
  • پوست افتاده یا شل‌شده
  • آکنه کیستی
  • خطوط و چین‌وچروک‌های ظریف
  • مشکلات رنگ و بافت سطحی پوست

آیا لیزر آر اف فرکشنال دارای عوارض است؟

‏ ‏آر اف فرکشنال روش پیشرفته ای برای جوان سازی پوست صورت است که با استفاده از امواج فرکانس رادیویی در درم های پوست ایجاد حرارت می کند و این حرارت باعث تحریک کلاژن سازی و سفت شدن پوست صورت می شود. امروزه دستگاه آر اف فرکشنال در بیشتر مراکز زیبایی و لیزر پوست مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

همچنین امکان دارد بعد از جلسات درمانی به صورت مختصر قرمزی و خشکی پوست را مشاهده کنید که این نشانه ها در زمان کوتاهی با استفاده از کرم های ضد التهاب یا ترمیم کننده و مرطوب کننده از بین می رود. این روش باعث سوختگی نمی شود و لکه های تیره ی روی پوست را روشن می کند. همچنین بسیار موثر تر از کرم های موضعی و پمادهای ضد چروک است.

چه افرادی کاندید مناسب برای انجام آر اف فرکشنال هستند؟

آر اف فرکشنال برای تمامی افراد از جمله مرد و زن و در کل هر کسی که می‌ خواهد چین و چروک ها و خطوط پوست خود را درمان کند. آر اف صورت برای درمان پوست افرادی که افتادگی پوست صورت و همچنین چین و چروک صورت آنها خیلی شدید نیست و همچنین آمادگی لازم برای جراحی تهاجمی پوست را ندارند، گزینه ی مناسبی برای درمان به روش آر اف فرکشنال هستند.

در کل همه افرادی که نشانه های پیری در پوست آن ها قابل مشاهده است و نیاز به لیفت صورت و لاغری موضعی ندارند، می توانند از مزایای روش درمانی استفاده کنند. با تمام مزایایی که این روش دارد در بعضی از موارد محدودیت داشته و قابل استفاده نخواهد بود برای مثال افرادی که قلبشان با باطری کار می کنند، افرادی که در بخش درم آن دارای صفحات فلزی و یا پین هستند، افرادی که به بیماری های حاد قلبی و بیماری های بافت همبند مبتلا هستند و زنان باردار و شیرده نباید از این روش استفاده کنند.

چه افرادی کاندید مناسب برای انجام آر اف فرکشنال هستند؟

انواع آر اف فرکشنال

یکی از بهترین دستگاه ها برای جوان سازی پوست دستگاه آر اف فرکشنال نامیده می‌ شود که پزشکان سال‌ها از این دستگاه برای زیبایی و جوان سازی پوست افراد استفاده می‌ کنند. همچنین میکرونیدل و کند را گوشه مدرن از این روش هستند که تاثیر شان بیشتر و عوارض آن ها نسبت به آر اف معمولی، کمتر است.
در آر اف فرکشنال میکرونیدل با سوزن بسیار ریز با قطر ۱۲۰ میکرون صورت می گیرد از عمق ۲ میلی متری پوست نفوذ می کند و امواج رادیو فرکانسی را بهعمق پوست می فرستد که این روش ترکیبی از تکنولوژی آر اف و میکرونیدلینگ است که باعث تحریک کلاژن سازی می شود.
شکل دیگر آر اف فرکشنال، آر اف کونتراج است که از فناوری های تک قطبی و دو قطبی استفاده می کند تا مشکلات پوست در لایه های سطحی و عمقی درمان کند. در این روش درمان با دستگاه‏ آر اف کونتراج بسیار تاثیرگذار است و خطرات بسیار کمی دارد و همچنین کم تهاجمی است. همچنین یکی دیگر از مزایای درمان پوست با آر اف فرکشنال این است که بعد از انجام دادن این درمان می توانید تغییرات پوست را به طور واضح مشاهده کنید.

آر اف فرکشنال سوزنی چگونه کار می کند؟

جوان سازی پوست با دستگاه آر اف فرکشنال با امواج آر اف یا امواج رادیو فرکانسی انجام می گیرد که طول موج کوتاه و انرژی بالایی دارند. انرژی آر اف در دستگاه ار اف فرکشنال سوزنی از طریق نوک سوزن های بسیار ظریف وارد پوست می شود. آر اف فرکشنال سوزنی تا عمق 4 میلی متر در پوست نفوذ می کند تا بهتر بتواند کلاژن سازی در عمق پوست را انجام دهد و سلول های پوستی را برای باز سازی تحریک کند.
یکی از شایع‌ ترین بیماری‌ های پوستی که در اثر افزایش سن به وجود می آید، چین و چروک زیر چشم است و هنگامی که دستگاه آر اف روشن می شود، انرژی ناشی از امواج آر اف به پوست ورود می کند و جنب‌ و جوش به وجود می‌ آید که این موضوع باعث می‌ شود که سلول های پوست برای تولید کلاژن تحریک شوند و با کلاژن سازی در پوست باعث زیبایی و سفت شدن پوست خواهند شد. به همین علت آر اف فرکشنال باعث جوان سازی پوست می شود. یکی از تاثیرات دیگری که دستگاه آر اف دارد این است که بافت های فیبروزی قسمت های آسیب دیده پوست را می سازد. بافت های فیبروزی هم باعث تحریک کلاژن سازی در پوست می شود.

مراقبت های قبل و بعد از آر اف فرکشنال

مراقبت قبل و مراقبت بعد از آر اف فرکشنال شامل:

  • قرمز شدن پوست بدن و صورت کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
  • صورت خود را در روز عمل شستشو ندهید تا سه روز از شستشوی صورت با آب داغ و شوینده ها خودداری کنید.
  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید به دلیل این که پوست ملتهب است و اشعه فرابنفش خورشید می‌ تواند پوست شما را تخریب کند.
  • بهتر است در همان روز آرایش نکنید و فقط از کرم‌های مرطوب‌ کننده و باز سازی کننده استفاده کنید.
  • اگر جوش یا لخته خون از روی شما وجود داشت که نباید به آن دست بزنید.
  • تا یک هفته بعد از درمان به استخر و سونا نروید.
  •  ورزش و فعالیت‌های سنگین انجام ندهید.

تفاوت آر اف فرکشنال با co2 فرکشنال در چیست؟

دو روش آر اف فرکشنال و لیزر co2 فرکشنال برای جوان سازی و زیبایی پوست به کار گرفته می شوند، اما هرکدام از این روش ها تاثیر متفاوتی دارند. همچنین باید بدانید که روش آر اف برای افراد با پوست سبزه بهتر جواب می دهد. همچنین برای افرادی که می خواهند شل شدگی و افتادگی پوستشان را درمان کنند،  آر اف فرکشنال  تاثیر بهتری دارد. در مقابل، co2 فرکشنال برای درمان جای اسکار و زخم به وجود آمده از جراحی، جوش و جای بخیه تاثیر بهتری دارد.

همچنین آر اف تا عمق بیشتری از پوست نفوذ می کند، اما CO2 فرکشنال روی لایه های سطحی پوست تاثیر می گذارد. در واقع آر اف فرکشنال برای درمان مشکلات پوستی در فصل تابستان مناسب تر است و به دلیل کوتاه بودن دوره نقاهت بعد از درمان، بسیار مهم است.  همچنین برای کسانی که قصد دارند سریع به سر کار خود بازگردند، روشی مناسب است. برای گرفتن نتیجه مطلوب و دلخواه، می توانید آر اف فرکشنال را همراه با CO2 فرکشنال انجام دهید.

هزینه آر اف فرکشنال

در واقع هزینه آر اف فرکشنال به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از این عوامل شامل هزینه سری دستگاه آر اف و هزینه جلسات درمانی است. همچنین سری دستگاه روی پوست برای هر فرد به صورت اختصاصی است و شما برای انجام آن، ابتدا باید یک‌ سری دستگاه تهیه کنید. البته برای تهیه سری این دستگاه یک بار هزینه کردن کافی است، اما هزینه باید در هر نوبت پرداخت شود.

تعداد جلسات درمانی هم به مشکل شما و نظر پزشک متخصص زیبایی بستگی دارد. همچنین حتما برای درمان مشکلات پوستی با آر اف فرکشنال به مراکز معتبر و پزشکان متخصص مراجعه کنید تا این کار زیر نظر متخصصان زیبایی در بهترین کلینیک زیبایی انجام شود.

مقایسه ویواسه و هایفو :

ویواسه شبیه به سایر سیستم‌ های میکرونیدلینگی که قبلاً موجود بودند، عمل می‌کند. ویواسه یکی از معدود دستگاه‌ هایی است که تأییدیه FDA را بعد از طی مراحل دشوار مورد آزمایش قرار گرفتن، به دست آورده است. دستگاه ویواسه همچنین بنا به دلایلی از جمله درمان می‌تواند با توجه به نیاز هر بیمار تنظیم شود، در آن از بی حسی موضعی استفاده می‌شود، قابلیت تغییر فرکانس‌ و عمق نفوذ برای حصول نتایج مختلف را دارد و در مقایسه با سایر درمان‌ های پوستی کمتر تهاجمی است. در روش هایفو بدلیل تاثیر در لایه های عمقی پوست می تواند اثرات مخرب و جبران ناپذیری را برجای گذارد. همچنین هایفو تنها یک بار در تمامی طول زندگی قابل انجام می باشد و تکرار آن پس از اتمام طول درمان اکیدا توصیه نمی گردد.

مقایسه ویواسه و هایفو :

تعداد جلسات آر اف فرکشنال

برای این که از روش آر اف فرکشنال استفاده کرد، می بایست چندین جلسه از این لیزر را با توجه به جنس پوست و مطابق نظر پزشک طی کرد. در حقیقت، دکتر متخصص آغاز کار پوست شخص و میزان ضایعات پوستی اش را ارزیابی می کند. کسانی که پوست شان عمیقاً زخم دارد، باید تعداد جلسات بیشتری از لیزر آر اف فرکشنال را بگذرانند. اگرچه تعداد جلسات درمان RF به وسیله دکتر متخصص پوست مشخص می گردد، ولی معمولاً در 3 جلسه می توان به نتایج مورد نظر دست یافت.

از جمله متداول ترین سوالات داوطلبان در خصوص درمان آسیب های پوستی با دستگاه آر اف فرکشنال، تعداد جلسات درمانی با این تکنیک می باشد. تعداد جلسات درمان آر اف فرکشنال برای هر شخصی بسته به شرایط و جنس پوست شخص فرق دارد و نمی توان که تعداد جلسات را به طور کاملا صریح برای تمامی انسان ها تعیین کرد.

علاوه بر این، مقصود تان از انجام روش RF و در ضمن سن شما نیز در مشخص کردن جلسات درمانی بسیار تاثیرگذار است و با معاینه پوستی جامع که به وسیله دکتر متخصص انجام می گیرد، این جلسات قابل تعیین است. برخی از هدف های استفاده از دستگاه RF برای پوست شامل از بین بردن خطوط پوستی، جوان تر کردن پوست، از بین بردن لک و پیس پوستی، رفع جوش های آکنه، از بین بردن چین و چروک های عمیق پوست، کمتر کردن رنگدانه های پوست، رفع مشکل تعریق و منافذ باز پوست و … می باشد.

در کل تعداد جلساتی که جهت دستیابی به نتایج ایده آل نسبت به برخی روش های دیگر، بین 3 الی 15 جلسه می باشد که در فاصله زمانی مشخص به وسیله دکتر متخصص قابل انجام است و در نتیجه می توان تعداد جلساتی که نیاز است را با دقت تعیین کرد. البته تمامی این موارد پس از بررسی شرایط فرد توسط دکتر تعیین می گردد.

کلام آخر
با سپاس از شما همراهان گرامی که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید. امیدواریم که این مطالب برایتان مفید بوده باشد. درصورت داشتن هر گونه نظر یا پیشنهاد می توانید آن را با ما به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *