لیزر صورت

در این مقاله قصد داریم در ارتباط با لیزر صورت صحبت کنیم. صورت یکی از مناطق بدن است که موهای زائد این قسمت برای خانم ها و بعضی از آقایان آزار دهنده است و این قضیه ظاهر ناخوشایندی برای آن ها ایجاد کند. در این مقاله به از بین بردن موهای زائد توسط لیزر و نکات مربوط به آن می پردازیم. لیزر موهای زائد در سال های اخیر به یکی از بهترین راه های خلاص شدن است از دست مو های زائد و مزاحم بدن و صورت تبدیل شده است. این روش ایمن تر و موثر تر از روش های دیگر است و تنها روش دائمی از بین بردن مو های زائد است.

لیزر موهای زائد صورت

در مجاورت فولیکول های مو، رنگدانه های پوست ما که ملانین نام گذاری شده است، قرار گرفته اند. این رنگدانه ها باعث ایجاد رنگ طبیعی پوست ما می شود. لیزر یک دسته از پرتوهای نور با انرژی و طول موج خاصی است که پس از برخورد با ملانین باعث تخریب فولیکول­ های مو می­ شود. وقتی فولیکول مو تخریب می‌شود، دیگر نمی تواند تار مویی بسازد و به همین دلیل در آن منطقه دیگر مویی رشد نمی­ کند. به این ترتیب لیزر باعث حذف موهای زائد می ­شود. پوست صورت بسیار حساس است و موهای زائد این ناحیه در زیبایی صورت اثرگذار هستند. به همین دلیل افراد مختلف روش­ های متفاوتی را برای از بین بردن موهای صورت انتخاب می‌کنند. استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد صورت از موثرترین روش ­های موجود است که قسمت قابل توجهی از مراجعات به کلینیک­ پوست و مو را شامل می­ شود.

کاربردهای لیزر موهای زائد در صورت

به کمک لیزر می ­توان موهای زائد نواحی زیر را به طور دائمی حذف کرد:

  • دور ابروها
  • مابین ابروها (ابروی پیوندی)
  • پشت لب فوقانی
  • چانه
  • گردن
  • پشت سر و گردن
  • خط ریش آقایان

لیزر موهای زائد صورت برای آقایان

لیزر موهای زائد برای آقایان که از شیو کردن­ ها مکرر خسته شده ­اند، یک گزینه ­ی مناسب است. همچنین در برخی بیماری­ ها انجام لیزر موهای صورت یک روش درمانی است. به طور مثال فولیکولیت کاذب یک بیماری پوستی در صورت آقایان است که در آن موهای ریش، به سمت پوست برگشته و به درون آن وارد می ­شود. این بیماری باعث ایجاد جوش‌های پراکنده (به ویژه در گردن) و التهاب پوست می­ شود. تنها درمان موثر فولیکولیت کاذب، لیزر موهای صورت است. به همین دلیل، عجیب نیست که این روزها مراجعین آقایان برای لیزر موهای زائد در حال افزایش است.

لیزر موهای زائد صورت برای آقایان

بهترین کاندیدای لیزر موهای صورت

دو ویژگی اصلی در مورد شما می‌توانند تاثیر خیلی زیادی در اثرگذاری لیزر موهای صورت داشته باشند:

  1. رنگ پوست روشن
  2. موهای زائد ضخیم و تیره رنگ (که به موهای مردانه معروف هستند)

یا به بیان دیگر بین رنگ مو و رنگ پوست کاندیدای ایده‌آل لیزر موهای زائد، باید کنتراست یا اختلاف مناسبی وجود داشته باشد. لیزر موهای زائد برای کسانی که موهای نازک، بور یا کرکی شکل دارند، مانند سایر تیپ های پوستی و مدل موی زائد تاثیر ندارد. اگر رنگ پوست شما سبزه و تیره، ولی ضخامت و رنگ موهای شما مناسب باشد، می‌توانیم برای لیزر موهای زائد از فناوری‌های لیزری خاص (مثل Nd:Yag) استفاده کنیم.

البته این که شما چقدر کاندیدای مناسبی برای لیزر موهای صورت هستید، به نظر مستقیم پزشکان و متخصصان  بستگی دارد.

مزایای لیزر موهای زائد صورت

مسلما آن چیزی که باعث محبوبیت لیزر موهای زائد صورت در بین سایر روش های حذف مو شده است مزایای زیاد آن می باشد. مهم ترین مزایای لیزر موهای زائد صورت شامل موارد زیر هستند:

  •  درست است که با استفاده از لیزر موهای زائد صورت برای همیشه از رویش موهای خود راحت نمی شوید اما این روش یکی از بهترین روش هایی است که سرعت رشد مو را بسیار کاهش می دهد و در مقایسه با سایر روش ها تاثیر بیشتری بر کم شدن حجم موهای زائد دارد.
  •  درد ناشی از لیزر بسیار کم است و نباید از این بابت نگرانی داشته باشید. در واقع درد آن در محدوده بین ژیلت و اپیلاسیون قرار می گیرد. البته قبل و بعد از لیزر از بی حس کننده هایی مانند یخ استفاده می شود تا درد ناشی از آن کمتر شود. معمولا این درد با گذشت تعداد جلسات کمتر می شود.
  •  از مزایای لیزر موهای زائد صورت می توان به این نکته اشاره کرد که لیزر موهای زائد برای تمام نقاط بدن قابل استفاده است و به راحتی می توانید حتی نقاط غیر قابل دسترس را لیزر کنید. بنابراین هیچ گونه محدودیتی ندارد و به سهولت قسمت های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.

معایب لیزر موهای صورت

مسلما این روش در کنار مزایای زیادی که دارد دارای معایبی هم هست. مهمترین معایب لیزر موهای زائد صورت به شرح زیر هستند:

  •  برای اینکه از این روش نتیجه مطلوب بگیرید باید روند کامل آن را طی کنید. معمولا بین هر جلسه تقریبا 6 هفته زمان می گذرد. البته این مدت در برخی موارد تغییر می کند.
  •  یکی دیگر از معایب این روش هزینه زیاد آن در مقایسه با سایر روش های حذف موهای زائد است. اما همانطور که گفتیم این روش هم دوام بیشتری دارد و هم کیفیت آن بیشتر است.
  •  همانطور که قبلا هم گفتیم آن چیزی که باعث تاثیر بیشتر لیزر می شود تفاوت بین رنگ مو و پوست بدن است به همین دلیل است که لیزر معمولا برای موهای تیره تر و پوست های روشن تر عملکرد بهتری دارد.
  • تشخیص موها برای کسانی که پوست تیره دارند کمی دشوار است به همین دلیل ممکن است موفقیت این روش کمی کمتر باشد.
  • یکی از مهمترین نکاتی که درباره لیزر موهای زائد باید به آن توجه کرد کلینیک مورد نظر است اگر این کار در کلینیک های غیر معتبر و توسط تکنسین های بی تجربه صورت گیرد می تواند منجر به مشکلات پوستی و یا ایجاد زخم روی پوست شود. بنابراین حتما در انتخاب مرکز لیزر خود دقت کنید تا بهترین مرکز لیزر موهای زائد را انتخاب نمایید و با قیمت و هزینه مناسب بتوانید لیزر موهای زائد را انجام دهید. کسانی که کار لیزر را انجام می دهند حتما باید آموزش های مربوطه را دیده باشند.

معایب لیزر موهای صورت

علت بروز عوارض لیزر چیست؟

این روش از بین بردن مو های زائد روشی ایمن و کم عارضه است. با این حال مانند هر روشی احتمال بروز یک سری عارضه های محدودی وجود دارد. برای این که متوجه علت عوارض لیزر موهای زائد بشوید، باید کمی در مورد اساس کار این روش صحبت کنیم.

پس چرا لیزر عوارض دارد؟

برای این که پرتوی لیزر به پیاز مو برسد، باید از لایه‌ی سطحی پوست که اپی‌ درم یا روپوست نام دارد، عبور کند. پیاز مو در لایه‌ی دِرم قرار گرفته که در زیر اپی‌ درم واقع شده است. اپی‌ درم مثل پیاز و ساقه‌ی مو، ملانین دارد. به همین جهت پرتوی لیزر در راه خود تا رسیدن به پیاز مو، کمی هم جذب اپی‌ درم می‌شود. برای همین است که عوارضی مانند سوختگی، تغییر رنگ پوست، زخم و دیگر عوارض مشابه ایجاد می‌شوند.

میزان عوارض به چه عواملی بستگی دارد؟

این که لیزر چقدر عوارض داشته باشد، به ویژگی‌های دستگاه و همچنین رنگ پوست تقاضا کننده بستگی دارد. متفاضیانی که پوست تیره‌تری دارند، بیشتر مستعد دچار شدن به عوارض پوستی هستند؛ چرا که آن‌ها ملانین بیشتری در پوست خود دارند. تیرگی پوست می‌تواند ناشی از برنزه کردن و افزایش سن باشد یا این که به طور ژنتیکی و طبیعی پوست تیره‌ای داشته باشید. به همین جهت اگر قصد لیزر کردن دارید، باید فعلاً از آفتاب گرفتن و سولاریم پرهیز کنید. عامل های دیگری که به طور بالقوه می‌توانند باعث افزایش احتمال عوارض لیزر موهای زائد شوند شامل طول موج لیزر، مدت زمان تابش، اندازه‌ی نقطه‌ی تابش و استفاده‌ی نامناسب از تکنیک‌های خنک‌سازی پوست است. هرچه طول موج دستگاه لیزر بیشتر و مدت زمان تابش کوتاه‌تر باشد، احتمال وقوع عوارض جانبی کمتر می‌شود. افزایش طول موج و کاهش مدت زمان تابش باعث می‌شود که انرژی کمتری جذب ملانین شود. این اتفاق هم در اپی‌درم دیده می‌شود و هم در پیاز مو. پس طول موج زیاد و مدت تابش کم باعث کاهش تاثیر لیزر بر حذف موها می‌شود.

مراقبت های در حین لیزر صورت و مراقبت های پس از آن

لیزر موهای صورت و بدن نیازمند مراقبت هایی در حین و بعد از انجام لیزر کردن است. در حین انجام لیزر پوست شما باید کاملا تمیز باشد و از هیچ نوع کرمی برای پوست صورت استفاده نکنید.

اگر در فصول گرم سال لیزر موهای صورت انجام می دهید حتما باید از ضد آفتاب مناسب با پوستتان استفاده کنید. یک شب قبل از لیزر صورت خود را شیو کنید. به این نکته مهم توجه داشته باشید که فقط از روش شیو کردن قبل از لیزر استفاده کنید و از سایر روش ها مانند اپیلاسیون یا بند انداختن هرگز استفاده نکنید.

برای مراقبت های بعد از لیزر  باید گفت اگر در ناحیه ای احساس سوزش می کنید می توانید از کمپرس یخ برای بهبود استفاده کنید. همچنین برای کاهش تورم و قرمزی پوست می توانید از ژل آلوئه ورا استفاده کنید. ژل آلوئه ورای تازه تاثیر بیشتری دارد. همانطور که به آن اشاره کردیم در حین لیزر موهای صورت از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید و حتما از ضد آفتاب مناسب با پوستتان استفاده کنید.

مراقبت های در حین لیزر صورت و مراقبت های پس از آن

بعد از لیزر  از انجام ورزش های سنگین اجتناب کنید زیرا این ورزش ها باعث بالا رفتن دمای بدن شما می شود و این موضوع التهاب پوست شما را تشدید می کند.

توجه داشته باشید که بعد از انجام لیزر موهای صورت به مدت ۲۴ ساعت از محصولات آرایشی برای پوست صورتتان استفاده نکنید. رعایت کردن تمامی نکاتی که به آن اشاره کردیم باعث بهبود سلامت پوست شما می شود و بدانید که انجام این این مراقبت ها ضروری است.

آیا صورت دارای جوش را هم می توان لیزر کرد؟

لیزر موهای صورت روش مناسبی برای رهایی از شر موهای زائد است. لیزر با توجه به نوع و جنس همچنین رنگ پوست می تواند موفق عمل کند.

این سوال برای بسیاری از افراد پیش می آید که آیا صورت های جوش دار را می توان لیزر کرد؟

در پاسخ باید گفت اگر تنها جوش باشد مشکلی وجود ندارد و می توان پوست صورت را لیزر کرد. اما در بعضی افراد جوش ها با التهاب و قرمزی شدیدی همراه هستند در این شرایط باید اوا این التهاب و قرمزی برطرف شود و سپس لیزر موهای صورت انجام شود زیرا لیزر نیز می تواند این التهاب و قرمزی را تشدید کند.

کاندیدی مناسب لیزر مو های زائد

اگر دلایل هورمونی باعث ایجاد موهای زائد در شما شده اند، شما نمی توانید هیچ نوع لیزری را بدون درمان بیماری ریشه ای خود انجام دهید و نتیجه ببینید .
پرمویی های غیرهورمونی (هایپر تریکوز) معمولا پاسخ دهی مناسبی به لیزر درمانی می دهند.
رنگ پوست هم معیار مهمی برای لیزردرمانی است یعنی پوست های روشن تر (در صورت داشتن موهای تیره تر) بهتر از سایرین بعه این لیزر درمانی ها پاسخ می دهند.
نوع مو ها هم در لیزر درمانی اهمیت دارد یعنی کسانی که مو های مشکی و کلفتی دارند بیشتر از کسانی که موهای نازک و روشنی دارند برای لیزر مو های زائد مناسب هستند.

چه کسانی نباید لیزر موهای زائد انجام دهند؟

متخصص پوست همچنین پوست شما را آزمایش می‌کند؛ چرا که موفقیت این عمل بسته به چند فاکتور دارد. این فاکتورها شامل محلی از بدن که موی زائد در آن وجود دارد، رنگ و ضخامت مو و مرحله‌ای که مو در چرخه رشدش در آن قرار دارد، بستگی دارد. قبل از لیزر موهای زائدتان در صورتی که شرایط زیر را دارید، حتماً به متخصص پوست خود اطلاع دهید:

  • بارداری، شیردهی، دوره پس از زایمان
  • سرطان (در حال انجام شیمی درمانی یا اشعه درمانی
  • هورمون درمانی:
  • هورمون درمانی شخصی
  • درمان ناباروری
  • درمان بیماری تیروئید

چه داروهایی قبل از لیزر استفاده نشوند؟

داروهایی که نمی‌توانند مورد استفاده قرار گیرند:

  • آنتی بیوتیک ها (فاصله بین آخرین دوز و درمان حداقل ۴ هفته است)
  • ضدانعقادها (رقیق کننده خون)
  • آسپیرین
  • رتینوئیدها (فاصله بین آخرین دوز و درمان حداقل ۶ ماه است)
  • فوتوسنستیسرها (فوتوتوکسیک و فوتوآلرژیک – فاصله بین آخرین دوز و درمان حداقل ۱ هفته است)
  • داروهای گیاهی
  • گل راعی، گل اشرفی
  • چای‌های گیاهی لاغری
  • استفاده از ضدافسودگی های گیاهی باید یک هفته قبل از درمان متوقف شود

چه کارهایی قبل از لیزر انجام نشود؟

محصولات زیبایی همراه با:
رتینول
ویتامین‌های A، C و B
میوه‌هایی اسیدی استفاده شده در ناحیه درمانی که باید تا ۴ هفته قبل از درمان انجام شوند.
برداشتن مو با موچین، موم یا اپیلاسیون‌های مکانیکی (از انجام آنها حدود ۴ هفته قبل از درمان‌های صورت و ۶ هفته قبل از انجام درمان در سایر بخش‌های بدن خودداری کنید) یا یا کرم‌های موبر خاص(از استفاده آنها حداقل یک هفته قبل از درمان خودداری کنید)
درمان‌های زیبایی پوست قبل ۷ روز مانده و ۱۴ روز پس از درمان ممکن خواهند بود.
استفاده از محصولات لایه برداری باید حدود یک هفته قبل از عمل متوقف شود.پوست‌های مستعد تغییر رنگ یا کبود شدن
خالکوبی
ژل، بوتاکس
تغییرات درماتولوژیک پوستی (عفونت‌های باکتریایی، ویروسی یا قارچی فعال پوست)
هرپس (درمان ۲ هفته پس از درمان عفونت قابل انجام است)
التهاب
خال (ماه گرفتگی و غیره)
اگزما
هایپرپیگمانتاسیون
فوتودرماتوز (حساسیت به نور خورشید)
سوریازیس
لک و پیس (ممنوعیت نسبی)
صرع (ممنوعیت نسبی)
HIV
برنامه عمل جراحی در حال حاضر یا آینده
احساس سنگینی در پاها (تغییرات وریدی)

مراقبت‌های پوستی بعد و قبل درمان

گرچه تعداد جلسات مورد نیاز برای هر ناحیه بسته به شخص دارد، اما معمولاً بین ۵تا۱۲ جلسه برای دست یابی به بهترین نتایج لازم است. این جلسات باید با فاصله بین ۴ تا ۶ هفته از هم قرار داده شوند. در این زمان باید از انجام هرگونه روش‌ها از بین بردن موها خودداری کنید. همچنین باید از قرار دادن ناحیه مورد نظر در معرض تا بش مستقیم آفتاب خودداری کنید و آزادانه از ضد آفتاب استفاده کنید تا از تغییرات پیگمانتاسیون در ناحیه درمان شده جلوگیری کنید. به خاطر داشته باشید که اثرات جانبی لیزر موهای زائد شامل حساسیت به آفتاب سوختگی می‌شود که تا چند روز ادامه دارد؛ بنابراین از کمپرس‌های سرد استفاده کنید تا پوستتان را پس از درمان آرام کنید.

 

کدام دستگاه برای لیزر موهای صورت بهتر است؟

با پیشرفت تکنولوژی امروزه دستگاه های بسیار زیادی برای لیزر صورت و بدن وجود دارد. همچنین کلینیک های زیبایی متعددی تاسیس شدند و خدمات زیبایی و پوستی به مشتریان خود ارائه می دهند.

اما سوال اصلی اینجا مطرح می شود که کدام دستگاه برای لیزر موهای صورت بهتر است؟

در روش لیزر نمی توان ادعا داشت که کدام دستگاه بهترین است و بیشترین تاثیر را بر روی پوست شما دارد. هر دستگاهی مزایا و معایب خودش را دارد و بر روی هر پوست یا ویژگی های مختلف تاثیر متفاوتی دارد. از مهم ترین فاکتور های مهم در انتخاب بهترین دستگاه لیزر موهای زائد می توان به سرعت دستگاه و میزان عمق نفوذ اشعه آن اشاره کرد. با وجود تمام این موارد یکی از بهترین دستگاه های روز دنیا دستگاه الکساندرایت کندلا است. اما در نظر داشته باشید هر دستگاهی مناسب پوست شما نیست و مبنی بر این نمی باشد که بهترین دستگاه بهترین نتیجه را روی پوست شما داشته باشد.

انواع لیزر موهای زائد

هم اکنون مراکز بسیار معتبر با استفاده از دستگاه های متعدد این خدمات را به تمامی مراجعین خود ارائه می دهند. هر کدام از این دستگاه ها عملکرد به خصوصی دارند ولی مقصود از استفاده از هر کدام تبدیل پرتوهای نور به گرما برای جلوگیری از رشد فولیکول های مو است. بهترین دستگاه های رفع موهای زائد عبارتند از:

دستگاه روبی: این دستگاه طول موجی برابر 694 نانومتر دارد که به ساختار فولیکول مو آسیب می رساند که در این صورت دیگر مشکلی برای بافت های اطراف به وجود نمی آید. از بین بردن موهای زائد با دستگاه روبی با درد اندکی همراه است. بنابراین گزینه خوبی برای قسمت کوچکی از پوست است.

دستگاه الکساندریت : دستگاه الکساندرایت طیف نور قرمز دارد که طول موج آن برابر 755 نانومتر می باشد. این دستگاه دارای سرعت بسیار زیادی است و می تواند سطح گسترده ای از پوست را در یک حرکت لیزر کند. علاوه بر این، دستگاه الکساندرایت تاثیر بسزایی بر روی پوست های لکه دار، پوست‌های کدر با موهای بسیار ظریف و پوست‌های تیره یا سفید که معمولاً لیزر برای آن‌ها بی اثر هستند، دارد. البته به یاد داشته باشید که این دستگاه گزینه ایده آلی برای پوست های تیره نمی باشد چون خطر تغییر یافتن رنگ رنگدانه پوست وجود دارد.

دستگاه دایود : دستگاه ذکر شده دارای طول موجی برابر 800 الی 810 نانومتر است. بنابراین دستگاه بسیار خوبی برای پوست های تیره رنگی که موهای بسیار پرپشتی دارند، است. در حقیقت دستگاه دایود در از بین بردن همیشگی موهای پشت و سینه بسیار موثر است، از این رو به عنوان برترین دستگاه لیزر موهای زائد مردانه معرفی شده است.

دستگاه YAG (Nd:YAG) : دستگاه معرفی شده بسیار مدرن و حرفه ای می باشد که طول موج آن برابر 1064 نانومتر است. از سوی دیگر، نور سبزی که در دستگاه YAG به وجود می آید، دارای طول موجی برابر 532 نانومتر است. از این رو با کمک این دستگاه که سرعت تکرار بالایی دارد، می توان موهای زائد پوست های تیره یا آسیایی را از بین برد.

دستگاه IPL : این دستگاه بدین گونه معرفی شده است که نوعی لیزر نامنسجم با نور پالسی شدید می باشد. لیزر IPL با طول موج خاصی همراه نیست بنابراین انعطاف پذیری آن بسیار زیاد است. به طور معمول بسته به نیازهای شخصی، طول موج های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه می تواند موهای زائد مناطق گسترده ای از پوست را بدون آسیب رساندن به بافت های پیرامون از بین ببرد.

کلام آخر

با تشکر از تمامی کسانی که تا پایان این مقاله همراه ما بودند. انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت داشتن هر گونه سوال با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

امتیاز دهید