معایب لیزر موهای زائد

ما در این مقاله سعی داریم شما را با معایب لیزر موهای زائد آشنا کنیم. امروزه لیزر موهای زائد پدیده ای نو ظهور می باشد و در حوزه پزشکی و زیبایی مورد استقبال فراوانی توسط عموم مردم قرار گرفته است. هرچند که در ابتدا لیزر موهای زائد مورد توجه سلبریتی ها و افراد مشهور بود ولی به تدریج این عمل از سر تا پا گرفته طرفداران زیادی بین عموم مردم و مرد و زن در سرتاسر دنیا پیدا کرده است. دلیل استقبال از لیزر می تواند این باشد که نسبت به روش های قدیمی تر مانند اپیلاسیون و حتی الکترولیزر می باشد. در این مقاله سعی داریم شما را با عوارض لیزر موهای زائد و معایب آن آشنا کنیم.

لیزر موهای زائد چیست؟

به هر نوع موی ضخیم و تیره ای که در نواحی مختلف بدن مانند سینه ، صورت ، چانه و گلو … رشد کند موی زائد گفته می شود. موهای زائد به دلایل هورمونی و یا غیر هورمونی رشد می کنند. لیزر موهای زائد یکی از پر کاربرد ترین وسیله ای می باشد که برای حذف دائمی موهای زائد استفاده می شود. با انجام لیزر موهای زائد به تدریج باعث کاهش و نازک تر شدن موها می شود و این روش با استفاده از نور لیزر و گرمایی که از تابش آن ایجاد می شود به عمق مشخصی از پوست می رسد و فولیکول های مو را تحت تاثیر خود قرار می دهد و به آن آسیب می رساند ولی همین آسیب باعث می شوند فولیکول های مو تخریب شوند و موهای زائد کم و کمتر شوند.

لیزر موهای زائد چیست

نکات قبل لیزر موهای زائد

اگر بدون آگاهی و تحقیقات قبلی لیزر انجام دهید می تواند منجر به اتفاقات و اثرات بدی بر روی پوست شما شود. در این جا برای شما نکاتی که باید قبل انجام لیزر انجام دهید را برای شما شرح می دهیم.

  • قبل از انجام لیزر با پزشک خود شورت کنید تا مشخص کند چه نوع لیزری برای پوست شما مناسب می باشد.
  • اگر اپیلاسیون کرده اید منتظر بمانید تا موهایتان مجددا رشد کند و یک روز قبل از جلسه لیزر موهای خود را شیو کنید زیرا لیزر موهای زائد ریشه  موها را مورد هدف قرار می دهد.
  • اگر قبل از لیزر موهای زائد حمام آفتاب و یا سولاریوم انجام داده اید صبر کنید تا اثرات آن از روی پوست شما پاک شود اگر این کار را انجام ندهید پوست شما در هنگام لیزر می سوزد و برای از بین رفتن اثر سوختگی آن باید بین 4 تا 6 هفته صبر کنید
  • حداقل تا 4 هفته قبل از انجام اولین جلسه لیزر نباید زیر نور شدید آفتاب قرار بگیرید و بهترین فصل انجام لیزر فصل های پاییز و زمستان می باشد و هر جلسه آن بین 20 تا 60 دقیقه زمان می برد.
  • لیزر مو های اطراف چشم ها ممنوع می باشد و از انجام ان باید اجتناب کرد.
  • لیزر کل بدن در یک جلسه انجام ندهید زیرا بدن شما نمی تواند حجم زیادی از لیزر را تحمل کند و باید این کار طی چندین جلسه انجام شود. بهترین فاصله ای که بین 4 تا 6 هفته می باشد و این بهترین فاصله برای رشد فولیکول های شما می باشد و می توانید با رعایت کردن این فاصله بهترین نتیجه را بعد از 3 ماه بگیرید ولی نباید برای حذف موهای زائد عجله داشته باشید.

آیا لیزر موهای زائد درد دارد؟

بسیاری از افرادی که قصد انجام لیزر را دارند شنیده اند که لیزر موهای زاد در هر ناحیه از بدن درد دارد و از این درد می ترسند. در این جا برای شما این موضوع را روشن می کنیم. هر فرد آستانه تحمل درد متفاوتی دارد ولی دردی که در انجام لیزر موهای زائد می باشد در مقایسه با نتیجه ای که می گیرد نشان می دهد که ارزش انجام این کار را دارد. درد لیزر معمولا در جلسه اول و یا دوم لیزر می باشد و در جلسات بعدی دیگر هیچ دردی وجود ندارد. احساسی که در انجام لیزر موهای زائد می باشد مانند سوزن زدن می باشد و لحظه ای است و همینطور لیزر موهای زائد به عوامل مختلفی بستگی دارد و این درد در همه جای بدن یکسان نمی باشد.

همچنین به این نکته باید توجه کرد که اگر نمی توانید درد آن را تحمل کنید و برای شما سخت می باشد از پماد زای لاپی قبل از انجام لیزر استفاده کنید و آن را به هر ناحیه ای که می خواهید لیزر شود بمالید تا درد لیزر را متوجه نشوید. همچنین باید این پماد 45 دقیقه قبل از انجام لیزر به ناحیه مورد نظر زده شود تا اثر کند. به علاوه عواملی در این درد وجود دارد که مانند چاقی ، تیرگی و ضخامت موها ، قدرت تحمل درد ، نوع دستگاه لیزر و ناحیه لیزری شما می تواند تاثیر گذار باشد. برای مثال اگر لیزر موهای زائد در ناحیه بیکی انجام شود درد آن با ناحیه زیر بغل بسیار متفاوت می باشد.

عوارض لیزر موهای زائد

عوارض انجام لیزر موهای زائد به چند شکل متفاوت نمایان می شود. برخی عوارض طبیعی می باشد ولی در هر صورت انجام لیزر و یا هر عمل زیبایی در شما باعث ایجاد تغییراتی در ساختار بدن شما می باشد و باید انتظار داشته باشید که بدن شما نسبت به این تغییرات واکنش نشان دهد. این عوارض طبیعی موقتی می باشند و خیلی زود ناپدید می شود. در این بخش به عوارض طبیعی آن اشاره می کنیم.

درد قرمزی التهاب: لیزر موهای زائد به طور کلی پیاز مو و فولیکول های مو و ارگان های مو ساز بدن را مورد هدف قرار می دهد. باید به این نکته توجه کرد آسیب زدن به هر بافتی واکنش بدن را به همراه دارد و به همین دلیل تخریب انتخابی فولیکول ها می تواند منجر به واکنش هایی مانند قرمزی و التهاب پوست در ناحیه های لیزر شده شود و حتی ممکن است بعد از لیزر احساس ذوق زدن پوست و حساس شدن آن را به همراه داشته باشد. البته تورم هم امکان دارد دیده شود ولی همه افراد این علائم را تجربه نمی کنند و معمولا در افرادی می باشد که پوست ضعیفی دارند.

پوسته پوسته شدن: یکی دیگر از عوارض احتمالی لیزر موهای زائد پوسته پوسته شدن آن می باشد و این اتفاق در صورتی می افتد که مراقبت های لازم را به درستی انجام ندهید و این موضوع نگران کننده و یا خطرناک نمی باشد. معمولا این عارضه در درصد خیلی کمی از مراجعه کنند لیزر موهای زائد می باشد و دیده می شود. پوسته پوسته شدن باعث خشک شدن و آسیب پذیر شدن پوست شما می شود و در ادامه منجر به ایجاد زخم و اسکار های پوستی می شود. ولی می توانید با مراقبت های صحیح و استفاده از کرم های مرطوب کننده از ایجاد این زخم ها جلوگیری کنید.

تغییر در رنگ پوست: لیزر موهای زائد می تواند باعث تغییراتی در رنگ پوست شود که این تغییرات موقتی بوده و بستگی به شرایط پوست متقاضی دارد ممکن است کمی روشن تر و یا کمی تیره تر شود. معمولا افرادی که پوست روشن دارند تیره می شود و پوست های تیره روشن تر می شود و افرادی که پوست تیره دارند بیشتر طرفدار این روش می باشند.

آسیب به چشم: انجام لیزر با اشعه پر قدرت آن باعث می شود که آسیب شدیدی به بینایی شما وارد شود ولی برای حل این مشکل و جلوگیری از  آسیب به چشم و بینایی افراد عینک هایی طراحی شده است که از این اشعه به چشمان شما جلوگیری می کند و این عینک ها به عنوان محافظ عمل می کنند.

ایجاد عفونت های پوستی: عفونت باکتریایی پوست در اثر لیزر درمانی بسیار نادر است ولی در صورت آسیب به پوست روپوست و اپی درم ممکن است به وجود آید که یکی از عوارض لیزر موهای زائد می باشد. اگر علائمی مانند خارش ، التهاب ، در و یا جوش را در ناحیه لیزر شده مشاهده کردید حتما با کلینیکی که لیزر را انجام داد تماس بگیرید تا بهتر راهنمایی شوید.

عوارض لیزر موهای زائد

سوختگی و تاول: یکی از عوارضی که بعد از انجام لیزر موهای زائد می تواند نمایان شود سوختگی و تاول در ناحیه لیزر شده می باشد که این عوارض به دلیل خطای درمان و یا تکنیک های نامناسب لیزر درمانی به وجود می آید. برای جلوگیری از این عوارض می توانید به مراکز معتبر و حرفه ای مراجعه کنید که دارای کادری مجرب و ماهر در این زمینه باشد. همچنین استفاده از دستگاه های بروز و مدرن و پیشرفته و تکنیک خنک سازی از جمله مواردی می باشد که می تواند خطر ابتلا به سوختگی و تاول و این نوع عوارض را تا حد زیادی کاهش دهد.

اسکار و زخم: به وجود آمدن اسکار و یا زخم را نیم توان از عوارض لیزر موهای زائد دانست ولی اگر پزشک و یا متخصص لیزر اشتباه و یا خطایی در طول پروسه درمان انجام دهد ممکن است پوست شما زخم شود و آسیب ببیند. در این مورد هم انتخاب مرکز معتبر و حرفه ای می تواند از این نوع عوارض و خطرات احتمالی جلوگیری کند و آن را به حداقل برساند. البته باید به این نکته توجه داشت علت ایجاد اسکار بر روی پوست مراقبت و پیروی نکردن از توصیه های بعد از لیزر می باشد.

انواع لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد انواع مختلفی دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید :

لیزر روبی :

روبی به عنوان قدیمی ترین دستگاه لیزر موهای زائد، دستگاهی است که برای اثبات اثربخشی آن در رفع موهای زائد، تحقیقات بالینی گسترده ای را پشت سر گذاشته است. از آنجایی که این دستگاه بیشترین میزان جذب نور در ملانین را نسبت به سایر دستگاه ها دارد، مناسب ترین گزینه برای موهای نازک و پوست و موهای تیره و روشن می باشد، البته هنوز تاثیر آن بر روی بلوند ثابت نشده است. موهای قرمز یا خاکستری تأثیر کمی دارند یا هیچ تاثیری ندارند.

به دلیل جذب شدید نور توسط ملانین، استفاده از لیزر یاقوت سرخ برای پوست های تیره توصیه نمی شود زیرا امکان دارد باعث تغییر رنگ پوست شود. امروزه دستگاه های جدیدتر و پیشرفته تری با جلوه بهتر از روبی وجود دارد. طول موج لیزر روبی 694 نانومتر است. نقطه ضعف لیزر روبی سرعت پایین آن نسبت به مدل های دیگر و ظرفیت پردازش پایین آن است. این بدان معناست که برای دستیابی به نتیجه طولانی مدت در مقایسه با سایر لیزرها به جلسات درمانی بیشتری نیاز است.

لیزر آی پی ال :

لیزرها از یک پرتو نور تک رنگ و تک طول موج استفاده می کنند، اما IPL از یک پرتو نور چند رنگ، بدون تمرکز و طیف گسترده برای تابش بر سطح پوست و هدف قرار دادن ملانین استفاده می کند. IPL قادر است مناطق بزرگتر را سریعتر هدف قرار دهد، در حالی که لیزر بیشتر روی یک نقطه خاص تمرکز می کند. به عنوان یکی از ایمن ترین روش های حذف موهای زائد موجود در بازار، تاثیر آن بر روی پوست های تیره و طولانی مدت مانند لیزر نیست.

IPL بیشتر روی پوست نوع یک و دو موثر است. در حالی که ادعا می شود برای همه انواع پوست قابل استفاده است، نتایج مربوط به نوع پوست 2 و بالاتر پذیرفته نشده است. از دستگاه IPL می توان برای درمان موهای روشن استفاده کرد، اما هنوز هیچ تحقیقی در مورد اثربخشی آن انجام نشده است.

هزینه کمتر و درد کمتری نسبت به سایر لیزرها دارد. نتیجه به دست آمده با این روش IPL به خوبی لیزر نیست. مهمترین مزیت استفاده از آی پی ال ​​این است که علاوه بر از بین بردن موهای زائد با تعویض فیلتر دستگاه، می توان انواع عوارض پوستی مانند رنگدانه، مشکلات عروقی پوست، آکنه و جوانسازی پوست را درمان کرد.

لیزر دایود :

لیزر دایود یکی از جدیدترین لیزرهای موجود در بازار است. مانند لیزر الکساندرایت، عمق نفوذ بالایی در فولیکول مو دارد که از پوست در برابر تشعشع محافظت می کند و در نتیجه درمان ایمن تری دارد. این ویژگی لیزر دایود را برای انواع پوست های تیره ایمن می کند، اما از آنجایی که هیچ تحقیق طولانی مدتی در مورد درمان پوست نوع 6 انجام نشده است، این لیزر برای پوست های نوع 6 توصیه نمی شود. لیزر دایود با طول موج 800 یا 810 نانومتر کار می کند. طول موج بالا به متخصص اجازه می دهد تا به عمق پوست نفوذ کند تا به ملانین اپیدرم پوست آسیب نرساند و فقط فولیکول مو را هدف قرار دهد.

کاندیدای نامناسب برای انجام لیزر موهای زائد :

موهای زائد و ناخواسته به دلایل مختلفی رشد می کنند. اگر دلیل موهای زائد شما در نواحی خاصی به دلیل هورمون ها باشد، لیزر هیچ تاثیری روی آن ها ندارد و باید ابتدا مشکل خود را حل کنید، سپس از لیزر برای از بین بردن موهای زائد استفاده کنید. خانم هایی که با مشکلات تخمدان پلی کیستیک یا اختلالات هورمونی مواجه هستند، در قسمت هایی از بدن که بسیار ضخیم و تیره هستند، با رشد غیر طبیعی مو مواجه می شوند. این افراد هرگز کاندیدای مناسبی برای لیزر درمانی نیستند. کسانی که موهای تیره‌تر با قطر بزرگ‌تر و پوست روشن‌تر دارند، احتمال ریزش موهایشان بیشتر است.

کسانی که دچار سوختگی و آسیب پوستی شدند نباید لیزر موهای زائد انجام دهند. به افرادی که پوست تیره‌تری دارند توصیه نمی‌شود که لیزر موهای زائد را انتخاب کنند. زیرا با لیزر امکان سوختگی و آسیب پوستی برای آن ها وجود دارد. بنابراین اگر تصمیم به لیزر دارید، هرگز به سولاریوم یا آفتاب گرفتن نروید تا پوستتان تیره نشود.

کاندیدای نامناسب برای انجام لیزر موهای زائد :

باور های غلط درباره لیزر موهای زائد

معمولا در رابطه با لیزر موهای زائد باور های نادرست و غلطی وجود دارد. همین موضوع باعث می شود که بسیاری از افراد از انجام این کار پشیمان شوند. اما بسیاری از این باور ها نادرست بوده و از منبعی غیر تخصصی منتشر می شوند. در این قسمت برخی از باور های غلط در این زمینه آورده شده است:

لیزر به غدد عرقی زیر بغل آسیب وارد می کند :

غدد لنفاوی پوست زیر بغل در عمقی بسیار بیش تر از فولیکول های مو قرار دارند. با توجه به این که دستگاه های لیزر قدرت نفوذ بیش تر از محل قرار گیری فولیکول های مو را ندارند، امکان آسیب به غدد لنفاوی به هیچ عنوان وجود نداشته و از هر گونه آسیب در امان اند.

لیزر موهای زائد باعث بیش تر شدن رشد مو می شود :

امروزه، دستگاه های لیزر موهای زائد، تار های مو را از ریشه هدف قرار داده و آن ها را نابود می کند. اما در صورتی که تغییرات فیزیکی و هورمونی بدن برخی از افراد باعث رشد موهایی شود که قبلا وجود نداشته اند، به دلیل تغییرات فیزیکی و مشکلات هورمونی بوده و ارتباطی با عملکرد لیزر ندارد.

در یک جلسه طولانی مدت می توان تمامی موهای زائد را از بین برد :

برخی از افراد به دنبال این هستند که در یک جلسه لیزر را انجام داده و کار را تمام کنند. علیرغم این که لیزر در یک جلسه می تواند تاثیرات مثبتی بگذارد، اما به هیچ عنوان امکان از بین بردن کامل آن در یک جلسه وجود ندارد. زیرا برخی از موها در لحظه در مرحله استراحت بوده و در زیر پوست قرار دارند یا رشد ندارند، لازم است جلسات بعد نیز تکرار شوند.

 

کلام آخر

ممنونم از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم بیشتر با معایب و عوارض لیزر موهای زائد آشنا شده باشید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *